2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
Kızlar az önce yazmayı unutmuşum. Benim kızımın da 2 aylıkken bıngıldağının ön tarafında bi şişkinlik farkettik, önce bıngıldağı şişiyor zannettik hemen Dr a götürdük ultrason çekildi. Dr lar damar beni olduğunu, gelişimini etkileyen bişey olmadığını söyledi çok şükür. 3-4 yaşlarında kendiliğinden geçermiş. Yavrularımız sağlıklı olsun da bu tip şeyler için hiiç üzülmeyelim. Öptüümm :)

Kızlar az önce yazmayı unutmuşum. Benim kızımın da 2 aylıkken bıngıldağının ön tarafında bi şişkinlik farkettik, önce bıngıldağı şişiyor zannettik hemen Dr a götürdük ultrason çekildi. Dr lar damar beni olduğunu, gelişimini etkileyen bişey olmadığını söyledi çok şükür. 3-4 yaşlarında kendiliğinden geçermiş. Yavrularımız sağlıklı olsun da bu tip şeyler için hiiç üzülmeyelim. Öptüümm :)

gelişimini etkilememesi güzel allah sağlıkversin benim oğlumun saç dönencesi tam ön tarafta şimdilik keliz ama saçlar büyüdükçe nasıl bi şekil olur bilmiyorum kafama takmıyor sayılırım sadece büyüdükçe çocuğumun psikolojisini etkiler mi bu duru onu kestiremiyorum :/ olmaz inş.

selam anneler..
nasılsınız kuzularınızla beraber bnm kuzum çok şükür iyi :KK9::KK9:
temizlik bitti :KK76::KK76: rahatladım ama halılar kurumadı hala yıkamada evler soğuk idare ediyoz artı.
yarında biraz kendime bakım yapıyım dedim:21::KK12: saçlarımı kestiricem kaşlar felan
inanın çok yoruldum üstümden 1 ton yük kalktı bebişlerle temizlik epey zorladı şimdiden seneyi düşünür oldum :44: dahada ayaklanıcaklar artık seneye allah büyük ne diyelim....
birikibir cnm anne kız taytlarım geldi çok güzeller tam oldu bana
sayfayı boşlar olmuşuz yine kimseler yazmamış gibi

Son düzenleme:
Merhaba güzel anneler
Benim kızım ayın 10 unda 5. Ayını bitirecek çok şükür :) anne sütü almıyor gibi bişey o yüzden ben ek gıdaya başladım epeydir doktorumuzun da yönlendirmesiyle. Evde kendim yoğurt yapıyorum, sebze çorbası yapıyorum bunları yiyor şimdilik bir de elma. Yaklaşık 15-20 gündür dönmeye başladı, baya hareketli benim kızım maşallah. Bi ara bazı arkadaşlar yazmıştı, tlf dan girdiğim için dönemiyorum da, vajina yapışmasından bahsetmişler, ilk defa duydum çok geçmiş olsun bebişlere. Nedir bu durum? Neden olur, bilmeden yanlış bişey yapıyorsak diye tedirgin oldum. Bir de kızımın elleri hep ağzında ve inanılmaz derecede salyalı, sizce dişler ne zaman çıkar ? Çok uzun yazdım umarım okursunuz, hepinizi ve bebişlerimizi öpüyorum..

hoşgeldin cnm :))
bnm kızım hafif yan yatınca dönüyo düz yatarken tam dönmüyo bebişine maşallah :nazar:
bizimde eller hep ağızda sulu suluyuz bu aralar damaklar belirginleşmiş gibi ama ne zaman çıkar bnde merak ediyom

selam kılzar koçiş bilgisayarı acık bırakmış tam 4 saattir açık yahu işin bitince kapat hep arkanı benmi toparlıcam oğlum da bi tuhaf memede uyuyo yataga koyuyorum uyanıyo çığlık çığlık ağlıyor her hafta yeni bir icat dag gibi ütüm var onu yapmaya gidiyorum bu arada 1 saatte kaç kıyafet değiştirm bebişe içerler soğuk dışarsı sıcak evin ön odaları bi değişik arka odalar bi değişik

arkadaşlar merhaba bende ocak annesiniyim 13 ocakta doğum yaptım.anne sütü veriyorum ama bazen sütüm yetmiyor evde yaptığım yoğurt ve meyve sularından az az veriyorum.sormak istediğim akşam yatmadan önce kendi sütümü sağıp içine 2 tane cici bebe koyup versem nasıl olur kararsız kaldım.benim gibi olan varmı.

merhaba kızlar,

neredeyse 1 aydır buraya hiç bakamıyorum.şöyle 1-2 sayfa okuyabildim yazılanları.oğluma tek başıma baktığım ve ailemde uzakta olduğu için hem ev hem oğlan sebebiyle bana pek vakit kalmıyor.ben oğlumu hep kendim yıkadım.bizimki suyu seviyor pek sesi çıkmıyor ki her gün rutin bir banyo yapıyoruz.
tabi son zamanda iyice hareketlendiğinden küvete koyuncada ayaklar hiç durmuyor.bizimki 4,5 aylık oldu :nazar: ama hala dönmüyor bende öğrensin diye döndürüyorum falan da sanırım oğluşum acık tembel.dönmek emeklemekten çok ayakta durmayı seviyor bizimki babası sağolsun alıştırdı sürekli ayakları üzerinde dikilme çabasında.
ek gıda konusu açılmış.ben bayram sonrası işe dönmek zorunda olduğum için 5.ay dolduğunda ek gıdaya geçmek istiyorum, haftaya doktorumuza da danışacağım.1 ay süresince ek gıda alıştırması yapalım ki ben evde yokken sorun çıkmasın diye düşünüyorum.

sanırım herkesin bebeği aynı salya akıtma evresinde. oğluşumun da eli sürekli ağzında ve heryerimiz türükük :KK1: diş için erken sanırım ama bu da böyle bir evde olsa gerek.

duydunuz mu bilmiyorum ama çocuk felci aşısıyla ilgili bir takım söylentiler var.suriyeli çocuklardan bulaşma durumu varmış sanırım. bugün hem sağlık ocağını hem doktorumuzu arayıp konuştum.doktorumuz risk alamayız aşı yaptırın dedi, sağlık ocağı da kampanya var yapıyoruz dedi.haftaya biz yaptıracağız.belki duymayan olmuştur.doktorlarınızla bir görüşün derim.

uzun zaman giremeyince yazacak çok şey oldu daha uzatmayayım
:KK3:

arkadaşlar merhaba bende ocak annesiniyim 13 ocakta doğum yaptım.anne sütü veriyorum ama bazen sütüm yetmiyor evde yaptığım yoğurt ve meyve sularından az az veriyorum.sormak istediğim akşam yatmadan önce kendi sütümü sağıp içine 2 tane cici bebe koyup versem nasıl olur kararsız kaldım.benim gibi olan varmı.

cicibebe yerine muhallebi yapabilirsin

selam anneler..
temizlik bitti :KK76::KK76: rahatladım ama halılar kurumadı hala yıkamada evler soğuk idare ediyoz artı.
yarında biraz kendime bakım yapıyım dedim:21::KK12: saçlarımı kestiricem kaşlar felan
inanın çok yoruldum üstümden 1 ton yük kalktı bebişlerle temizlik epey zorladı şimdiden seneyi düşünür oldum :44: dahada ayaklanıcaklar artık seneye allah büyük ne diyelim....

buralar epey sıcak ttemizlik sırası bana geldi misafirim olack bi süre ondan sonra ramazana kadar yapmayı düşünüyorum cicilerinizde hayırlı olsun gülegüle giyin üstünüzde paralansın:KK12:

selam kılzar koçiş bilgisayarı acık bırakmış tam 4 saattir açık yahu işin bitince kapat hep arkanı benmi toparlıcam oğlum da bi tuhaf memede uyuyo yataga koyuyorum uyanıyo çığlık çığlık ağlıyor her hafta yeni bir icat dag gibi ütüm var onu yapmaya gidiyorum bu arada 1 saatte kaç kıyafet değiştirm bebişe içerler soğuk dışarsı sıcak evin ön odaları bi değişik arka odalar bi değişik

ahh bu erkekler bende lambaları açık bırakmasından dertliyim bizimki enerjisa da çalışıyo sabancı sana elektriği i bedava mı veriyo diyorum:KK52:

Son düzenleme:
selam anneler..

güle güle giyin canım aman üşütme miniği havalar soğuk . Hafta sonu sınavlar vardı 6 ay kınası yapyık pazar günü d
üün rutin temizlik pek vaktim olmadı benimde buraya yazmaya

Kuzum ilk kez ateslendi ne kadar zormus allah dermansiz dert vermesin bizi onlarin acilariyla sinamasin doktor bogazinda mikrop oldugunu soyledi iki ignemiz bide ilacimiz var

Son düzenleme:
merhaba kızlar,

neredeyse 1 aydır buraya hiç bakamıyorum.şöyle 1-2 sayfa okuyabildim yazılanları.oğluma tek başıma baktığım ve ailemde uzakta olduğu için hem ev hem oğlan sebebiyle bana pek vakit kalmıyor.ben oğlumu hep kendim yıkadım.bizimki suyu seviyor pek sesi çıkmıyor ki her gün rutin bir banyo yapıyoruz.
tabi son zamanda iyice hareketlendiğinden küvete koyuncada ayaklar hiç durmuyor.bizimki 4,5 aylık oldu :nazar: ama hala dönmüyor bende öğrensin diye döndürüyorum falan da sanırım oğluşum acık tembel.dönmek emeklemekten çok ayakta durmayı seviyor bizimki babası sağolsun alıştırdı sürekli ayakları üzerinde dikilme çabasında.
ek gıda konusu açılmış.ben bayram sonrası işe dönmek zorunda olduğum için 5.ay dolduğunda ek gıdaya geçmek istiyorum, haftaya doktorumuza da danışacağım.1 ay süresince ek gıda alıştırması yapalım ki ben evde yokken sorun çıkmasın diye düşünüyorum.

sanırım herkesin bebeği aynı salya akıtma evresinde. oğluşumun da eli sürekli ağzında ve heryerimiz türükük :KK1: diş için erken sanırım ama bu da böyle bir evde olsa gerek.

duydunuz mu bilmiyorum ama çocuk felci aşısıyla ilgili bir takım söylentiler var.suriyeli çocuklardan bulaşma durumu varmış sanırım. bugün hem sağlık ocağını hem doktorumuzu arayıp konuştum.doktorumuz risk alamayız aşı yaptırın dedi, sağlık ocağı da kampanya var yapıyoruz dedi.haftaya biz yaptıracağız.belki duymayan olmuştur.doktorlarınızla bir görüşün derim.

uzun zaman giremeyince yazacak çok şey oldu daha uzatmayayım
:KK3:

Evet canim oyleymis istanbulda ozellikle 6 ilçe icin alarm verilmis. Biz tanıdık cocuk doktorlarina sorduk yaptırın dediler biz de yaptirdik bugun ilk dozu, ikinci doz da eylül gibi olacak. Aşı da riskli bir şey ama yapacak bir sey yok allaha emanet bebislerimiz her daim

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Son düzenleme:
güle güle giyin canım aman üşütme miniği havalar soğuk . Hafta sonu sınavlar vardı 6 ay kınası yapyık pazar günü d
üün rutin temizlik pek vaktim olmadı benimde buraya yazmaya

sağol cnm :) inan bende korktum kızımı hasta ederim çok şükür bitti ve yük kalktı
kınayı yaptınızmı kuzum?

sağol cnm :) inan bende korktum kızımı hasta ederim çok şükür bitti ve yük kalktı
kınayı yaptınızmı kuzum?

kınayı yaptık canım pazar günü anneannesi ve teyzeleriyle bi de bi bebek daha vardı akrabadan 1 yas civarıydı ona da yaktık.Baya eğlendik temizlik bitti senin de sende erteleme istersen

Kuzum ilk kez ateslendi ne kadar zormus allah dermansiz dert vermesin bizi onlarin acilariyla sinamasin doktor bogazinda mikrop oldugunu soyledi iki ignemiz bide ilacimiz var

amin canım sürekli elleri ağızlarında ben ona bağlıyorum hastalanmalarını benim kızda 3 aylıkken falan olmuştu

kınayı yaptık canım pazar günü anneannesi ve teyzeleriyle bi de bi bebek daha vardı akrabadan 1 yas civarıydı ona da yaktık.Baya eğlendik temizlik bitti senin de sende erteleme istersen

oh iyi yapmışınız rabbim gerçek kınasınıda görmeyi nasip etsin inşallah :))))
cnm bana kalsa bnde hemen yapmak istiyorum 2 hafta üst üste düğünlerimiz var sonrası ramazan anca ramazan sonrası olur.
biz akrabalar ve komşuları çağırıcaz biraz kalabalık olucak gibi hazırlıkta uzun sürer yoksa bnde çok heyecanlıyım yapmak için :21:
geçen eskişehirdik kına kıyafetlerini sordum çoğu kiralıyo bizimki tam yöresel olucak kınalar oyunlar felan :KK8::KK8::KK24:
ayyyy heyecan yaptım şimsi :KK9::KK9:

Sevgili anneler,
sizi böyle bir konuda rahatsız ettiğim için özür dilerim, şu sıralar ülkemizde çocuk felci vb gibi çocuk hastalıkları riski olduğu, bu nedenle sağlık bakanlığının 0-5 yaş arası çocukların aşılanması gerektiği açıklaması var, lütfen yavrularınızın sağlığı için çocuk doktorunuzla irtibata geçiniz.

Linki okursanız detaylı açıklama yapılmış:
Sağlık Bakanı: İstanbul'da 6 bölgede çocuk felci riski var

Sevgili anneler,
sizi böyle bir konuda rahatsız ettiğim için özür dilerim, şu sıralar ülkemizde çocuk felci vb gibi çocuk hastalıkları riski olduğu, bu nedenle sağlık bakanlığının 0-5 yaş arası çocukların aşılanması gerektiği açıklaması var, lütfen yavrularınızın sağlığı için çocuk doktorunuzla irtibata geçiniz.

Linki okursanız detaylı açıklama yapılmış:
Sağlık Bakanı: İstanbul'da 6 bölgede çocuk felci riski var

Bende tam bu konuyla ilgili bilgi vermek için girmiştim. Bende yolda bir arkadaşla karşılaştım o söyledi duymamıştım. Sağlık ocağı yolumun üzeriydi uğrayıp hemşireye sordum hemen yaplım dedi yaptılar. Sizlerde bağlı olduğunuz sağlık ocağına en yakın zamanda danışın...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

X