2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
merhaba seda...ben 07 ocak annesiyim...allah nasip ederse oglum 6 aylık olunca tekrar gebe kalmak istiyorum yani korunmayı bırakmak istiyorum....ama sanırım hamile kalmam kolay olmicak adetim halen gelmedi ve gelecek gibide degil :KK43: adet görmesende gebe kalınır diyenler var evet mutlaka dogrudurda...ama cok nadirdir bence..benim annem abimi dogum yapmısdı 3 ay sonra ablama hamile kalmıs....ama ben korunmak istedim 6 ay boyunca....ve adetim gelmesini cok isitiyorum tekrar ümitlenmek icin ama böyle cok zor diyorum...

Ne diyim hakkında hayırlısı.. Neden bu kadar kısa sürede ikinci çocuğu istiyorsun peki ? Ya da zaten hemen hamile kalınmıyor adet olmasan da korunmayı bırak derim.. Bebiş gelirse kendini belli eder zaten değil mi :)

Kızımın adı zübeyde.. Doğum kiloları konusuna hiç giresim yok :KK70: ben çalışıyorum ve kızımı annem bakıyor.. Peki sen ?

ela su benimkinin adı kilo fln kalmadı bende çalışmıyorum kızıma kendim bakıyorum hiç bi anını kaçırmak istemiyorum gerçekten bebek mucizeyiş ya

ela su benimkinin adı kilo fln kalmadı bende çalışmıyorum kızıma kendim bakıyorum hiç bi anını kaçırmak istemiyorum gerçekten bebek mucizeyiş ya

Çalışmadan evde kendi çocuğuna bakabilmek bir lütuftur, tebrik ederim.. MAddi şartlarım yeterli olsaydı ben de en azından bir süre çalışmayabilirdim.. ama çalışarak kızıma daha verimli olabiliyorum bence.. Kendimi de çalışırken daha iyi hissediyorum..

Çalışmadan evde kendi çocuğuna bakabilmek bir lütuftur, tebrik ederim.. MAddi şartlarım yeterli olsaydı ben de en azından bir süre çalışmayabilirdim.. ama çalışarak kızıma daha verimli olabiliyorum bence.. Kendimi de çalışırken daha iyi hissediyorum..

sen zoru başarıyorsun canım benim eşim izin vermedi çalışmama ama zaten sanmıyorum hem çalışayım hem anne olayım

Ne diyim hakkında hayırlısı.. Neden bu kadar kısa sürede ikinci çocuğu istiyorsun peki ? Ya da zaten hemen hamile kalınmıyor adet olmasan da korunmayı bırak derim.. Bebiş gelirse kendini belli eder zaten değil mi :)

amin canım cümlemizin hakkında hayırlısı olsun İNSALLAH...yasım 28 zaten gec anne oldugumu düsünüyorum :) ayrıca oglumun kardesi olmasını aralarında cok fazla yas farkı olmasınıda istemiyorum beraber büyüsünler istiyorum..ayrıca esim memur oldugu icin devamlı tahinci oldugumuz icin mesela suan dogudayım ilerde tekrar doguya gelecegim bazı yerlerde cocugumu dısarı göndermek istemicem oda mutaka evde durmicak SIKILCAK bende ne bilim ya kardesi olsun birbirlerine herzaman destek cıksınlar arkadas kardes dost olsunlar istiyorum....ve tabiki yasımdan dolayı :) İNSALLAH ALLAH nasip ederse olursa İNSALLAH....evet hata yaptım doktoruma uydum korunmaya basladım :KK43: 3 ay hap ile korundum...sonra kendi kendime dedim zaten adetim olmuyor bosuna neden hormon alıyorum...dogal yönden korunayım dedim suan doga yönden korunuyorum...öyle haklısında ben hamile kaldıgım an clexane ve aspirina baslamalıyım suan oglumu emziriyorum 6 aylık olana kadar emzirmek istiyorum ondan sonra gebe kaldıgım an emzirmeyi bırakmalıyım...

amin canım cümlemizin hakkında hayırlısı olsun İNSALLAH...yasım 28 zaten gec anne oldugumu düsünüyorum :) ayrıca oglumun kardesi olmasını aralarında cok fazla yas farkı olmasınıda istemiyorum beraber büyüsünler istiyorum..ayrıca esim memur oldugu icin devamlı tahinci oldugumuz icin mesela suan dogudayım ilerde tekrar doguya gelecegim bazı yerlerde cocugumu dısarı göndermek istemicem oda mutaka evde durmicak SIKILCAK bende ne bilim ya kardesi olsun birbirlerine herzaman destek cıksınlar arkadas kardes dost olsunlar istiyorum....ve tabiki yasımdan dolayı :) İNSALLAH ALLAH nasip ederse olursa İNSALLAH....evet hata yaptım doktoruma uydum korunmaya basladım :KK43: 3 ay hap ile korundum...sonra kendi kendime dedim zaten adetim olmuyor bosuna neden hormon alıyorum...dogal yönden korunayım dedim suan doga yönden korunuyorum...öyle haklısında ben hamile kaldıgım an clexane ve aspirina baslamalıyım suan oglumu emziriyorum 6 aylık olana kadar emzirmek istiyorum ondan sonra gebe kaldıgım an emzirmeyi bırakmalıyım...

yaşın dışındakilere katılıyorum.. Ben 30 yaşındayım kızım 4,5 aylık ve en az 3 yıl düşünmüyorum.. 40 a kadar yolu var anneliğin endişelenme bence.. Artık nesil de devir de değişti :) Ben bir çocuğum 1,5 yaşında diğeri bebek olursa verimli olamam.. İkisiyle de kaliteli zaman geçiremem yetemem öyle yuvar teker büyürler.. Onlar gelecekte bir şey hatırlar mı hayır ama benim içimde hep kocaman boşluklar kalır.. Bunu göze alamıyrum o yüzden.. Seni tebrik ederim :)

yaşın dışındakilere katılıyorum.. Ben 30 yaşındayım kızım 4,5 aylık ve en az 3 yıl düşünmüyorum.. 40 a kadar yolu var anneliğin endişelenme bence.. Artık nesil de devir de değişti :) Ben bir çocuğum 1,5 yaşında diğeri bebek olursa verimli olamam.. İkisiyle de kaliteli zaman geçiremem yetemem öyle yuvar teker büyürler.. Onlar gelecekte bir şey hatırlar mı hayır ama benim içimde hep kocaman boşluklar kalır.. Bunu göze alamıyrum o yüzden.. Seni tebrik ederim :)

Tabi haklısın 40 kadar yolu var ama bende kan pıhtılasması var ve yas bu hastalıgı tetikliyormus öyle duydum....ilk gebeligim düsükle sonuclandı...ikinci gebeligim cok sükür yavrum dünyaya geldi...ister istemez yasımdan dolayıda en iyisi allah nasip ederse birtane daha olsun diyorum :) yanlıs anlama kompleksli biri felanda degilim hani yasdan bahsettim ya :) ama dedigim gibide cocuguma bir arkadas kardes dost istiyorum :) bu arada sen calısıyormussun bende seni tebrik ederim hem is hem annelik..zordur :KK43: o yüzden tebrik ederim zoru basardıgın icin..bende ev hanımıyım..aslında saglıkcıyım 9 yıl calısdım..evlendikten sonra calısmadım evdeyim....senin yazdıgında cok dogru ama bilmem ben göze alabiliyorum ikisiylede cok iyi ilgilenecegimi :) tabi ALLAH nasip ederse...sen sormussun aranızda hamile olan varmı diye bende icimi döktüm sana :) adet olmadıgı icin biraz üzgünümde...

Tabi haklısın 40 kadar yolu var ama bende kan pıhtılasması var ve yas bu hastalıgı tetikliyormus öyle duydum....ilk gebeligim düsükle sonuclandı...ikinci gebeligim cok sükür yavrum dünyaya geldi...ister istemez yasımdan dolayıda en iyisi allah nasip ederse birtane daha olsun diyorum :) yanlıs anlama kompleksli biri felanda degilim hani yasdan bahsettim ya :) ama dedigim gibide cocuguma bir arkadas kardes dost istiyorum :) bu arada sen calısıyormussun bende seni tebrik ederim hem is hem annelik..zordur :KK43: o yüzden tebrik ederim zoru basardıgın icin..bende ev hanımıyım..aslında saglıkcıyım 9 yıl calısdım..evlendikten sonra calısmadım evdeyim....senin yazdıgında cok dogru ama bilmem ben göze alabiliyorum ikisiylede cok iyi ilgilenecegimi :) tabi ALLAH nasip ederse...sen sormussun aranızda hamile olan varmı diye bende icimi döktüm sana :) adet olmadıgı icin biraz üzgünümde...

Adet görmediğin için endişelenme. Prolaktin hormonun yüksek demek ki adet görmüyorsun bu iyi bir şey.. Ne kadar prolaktin hormonu o kadar süt sonuçta :) Ben çalışmak zorundayım hem meslek açısından (mali müşavirlik stajımı yapıyorum) hem maddi açıdan.. İşe başlayalı 10 gün oldu daha ama iyi geldi işe başlamak.. 17 yaşından beridir çalışan birisi olarak evde oturmak beni sıkmış bunu anladım. İlk zamanlar çalışmak istemiyorum diye ağlıyordum.. ama ileriyi düşündüm.. Kızım ilerde kendi ayakları üzerinde durabilen kariyerini oturtmuş ve aktif olarak hayatla ilgilenen bir annesi olduğunu gördüğünde benle gurur duyacak eminim.. Ha bunları kanıksamak için içimde çok beyin fırtınası yaptım ama sonuçta gerçekler ve mantık ağır bastı.. Ondan ayrılmak zor.. İlklerini göremeyecek olmak falan bunlar insanın içinde yara kalıyor ama sonuçta ilk adımını görmesem de olur, yeter ki istediğim olanaklarda yetiştirebileyim çocuğumu.. İkinci çocukta ruhsatımı almış ve işimi oturtmuş olursam daha fazla vakit ayırabilirim çocuklarıma.. ilk çocuğu 2 yaşlarında olup ikinci çocuğunu doğurmuş arkadaşlarım var.. İnan onları gördükçe ben buna yetişemem diyorum. Biraz da yapı meselesı yani.. Kızım ilk konuşmaya başladığında, ilk kreş tecrübesinde, birlikte okuduğumuz ilk kitapta sadece onunla ilgilenmek isterim.. Karşılıklı konuşabildiğim bir yaş olur 3,5-4 yaş ve kardeşin ne demek olduğunu vs anlatabilirim, sırtımdaki yük azalmış olur, kardeşiyle birlikte ilgilenebiliriz.. Tabi Allah izin verirse.. ama böyle konuşurken yanlışlıkla hamile kalırsam da o zaman yeni beyin fırtınalarına merhaba derim :KK53:

Herkese slm ikinci cocuk konusulmus kizlar iki cocuk annesi olmak cok guzel Allah uzun omur versin iki kizim var birisi dort yasini dort bucuk ay gecti ikincisi dort bucuk aylik yani aralarinda dort yil var ocak 18 ve 20 dogumlular ayni gyn olmalarini cok istedim kismet normal dogum oldugu icin. Artik dogum gunlerini ortak yapariz diyoruz ayin 19 unda : )

Azranur esin asker galiba cunku benim esim de asker biz de batidayiz

Herkese slm ikinci cocuk konusulmus kizlar iki cocuk annesi olmak cok guzel Allah uzun omur versin iki kizim var birisi dort yasini dort bucuk ay gecti ikincisi dort bucuk aylik yani aralarinda dort yil var ocak 18 ve 20 dogumlular ayni gyn olmalarini cok istedim kismet normal dogum oldugu icin. Artik dogum gunlerini ortak yapariz diyoruz ayin 19 unda : )

slm arkadaşım ne güzel ayarlamışın doğum günlerini benim kızımda 6 ocak doğumlu

burdayım burdayım ühüüü depresyondayım haftaya sınav var ve ben çalışmadım ne yapacam bilmiyorum:18: sınavı düşündükçe kendimi temizliğe vermek istiyorum onu da yapamıyorum artık Eymen fazla ilgi istiyo henüz kendi kendine oynayamıyor da burda kimsem yok yakın olarak oh ne güzel sizin halanız varmış

ne sınavı kuzummm :44::44:
ah cnm halamız sevgili görümcem olur kızımın halası :KK9:çok faydası olur bana bugun sidelya ya valide baktı biz temizlik yaptık.
daha da çoooooooooook var işim:KK76::KK76: daha halılar verilcek yıkamaya..

burdayım maşaallah sana ne zaman biter senin temiizlik ay benim yumurcak fenalarda başında su içmeye kalksam bağırıyor temizlik fln hak getire:KK53:
daha bugun başladım cnm rabbim yardımcım olsun ee tabi sizinde, iyi bi görümcem var o geliyo yardıma bugun iyi geçti işlerim bnm kızım usludur birazda uykucu ondan rahatım:KK1:
Merhaba hanımlar.. Aylar var bu sayfaya girmeyeli.. Ben bu sayfanın en eski müdavimlerinden biriydim.. Kimseler kalmamış eskilerden..
Nasılsınız ? Annelik nasıl gidiyor ? Bebekler nasıl ? ve en bomba soru aranızda tekrar hamile kalan var mı :KK3:
hoşgeldin cnm kimler vardı eskilerden? kızlar facede ben söliyim :KK9::KK9: annelik iyi gidiyo kızımda çok şükür iyi :) hamilelik yok şimdilik düşünmuyoz kızımız bize yeter diyoz eşimle baklm hayırlısı...

bnm kızımda 20 ocak doğumlu:)))

Son düzenleme:
ne sınavı kuzummm :44::44:
ah cnm halamız sevgili görümcem olur kızımın halası :KK9:çok faydası olur bana bugun sidelya ya valide baktı biz temizlik yaptık.
daha da çoooooooooook var işim:KK76::KK76: daha halılar verilcek yıkamaya..

üni. sınavı var haftaya ay hiç çalışamadım Eymenle ilgilenmekten boş vakitlerimde kafamı derse veremedim zormuş yaa çocukla okumak daha yolun başında su kaynattım ben:KK37::KK53::KK37::KK53:

Ooooo ben 29 yasinda ilk bebegimi aldim kollarima herseyini doya doya yasamak icin en uygun zaman 4 yas aralari olmasiydi diye dusundum 2014 nisandada yani 34 yasinda da dede ikinci bebegim yanimda daha erken iyiki olmamis diyorum cunku ikiside ilgi istiyor.ayrica yok canim ya bence artik herkes boyle cok nadir erken yasta bebis yapanlar onlarada helal olsun valla ben anca dedim simdi diye :) ayrica gencim ya 28 gec diyosun ben gencim diyorum nolcak :):):):

Cnm burda isvicrede sut verirken daha kolay hamile kalinir diye dogum yaptiginda hastaneden cikmadan daha sana korunma yontemini napicagini soruyorlar.

daha bugun başladım cnm rabbim yardımcım olsun ee tabi sizinde, iyi bi görümcem var o geliyo yardıma bugun iyi geçti işlerim bnm kızım usludur birazda uykucu ondan rahatım:KK1:

ne güzel bakalım ben nasıl yapcam temizlik 6 ay kınasını ne zaman yapcan peki

merhaba canım...aminnn canım ALLAH cümlemizin yavrularına uzun saglıklı ömür versin İNSALLAH....ne güzellll nerdeyse aynı gün olcakmıs ama olsun 2 günden bisey olmaz....ben kendim 29 ocak dogumluyum oglumunda asıl dogum tarihi 21 ocaktı ama 2 hafta erken geldi tam 38 haftada geldi bazı cocuklar gec geliyor ya 41 veya 42 haftada felan bende esime diyordum belki oglum 29 ocakta gelir aynı olur dogum günümüz diyordum ama 7 ocakda geldi :) evet canım esim asker biz dogudayız allah nasip ederse seneye bizde batıya gidecegiz siz ne zaman batıdan gitceksiniz?

Cnm burda isvicrede sut verirken daha kolay hamile kalinir diye dogum yaptiginda hastaneden cikmadan daha sana korunma yontemini napicagini soruyorlar.

merhaba canım...bende almanyada dogum yaptım dogum yaptıktan 6 hafta sonra kadın doktoruna kontrole gitmelisin bende gittim orda banada dediler hamile kalma ihtimali yüksek oluyormus dogumdan sonra süt korur diye düsünmicekmisim onu korunma diye düsünenler varmıs ve hamile kalıyorlarmıs doktorum banada cocuk hemen istemiyorsan dogum kontrol hapı ile korunmayı tavsiye etti bende dogumdan 6 hafta sonra dogum kontrol hapına basladım ama 10 mayısda bıraktım cünkü o aldıgım haptan dolayıda adet gelmeyebiliyormus...bilmiyorum canım hersey nasip kısmet zaten simdilik daha korunuyorum daha 8 aydan itibaren korunmayı bırakcam ondan sonrası ALLAH nasip ederse bebek istiyoruz :)

X