• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Ocak-Şubatta Tüp Bebek Tedavisi Yaptıracak Müstakbel Anneler... Hadi Toplanalım.

Rabb'im hayırlısı ile sağlıklısı ile bebişlere kavuşmayı nasip etsin inşallah...
[TABLE="width: 500"]
[TR]
[TD]İSİM
[/TD]
[TD]YAŞ
[/TD]
[TD]SORUN
[/TD]
[TD]DENEME SAYISI
[/TD]
[TD]TEDAVİ GÖRÜLEN MERKEZ
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]ironik
[/TD]
[TD]33
[/TD]
[TD]Tüpler Tıkalı
[/TD]
[TD]3.deneme
[/TD]
[TD]Başkent Üniv. Hast.
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]musmutlu
[/TD]
[TD]26
[/TD]
[TD]morfoloji
[/TD]
[TD]2.deneme
[/TD]
[TD]Memorial/Şişli
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]RoyalGul
[/TD]
[TD][/TD]
[TD]Hashimoto Tiroid
[/TD]
[TD]3.deneme
[/TD]
[TD]???
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]gergin
[/TD]
[TD]33
[/TD]
[TD][/TD]
[TD]4.deneme
[/TD]
[TD]???
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]duamda
[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD]1.deneme
[/TD]
[TD]Bahçeci/UMUT
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]elifmusti
[/TD]
[TD]27
[/TD]
[TD]erkek infertiltesi
[/TD]
[TD]4.deneme
[/TD]
[TD]Memorial/Şişli
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Negatifimi yeni aldığım için bu hafta beni sonuç değerlendirmeye çağırdılar. Gidip görüşücem ama yeni tedavimi orda yapmayacağım. Sadece ne söyleyeceğini merak ediyorum. Aslında doktorumu seviyorum, belki bu sefer farklı tedaviler uygulamak ister ama maddi anlamda orayı karşılayamam artık.

Paylasirsan doktorla gorusmeni sevinirim, banada bayagi isik tutacagini tahmin ediyorum. Bakalim ne onerecek bu kez. Bence PGT deme ihtimali yuksek. Kimdi doktorun orada? Benimkisi Erbil Bey'di. Aslinda bende uzuluyorum iyi bir ortam vardi klinikde ama sonuc almak onemli degilmi sonunda ne gerekirse onu yapmak lazim. Ben yasim ileri oldugu icin pek zaman kaybetmek istemiyorum su asamada. Onumuzdeki ay karar vermem sart nereye gidecegim konusunda. Ilk gittigim Maslak Acibadem mi yoksa, Istanbul Tup mu karar veremiyorum.

Paylasirsan doktorla gorusmeni sevinirim, banada bayagi isik tutacagini tahmin ediyorum. Bakalim ne onerecek bu kez. Bence PGT deme ihtimali yuksek. Kimdi doktorun orada? Benimkisi Erbil Bey'di. Aslinda bende uzuluyorum iyi bir ortam vardi klinikde ama sonuc almak onemli degilmi sonunda ne gerekirse onu yapmak lazim. Ben yasim ileri oldugu icin pek zaman kaybetmek istemiyorum su asamada. Onumuzdeki ay karar vermem sart nereye gidecegim konusunda. Ilk gittigim Maslak Acibadem mi yoksa, Istanbul Tup mu karar veremiyorum.

Benimde Erbil beydi. Hem doktoru hemde hemşiresini çok seviyorum ama tekrar orada yapmayı düşünmüyorum. Benim ne zaman yapacağımda belli değil. Şuanki planlarıma göre ocak-şubat ama belki baharada kalabilir. Sende İstanbul tüpe gidersen haber ver orayıda çok merak ediyorum.Hakkımızda hayırlısı olsun.

Benimde Erbil beydi. Hem doktoru hemde hemşiresini çok seviyorum ama tekrar orada yapmayı düşünmüyorum. Benim ne zaman yapacağımda belli değil. Şuanki planlarıma göre ocak-şubat ama belki baharada kalabilir. Sende İstanbul tüpe gidersen haber ver orayıda çok merak ediyorum.Hakkımızda hayırlısı olsun.

Bende sevmistim kendisini dogrusu. Tamam Istanbul Tup gidersem haber vericegim. Su bagisilik sorunun cozmek icin ozel bir doktora gidecegim once. Bakalim sirf bu konuyla ugrasanlar ne diyor? Memorial icin neler dusunuyorsun? Bu sabah bayagi bir yazi okudum burada. Cok karisik bir ortam var galiba orada da. Ama basarili sonuclarda aliyorlar. Ne bileyim herkes baska seyler soyluyor. Herkesinde bir sebebi var tabiki. O kadar zorki su asamada karar vermek heran fikrim degisiyor.

Merhaba arkadaşlar bendebir sonraki adetimle yeniden tedaviye başlıyorum. 3. Negatifimi bayramda aldım. 4.yu deniycem. Ama henüz nerede olacağına karar veremedim. Bizim ana sorun erkek infertilitesi ama kaliteli embriyo verilmesine rağmen
1.deneme: negatif(1 tane 5. Gün embriyosu)
2.deneme:kimyasal(2 tane 5. gün embriyosu)
3.deneme:negatif(2 tane 5. Gün embriyosu)
hepsini bahceci umut tüp bebek merkezinde dr. Ulun Uluğ ile denedim. Hepsi dondurulmuş embriyo transferi oldu. 1.den sonra genetik iyi çıktı. 2.den sonra histereskopi oldum. Rahime çizik atıldı. Ayrıca gebelik aşısı oldum. Bakalım şimdi ne diyecek. Bu arada bende hasimato tiroidi var.

Bende sevmistim kendisini dogrusu. Tamam Istanbul Tup gidersem haber vericegim. Su bagisilik sorunun cozmek icin ozel bir doktora gidecegim once. Bakalim sirf bu konuyla ugrasanlar ne diyor? Memorial icin neler dusunuyorsun? Bu sabah bayagi bir yazi okudum burada. Cok karisik bir ortam var galiba orada da. Ama basarili sonuclarda aliyorlar. Ne bileyim herkes baska seyler soyluyor. Herkesinde bir sebebi var tabiki. O kadar zorki su asamada karar vermek heran fikrim degisiyor.

Canım sen bağışıklık için test yaptırdın mı, bu problemle ilgili hangi doktora gidiceksin. Ben Zeynep kamilden randevu aldım ama yaparlar mı bilmiyorum.
Memorial aslında benim bahçeciden önce gitmek istediğim yerdi. Burda bir topik vardı orada herkes çok memnundu ve hamilelik oranı çok yüksekti. Ama sonra birkaç doktoru ayrıldı. Şuan oranın durumu nasıl hiç bilmiyorum. Orada tedavi gören yada görüşmeye giden arkadaşlar varsa bilgilendirirlerse çok iyi olur.

Merhaba arkadaşlar bendebir sonraki adetimle yeniden tedaviye başlıyorum. 3. Negatifimi bayramda aldım. 4.yu deniycem. Ama henüz nerede olacağına karar veremedim. Bizim ana sorun erkek infertilitesi ama kaliteli embriyo verilmesine rağmen
hepsini bahceci umut tüp bebek merkezinde dr. Ulun Uluğ ile denedim. Hepsi dondurulmuş embriyo transferi oldu. 1.den sonra genetik iyi çıktı. 2.den sonra histereskopi oldum. Rahime çizik atıldı. Ayrıca gebelik aşısı oldum. Bakalım şimdi ne diyecek. Bu arada bende hasimato tiroidi var.

Ulun Bey benim ilk doktorumdu. Sonuç ile ilgili görüştünüz mü, embriyonun tutunmaması ile ilgili ne düşünüyor merak ediyorum. Burdan paylaşırsan sevinirim. Bende de aynı problem var.

Tedavin hayırlı olsun. İnşallah bu son olur...

Ulun Bey benim ilk doktorumdu. Sonuç ile ilgili görüştünüz mü, embriyonun tutunmaması ile ilgili ne düşünüyor merak ediyorum. Burdan paylaşırsan sevinirim. Bende de aynı problem var.

Elbette paylaşırım seni takip ediyorum zaten birde RoyalGul ü 3umuzde ayni durumdayız. Ulun beyle henüz gorusmedim. Bugüne kadar iyi bir açıklama yapmadı. Bakalım busefer ne diyecek.

Canım sen bağışıklık için test yaptırdın mı, bu problemle ilgili hangi doktora gidiceksin. Ben Zeynep kamilden randevu aldım ama yaparlar mı bilmiyorum.
Memorial aslında benim bahçeciden önce gitmek istediğim yerdi. Burda bir topik vardı orada herkes çok memnundu ve hamilelik oranı çok yüksekti. Ama sonra birkaç doktoru ayrıldı. Şuan oranın durumu nasıl hiç bilmiyorum. Orada tedavi gören yada görüşmeye giden arkadaşlar varsa bilgilendirirlerse çok iyi olur.

Bu bağışıklık testi nasıl ve nerelerde yapılıyor? Bende yaptırmak istiyorum.

Bu bağışıklık testi nasıl ve nerelerde yapılıyor? Bende yaptırmak istiyorum.

Benimde onu hakkında bilgim yok. Çarşamba gününe kadın doğumdan randevu aldım hem smear yaptırıcam hemde bu testi sorucam. Bilgi alınca sanada haber veririm.

Merhaba hanımlar,
Ben 33 yaşındayım, 7 yıllık evliyim. Tüplerim kapalı. Ocak ayında 4. tedavme başlayacağım. Daha önce 2 kez negatif, br kezde iptal edilen tedavilerim var. Bu zor süreçte birbirimize destek olalım.

Selam canım toplayın hayırlı olsun allahım hepimiz. Nasip etsin ınşaallah ıstenen beni ekler misin 34yaşındayım tüplerim tıkalı yumurta rezervimiz az sizler ile konusmak paylaşmak istiyorum ilk deneme agustos tan beri niyet ettik ertelendi insallah kasım da başlarız

Bizde sorun morfoloji. Sizde neydi? Bu arada ankarada hakan satiroglu ve hakan yarali iyi diye biliyorum. Istersen onlari da bi arastir. Aslinda bende bahceciyi dusunuyodum ama yumurta takibini memlekette yaptirmak istiyorum, bahceci kabul etmiyo. Ben ilkini acibadem maslakta yaptim, cok zor ve stresli oldu bu sefer evimde olmak istiyorum :(

Merhaba canım benim ılk deneme acıbadem maslak nasıl hayırlısı olsun hepimize

Hayir bagisiklik testi yapilmadi. Iste onun icin bir doktora gitmek istiyorum. Acikcasi bagisiklik testi icerigi nedir onuda pek bilmiyorum. Dun merakimdan Memorial'a bir mail attim bu hashimito troid icin ne yapmaliyim diye ve genel olarak bu soruna bagli diger bagisiklik sorunu oldugunu dusunerek fikir sormak icin. Ertesi gunu cevap verdi doktor hemen. Ama soyledigi tek sey euthrox kullanmamdi. Zaten onu yapiyoruz aslinda. Ama hani birde Memorial icin gosterge olsun diye de yaziyim dedim. Bu iyi birsey mesela maillere cevap vermesi doktorun hemen. Ornegin baska yerlere yazdim cevap gelmedi daha. Surpriz yapip Memorial'a gidermiyim bilmiyorum?? Arastirmalar devam tabiki. Haydi bu hafta hepimize iyi doktorlara, kliniklere ve tedavilere ulasmak icin sans versin.

Merhabalar, eğerki raporum çıkarsa muhtemelen bende bu aylarda tüp bebeğe başlarım gibi. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun. Bugün bir yakınımın hamile haberini aldım, daha 2 aylık evli. Haberi aldığımdan beri ağlıyorum, :14:kıskanmıyorum asla, ama insan üzülüyor benim neden olmuyor diye, bir garibim bugün:14:

arkadaşlar baştan beri okuyorum birşey yazmayayım dedim ama duramadım. ben de ilk tedavimi bahçecide oldum, şu anda umut tüp bebeğin başına getirilen süleyman beyle ve çoooook pişman oldum. bu sene 43 oldum. ona gittiğim zaman 41 yaşındaydım ve ilaçlar kullandığım ilaçlar nedeniyle yeni kürtaj olmuştum. beni 1 sene senin normal yolla çocuğun oluyor diye oyaladı. tüp bebeği sonunda ben istedim. 1 sene önceki kürtaj sonrasında birkaç ay hafif kokulu akıntım oldu dememe rağmen bir test istemedi. vajinal kültürü ben istedim temiz çıktı. opu gününden itibaren doktorla tüm iletişim kesildi. beni labaratuardan arayıp 6 yumurtanın 2 si döllendi 2. günü transfer dediler. transfer günü de kaliteleri hakkında bir bilgi vermediler verdikleri kağıtta sadece 2 adet 4 er hücreli embriyo yazıyordu. kk da tüm arkadaşlar yumurtaların kalitesinden bahsediyordu benim kalitelerinden haberim yoktu. test sonucu değerim 20 çıktı ve doktorum değil hemşire arayıp 2 gün sonra testi tekrarlayın dedi. kimyasaldı değer düştü tabi. dr ile görüşünce eşinin sperm değerleri azıcık düşük (meğer sizin çocuğunuz olabiliyor dediği aylarda eşimin sanırım kullandığı anti depressanlar yüzünden spermleri sınır değer 20 milyonun altına düşmüş 15 milyonmuş hareketlilik de bozulmuş yani bende yumurta olsa da olmazmış) solgarın çinkosunu içsin istediğiniz ay tekrar deneriz o arada sizin doğal olabilir dedi. rahim filmi konusunu ben sordum. peki istiyorsan çektir dedi. rahim filminde rahim üstünde az yapışıklık çıktı. bu önemli değil ama istersen histeroskopi yaparız dedi. tüm bunlardan sonra gittiğim memorial da inanılmaz bir ekip ve yaklaşım gördüm. bir kere herkese aynı tedaviyi uygulamıyorlar. her ay yumurta rezervinize göre değişik bir protokol uyguluyorlar. çatlatma iğnesini yaptıktan sonra bile ertesi günü yumurtalar erken çatlar mı 36 saatten önce toplar mıyız diye merkeze çağırıp test yapıp muayene eden tek merkez. diğer yerler ne yapıyor. toplamaya gidiyorsunuz aaa yumurtalar erken çatlamış veya boş çıkmış diyorlar hadii bir tahaki sefere diye eliniz boş dönüyprsunuz. ben çok istememe rağmen maddi nedenlerle 2. tüpümü memorial da yapamadım. orada başlayıp aynı protokole çamlıca medicana da ömer faruk beyle devam ettim. ondan da çok memnun kaldım ama bebeği 8. hafta kalbi durduğu için kaybettim. kürtaj ardında fsh ımın 17 yiye yükseldiği ve folikül sayımın da 2 ye indiği görüldü. bu durumda fsh 20 olmadığı sürece tüp veya aşılama ile devam edebiliriz diyen merkez de memorial oldu. bir aşılama yaptırdım ama negetif. aşılama için bile çatlatma günü e2 testi yapıp ona göre iğnenin ne zaman yapılacağına karar verdiler. ben beni oyaladığı ve çok kıymetli yıllarımı çaldığı için süleymen beyi affetmeyeceğim. ama yine aynı kişinin çok faydası dokunduğu pek çok hasta olduğunu biliyorum. bana böyle denk geldi diyorum. bahçeci çok kötüdür sakın gitmeyin dikkatli olun demiyorum. ama tecrübelerimden diyorum ki şu anda istanbuldaki en iyi merkez memorial. aynı zamanda unutmamak gerekir ki bizim çok istediğimiz ilgili bilgili mükemmel bir merkez yok olmayacak da. biz mümkün olduğunca iyi bir merkez bulup biraz kendi kendimizin doktoru olacağız. lütfen çok iyi bir merkezi böyle karalamadan önce gidip başka bir merkezde tedavi olun. en azından birkaç merkezle görüşün sonra farkı görün.

Yukarida girdigim Paragrafta ki bayanin yazdiginda iki sey dikkatime cekti. Herkese gore degisik uygulama yapilmasi memorialda. Bu super degilmi? Bu benim en cok sorun duydugum konuydu diger kliniklerde simdiye dek. Birde ilginc olan yumurta erken gelisme ihtimalli hastalar. Mesela Bahceci'de doktor aslinda hemen onu almisti. Tedaviyi etkiler diye. Aslinda bu iyi birsey bence. Bu sekilde deneyimi olan oldumu hic? Yani bazi folikulller onden gidiyor ve tedaviye etkiliyor? Ama gorunen o ki Memorial'da bu konuyla ilgilenmiyorlar mis. Bu aralar kafam cok karisik herhalde. Yeni bir yer ararken bayagi sasiriyorum. Heryerin kendine has sorunu var galiba.:19:

Back