- 31 Ağustos 2012
- 22.148
- 35.321
- 798
- Konu Sahibi Safransari
- #1.461
sarfansari senin o kamp olayı çok güzel bende yapıyordum önceki sene ama bu sene daha çok eksiğim var onları kapatmak benim önceliğim.Ama konular bitince bende yapcam senin gibi.
Eksikler konusunda da haklısın insan yük oluyor.Eksik olduğun konu varsa onları mutlaka önce hallet çünkü konsantrasyonunu böler aklının bir köşesinde seni rahatsız eder. Hani diyelim evden çıktı evin anahtarını da kapının üstünde unuttun. Eve biri girer mi girdi mi eşyalarım çalındı mı diye aklını meşgul eder hiç bir şeye odaklanamazsın. Ta ki eve gidip içeri bakıp bir şey olmadığını gözlerinle görüp kapıyı kitlersen beynin rahat eder başka işlere odaklanabilirsin. Eksikler de aynen böyle coğrafyadan eksiğin varsa tarih çözerken off coğrafyaya da hiç başlamadım diye düşünebiliyor insan. Ya da tarihte ilk konulara çalışmadıysan diğer konulara bakarken ya ben buna çalışıyorum ama önceki konuları bilmiyorum acaba yeni çalıştığım konuyu anlamama engel olur mu gibi şeyler beyni kurcalıyor. O yüzden en mantıklısı en önce konu eksiklerini kapatmak. Beynin bir yerinde bilmediklerim var diye düşünmek insanın konsantrasyonunu da bozuyor ders konusunda kendine güvenini de etkiliyor.
LyudmilaAnyaAleksandrovna konu çalışırken ne kadar süre gitti diye hiç bakma önemli olan öğrenmek. Ben osmanlı kültür uygarlığı konusuna 2-3 hafta çalışmıştım çok karışık gelmişti ve kavramlar bir türlü aklımda kalmıyordu o yüzden bir kaç kitaptan bir kaç kere okuyup bir sürü test çözmüştüm ama çok da faydasını görmüştüm her sınavda o konudan mutlaka bir kaç soru çıkıyor. Test çözmek kolay vakit de almıyor zaten. Vakit alan ve de önemli olan konu çalışması.
Çok uzun bir cevap yazdım ama bağlantı koptu yayinlanmadi silindi