2014 KPSS B grubu (GK-GY) Lisans Soru Çözme Topiği

En Zorlandığımız Dersler

• Türkçe

OY: 6 6,7%
  • Matematik

OY: 34 37,8%
  • Tarih

OY: 39 43,3%
  • Geometri

OY: 14 15,6%
  • Vatandaşlık

OY: 29 32,2%
  • Coğrafya

OY: 8 8,9%

• Ankete Katılan
    90

Hmm anladım canım, formasyon oluyor mu ki bize. Galiba biz başvuramıyoruz tatlım. Nerden öğrenebilirim ki
Evet bizim sözel araştırma oluyor, dersler iki haftada birmiş, hafta sonu oluyormuş. Tabi akademik kariyer yapamayacaksam tezlinin de bi anlamı yok, akademik kariyer için de dayımız amcamız yok Yalakalık desen onu da beceremiyoruz.

Hobaaaaaa

Hoşbuldum Elifiiiiiim,
Evet akıllandım artık, kesinlikle 2016 da bayrağı biz taşıycaz. Hatta arayı çok soğutmadan azcık sen dinlen, yavaştan başlarız belki kışın

Elifim dedigini inan hic bilmiyorum...Üniversitelerin formasyonla ilgili numaraları oluyor...İstersen bir ara sor netten bulup...

Ben de onu sorcaktım Carpem,

Kızlar nerelerdesiniz, cok daraldım..............

Gene terk edildim, aglamaktan icim dısıma cıktı, kafayı yicem ben...Bir sey de iyi gidiyor diyemiyorum bir, hemen bir seyler oluyor...

Kuzum ben son ayları kaçırdığım için tam konuya hakim değilim ama,
Seni böyle bunalmış görünce çok üzüldüm. Toparla kendini lüften. Gelmiiim oraya
Bu da sana, sen seversin

Evet öyle bir yaş sınırı var mı acaba :44: Ben de merak ediyordum. Söylemesi ayıp ben de 28 oldum da

yavrum kıyamam sana, konuyu tam bilmiyorum sorunlarınızı bilmiyorum, ama sana değer vermiyorsa artık bir karar ver uzatmaları oynama seven insan sevdiğini üzmez

Gene terk edildim, aglamaktan icim dısıma cıktı, kafayı yicem ben...Bir sey de iyi gidiyor diyemiyorum bir, hemen bir seyler oluyor...
seninde canım hepimizin insallah, yoğunluktan bayram mesajı bilem yazamamışım.
Kizcelerm geçmiş ramazan Bayraminz mübarek olsun...
formasyon olayını araştırıyorum. omüdeki hocama sordum haber bekliyorumm ondan. formasyon alıyoruz da öğretmenlik süreci nasıl oluyor kpss p kaç puanımız gerekli araştırcam. yene seninde haberin olursa paylaş bebemm.

Tamam datlım
Yalnız Elifim sizin oluyor galiba, ama bizimkinden emin değilim. İletişim benimki

Tamam datlım
Yalnız Elifim sizin oluyor galiba, ama bizimkinden emin değilim. İletişim benimki
merhabalar
bölümünüz nedir acaba? ona göre formasyon konusunda yardmcı olayım bnde düşünüyorumda
bu arada yaş sınırı 34 olması lazım memur adayları için

kuzum kıyamam üzme kendini bak daraldığın zaman söyle çıkalım dışarı
tecrübelerimi anlatırım sana =)

bende çok kötüyüm ya aileler arasnda sıkıntı çıkıyo ağlıyorum ne yapcaz bilmiyorum
nişan mişan yok anlayacağın
annemde bitirmem taraftarı

merhabalar
bölümünüz nedir acaba? ona göre formasyon konusunda yardmcı olayım bnde düşünüyorumda
bu arada yaş sınırı 34 olması lazım memur adayları için

Helanacım Merhaba,

İletişim Fakültesi Halkla ilişkiler ve Tanıtım mezunuyum.
Bi dönem medya okur yazarlığı dersi için formasyon açılmıştı ama şuan yok sanırım. Daha doğrusu bilgisizim son zamanlarda bu konuyla ilgili
Teşekkür ediyorum dönüşün için cnm

Kızlar size noolmuş böyle yafu, bi gittim geldim herşey karışmış.
Çok zor işler bunlar vallahi, Allah yardımcınız olsun.
Carpem de görünmüyor iki gündür bu arada

Canım o bölümle ilgili maalesef bilgim yok. Ama en azından memur olmak için daha sınıra gelmedn diyebilirim :))

Biliyorum can...Sıkıntı yok merak etme...

Yazayım madem, üyeligimi biliyor, ama acıp da okudugunu sanmıyorum, kimse de tanımıyor nasılsa, o yüzden sıkıntı olmaz. Ya bazen ben onun üstüne gidiyorum bazen o benim üstüme geliyor, ama bu sefer ben gittim üstüne, kıskanclıgım tuttu. Böyle degildim ben aslında, onun daha önce yaptıgı bi sey yüzünden bu hale geldim. Ben öyle yapınca da kıskanclıktan zaten alttan alan bir yapısı yok, üstüme geliyor o hep böyle yapınca ben, kavga mavga derken bıraktı beni. Bir de lastik gibi uzatma huyu var, sürekli telefonu suratıma kapatıyor atısınca. Ben de hırsımdan bir daha bir daha arıyorum, psikopat etti beni. Telefonu da kapatıyr komple sonrasında, elim kolum kesilmiş gibi oluyor o zaman....Sonra da üzüntümden oturup aglıyorum. Gözlerim balon gibi olmustu resmen aglamaktan. En son hic yapmadıgım bir seyi yapıp tamam gitsin madem bu kadar istiyor, zaten sen takıntılısın bana gibi bir sey de dedi, bu da cok zoruma gitti, isini kolaylastırayım dedim, kapadım komple telimi, hattımı filan degistirmeyi düsünmeye basladım. Yok olayım dedim hayatından. Sonra dayanamadım, baktım aramıs birkac kez bana mesaj geliyor aradıgı. Aslında bunlar hep uzakta oldugu için oluyor, yanımda iken bir kere bile tartısmadık düsün. Cok seviyorum, bir daha böyle sevebilecegimi de sanmıyorum. O yüzden bırakmak içimden gelmiyor...Umarım kaderimdir, cünkü cok seviyorum cidden. Böyle hem ailem, hem sevgilim, hem arkadasım gibi hissediyorum. Sanki 40 yıldır berbermisiz gibi hissediyorum, bu hissi baskasıyla yakalayabilecegimi de düsünmüyorum acıkcası.

Simdi iyiyiz düzeldik sükür...Fazla üstüne de gitmemeye karar verdim senin dedigin gibi, sonunda kendim üzülüyorum gene cünkü. Zaten onun da sıkıntıları var, bunaltmak istemiyorum, ama ya söyle ise ya böyle ise düsüncesi insanın aklını celiyor bir anda gözü kararıveriyor...

Sınava tam anlamıyla konsantre olabildim canım sonunda, o yüzden için rahat olsun...Elimden geleni yapıyorum, özgür olmak, bagımsız olmak cok cok öenmli cünkü dedigin gibi..

canm o zaman 2016 da tercih yapmamak gerek ama ben puanm iyi olursa yapayım diyordum neyse doğmamş çocuğa don biçmeyeyim

Tercih yap ya...Gelirse niye tercih yapmayasın, iki sene daha eziyet cekmek kolay mı...

He severim, favori smile seydim, nasıl da kalmıs aklında <3 Buralardayım can, ama sınava kadar biraz az girebilirim bu arada...

Can liste oluyor formasyon basvuruları acıklandıgında oradan alanından alınıyor mu bakabilirsin. Bir de bazen formasyon ile cok düsük puanlarla alım olabiliyor, benim alanımdan 60 larla almıslar düsün...

Toparladım kuzum...

Deger veriyor da, bırakmayacagımı bildigi için beni sürekli ayrılmakla tehdit edip istedigini yaptırıyor eninde sonunda. Cok zoruma gidiyor aslında. Benim de sabrımın sınırı var, komple vazgecmis halimi hic görmedi benim bu vakte kadar. Hep bir acık kapı oldu. Umarım o hale gelmem. Cünkü sevgi de yıpranıyor, ruhen de yıpranıyor insan...Her an bırakıp gidecekmis gibi olunca gün gelip komple pes edebilirim ben de cünkü hic mi baglılık yok düsüncesi oluyor insanda...Yani sevmiyor diyorsun, ee sevmiyorsa ben pek basıma neyin mücadelesini veriyorum diyorsun..

İyiyim kusum

Eee bitecek mi yani? En son gidilecekti filan? Eger cok seviyorsanız birbirinizi elinizi masaya vuracaksınız kusum ikiniz de, o kendininkine sen de kendininkine...Bu hayat sizin sonucta, ileride mutsuz ya da mutlu olsan kimse sorumlulugunu almayacak...Mutsuz olsan, bir baskasıyla evlenmis olsan, eee artık evlisin mecbur cekeceksin diyecekler sana üstelik. Sen de pişman olacaksın bu sefer. İyisi mi kimseyi de fazla kırmadan, kararlı oldugunu göstermenin yolunu bul, o da bulsun...İnsan yapmadıgı seyler icin daha cok pişman olurmus. İleride senin ailen o olacak sonucta, ailenin ne dedigi elbet önemli ama gelecekte zamanı gelip kendi ailen sana yabancılastıgında, ya sabah kalktıgında bu kim ya dedigin bi adamla uyanırsan? Korkunc degil mi bu düsünce? Ben hep bunu düsünüyorum...

Yavru kus ben milli küte gitmeye basladım, sizi de bekleriz efem... :) Adnan Ötüken salonunda klima da varmıs, hic girmemistim o salona, mis gibin serin serin calısıyorum...Bir de kalabalık oluyor epey...Aksam cıksan tırsmıyorsun, benim milli kütün oralarda bir adet tinerci vakam var cünkü, biraz tırsıyorum. :)

Son düzenleme:
Canım o bölümle ilgili maalesef bilgim yok. Ama en azından memur olmak için daha sınıra gelmedn diyebilirim :))

Hahahaha, hala gencim yani Helenacım İyi az daha dayanıyım madem.
Sağol kuzum, ilgilenmen yeter.

Hiç unuturmuyum kuzum favori şeysini arkadaşımın Hepinizle ilgili var aklımda bişiler
Bak bu da ben, bi ara ne dalga geçmiştik. Kuaför saçımı kısa kesmişti de güler dururdum

Tamam datlım, listeler filan açıklandığında bana da heber edin gari Bu cahil arkadaşınız ne bilsin ne zaman olur ki

Senin durum da acık inada binmiş kuzum, yapma kendini üzersin. Seni hiç yapmadığın şeyleri yapacak hale ne getirdi onu da düşünmek lazım tabi. İnsan bazen psikoya sarıyor valla, elden gelen bişi yok. Sakin kalmaya çalış datlım, inşallah kaderindir ve inşallah hayırsızsa bile Rabbim hayırlı yazı yazsın. Seviyon kuzum sen bu çocuğu

Helenacım,
Sen de kararlıysan naçizane fikrim; kimseyi takmayın. Bu sizin hayatınız. Aileler birbirini yesin dursun, siz elele tutuşup gülüşe gülüşe uzaklaşın gergin ortamlardan. Onlar küser de barışır da. Kuşak farkı var tatlım, onları anlayamazsınız zaten. Anlasanız da çözüm getiremezsiniz.

Siz çift olarak iki taraftan da etkilenmemelisiniz, kendi göbeğinizi kendiniz kesin geçin valla

(Anacım böyle işte. Bekara hatun boşamak kolay derler ya. Bak nasıl çözdüm olayları )

Evet hatırladım

Can rast gelirsem derim mutlaka...

Seviyorum da nasıl seviyorum manyak gibiyim Biraz rahat bırakmaya calıstım bugün, kendimi böyle alıstıracagım...Yoksa bunaltıyorum ayarım yok cidden.

Yok canım bitiremeyi düşünmüyorum. Gittik geldik tarih belli değil o yüzden yaş iş diyorlar anlayacağın. Bende Fatih kütüphanesine gidiyorum canım tinerci olayını merak ettim. Sen ne zaman başladın gitmeye bir de neye çalışılıyorsu kuzum telefondan yazıyorum o yüzden onca yazına kısa yazdım diye kızma mucuk

Sevindim...Niye kızim gı?

Can can metro yoktu orada daha, ben de otobuse biniyordum karsısındaki duraktan, kızılaya binip tekrar eve biniyordum. Oradan gec cıkmıstım epey...Simdiki gibi degildi o saat olunca insan oluyordu ama cok fazla degil, simdi saat aksam 9-9 bucuk'da igne atsan yere düsmüyor iceride düsün. Hem banka sınavı var hem hakimlik savcılık da var sanırım hukuk calısnlar var, bir de ögrenciler filan da var gene epey... Ellerinde poset yanastı, en son tekme atmıstım ben de can havliyle korkumdan.

Birkac gün oldu can, halkbankası icin. Bu arada ziraate basvurmayacagım ben. Üstümü basımı giyip azıgımı hazırlayıp cıkacagım birazdan...Öptüm..

Son düzenleme:

canm ziraate neden başvurmuyorsun?
bu zamana kadar neye çalıştın ve şimdi neye çalışıyorsun can can?
murat ın kitabı aldın mı canm neyden çalışıyorsun?

canm tavsiyen için teşekkür ederim
2 tarafta haklı aslında bakalım ne olacak =)

Kizcelerim ben banka sinavlarina girmiyorum..

Snva girecek olan yavrukuslaruma şimdiden basarilar Rabbim hepimizin hakkında hyrlisini versin ballibademlerim..

İyi olmaniza sevindim findigim...

canm ziraate neden başvurmuyorsun?
bu zamana kadar neye çalıştın ve şimdi neye çalışıyorsun can can?
murat ın kitabı aldın mı canm neyden çalışıyorsun?

Sınavlara para vere vere öldüm can, bir de ikametgaha bakıyorlarmıs ziraatte ben de burasını istemiyorum, konusmustuk. Sunu zorlayacagım artık.

Canım ingilizce eski kelime defterim vardı, onu bitirdim yaza yaza. Phrasal verbsleri, bir de preposition combinationları ezberledim gene yazarak. Bİr tek adverbs ve adjectives listesi kaldı ezberlenecek. Bir de gramer özetlerim var daha önce yazdıgım iki tane defter seklinde onları okuyup pesine ingilizce okuma alıstırması yapacagım.

Onun dısında gy-gk calısıyorum, alandan video izliyorum, bir de muratın kitabını aldım evet, karman corman calısıyorum, bugün calısamadım pek ama, dün cok yagınca dedim evde kalayım bugün, o da secmen kagıtlarını almaya gittim filan derken gecti öyle zaman.

Gy-Gk cok tesekkür ederim, arada cok bunalıyorum. Arkadaslarıma, kuzenlerime de cok yüzeysel anlatıyorum, yazınca cok rahatlıyorum buraya inan ki. Cok destek oldunuz, dinliyorsunuz hepinizden Allah razı olsun.

Kizcelerim ben banka sinavlarina girmiyorum..

Snva girecek olan yavrukuslaruma şimdiden basarilar Rabbim hepimizin hakkında hyrlisini versin ballibademlerim..

Neden?? Merak ettim..

Ben sadece halkbankı deneyecegim, zaten adam yok malum...En azından birine para vermis olayım sadece...

muratın kitabı faydalı mı canm bende alan kitapları vardıda yediiklimin çok detay zorlandım baya
o yüzden muratı almak istiyorum ne dersin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…