• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 KPSS B grubu (GK-GY) Lisans Soru Çözme Topiği

En Zorlandığımız Dersler

• Türkçe

OY: 6 6,7%
  • Matematik

OY: 34 37,8%
  • Tarih

OY: 39 43,3%
  • Geometri

OY: 14 15,6%
  • Vatandaşlık

OY: 29 32,2%
  • Coğrafya

OY: 8 8,9%

• Ankete Katılan
    90
Selamın aleykum kpss delileri...Bir bakayım dedim sizlere. Kolay gelsin canlar..

Yavrukusum E skkini yaniltmak için koymuşlar bor madenini görüp yanilsinlar diye ama dedigm gbi E de taşkömürü de bulunduğu icn onu kabuledemeyiz dolayisiylada geriye A skki kaliyor onu işaretlemek zorundayz .bence soruda yada kaynakta sknti yok sadece ezbere işaretleme yapmasinlar yorum yaparak E skkinin olamayacagni anlayıp A yi isaretlesnler diye sorulmuş bir soru ve birçok kişide bor u gorup isaretleyecegi icn öğrenci eleyen bi soru..tamam bor cok cikartiliyor ama E skkinda bor var diye taskomurunude kabul edemeyiz..
haklısın canım:34:

Kızlar bilin bakalım, maden ürünlerimizden en çok neyin ihracatını yapıyoruz.
A.bor
B.linyit
C.boksit
D.mermer
E.bakır

"Yurtta sulh, cihanda sulh" Atatürk'ün sözü doğrudan hangi ilkeye alakalıdır?
A. Cumhuriyetcılık
B. Laiklik
C. Milliyetçilik
D. İnkılapçılık
E. Devletçılık

Misakı milliden ilk tavizimiz nedir?
A. Hatay
B. Boğazlar
C. Batı Trakya
D. Batum
E. Musul

I. Şeyh sait isyanı
II. Menemen isyanı
III. Milli aşiret isyanı
Yukarıdakilerden hangisi laik düzene karşı çıkan ayaklanmadır?

doğru
Mermer diye dusndm kuzum..
doğru
Şeyh sait ve menemen isyani..
doğru, rusya ile imzalıyoruz.
Batum Moskova ant.Gürcistan..
yanlış, cevabı söylemeyim yorum yap bakalım, hatta 2008 de çıkmış bir soruymuş bu sanırım.
Bu da cumhuriyetçilik mi emin olamadm..
tatlım, cevap mermer. bir önceki soruda, senin sorunda anlatmaya çalıştım aslında " bor sanayinin tuzu" yani çok ihtiyaç duyulan bişey değil. ama dünyadaki rezervlerin en başında biz geliyoruz, ama ihracat sırasında;
ilk 5 tekileri sayım: 2012 verilerine göre 2013 yayınlanmamıs henüz:
yada resim var dur ekliyim telden.

bence bor cevap nee?

doğru

doğru

doğru, rusya ile imzalıyoruz.

yanlış, cevabı söylemeyim yorum yap bakalım, hatta 2008 de çıkmış bir soruymuş bu sanırım.

tatlım, cevap mermer. bir önceki soruda, senin sorunda anlatmaya çalıştım aslında " bor sanayinin tuzu" yani çok ihtiyaç duyulan bişey değil. ama dünyadaki rezervlerin en başında biz geliyoruz, ama ihracat sırasında;
ilk 5 tekileri sayım: 2012 verilerine göre 2013 yayınlanmamıs henüz:
yada resim var dur ekliyim telden.
ben bu bora taktımmm:9::9:

$IMG-20140326-WA0003.webp
Tatlim bunu cografyacimiz yeni verdi. Mta nin 2012 verileri 2013 yayinlanmamis henuz.

Back
X