2014 KPSS B grubu (GK-GY) Lisans Soru Çözme Topiği

En Zorlandığımız Dersler

• Türkçe

OY: 6 6,7%
  • Matematik

OY: 34 37,8%
  • Tarih

OY: 39 43,3%
  • Geometri

OY: 14 15,6%
  • Vatandaşlık

OY: 29 32,2%
  • Coğrafya

OY: 8 8,9%

• Ankete Katılan
    90
Sagol cnm ahhh bu ufakliklar yokmu benimki de ikibucuk yasinda erkek yaramaz degil ama oyun cocugu park istiyo surekli oyun istiyo ben cok zorlaniyorum o yuzden bide ailemden uzak gurbetteyiz yalnizlik oyle iste... bu arada gece yalniz degilsin yazmasamda cepten takip ediyorum optum ufakligi cnm

Haftanin ilk ucunu kutlarim kizlar gerci 4 hanelileride:)) haftaya bende ilk 3 e girecem ins:))) herkese iyi calismalar...

Fistgm ben de gurbetteym aynen senn gbi hem de doğu görevinde esimn isi dolaysıyla..tek bir akraba bile yok çok bunalyrm bi taraftan da snva hazrlanmam icn iyi bi firsat die teselli edyrm kendmi..bu sene herşeyden fedakarlık edyrm eşimle cocugmla gecirecegm zamanmdan ev işinden komşuluk ilişkilerinden sosyal hayattan...her firsatta ders calisyrm soru cozyrm..benim kizimda çok yaramaz degl Allaha sukr çizgi film faln aciyorm izliyor oyalanyr kuzucugm akşamda 9 gbi uyudgu icn 12 ye kadar calisma firsatm oluyor böyle iste tatlım..sen de sabret calismalarina ara verme her firsati degerlendr CNm benim onların gelecegi icn bunu basarmalyz..

Bizde dogu gorevindeyiz canim benim yalnizklik zor ama bi firsat diyorum artik ama olan cocuklara oluyo insallah 4 ay sonra acisini cikartiriz kuzucuklarimizla. Her firsati degerlendirmeye calisiyorm bende. Rabbim emeklerimizi bos cikartmasin

Bizde dogu gorevindeyiz canim benim yalnizklik zor ama bi firsat diyorum artik ama olan cocuklara oluyo insallah 4 ay sonra acisini cikartiriz kuzucuklarimizla. Her firsati degerlendirmeye calisiyorm bende. Rabbim emeklerimizi bos cikartmasin

Aminn cnm..ayni şeyleri yasiyormusz beni çok iyi anliyosndr tabi ben de seni:)aynen olan çocuklara oluyor çok uzlyrm bazen kiziyorm faln sonra içim aciyo yavrumun buzamnlari geri mi gelck birak cocugnla ilgilen diyorm ama 4 aydr da emek veryrm sabret diyorum kendi kendme..cnm benm sen De pasami kuzucugu op yerime..inş iyi bi yerde yapiyosnzdr doğu gorevini..iyi calismalar fistgm..

canım sağol ama demek istediğim tam olarak öyle değil yani sen işte çalışıyorsun ama belki alt yapın var belkide eylülde beri ısına ısına çalışıyorsun ya ben yeni başladım
bugünde aöf okuyan bi arkadaşımı gördüm önlisansa girecekmiş o da üstüne demez mi sen geç kaldın diye moralimi nasıl bozdu

günaydın kızlar dün dinlene dinlene ancak 100 soru çözebildim
çok az biliyorum ama iş çıkışı elimden ancak bu geliyor (

güneşciğim amin tatlım
Allahım yardım eder biliyorum

pamuğum deneme sonucun çok iyi tebrikler tatlım

Merhaba Helenacım, dershaneye gidiyorum evet canım. İhtiyaç'a gidiyorum. Girdiğim deneme de ihtiyaçın son yaptığı türkiye geneli sınavıydı.
Ben yaklaşık olarak buraya topik açtığımdan beri yani temmuzun sonlarından beri çalışmaya çalışıyorum canım ama araya tatil falan girdi derken asıl adam akıllı çalışmaya dershanemin başlamasıyla başladım. Yani eylülün sonu. Ama belki az çok görmüşsündür. Son 2 aydır ailevi bazı problemlerimiz nedeniyle hiç çalışamadım, dershaneye dahi gidemedim. Ama şu son 3 haftadır 1 aydır falan çok yoğun bir şekilde çalışıyorum canım. Vatandaşlık ve coğrafya konu anlatımını bitirip tarihte son eklenen konulara kadar geldim ve özellikle denemelerde yükselmemde konu bitirmelerim çok etkili oldu.
Şimdi de bol bol soru çözmeye çalışıyorum. İşte böyle canım..

Çok teşekkür ederim canım benim. Seni de önümüzdeki hafta üst basamaklarda görmek istiyorum bilesin.
Çok sağol zeytincim. İşle birlikte zor oluyor gerçekten benim de derslerim yoğunlaşıp deneylerim başladığı zaman öyle olacağım muhtemelen. Allah yardımcımız olsun ve vaktimizi bereketlendirsin inşallah.

Kızlar bir şey soracağım size. Kendiniz deneme alıp çözmeye başladınız mı? Başladıysanız eğer hangilerini çözüyorsunuz ve önerirsiniz?
Biz dershanedeki kızlarla yargının denemesni alıp çözdük ama bana türkçesi hariç çok kolay geldi. :26: Yani en azından ihtiyaç'a göre kolaydı bence. Belki de ilk defa farklı bir denemeye girdiğim için öyle gelmiştir. Her soru tarzını görmek gerek sonuçta.
Siz hangisinden çözüyorsunuz ve de tavsiye eder misiniz?

ben daha deneme çözmeye başlamadım cnm
fem in deneme setini almıştım daha bekliyorum 1 ay kadar daha çözmeyi düşünüyorum
matematiğe yoğunlaşamadım
sorularına ilk alırken şöyle bir bakmıştım zor gelmişti ama onun üstüne konular bitti baya ilrledim fikrim ne olur şuanda bilmiyorum
yargıyı bir ark.ımdan daha duydum kolay diye hatta deneme kitabını fln alma demişti

cnm ben dersanemde beyaz kalem in sınavına giriyorum bide ayrıyeten fem dersanesinin sınavlarınada giriyorum oda yayın olarak fem i kullanıyor ama benim girdiğim 2 deneme yayınıda zorrrrrrr bence

Kizlar tarihten cagdasa calisan var mi yada calismis bitrms olan durumlar nasl ??

Selam kızlar hepinize kolay gelsin öncelikle..ben de aranıza katılmak istiyorum..şimdiye kadar tarih tükçe matematikten çalışıp soru çözüyordum( dersane programı o şekildeydi) ama son iki haftadır anayasa ve coğrafya konularına yüklendimkonu calşımakla geçiyo zamanım bitirip tekrar ederek soru çözmeyi hedefliyorum..pazartesiden itibaren sorulara başlıcam..bu hafta coğrafya ve anayasayı bitirebilirim umarım

konu çalışmaktan midem bulandı artık sorulara geçmek istiyorum,beyaz kalemin konu anlatımına çalışıyorum,her şeyien ince ayrıntısıyla vermişler çok sıkıcı
..

Son düzenleme:
Arkadaşlar Merhaba,
Bugün yine tüm gün dışardaydım, ofise yeni geldim. Birazdan tekrar çıkcam, dershanem var bu akşam.

Dün gece yine yorgunluktan uyumuş kalmışım, gece 2'de kalktım. Hemen oturdum masama, saat 5'e kadar coğrafya çalıştım sonra da 120 soru çözdüm.
Tabi uykum yarım yamalak olunca sabah uyanamamışım. İş arkadaşım bi aradı, saat 10 ve ben hala uyuyuorum
Neyse hiç ofise uğramayıp dışarıdaki işlerime bakınca kimse farketmedi yokluğumu

Benim bu uyku ve yorgunluk durumlarını acil bir düzene koymam gerekiyor. Belki 120 soru çok değil ama olsun ben çok mutlu oldum ki

Neyse çok konuştum yine ben, hepinizi kocaman kocaman öpüyorum.

Başarılar

Arkadaşlar Günaydın,

Dünden bu yana kimse yok mu burda :26:
Herkes iyidir umarım.

Hepinizi kocaman öpüyorum, başarılar..

cnm ben dersanemde beyaz kalem in sınavına giriyorum bide ayrıyeten fem dersanesinin sınavlarınada giriyorum oda yayın olarak fem i kullanıyor ama benim girdiğim 2 deneme yayınıda zorrrrrrr bence

Sağolun fıstıklarım fem, beyaz kalem aklımda bulunsun.. Elimden geldiğince her yayından çözmek istiyorum. O yüzden şimdiden çözmeye başladım ki anca yetişir.
Benim için kolay veya zor olması değil de kpss sistemine uygun, çıkan soru tarzlarına en yakın olması önemli. Ben ihtiyaç'ı o açıdan çok beğeniyorum. Pegem'i de çok öneriyorlar ballarım, aklınızda bulunsun.

Gunaydnn canlar..gunaydnlik bi durumda kalmadi öğlen oldu ama ben hastalıktan gozumu acamyrm iki gundr..bunun üstüne bir de Esim de rahatszlandi o mu bana bakacak ben mi ona anlamadk(2 gündr dogrudurust biseye bakamadm(Gunesm de yalnız kalma topikye oyu kiyamamm..siz canlarda gozukmuyosnz umarm ders cgdiyorosnzdr fistklarm pazartesiye bomba bildirilerle bekliyorm sizleri verilen sözler tutulmus olacak..
Pamukcm deneme sormussn cnm ben de bir iki yorum yapiym deneme konusunda hemen hemen senin gbi dusnyrm ben de..snva kadar nekadr yayından cozebilirsem yetiştirebilirsem çözmek istiyorum..zorluk derecesine bakmiyorm demissn ama ben yinede çözerken beni zorlayan yayinlari zirluk derecesine gore yaxym cnm
İlk olarak murat yayinlari diger yayinlarn aksine sorulari daha farkli yani biraz daha ayrnti soruyor ve son donem kpss snvlari da ayrntiya inmeye basladi cozmeni tavsiye ederim
Bunun dişinda arkadaslarnda söylediği gbi beyazkalem fem data pegem uzmankariyer ihtiyac yediiklm yargi..bakabildgn kadar bak derm cancan:)))
Zaten kpssden 90 ustu alp atananlarn hepsinin ortak söylediği şey enaz 7-8 kaynak cozp farklı sorular gormelerinin çok fayda sagladigi..
Suana kadr ben de beyazkalem yediiklim yargi data uzman ve murat yaynlarinin gk soru bankalarini bitrdm simdi de fem pegem x yayincilik yada iremin tarihinin guzel oldgnu soyluyolar bunlari sipariş vercem senn cozdgn farklı bi yayin varsa tavsiyeni beklerim Cnm..
Dumancm nasıl gdiyor bebis calismana izin veriyor mu???
Herkese iyi calismalar canlar hepnzi opyormm..

kuzum geçmiş olsunnn dikkat et kendine şu sıralar bir soğuk bir sıcak derken grip oluyorsunnnn maleseffffsöylediklerine katılıyorummmm elimizden geldiği kadar sınav yayınlarına bakmamız gerekiyorrrrr kocaman öptümmmkayınvalidemgiller geldiler bu sıralar çalışamıyorum ama yarın başlayacam işallah

Arkadaşlar kusura bakmayın listeyi bu hafta geç güncelledim, işte listemiz.

Canım geçmiş olsun, bir an önce iyileşip bildirimlerinlede bizi motive edersin, Acil şifalar diliyorum

ben giremedim canım, pazartesi denemem kötü geçince bir hışım ders çalıştım, bu hafta çok şükür iyiyim ders çalışma konusunda, bu haftada belki çok soru çözemeyeceğim ama konulara yoğunlaşacağım, ama soruda çözüyorum... arada telefonla girip bakıyorum topiğe bende ama yorum yapamıyorum, aslında hep buralardayım
Arkadaşlar Günaydın,

Dünden bu yana kimse yok mu burda :26:
Herkes iyidir umarım.

Hepinizi kocaman öpüyorum, başarılar..

canım hoşgeldin aramıza, bildirimlerini bekliyoruz

ben henüz ona geçmedim, vatandaşlıkla cebelleşiyorum, dersane olarakta geçmedik henüz canım. sanırım sona kalacak bende.
Kizlar tarihten cagdasa calisan var mi yada calismis bitrms olan durumlar nasl ??
pamukçuğum, ben Fem denemelerine giriyorum, birde ihtiyaç a, onun yanında dershanemiz deneme klubu oluşturdu, 10 tane türkiye geneli denemesi her ay farklı yayınlardan, bu yakında Beyaz kalemden olucaz mesela, pegem, yargı,ihtiyaç, isabet, data gibi denemeler var sanırım. ama onlara henüz girmedim, nasıllar bilmiyorum. ama Femi tavsiye edebilirim. ihtiyaca giriyosun zaten.
bu arada sağolasın, bu hafta dediğin üzere üstlerde olmasamda sonlarda olmayacağım, sıralamarda inşallah, senden 1.lik koltuğunu almak zor olacak anlaşılan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…