2014 KPSS B grubu (GK-GY) Lisans Soru Çözme Topiği

En Zorlandığımız Dersler

• Türkçe

OY: 6 6,7%
  • Matematik

OY: 34 37,8%
  • Tarih

OY: 39 43,3%
  • Geometri

OY: 14 15,6%
  • Vatandaşlık

OY: 29 32,2%
  • Coğrafya

OY: 8 8,9%

• Ankete Katılan
    90
doğru söylüyosun kuzum 2 side doğru ellerine sağlıkk kuzucummmmm

abu=duobak;34637692]evet kuzum 6 nasıl peki sana zahmet[/QUOTE]

Kuzum Carpem gbi yaptım bende;
a>b>c ise ve a c nin karesine esitse:
Birinci ihtimal;
c ye 0 veremeyiz a da 0 olur 1 de veremeyiz a da 1 olr ama c ye 2 verdigmz zamn a 4 olr yukardaki kurala gore b de a dan kucuk olcagi ve c den de buyuk olcagi icn 3 olr baska olmaz..
İkinci ihtimal c ye 3 veririz c nin karesi 9 ve a da 9 olr b de yine ayni şekilde a dan küçük c den büyük olacak şekilde 4,5,6,7,8 veririz..
Başka ihtimal kalmiyor çünkü c ye 4 verirsek 4un karesi 16 eder a 16 olamaz uç basamaklı bi sayi belirttiği için..yani 4 ve 4 den sonraki rakamları degerlendiremeyiz..
3 basamaklı ABC sayilarida şöyle oluyor:

432, 983, 973, 963, 953, 943 olacak şekilde 6tanedir..
Aklina takilan bi yer varsa sorabilrsn cnm.

abu=duobak;34637692]evet kuzum 6 nasıl peki sana zahmet

Kuzum Carpem gbi yaptım bende;
a>b>c ise ve a c nin karesine esitse:
Birinci ihtimal;
c ye 0 veremeyiz a da 0 olur 1 de veremeyiz a da 1 olr ama c ye 2 verdigmz zamn a 4 olr yukardaki kurala gore b de a dan kucuk olcagi ve c den de buyuk olcagi icn 3 olr baska olmaz..
İkinci ihtimal c ye 3 veririz c nin karesi 9 ve a da 9 olr b de yine ayni şekilde a dan küçük c den büyük olacak şekilde 4,5,6,7,8 veririz..
Başka ihtimal kalmiyor çünkü c ye 4 verirsek 4un karesi 16 eder a 16 olamaz uç basamaklı bi sayi belirttiği için..yani 4 ve 4 den sonraki rakamları degerlendiremeyiz..
3 basamaklı ABC sayilarida şöyle oluyor:

432, 983, 973, 963, 953, 943 olacak şekilde 6tanedir..
Aklina takilan bi yer varsa sorabilrsn cnm.[/QUOTE]
ay bebeğiö allah razı olsun okadar güzel anlatmıssınki anladımmmm

bir soru daha sorimm:)
aşağıdakilerden hangisi kamu hukuku tüzel kişilerinden değildir?
A-il özel idaresi
B-komandit şirketler
C-belediyeler
D-TRT
E-üniversite

Türkiyedeki yağ sanayinde aşağıda verilen tarım ürünlerinden hangisi kullanılamaz?
A-Fındık
B- PAMUK
C-BUĞDAY
D- MISIR
E AYÇİÇEĞİ

A-il özel idaresi
B-komandit şirketler
C-belediyeler
D-TRT
E-üniversite

B- komandit şirketler cevap. (limited, anonim,kollektif falan bu grupta özeldeler yani)

Türkiyedeki yağ sanayinde aşağıda verilen tarım ürünlerinden hangisi kullanılamaz?
A-Fındık
B- PAMUK
C-BUĞDAY
D- MISIR
E AYÇİÇEĞİ

bunda da pamukla buğday arasında kaldım ama :) sonra düşününce C şıkkına karar verdim, mısır, ayçiçeği,fındıktan eminim, pamuk çok işlevli bir endüstiriyel maddesi ya yağıda vardı sanki, yağ tenekesinin dışında pamuk şekli görür gibiyin yudum kullanıyorum ben dğrumu bi deyiver :)

Arkadaşlar bugün tekrar yaptım, yeni konuya giriş yapacağım, eşim iişten gelincede kayınvalidemlere geçeceğiz, orda biraz kalırız eve gelince ders çalışırmıyım bilmiyorum. ama çalışmalıyımmm

A-Fındık
B- PAMUK
C-BUĞDAY
D- MISIR
E AYÇİÇEĞİ

Canım ilk sorunda kıtım. O yüzden yanıt veremiyorum.

Bu sorun için cevap bugday. Bugdaydan fabrikalarda yag elde edilmez. Mısır ve aycicek yagını zaten evlerde kullanıyoruz. Fındık yagı da marketlerde var. Pamuk yagının da ucuz bir yag oldugunu biliyorum. Üretimleri var bunların. Bugday yagını bir tek kozmetikte duydum ama sanayi olarak yok ülkemizde. Kendi alanım bu benim biraz oradan yorum yaptım.

Calısmalıyız... Ne olursa olsun...

Benim de epey sorum var aslında dünkü soru cözüm saatimden soramadıgım hcaya

Belki aksam atarım resimlerini buraya.

matematik hariç yorum yapabilirim canım :) şarkını yeni dinleme vaktim oldu bu arada güzel diğerleri gibi

günessscim hoşgeldin canım bu arada, çalışmalar nasıl gidiyor ?

Aaaaa pardon Dumancım İnşallah ileride o da olur.
Hiç sorma kuzum bildiğin gibi değil, Allahım büyük diyorum koşturmaya devam ediyorum. Amiiin, inşallah hepimizin Dumancım.
Sabah kalktım bu arada, hemen bi 15 dakikada kahvaltı yaptım. Yüzünü yıkadıktan sonra hiçbir problem yok Gayet dinç oluyorsun, üstelik algın daha güçlü oluyor. Tavsiye ederim canım, bi süre böyle deniycem inşallah.

Yavrukuslarmmmmmm ben yine caydanligi yakiyordmmmmm bir gün ev yanacak Allah korusn(((

ay bebeğiö allah razı olsun okadar güzel anlatmıssınki anladımmmm[/QUOTE]

Rica edem kuzum..

A-il özel idaresi
B-komandit şirketler
C-belediyeler
D-TRT
E-üniversite

Fistgm ben de komandit diye biliyorm..aslında diğerlerinin tüzel kişiliğinin var olduğunu biliyordum geriye sadece komandit acikta kaliyo onun yoktur o zaman die dusunr yapardım..
Bu kamu tüzel kişiliği olan ve olmayanlari ezberlemek gerekiyor herhalde,bunlari öğrenmenin başka yolu- mantigi var mi ki?? Snva yakin ezber yapcam bu gidişle bunları..

Carpem sorularimizi paylasalm yapabildigmz oranda birbirimize yardmci olrz yavrukusum kaybetcegmz bisey yok hem boyle ara verdgmz zamnlarda topige girdgmz zamani da degerlendrms olurz topigmzde adina yakisir olr:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…