Ben istanbulda değilim ama bir süre orda kaldım trafiği felç özellikle iş saatlerinde felaket oluyor biliyorum.
Beni sıkan plan yapmak da değil de kararsızlığım yüzünden plan değiştirmem oldu hep

Ama bu sefer kendime söz verdim sıkılsam da patlasam da seçtiğim kitapları bitirene kadar planımı bozmayacağım bu kitaplar bitince de yeni kitaplarla yeni planlar yapcam inşallah :))
Benim plansız çalıştığım zamanlar da oldu. O zaman da şu sıkıntı oluyor. Elime bir matematik kitabı alıp bi konuyu çalışıyorum ya da bir test çözüyorum sonra bi sıkıntı basıyor onu bırakıp elime tarih kitabı alıyorum biraz ona bakıyorum sonra ondan da sıkılıyorum acaba hangi derse çalışsam hangi kitaba çalışsam diye düşünüyorum. Bir türlü karar veremiyorum ya da karar versem de az çalışıp kalkıyorum masadan. Ama plan yaptığımda şu kitaptan şu konuyu bitirmeden masadan kalkmayacağım diyorum ve de o kitaptan o konu bitince hangi derse kitaba konuya çalışacağım belli olduğu için zaman kaybı yaşamıyorum daha verimli ve uzun süre çalışabiliyorum. Planın olmadığında bir gün çalışır bir gün çalışmazsın. Çünkü ortada uyman gereken bir şey yok. Kafana göre arasıra çalışırsın. Planı yetiştircem diye de motive oluyorsun üstelik.
O kadar çok plan değiştirip uygulayınca şunu farkettim. Benim için en uygun plan tek ders şeklinde gitmek. Çünkü sadece bir derse bakınca çalıştığın üniteler arasında çok fazla vakit geçmediği için aradaki bağlantıları daha iyi kurup konuları daya iyi kavrayabiliyorsun.
Bugün daha önceden almış olduğum murat konu anlatımlı kitaptan çalıştım tarihe. Konu anlatımını hiç ama hiç beğenmedim kitabı da pek sevmedim ama yine de bitircem. Sakın almayın :)) Ama tek güzel yanı arada çok değişik sorular var ama gerçi gereksiz gibi de mesela islam öncesinde hangi kitabeler hangi alfabe ile yazılmış onu soruyor, uygur mu göktürk mü gibisinden. Bu soru tipini önceden görmemiştim ama kötü yanı ise kitabın konu anlatımında bundan bahsetmiyor. Madem soruyu koyuyorsun onunla ilgi bilgiyi de konu anlatımında ver dimi ama yok. Sevmedim pek.