2014 Ocak-Şubatta Tüp Bebek Tedavisi Yaptıracak Müstakbel Anneler... Hadi Toplanalım.

8. gün çok erken canım inşallah değerlerin yükselmiştir:26:
bizede haber ver olur mu

sağol canım inşallah, bende hastanede çalışıyorum işe gelir gelmez kan verdim ama daha çıkmadı sabırsızlıkla bekliyorum sonucu bildiricem...

:18: arkadaşlar bugün 12. gün değerim 17.95 çıktı sizce iyi mi kafam çok karıştı. hamile miyim değil miyim anlayamadım.

günaydın canım ne haber benim acıbadem maslak yazar mısın

canım nerde yaptıracaksın ikincisini , devlette mi yine? Yoksa özelde mi karar verdin mi? Bende izmirdeyim devlette ege doğum evinde başlıcam nasipse şivekar hanım var onunla başlıcaz kasım adetinde. Negatif sonuç alırsam özelde yaptırmayı düşünüyorum ikincisini . Senin izmirde duyduğun bildiğin merkezler var mı?

Canım benim, bizde öğretmenler gibi sömestr tatili yok malesef sene de sadece 20 gün izin kullanma hakkım var..zaten sizdeki sömestr tatiline denk gelen zaman da da öğrencilerin bütünleme ve mazeret sınavları oluyor.onlara soru hazırla, onların sınavlarında gözetmenlik yap, bir de kürsünün laboratuvar işlerini yap vs..işler hiçbitmiyor anlayacağın..Bazı bölümlerde 2 yada 3 asistan oluyor biz de bir tek ben varım aslında o yüzden bütün işler bende..Ama ne olursa olsun inşallah ocakta bebiş için bi şekilde gidicem yani artık nasıl idare ediyolarsa etsinler

Herkeze hayırlı cumalar kızlar.yüce allah ım bu mübarek günün yüzü suyu hürmetine bizlere annelik duygusunu tattırsın.ellerimizi boş çevirmesin inşallaaaahhhhhh.

Ben istanbuldan izmire evlilik dolayısıyla geçen sene geldim. Burda doktor ve merkez konusunda çok sıkıntı var. 2.yi kent hastanesinde düşünüyorum herkesten güzel yorumlar var ısrael beyde istiyorum ama daha gidip görüşmedim senin sorun neydi cnm ilk mi?

evet canım ilk olacak eşimde sperm sayısı az bende de yumurtlama düzenli değil. sperm sayısı az olduğu için aşılama hiç yaptıramadık. dediğin gibi çok fazla merkezde yok biz özel dr. gezdik sorun bende sanıyorduk testlermizi ege doğum evinde yaptırıyorduk, eşime de test yaptırmayı önerdiler (diğer dr.ların nasıl istemediğine hala şaşıyorum) ve tüp bebekten başa şansımız olmadığını burda öğrendik, burda devam ettik.hemşireler çok ilgili güleryüzlüler ve sürekli takipteler ki benim henüz tam anlamıyla hiçbirşeyim başlamadı rapor çıktı kasım adetimi bekliyoruz umarım ilaçlar başlayınca da aynı ilgi, özen devam eder. ve sonuç güzel olur. bebeğim olacağı fikrine çok bağlanmamaya , ümitlenmemeye çalışıyorum ama içten içe fırtınalar kopuyo.. yumurtlarım çok olmaz diye korkuyorum ya da kaliteli olmaz diye.. HAKKIMIZDA HAYIRLISI OLSUN İNŞ. Allah sınavımızdan alnımızın akıyla çıkmamızı nasip etsin

Son düzenleme:
canım selam aynı pronlem ve ameliyat bendede oldu benim ilk denemem olucak hayırlısı inşallah laparoskopi ile başlayan ameliyatta açık yaparak temizlediler rezerv azaldı tüler tıkalı korkuyorum

Merhaba canım,
Aynı korkular bende de var.Ancak kısmette varsa ne olursa olsun kucağımıza alırız.Ben ameliyat için doktor araştırırken 50li yaşlarda bir bayanla tanıştım.Tüp bebek konusunda bilgi sahibi olmadığım için kadının yanına gittim ve sohbet ettik.Yanında 3-4 yaşlarında bir kız çocugu ve karnında da yeni bebişiyle randevu saatini bekliyordu.Durumumu ve çaresizliğimi anlatırken beni susturdu ve kendi hamilelik geçmişini anlattı.Kadının bir yumurtalığı çürüyüp düşmüş diğeri de çürümüş asılı duruyormuş yani düşmek üzere.Kadın o çürük asılı yumurtalıktan hamile kalmış.Yaşı 50lilerde düşün artık.Ve tıbbın bile onun hamileliklerine verecek bir cevabı yok.Mucize demişler sadece.Sağolsun beni çok umutlandırdı.Seni de umutlandırsın.İlk denemem başarısız olunca ben de çok yıkıldım.Bu sürece başlamadan önce herşey çok kolay geliyor.Sanki iğneler yapılacak arkasından hoooop paket konulacak ve hamile kalacakmışsın gibi.Ama öyle değilmiş.İğneler bana çok ağır geldi.Maddi manevi insanı çok yıpratan bir süreç.Ama yine de bebeğini kucağına alma hayali bile hepsini alıp götürüyor.Yapacağımız şey vazgeçmemek ve inanmak.

Arkadaşlar tüpler kapalıyken tüp bebek tutsa bile tutunamıyor, kesin bilgi! Arkadaşım 10 senedir deniyorsdu. En sonunda tüplerini açtırdı ve ilk denemede tuttu!

Merhaba canım,
Yanlış bilgi diye düşünüyorum.Çünkü tüp bebek demek bu zaten.Rahime gelen spermler öncelikle tüplerden inip tüplerin ucunda bulunan ince kıllara benzeyen ve yumurtaya temas eden ince kanallar vasıtasıyla yumurtalara ulaşıyor.Orada birleşip tekrar tüpün içerisine geçiyor ve oradan da rahime gidip yerleşiyor.Tüpler bu işlevini gerçekleştiremediğinde tüp bebek süreci gerçekleşiyor.Diğer birçok nedene bağlı yapılan tüp bebek tedavileri de vardır elbet ancak asıl oluşma nedeni budur.Doktorlardan ve okuduğum kitaplardan öğrendiğim kadarıyla yani:)
Tüpler normal işlevini yapamadığı için o süreci laboratuvar ortamında gerçekleştirip rahime yerleştiriyorlar.Hasarlı tüpler gebe kalmayı kötü yönde etkileyebilir bu bir gerçek ancak embriyonun kalitesiyle de alakalı bir durum bu.Cerrahlar isteseler de bazı tüpleri açamıyorlar.Mesela benim tüplerim çikolata kisti nedeniyle tamamen yapışık hatta görünmüyor bile.Ayrıca rahimde yapılan her cerrahi müdahale yumurta rezervini azaltıyor.Bu yüzden bazı cerrahlar tüp çok hasarlıysa yumurtalığa daha çok zarar vermek istemiyorlar.Bazı tüpler rahim filmi sırasında verilen ilaçla bile açılabiliyor.Zannediyorum ki senin bahsettiğin durum iltihabi ya da enfeksiyon oluşmuş bir tüpün açılması durumu ya da iltihabın ilaç tedavisiyle bitirilmesi ve ardından tüplerin açtırılması vs vs.Ki en ufak iltihap hamileliğin oluşmasını ya da devamını etkiliyor.
Ben böyle biliyorum ve çevremde kapalı tüplerle gebe kalmış birçok tanıdığım var.İlk denememi ameliyatımı da yaptırdığım prof dr Murat Sönmezer yaptı.Bu süreci olumsuz ya da olumlu etkileyecek tüm olasılıkları sürekli konuşuyoruz.

berceste_ sen hatane ve doktor hakkında karar verdinmi.paylaşırsan sevinirim.

Canım şuan tabletten girdiğim için yavaş yazıyorum
Pc bozuldu
Ben memoriali çok istiyorum ccanım inşallah orası olur
Ama çok pahalı
Ya da acıbadem olacak
Ama ben memorial istiyorum eşiimle tam konuşmadık
O ben neresi dersem oraya götürür gerçi

Ben şimdi gideyim akşam yemeği yemedik daha neyse akşam iyice konuşalım olurmu
Sen nereyi istoyorsun fikrin değiştimi yoksa

Rabb'im hayırlısı ile sağlıklısı ile bebişlere kavuşmayı nasip etsin inşallah...
[TABLE="width: 500"]
[TR]
[TD]İSİM
[/TD]
[TD]YAŞ
[/TD]
[TD]SORUN
[/TD]
[TD]DENEME SAYISI
[/TD]
[TD]TEDAVİ GÖRÜLEN MERKEZ
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]ironik
[/TD]
[TD]33
[/TD]
[TD]Tüpler Tıkalı
[/TD]
[TD]3.deneme
[/TD]
[TD]Başkent Üniv. Hast.
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]musmutlu
[/TD]
[TD]26
[/TD]
[TD]morfoloji
[/TD]
[TD]2.deneme
[/TD]
[TD]Memorial/Şişli
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]RoyalGul
[/TD]
[TD][/TD]
[TD]Hashimoto Tiroid
[/TD]
[TD]3.deneme
[/TD]
[TD]???
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]gergin
[/TD]
[TD]33
[/TD]
[TD][/TD]
[TD]4.deneme
[/TD]
[TD]???
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]duamda
[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD]1.deneme
[/TD]
[TD]Bahçeci/UMUT
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]elifmusti
[/TD]
[TD]27
[/TD]
[TD]erkek infertiltesi
[/TD]
[TD]4.deneme
[/TD]
[TD]Memorial/Şişli
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]burçin4054
[/TD]
[TD]28
[/TD]
[TD]erkek intertilitesi
[/TD]
[TD]4.deneme
[/TD]
[TD]Bahçeci/UMUT
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]umut2255
[/TD]
[TD]34
[/TD]
[TD]Tüpler Tıkalı
[/TD]
[TD]ilk deneme
[/TD]
[TD]Acıbadem/Maslak
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]nanna_24
[/TD]
[TD]24
[/TD]
[TD]endometriozis
[/TD]
[TD]2.deneme
[/TD]
[TD]Bahçeci/FULYA
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]ecrinq
[/TD]
[TD]33
[/TD]
[TD]Rezerv Azlığı
[/TD]
[TD]3.deneme
[/TD]
[TD]Bahçeci/UMUT
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]reallove
[/TD]
[TD]27
[/TD]
[TD]Sebepsiz İnf.
[/TD]
[TD]ilk deneme
[/TD]
[TD]???
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]ebr74
[/TD]
[TD]39
[/TD]
[TD]pko
[/TD]
[TD]ilk deneme
[/TD]
[TD]
[/TR]
[TR]
[TD]berceste
[/TD]
[TD]???
[/TD]
[TD]Tek tüp kapalı/ rezerv prob.
[/TD]
[TD]2.deneme
[/TD]
[TD]Memorial
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]seker_im
[/TD]
[TD]28
[/TD]
[TD]erkek infertilitesi
[/TD]
[TD]ilk deneme
[/TD]
[TD]Malatya Doğufertil
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]naiadd
[/TD]
[TD]???
[/TD]
[TD]pko
[/TD]
[TD]ilk deneme
[/TD]
[TD]???
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Demetdemet28
[/TD]
[TD]???
[/TD]
[TD]Kromozom Bozukluğu
[/TD]
[TD] ilk deneme
[/TD]
[TD]???
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]tuğceserdar
[/TD]
[TD]?
[/TD]
[TD]???
[/TD]
[TD]2.deneme
[/TD]
[TD]Memorial
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]kayrela
[/TD]
[TD]30
[/TD]
[TD]Rezerv Azlığı
[/TD]
[TD]2.deneme
[/TD]
[TD]???
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]melke
[/TD]
[TD]31
[/TD]
[TD]Erkek İnf.
[/TD]
[TD]2.deneme
[/TD]
[TD]???
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]MUSMUTLUUU
[/TD]
[TD]???
[/TD]
[TD]İnsülin Direnc
[/TD]
[TD]???
[/TD]
[TD]???
[/TD]
[/TR]

[/TABLE]

Unuttuğum varsa bir zahmet hatırlatsın. Ayrıca eksik bilgiler yazarsanız sevinirim...

Son düzenleme:
Oh maşallah muhabbet ne güzel ilerlemiş. Bu arada sayın müstakbel anneler kuenzim q10 takviyesi kullanan var mı, varsa hangi marka?

peki ben nerdeyim
:))

Merhaba arkadaşlar uzun zamandır giremiyorum. Okuldada problemler yaşıyorum bu aralar, derdim yokmuş gibi norm fazlası oldum ve başka okula görevlendirildim, neyse bu sorunları geçelim.
Ben bugün Bahçecideki doktoruma gittim. Tahmin ettiğim gibi 3 negatifin sonucu olarak Pgt yapmamız gerekiyomuş. Aynı zamanda belki daha kaliteli sperm olur düşüncesiyle eşime tese yapılmalıymış. Yapılan pgt yöntemi Acgh testiymiş, embriyolardan alınan sıvılar amerikaya gönderiliyormuş. Bu yöntemin fiyatını bilen varmı. Özellikle Bahçeci ve Memorialda kaça yapılıyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…