How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

2014 KPSS B grubu (GK-GY) Lisans Soru Çözme Topiği

En Zorlandığımız Dersler

• Türkçe

OY: 6 6,7%
  • Matematik

OY: 34 37,8%
  • Tarih

OY: 39 43,3%
  • Geometri

OY: 14 15,6%
  • Vatandaşlık

OY: 29 32,2%
  • Coğrafya

OY: 8 8,9%

• Ankete Katılan
    90
Carpem sevdiceginle güzel bir gün gecirsn inş kuzum...

Bayramdan sonra bende sana takiliorm ders calismaya odaklancam..

Hayatımın en güzel üç günüydü diyebilirim. Bana cok iyi geldi... :21:

çalış canım çalış, elbet birgün alacağız emeklerimizin karşılığını, hayırlısı böyleymiş diyelim usanmadan çalışalım, hiç bir emele çiçekli yollardan gidilmez, tırmanacağımız varmış bizimde demekki :))

aklına kötü şeyler getirme sürekli canım, ben çalışmak istiyorum ileride çocuklarımın geleceği için, rahat bir hayat için, ihtiyacı olanlara yardım edebilmek için, evde canım sıkılıp kocamın başının etini yememek için (biz kadınlar böyleyiz malesef), huzurlu ve kendimi mutlu hissetmek için.

banka sınavlarına çalışamasamda kitap okuyorum her gün nutuktayım hala :)) bitireceğim inat ettim :))

Olsun can hızın artar en azı...:26:

anladım canım sanırım uzak yerleride yazacaksın...

ücretliyi bende düşünüyorum canım bakalım maaşı az
ama maaşı çok olanlrda saçma sapan işler uff kararsızım

canım bende bir madde daha okumuştm halkbankasında ama tam anlamadım 5 yıl o şehirde mi görev yapmak zorundayız yoksa istifa mı veremiyoruz
5 yıl şeysi vardı

kızlar tercihler ne zaman
bir de formasyın almak istiyorum her sene girebilmek için
ales şartı kalkmış diyorlar ne diyorsunuz?

Galiba bu kpss ile yapabilecegimiz ilk tercih Kasım diye biliyorum ama emin degilim.
Ales var ? Arkadasım yeni baslayacak formasyona alesle basvurmustu ama?

3 yıl istifa veremiyorsun, 5 yıl da kaldıgın sehirden gidemiyorsun diye biliyorum ben kuzu...

Pamuk seker bu arada tebrik ederim seni.

Kızlar bir de günesi merak ettim acaba ne yaptı...Günes bi ses ver yasıyor musun bilek...

Hayatımın en güzel üç günüydü diyebilirim. Bana cok iyi geldi... :21:

Olsun can hızın artar en azı...:26:

Galiba bu kpss ile yapabilecegimiz ilk tercih Kasım diye biliyorum ama emin degilim.
Ales var ? Arkadasım yeni baslayacak formasyona alesle basvurmustu ama?

3 yıl istifa veremiyorsun, 5 yıl da kaldıgın sehirden gidemiyorsun diye biliyorum ben kuzu...

Pamuk seker bu arada tebrik ederim seni.

Kızlar bir de günesi merak ettim acaba ne yaptı...Günes bi ses ver yasıyor musun bilek...
3 yıl istifa veremiyorsak kpss kazanırsak 2016 da ne olacak

canım çok sevindim, maaşallah sana :)) kaybolma buralardan atansan bile bize destek oluver, 2016 daki sınava çalışacağız gibi geliyor bana :)) bende 71.66 aldım. sağolsun herkes moral verdi bana, ilk sene hazırlandım, iyi yine pesetme dediler, haklılarda. pes etmek yok.
Kpss yoldaşlarımm:7: Nasılsınızz bakiim? Ben yine ortalıklardan kayboldum bir süre. Geçmişe çok bakamadım ama sonuçlarınızın iyi olduğunu temenni ediyorum.:16: Ben kpss'den 91 aldım, sıralamam 1000lerde. Ve şoklardayım hala:53: Asla beklemiyordum. 80 alsam dua edicem diyordum, tarihim iğrenç ötesi geçmişti çünkü ama çok şükür beklediğimden çok çok yüksek bir puan aldım. O da genel yetenek sayesinde. gk berbat, 12 yanlışım var.:50: O nete bu puan çok iyi geldi, standart sapmadan dolayı sanırım.:26:
Puanım iyi gibi gözükse de bizim bölüm için yetersiz bile kalabilir.:31: İnşallah hepimi gönlümüzdeki yerlere en hayırlısıyla yerleşiriz.
Hepinize bu süreçte (her ne kadar sonradan sizlere katılamasam da) beni yalnız bırakmayıp destek olduğunuz için teşekkür ederim.:16::16:
Rabbim hepimize hayırlı kapılar açsın inşallah.:16:
bende formasyon almak istiyorum aslında, işletme mezunuyum ve bu konuda aydınlatılmaya ihtiyacım var. alesten 65 almıştım. bu yıl.
kızlar tercihler ne zaman
bir de formasyın almak istiyorum her sene girebilmek için
ales şartı kalkmış diyorlar ne diyorsunuz?

3 yıl istifa veremiyorsak kpss kazanırsak 2016 da ne olacak

İstifa verebiliyorsun ama egitim masraflarını bankaya ödemek zorunda kalıyorsun benim anladıgım kadarıyla...Bu arada bankalara girenlerin hicbiri memnun degil, herkes cıkmanın yolunu arıyor imiş. İşten cıkıs saatin belli degil diyorlar...Cok stresli yasamaya vakit kalmıyor diyorlar. Baska sans yok ama elbette denemek zorundayız, ben simdiki durumdan iyidir diyerek girmek istedim, baska sebepler de var..

2016'da kpss'ye girersen puanın 2018'e kadar gecerli zaten kuzu. Tercih yapabiliyorsun gene, 3 yıl doluyor.

Son düzenleme:
İstifa verebiliyorsun ama egitim masraflarını bankaya ödemek zorunda kalıyorsun benim anladıgım kadarıyla...Bu arada bankalara girenlerin hicbiri memnun degil, herkes cıkmanın yolunu arıyor imiş. İşten cıkıs saatin belli degil diyorlar...Cok stresli yasamaya vakit kalmıyor diyorlar. Baska sans yok ama elbette denemek zorundayız, ben simdiki durumdan iyidir diyerek girmek istedim, baska sebepler de var..

2016'da kpss'ye girersen puanın 2018'e kadar gecerli zaten kuzu. Tercih yapabiliyorsun gene, 3 yıl doluyor.

canım puan geçerli evet ama 2016 da ilk tercihlerde geldi diyelimki o zaman 3 yıl dolmuş olmuyor ki? 2 yıl olmuş oluyor ben hemen tercih yapmaktan bahsediyorum
masrafı ödüyorsan tamam

evet canm bankalar iyi değil yeni mi duydun sen kuzum:ssz:
ama özel bankalardan iyi tabi
bizim dersanede kızlar vardı çıkmışlardı hep
müfettişlk uzmanlık olmazsa yapılmaz diyorlardı
dışardan havalı görünüyor tabi ama o eski bankacılık kalmadı
ama napalım özelde her iş berbat hiç olmazsa bu iş onlara nazaran iyi haftasonu tatil
çok eziyorlarmış parasıda az tabi
bu arada ben sınava çalışamıyorum canım pazar günü benmkilere gitcez nişan tarihi ayarlamaya
çalışmadan gircem sınava olmadı ziraat artık napim çalış çalış bir şey olduğuda yok baktığım yere kadar artık

bu arada canım torpilin yoksa giremezsin bankaya bir şeyler ayarlamaya çalış var mı torpil ?

bu arada formasyon için yds lazım mı?
yoksa sadece ales mi?

senin çalışmalar nasıl canım?

öpüyorum çok...

Son düzenleme:
canım çok sevindim, maaşallah sana :)) kaybolma buralardan atansan bile bize destek oluver, 2016 daki sınava çalışacağız gibi geliyor bana :)) bende 71.66 aldım. sağolsun herkes moral verdi bana, ilk sene hazırlandım, iyi yine pesetme dediler, haklılarda. pes etmek yok.

bende formasyon almak istiyorum aslında, işletme mezunuyum ve bu konuda aydınlatılmaya ihtiyacım var. alesten 65 almıştım. bu yıl.

canım aynen sen ne öğretmeni olabiliyorsun?
birde matematikte iyi değilim demiştin kpss de kaç tane işaretledn ya da netlerine baktn mı merak ettm konusu açılmışken :1:

Busraa cnm cok ozledik seni masallah kuzu puanin cooook guzel kesin atanirsin bu puanla diger topikte acilisi beraber yapmistik ama beraber sinav heyecanini yasayamadik ama olsun tatlimmm puanin cokkkkk guzel ben 70 hatta 69.985 berbat otesi bebisimle cok calistik ama tarihten baslayinca moral mozuldu digerlerini yapamadim neyse bakalim varbundada hayir tebrik ederim canim ugra arada
Dumanımm canım benimm ben de çok özledim kuzum. Çok teşekkür ederim:16:, hakkımızda hayırlısı olsun inşallah. Canım ben de tarihten başlasaydım eminim benim de çok farklı olurdu puanım. Ben önce gy yaptım, sözel mantıkları sona bırakıyordum hep, yine öyle yaptım. Sonra gk'de tarih sorularını görünce böyle kaldım:53: sallamaya çalıştım, şıklardan gitmeye çalıştım derken boş yere bir sürü zaman kaybettim ve normalde sınavda zamanı artan ben sözel mantığın 2 sorusuna bakamadım. Ben 80 bile alamam diyordum ama gy sayesinde kurtarmışım biraz da. Gerçekten kısmet işi bunlar kuzum, o sınav anında oluyor ne yazıldıysa kısmetinde. İnşallah Rabbim güzel kapılar açar hepimize canım, moralini bozma :16::16:

Canım yalnız bırakır mıyım hiç. Buralara geldikçe uğrarım inşallah. Çok teşekkür ederim bu arada.:16: Açıktan alımlar oluyor onları da takip edin kuzum. Bir çok kurum kpss şartını kaldırmaya başladı. Mülakat demek torpil demek gerçi ama 10 kişi torpilli olacaksa 1 torpilsiz de alırlar belki, takip etmek lazım tatlım.:31:

Kızlaaaaar :3::3:

Ben geldim. Biliyorum sizi çok çok ihmal ettim ama benim işlerimi biliyorsunuz bir çoğunuz. Artık şirkette iş dışı bir sayfaya da girdiğimizde bilgi işlem birimine bilgi düşüyor. Bize pek ses çıkarmıyorlar ama yine de izlendiğini düşünmek kasıyor biraz.

Geçmiş 8-10 sayfayı okudum. Şuan en iyi puan Büşük'te galiba. Tebrik ederim güzel arkadaşım.
Diğer arkadaşlar siz de üzülmeyin, inanın herkesin puanı düşük, herkes şokta. Bence birçoğunuzun puanı çok iyi.
Tabi bu biraz da nasip arkadaşlar, Allah kısmetinize ne yazmışsa sınav anında o oluyor. Zaten çok da çalıştınız, hiç vijdan filan yapmayın bence :33:

Ben düşük aldım ama ben hakettim, hiç kızmıyorum kendime. Çek şimdi cezanı diyorum :52::52:
Bu arada benim puanım da 68 küsürlerde.
Hayırlısı diyorum napiyim. Elifiiim, 2016 için buradayım ben yine. Tabi akıllandım, iş güç hikaye. Varsa yoksa memuriyet tabi.

Bu arada ağustos ayında yüksek lisans başvuruları başlıyor. Düşünen arkadaşlar varsa unutmasın takip etmeyi.
Tezli düşünüyorum, en azından 2015'i böyle değerlendirmiş olurum. Carpem sen de 2012 de böyle düşünmüştün sanırım :52:

İsminizi saymıyorum unuttuklarım olursa diye ama hepinizi çok öpüyorum güzel arkadaşlarım.

Arada gelmeye çalışcam, ama telden sürekli takipteyim. Çok çok öpüyorum hepinizi :16::16:

Ben geldim. Biliyorum sizi çok çok ihmal ettim ama benim işlerimi biliyorsunuz bir çoğunuz. Artık şirkette iş dışı bir sayfaya da girdiğimizde bilgi işlem birimine bilgi düşüyor. Bize pek ses çıkarmıyorlar ama yine de izlendiğini düşünmek kasıyor biraz.

Geçmiş 8-10 sayfayı okudum. Şuan en iyi puan Büşük'te galiba. Tebrik ederim güzel arkadaşım.
Diğer arkadaşlar siz de üzülmeyin, inanın herkesin puanı düşük, herkes şokta. Bence birçoğunuzun puanı çok iyi.
Tabi bu biraz da nasip arkadaşlar, Allah kısmetinize ne yazmışsa sınav anında o oluyor. Zaten çok da çalıştınız, hiç vijdan filan yapmayın bence :33:

Ben düşük aldım ama ben hakettim, hiç kızmıyorum kendime. Çek şimdi cezanı diyorum :52::52:
Hayırlısı diyorum napiyim. Elifiiim, 2016 için buradayım ben yine. Tabi akıllandım, iş güç hikaye. Varsa yoksa memuriyet tabi.

Bu arada ağustos ayında yüksek lisans başvuruları başlıyor. Düşünen arkadaşlar varsa unutmasın takip etmeyi.
Tezli düşünüyorum, en azından 2015'i böyle değerlendirmiş olurum. Carpem sen de 2012 de böyle düşünmüştün sanırım :52:

İsminizi saymıyorum unuttuklarım olursa diye ama hepinizi çok öpüyorum güzel arkadaşlarım.

Arada gelmeye çalışcam, ama telden sürekli takipteyim. Çok çok öpüyorum hepinizi :16::16:

Kuzum sakın öyle bir hata yapim deme bana sorar isen, hele tezli ise...Bir de özelde calısıyorsun...İlla düsünüyorsan formasyon yap...Bak ben yazdım buraya ne badirelerden gectigimi konusmustuk...

canım puan geçerli evet ama 2016 da ilk tercihlerde geldi diyelimki o zaman 3 yıl dolmuş olmuyor ki? 2 yıl olmuş oluyor ben hemen tercih yapmaktan bahsediyorum
masrafı ödüyorsan tamam

evet canm bankalar iyi değil yeni mi duydun sen kuzum:ssz:
ama özel bankalardan iyi tabi
bizim dersanede kızlar vardı çıkmışlardı hep
müfettişlk uzmanlık olmazsa yapılmaz diyorlardı
dışardan havalı görünüyor tabi ama o eski bankacılık kalmadı
ama napalım özelde her iş berbat hiç olmazsa bu iş onlara nazaran iyi haftasonu tatil
çok eziyorlarmış parasıda az tabi
bu arada ben sınava çalışamıyorum canım pazar günü benmkilere gitcez nişan tarihi ayarlamaya
çalışmadan gircem sınava olmadı ziraat artık napim çalış çalış bir şey olduğuda yok baktığım yere kadar artık

bu arada canım torpilin yoksa giremezsin bankaya bir şeyler ayarlamaya çalış var mı torpil ?

bu arada formasyon için yds lazım mı?
yoksa sadece ales mi?

senin çalışmalar nasıl canım?

öpüyorum çok...

Torpil filan pek yok canım ama calısıyorum bakalım...Nisan mı...Tebrik ederim kuşum...:51:

Banka kötü mötü diyorlar, kimse memnun degil imiş cidden. Bizim de sınıfta bir insaat mühendisi bir cocuk vardı, bankadan istifa etmisti. Üstüne bir de evli idi. Kpss calısıyordu. Her yol kpss'ye cıkıyor ama banka kötünün iyisidir en azı. Özel kendi alanım cok rezil calısma kosulları, bit kadar para. Bunun en azı hafta sonu var, sınava girip yükselme sansın var, dil tazminatı var...Kendi alanımdan calısmak istemeyince de özelde angarya isler kalıyor geriye...Su cagrı merkezi gibi:ssz:

Formasyonda yds sartı yok benim bildigim. Ales sartı var, bir de mezun ortalaman...

Kuzum sakın öyle bir hata yapim deme bana sorar isen, hele tezli ise...Bir de özelde calısıyorsun...İlla düsünüyorsan formasyon yap...Bak ben yazdım buraya ne badirelerden gectigimi konusmustuk...

Torpil filan pek yok canım ama calısıyorum bakalım...Nisan mı...Tebrik ederim kuşum...:51:

Banka kötü mötü diyorlar, kimse memnun degil imiş cidden. Bizim de sınıfta bir insaat mühendisi bir cocuk vardı, bankadan istifa etmisti. Üstüne bir de evli idi. Kpss calısıyordu. Her yol kpss'ye cıkıyor ama banka kötünün iyisidir en azı. Özel kendi alanım cok rezil calısma kosulları, bit kadar para. Bunun en azı hafta sonu var, sınava girip yükselme sansın var, dil tazminatı var...Kendi alanımdan calısmak istemeyince de özelde angarya isler kalıyor geriye...Su cagrı merkezi gibi:ssz:

Formasyonda yds sartı yok benim bildigim. Ales sartı var, bir de mezun ortalaman...

Kuzum benim formasyon ya da başka bi şansım yok ne yazıkki :14: Bi de tezsiz yada formasyon için bütçe ayırmam çok zor. Karnımı zor doyuruyorum, aile vs uzakta olunca kira mira herşey omzunda yük :14:
Zaten formasyon yapamıyor bizim bölüm mezunları, (iletişim) 2010 yılında bi grup aldılar sadece. Onların da neredeyse tamamı atandı düşük puanlarla, medya okur yazarlığı dersi açılınca. Şuan doymuş durumda piyasa.

Napiiim bilemedim ki :31:

Kuzum senin şu çağrı merkezini de okudum, Allah kahretsin öyle firmaları. Bak işte benden daha iyi örnek var mı? Güya alanımda çalışıyorum, güya yetkim var, güya kendi kendime harcayacağım bir bütçem var finansta.
Peki bu kızın maaşı ne diye sorun? Adı yönetici maaşı amele !

Nefret ediyorum bu özel sektörden. Kpss, ünv. vs bi şekilde çıkış bulmam lazım.

Bu arada banka konusunda ne yazıkki benim de çok iyi tavsiyelerim yok. Yakın bankacı arkadaşlarım var, saat 5 te güya mesaileri bitiyor. Saat 21.00 - 22.00 ye kadar hesap kapattıkları günler oluyor. Yorgunluktan duş almaya hali olmayıp bitli gibi işe gititği günleri bilirim.

Ama tabi çağrı merkezi gibi, yada benim iş yerim gibi yerlerle kıyasladığında çok iyi şartları. En azından hafta sonu, dil tazminatı vs. var senin de söylediğin gibi.

Offf of hayat çok zor :31:

ya işte bakalım canım benm baba gidelim diye tutturdu bi adını koyarız diye umuyoruz. darısı sana canım benm teşekkürler=)

bencede banka kötünün iyisi. sokaktaki işlerden iyi hafta sonu tatil. bi deneyelim canım.
ama şu 2016 konusunu cevaplamamşsın canm
şimdi ben 2016da ilk terchlerde kazansam bankada henüz 2 yılım dolmuş oluyor nasıl olacak
bu arada ziraate de başvurdun mu can can...

ya işte bakalım canım benm baba gidelim diye tutturdu bi adını koyarız diye umuyoruz. darısı sana canım benm teşekkürler=)

bencede banka kötünün iyisi. sokaktaki işlerden iyi hafta sonu tatil. bi deneyelim canım.
ama şu 2016 konusunu cevaplamamşsın canm
şimdi ben 2016da ilk terchlerde kazansam bankada henüz 2 yılım dolmuş oluyor nasıl olacak
bu arada ziraate de başvurdun mu can can...

İnsallah can...

2016'da kazanırsan, yani puanın iyi olursa, 2018'e kadar tercih yapabiliyorsun. 3 yıl dolmus oluyor o zaman, ama erken istifa verirsen para ödüyorsun...Benim oradan buradan okuduklarımdan ögrendiklerim böyle...

Ziraate daha basvurmadım umarım gerek kalmaz, basvuracagım ama elbette...

Bu arada calısıyorum ben bakalım...

Kuzum benim formasyon ya da başka bi şansım yok ne yazıkki :14: Bi de tezsiz yada formasyon için bütçe ayırmam çok zor. Karnımı zor doyuruyorum, aile vs uzakta olunca kira mira herşey omzunda yük :14:
Zaten formasyon yapamıyor bizim bölüm mezunları, (iletişim) 2010 yılında bi grup aldılar sadece. Onların da neredeyse tamamı atandı düşük puanlarla, medya okur yazarlığı dersi açılınca. Şuan doymuş durumda piyasa.

Napiiim bilemedim ki :31:

Kuzum senin şu çağrı merkezini de okudum, Allah kahretsin öyle firmaları. Bak işte benden daha iyi örnek var mı? Güya alanımda çalışıyorum, güya yetkim var, güya kendi kendime harcayacağım bir bütçem var finansta.
Peki bu kızın maaşı ne diye sorun? Adı yönetici maaşı amele !

Nefret ediyorum bu özel sektörden. Kpss, ünv. vs bi şekilde çıkış bulmam lazım.

Bu arada banka konusunda ne yazıkki benim de çok iyi tavsiyelerim yok. Yakın bankacı arkadaşlarım var, saat 5 te güya mesaileri bitiyor. Saat 21.00 - 22.00 ye kadar hesap kapattıkları günler oluyor. Yorgunluktan duş almaya hali olmayıp bitli gibi işe gititği günleri bilirim.

Ama tabi çağrı merkezi gibi, yada benim iş yerim gibi yerlerle kıyasladığında çok iyi şartları. En azından hafta sonu, dil tazminatı vs. var senin de söylediğin gibi.

Offf of hayat çok zor :31:

Can ne yap et, 2 milyar biriktir yüksek yerine formasyona basvurabilecegin vakitte ona basvur, inan bana yüksek vakit kaybı...Bir de sen hafta ici hocanın yanına gitmek icin izin filan da isteyeceksin, oradakilerle de papaz olacaksın simdi...Gerci sen laboratuvara filan girmeyeceksin, sözel alanın muhtemelen arastırma vs veriyorlar degil mi tez konusu olarak?

Gündüz yazdım, bilgisayarım ısınıp kapandıgı için gitti tüm yazdıklarım can can...

Son düzenleme:
ilköğretimlere ders verebiliyorum, eğer formasyon alırsam, meslek derslerine girebileceğim ama konu hakkında tam bir bilgim yok, formasyon alınabiliyorsa işletme olarak alıcam bu yıl. 2015 teki sınava girebileyim diye. hayırlısı aslında bilen varsa aydınlatsın beni bu konu hakkında. carpemsen bilirsin iibf işletme bölümünün formasyon olayı nasıl olacak acaba, ?
bu arada 6 tane mat yaptım.

canım aynen sen ne öğretmeni olabiliyorsun?
birde matematikte iyi değilim demiştin kpss de kaç tane işaretledn ya da netlerine baktn mı merak ettm konusu açılmışken :1:
pamukçum her zaman bekleriz. dediğin gibi şu kurum sınavlarına bakmak lazım, alım yapılıyormuş, bazen gecenin 1 lerinde duyurular falan oluyormuş, kaçırmamak lazım.

Dumanımm canım benimm ben de çok özledim kuzum. Çok teşekkür ederim:16:, hakkımızda hayırlısı olsun inşallah. Canım ben de tarihten başlasaydım eminim benim de çok farklı olurdu puanım. Ben önce gy yaptım, sözel mantıkları sona bırakıyordum hep, yine öyle yaptım. Sonra gk'de tarih sorularını görünce böyle kaldım:53: sallamaya çalıştım, şıklardan gitmeye çalıştım derken boş yere bir sürü zaman kaybettim ve normalde sınavda zamanı artan ben sözel mantığın 2 sorusuna bakamadım. Ben 80 bile alamam diyordum ama gy sayesinde kurtarmışım biraz da. Gerçekten kısmet işi bunlar kuzum, o sınav anında oluyor ne yazıldıysa kısmetinde. İnşallah Rabbim güzel kapılar açar hepimize canım, moralini bozma :16::16:

Canım yalnız bırakır mıyım hiç. Buralara geldikçe uğrarım inşallah. Çok teşekkür ederim bu arada.:16: Açıktan alımlar oluyor onları da takip edin kuzum. Bir çok kurum kpss şartını kaldırmaya başladı. Mülakat demek torpil demek gerçi ama 10 kişi torpilli olacaksa 1 torpilsiz de alırlar belki, takip etmek lazım tatlım.:31:
güneşcim hoşgeldin cann, özledik seni. 2016 sınavına çalışırız beraber atanamassak pes etme yok.

ilköğretimlere ders verebiliyorum, eğer formasyon alırsam, meslek derslerine girebileceğim ama konu hakkında tam bir bilgim yok, formasyon alınabiliyorsa işletme olarak alıcam bu yıl. 2015 teki sınava girebileyim diye. hayırlısı aslında bilen varsa aydınlatsın beni bu konu hakkında. carpemsen bilirsin iibf işletme bölümünün formasyon olayı nasıl olacak acaba, ?
bu arada 6 tane mat yaptım.

pamukçum her zaman bekleriz. dediğin gibi şu kurum sınavlarına bakmak lazım, alım yapılıyormuş, bazen gecenin 1 lerinde duyurular falan oluyormuş, kaçırmamak lazım.

güneşcim hoşgeldin cann, özledik seni. 2016 sınavına çalışırız beraber atanamassak pes etme yok.

Elifim dedigini inan hic bilmiyorum...Üniversitelerin formasyonla ilgili numaraları oluyor...İstersen bir ara sor netten bulup...

Kızlar nerelerdesiniz, cok daraldım..............

Gene terk edildim, aglamaktan icim dısıma cıktı, kafayı yicem ben...Bir sey de iyi gidiyor diyemiyorum bir, hemen bir seyler oluyor...

Kızlar nerelerdesiniz, cok daraldım..............

Gene terk edildim, aglamaktan icim dsıma cıktı, kafayı yicem ben...Bir sey de iyi gidiyor diyemiyorum bir, hemen bir seyler oluyor...

Ahh Carpem ahh bayramda sevdicegnle gorstukten sonra bu kizin sesi cikmio yine Ariza mi cikardi acaba sevgilisi diordm sonra sen çok güzel bi uç gün gecirdm DİE yazmissn onu girince ohhh MAS iyilermis dedim ama çok uzun sürmedi ..

Ah be kuzum nei paylasamionuz siz bir gün barisik iki gün ayri...

Boyle ilişkiler genelde uzak kalmadan kaynakli olarak problemlere yol aciyor ve çiftler evlenince yani birbirlerinin gözü önünde olunca daha mutlu oluyorlar eğer senin için hyrlisi buysa en kisa zamanda gerçekleşir inş fistgm..

Canini skma üzülme diyecegm ama kendini helak etnissn çoktan:(

Halkbankasi snvina çok az kaldi ona konsantre ol KPSS asamasnda da tartistnz cok aglatti senn sevdicek ve çok uzuldn kafana taktn kpss sonucun istedgn gbi gelmedi..

Bilmiyirm sen mi onun çok üstüne gidiosn o mu herşeyi problem edio ama bunlari bir kenara birakip ekonomik hayatin-ozgurlugun icn calismalisin yoksa yas geçtikten sonra elinde koskoca bir hic ve döktüğün gozyaslari kalir..

Elinoğlu hernekadr senin icn oluyorm bitiyorm senin icn herşeyi yaparm dese bile bir kadin ekonomik olarak özgür olmali ona bagmli olmamali kuzum inşallah sizin hikayenizin sonu güzel.biter güzel bi evlilikle sonuclanir ama ne olacagini bilmiyosn belki de hayatında bambaşka biri olcak bu yüzden gecen zamani heba etme kendi hayatın icn ne yapman gerekiosa yap erteleme baskalari icn bu sevgilin bile olsa....

ZATEN O SENİN KADERİNDEYSE BİR SEKİLDE KADER SİZİ BİRARAYA GETİRİR..

Onu biraz Raht Birak biraz dusunsn tasinsn az biraz sensizligi yasasn önemini farketsn..

Kuzucugm sorun nedir bilmeden yorum yaptım umarm yanlis anliycagn birşey yazmamismdr hepsini seni sevdigm icn içtenlikle yazdm...

İnsallah can...

2016'da kazanırsan, yani puanın iyi olursa, 2018'e kadar tercih yapabiliyorsun. 3 yıl dolmus oluyor o zaman, ama erken istifa verirsen para ödüyorsun...Benim oradan buradan okuduklarımdan ögrendiklerim böyle...

Ziraate daha basvurmadım umarım gerek kalmaz, basvuracagım ama elbette...

Bu arada calısıyorum ben bakalım...

Can ne yap et, 2 milyar biriktir yüksek yerine formasyona basvurabilecegin vakitte ona basvur, inan bana yüksek vakit kaybı...Bir de sen hafta ici hocanın yanına gitmek icin izin filan da isteyeceksin, oradakilerle de papaz olacaksın simdi...Gerci sen laboratuvara filan girmeyeceksin, sözel alanın muhtemelen arastırma vs veriyorlar degil mi tez konusu olarak?

Gündüz yazdım, bilgisayarım ısınıp kapandıgı için gitti tüm yazdıklarım can can...

canm o zaman 2016 da tercih yapmamak gerek ama ben puanm iyi olursa yapayım diyordum neyse doğmamş çocuğa don biçmeyeyim:1::ssz:

slm kızlar bu kpss sınavı için yaş sınırı var mı acaba 28 yaşındayım 2016 daki sınavda 30 yaşında olacağım . Artık yaşın geçti diyorlar da.
gerçi şimdi böyle yazınca cidden yaşlandığımı fark ettim. yolun yarısına merdiven dayamısım hala bi baltaya sap olamadım of of

Back