• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 KPSS B grubu (GK-GY) Lisans Soru Çözme Topiği

En Zorlandığımız Dersler

• Türkçe

OY: 6 6,7%
  • Matematik

OY: 34 37,8%
  • Tarih

OY: 39 43,3%
  • Geometri

OY: 14 15,6%
  • Vatandaşlık

OY: 29 32,2%
  • Coğrafya

OY: 8 8,9%

• Ankete Katılan
    90
Canım youtube engellendi ya hani. Bir acılıyor bir acılmıyor. Passanger-let her go

Topigimiz acık herkese <3

Sana da can...Hayırlı cumalar <3

Doldururum tabiyki...Kuzum youtube erisimi muallakta bir engelleniyor bir acılıyor son olaylardan dolayı. Passanger-let her go sarkı...

CEVAP 6.

İki ihtimal var..a=4 c=ise b=3 olur
a=9 c=3 ise b=4,5,6,7,8 olur.

yani 6 tane abc sayısı olusur.

Cevap e. iklimle ilişkilendirebiliriz. rizede denizel etki var ayrıca rizenin arkasında daglar var pesine bayburt var. kıyıya paralel daglardan dolayı denizel etki ic kesimlere giremez. bu sebeple karasal iklim görülür bayburtta.
doğru söylüyosun kuzum 2 side doğru ellerine sağlıkk kuzucummmmm:16:

abu=duobak;34637692]evet kuzum 6 nasıl peki sana zahmet[/QUOTE]

Kuzum Carpem gbi yaptım bende;
a>b>c ise ve a c nin karesine esitse:
Birinci ihtimal;
c ye 0 veremeyiz a da 0 olur 1 de veremeyiz a da 1 olr ama c ye 2 verdigmz zamn a 4 olr yukardaki kurala gore b de a dan kucuk olcagi ve c den de buyuk olcagi icn 3 olr baska olmaz..
İkinci ihtimal c ye 3 veririz c nin karesi 9 ve a da 9 olr b de yine ayni şekilde a dan küçük c den büyük olacak şekilde 4,5,6,7,8 veririz..
Başka ihtimal kalmiyor çünkü c ye 4 verirsek 4un karesi 16 eder a 16 olamaz uç basamaklı bi sayi belirttiği için..yani 4 ve 4 den sonraki rakamları degerlendiremeyiz..
3 basamaklı ABC sayilarida şöyle oluyor:

432, 983, 973, 963, 953, 943 olacak şekilde 6tanedir..
Aklina takilan bi yer varsa sorabilrsn cnm.

abu=duobak;34637692]evet kuzum 6 nasıl peki sana zahmet

Birinci ihtimal;
c ye 0 veremeyiz a da 0 olur 1 de veremeyiz a da 1 olr ama c ye 2 verdigmz zamn a 4 olr yukardaki kurala gore b de a dan kucuk olcagi ve c den de buyuk olcagi icn 3 olr baska olmaz..
İkinci ihtimal c ye 3 veririz c nin karesi 9 ve a da 9 olr b de yine ayni şekilde a dan küçük c den büyük olacak şekilde 4,5,6,7,8 veririz..
Başka ihtimal kalmiyor çünkü c ye 4 verirsek 4un karesi 16 eder a 16 olamaz uç basamaklı bi sayi belirttiği için..yani 4 ve 4 den sonraki rakamları degerlendiremeyiz..

Aklina takilan bi yer varsa sorabilrsn cnm.[/QUOTE]
ay bebeğiö allah razı olsun okadar güzel anlatmıssınki anladımmmm:16:

bir soru daha sorimm:)
aşağıdakilerden hangisi kamu hukuku tüzel kişilerinden değildir?
A-il özel idaresi
B-komandit şirketler
C-belediyeler
D-TRT
E-üniversite

Türkiyedeki yağ sanayinde aşağıda verilen tarım ürünlerinden hangisi kullanılamaz?
A-Fındık
B- PAMUK
C-BUĞDAY
D- MISIR
E AYÇİÇEĞİ

A-il özel idaresi
B-komandit şirketler
C-belediyeler
D-TRT
E-üniversite

B- komandit şirketler cevap. (limited, anonim,kollektif falan bu grupta özeldeler yani)

Türkiyedeki yağ sanayinde aşağıda verilen tarım ürünlerinden hangisi kullanılamaz?
A-Fındık
B- PAMUK
C-BUĞDAY
D- MISIR
E AYÇİÇEĞİ

bunda da pamukla buğday arasında kaldım ama :) sonra düşününce C şıkkına karar verdim, mısır, ayçiçeği,fındıktan eminim, pamuk çok işlevli bir endüstiriyel maddesi ya yağıda vardı sanki, yağ tenekesinin dışında pamuk şekli görür gibiyin :9::9: yudum kullanıyorum ben :D dğrumu bi deyiver :)

Arkadaşlar bugün tekrar yaptım, yeni konuya giriş yapacağım, eşim iişten gelincede kayınvalidemlere geçeceğiz, orda biraz kalırız eve gelince ders çalışırmıyım bilmiyorum. ama çalışmalıyımmm:10::10:

A-Fındık
B- PAMUK
C-BUĞDAY
D- MISIR
E AYÇİÇEĞİ

Canım ilk sorunda kıtım. O yüzden yanıt veremiyorum.

Bu sorun için cevap bugday. Bugdaydan fabrikalarda yag elde edilmez. Mısır ve aycicek yagını zaten evlerde kullanıyoruz. Fındık yagı da marketlerde var. Pamuk yagının da ucuz bir yag oldugunu biliyorum. Üretimleri var bunların. Bugday yagını bir tek kozmetikte duydum ama sanayi olarak yok ülkemizde. Kendi alanım bu benim biraz oradan yorum yaptım.

Arkadaşlar bugün tekrar yaptım, yeni konuya giriş yapacağım, eşim iişten gelincede kayınvalidemlere geçeceğiz, orda biraz kalırız eve gelince ders çalışırmıyım bilmiyorum. ama çalışmalıyımmm:10::10:

Calısmalıyız... Ne olursa olsun...

Benim de epey sorum var aslında dünkü soru cözüm saatimden soramadıgım hcaya

Belki aksam atarım resimlerini buraya.

matematik hariç yorum yapabilirim canım :) şarkını yeni dinleme vaktim oldu bu arada güzel diğerleri gibi :16:

günessscim hoşgeldin canım bu arada, çalışmalar nasıl gidiyor ?

Gunesim yanlis anlamissin yavrum hamile degilim oglum var 2.5 yasinda zaten kpss olana kadarda niyetim yok :))) Canim benim cok yoruluyorsun Kıyamam ya yazdiklarini okurken soluk soluga kaliyorum sanki rabbim emeklerini bosa cikarnasin. Sabah kalkmakarini bende dusunuyorum daha iyi olur bena gore. Aklah yardimcimiz olsun tatlim öpüyorum

Aaaaa pardon Dumancım :1: İnşallah ileride o da olur.
Hiç sorma kuzum bildiğin gibi değil, Allahım büyük diyorum koşturmaya devam ediyorum. Amiiin, inşallah hepimizin Dumancım.
Sabah kalktım bu arada, hemen bi 15 dakikada kahvaltı yaptım. Yüzünü yıkadıktan sonra hiçbir problem yok :1: Gayet dinç oluyorsun, üstelik algın daha güçlü oluyor. Tavsiye ederim canım, bi süre böyle deniycem inşallah.

Yavrukuslarmmmmmm ben yine caydanligi yakiyordmmmmm bir gün ev yanacak Allah korusn:((((

Cnm nasill gidiyor clsmalarn.benim uzman ogretenin coğrafyasından son 150 sorum kaldi aksam halletcem onu da ins.anysadan da 300 soru kaldi onuda bigunde hallederm uzman ogreten cog ve any soru bamkasi biter.tarihini bulamamistm simdi bi siteden buldm onu da alcam cok faydasini gordm uzman ogretenlern..hazirlayanlarn eline saglik..iyi clsmalar..

Güneşim Allah yardimcn olan kuzum ya senin isin hepimizinkinden zor..sabah kalkip calismak mantikli gözüküyor..bi sure zorlanirsn ama bir hafta sabredersen vücut alisir kabullenir fistgm çok optm kendine dikkat et yorgunluk sitres hasta etmesin seni..

Allah korusun canım, aman dikkat et. Allah muhafaza..
GkGy Uzman konusunda sonuna kadar katılıyorum, olmazsa olmaz kesinlikle. Benim de vatandaşlık bitti sayılır. Coğrafya ortalarda, tarihine daha başlamadım ama gerçekten çok faydalı.
Bu arada bebişin nasıl oldu tatlım, Allahım şifasını versin bi an önce.

Canlar ben geldim. Bu son gelişim de. Uzun bir süre internet kullanmayacağım. Face hesabımı da dondurdum. Normal internete de girmeyeceğim. Haber vereyim dedim. Hakkınızı helal edin olur mu? Ben hepinizi çok sevdim sanki uzun zamandır tanıyormuşum gibi sevdim. Samimiyetiniz dostluğunuz her şeyiniz çok güzeldi. Allah'a emanet olun.

Pınarcım çok üzüldüm, yine de arada bir fırsat bulursan kaç gel aramıza. Biz de seni çok sevdik, Allaha emanet ol güzel arkadaşım. Tabii ki helal olsun..

Sagolun canlar. Kendi evime geçtim şimdi bugün yorucuydu şimdi uyusam sabah erken kalkıp ders çalışmam lazım.bu haftada hiç kitap yüzü açamadım. Iyı geceler. Kusura bakmayın ayrıntılı cevaplar yazamadım. Ama hep okudum, Grup'u hep capcanlı tuttuğunuz için de sağolun. Gunesscim hosgeldin bu arada canım.

Hoşbuldum Elifim, tekrar geçmiş olsun canım.

Cok bir sey olmaz olur mu? Düzgün kullanırsan 200 soru nan. Hos gelmissin. <3

Bana da bulastırdın. Gündüz evden cıkmadan bir cay icim en azından dedim. Bir sey yememistim. Su bitmis ben unutmusum, öyle bir yanık kokuyordu ki anlatamam...Tektim de...Aklımdan tırsıyorum. (Yorumun sonunda sarkı gelig <3)

Bu da size gelsin. Birkac gün önce kesfettim...Habire dinliyorum. Sakindir, kafa acmaz. (Yeni buldugum seyleri paylasmaya bayılıyorum, bu aclıgımı burada tatmin ettigim için kızmayın :P)

[video=youtube;RBumgq5yVrA]http://www.youtube.com/watch?v=RBumgq5yVrA[/video]

Vallahi daha iyi oluyor sanki Carpem. Hoşbuldum bu arada kuzum benim.
Nan dikkat etsene, aşık gibi hepiniz çaydanlık yakar oldunuz :20: Alaaa Allaaaaaaaa :47:

Kuzular çekimden geldim yine, sonra çarşıda işlerim vardı biraz. Bir haftadır mitingler yüzünden bi iş yapamıyorum, saatlerce park yeri arıyorum arıyorum sonra sinirlenip geri dönüyorum. Yarın sabah erkenden işlerimi halletmezsem sıkıntı olcak :31:

Akşama pilavım var azcık, bir de salata ııııımh :17:
Sonra 22.00 de cup diye yatağa. Sabah erkenden çalışmayaaaaaaaa :46:

Hepinizi çok öpüyorum arkadaşlar, Allah yardımcınız olsun.

Birinci ihtimal;

Aklina takilan bi yer varsa sorabilrsn cnm.
ay bebeğiö allah razı olsun okadar güzel anlatmıssınki anladımmmm:16:[/QUOTE]

Rica edem kuzum..

A-il özel idaresi
B-komandit şirketler
C-belediyeler
D-TRT
E-üniversite

Fistgm ben de komandit diye biliyorm..aslında diğerlerinin tüzel kişiliğinin var olduğunu biliyordum geriye sadece komandit acikta kaliyo onun yoktur o zaman die dusunr yapardım..
Bu kamu tüzel kişiliği olan ve olmayanlari ezberlemek gerekiyor herhalde,bunlari öğrenmenin başka yolu- mantigi var mi ki?? Snva yakin ezber yapcam bu gidişle bunları..

4639456 .!.:
A-Fındık
B- PAMUK
C-BUĞDAY
D- MISIR
E AYÇİÇEĞİ[/QUOTa

Bebegm bu konuda Carpem( isin uzmani) varken bize çok söz düşmez ama bir iki kelam da ben ediyim:)
Findik aycicegi ve misirin durumunu biliyoz zaten..bugdayi da aynen Carpemin dediği gbi kozmetikte duymustm cilt için sac için faln kullaniliyor diye..pamuğun da yine aynen ucuz bi yağ olduğunu ve bazi yağlara katılarak satisini yaptiklarini duymustm hatta restoranlar et yemeklerinin içine faln katiyorlarmis faln ucuz olduğu icn..pamugun cekirdeginden yag yapiliyo cekirdegin posasindan da hayvan yemi yapiliyo..

Carpem sorularimizi paylasalm yapabildigmz oranda birbirimize yardmci olrz yavrukusum kaybetcegmz bisey yok hem boyle ara verdgmz zamnlarda topige girdgmz zamani da degerlendrms olurz topigmzde adina yakisir olr:)

Back