2014 KPSS B grubu (GK-GY) Lisans Soru Çözme Topiği

En Zorlandığımız Dersler

• Türkçe

OY: 6 6,7%
  • Matematik

OY: 34 37,8%
  • Tarih

OY: 39 43,3%
  • Geometri

OY: 14 15,6%
  • Vatandaşlık

OY: 29 32,2%
  • Coğrafya

OY: 8 8,9%

• Ankete Katılan
    90
Kizlar gunaydin herkese bugun vat sorularim kaldi onlari bitirecem sonra deneme cozecem dunku fem denemem de berbatti gereksiz cok sey vardi bence mati guzeldi cog ve tarihde zorlandim neyse canlar herkese hayirli cumalar

Sanada gunaydin carpem hayirli cumalar..
Can ya sen arkadasindan kpss ales cikmis sorular aldim demistinya hangi yayindi suson 15gune sigdirmaya calisiyim canim ya

Canım ales yok içinde, tarih bu dedigim. Yayın degil iki fotokopi seklinde, ama ihtiyacın da böyle bir seyini görmüstüm ben küçük kitap seklinde.

Gygk da böyle bir sey cözmüstü sanki yazmıstı buraya, hangi hangi yayın acaba? O da mı fotokopi bilmiyorum.

Edit; Yaklasım yayınlarının da varmıs. Çözümlü bu hatta, bendeki soru sadece.

http://www.yargiyayinevi.com/kitabe...is-Sorulari-Yaklasim-Kariyer-2014-kitabi.aspx

Bak bi istersen.

Neyse ben devam, kolay gelsin.

Son düzenleme:

Aynen cnm dagbasi olunca yapacak bisey yok onlar gelsn sen git muhabbetleri..ben geleni gideni severim istemedgmden degl de şuan durumum buna musade etmiyo neyse yavrukusum sen eniyisini yaptn memlekete gitmekle ve inş karsiliginida alacaksn Allah n izniyle...

Evli olunca boyle sorunlarla karsilasiyosn Carpem sen bekarlign tadini cikar:)

Dinecegini fiilimsidr kusum( genelde fiilimsileri bulurken olumsuzluk eki aliyomu DİE bakarm ben.mesela dinecegini-dinmeyecegini oluyor ve bu fiilimsidr ben boyle buluyorum.cümle içinde yüklemden sonra fiil koklu bir kelime varmi die bakiyorm ve buldgm kelimede olumsuzluk eki alabiliyorsa bu fiilimsdr diyorm..örn: kazanacagini- kazanamayacagini,calisip- calismayip vb...

İkinci soruna gelnce fiilimsilern isim tamlamasi kurup kuramayacagi muallakta bir konu yani net bir bilgi vermiyor turkceciler sennde dedign gbi kimi olr kimi olmaz dio ve ben de ÖSYM nin böyle netlesmemis konular hakkında soru hazrlaypta riske gireceğini zannetmiyorm..
En son genel kanaat yani büyük cognluk (ama hepsi kabul etmemiş yani net degl)fiilimsilerden isim tam olr demiş yani örn verirsek:
Calisanin emeği karsiliksiz kalmaz
Burada calisanin fiilimsi calisanin emeği belirtili isim tam. Ve calisanin tamlayan emeği tamlanan oluyor..

Hatta bazi turkceciler fiilimsi fiil kokunden türer fakat ek alip fiilimsi olunca adlasirlar ve isim tamlamasi da kurarlar diyorlar bana da mantikli geldi..

Sonuç itibariyle takilacak bi mevzu değil çünkü bu konuda net bir bilgi yok..

Sanada gunaydin carpem hayirli cumalar..
Can ya sen arkadasindan kpss ales cikmis sorular aldim demistinya hangi yayindi suson 15gune sigdirmaya calisiyim canim ya

Dumanm ben uzman kariyerin ÖSYM snvlarndan seçilmiş sorular kitabini aldm (tarih cog türksini aldm,osym nin yaptgi son 10 yilin snvlarndan secilms sorular)anysasini bulamamistm onu da yaklaşım yayinlarinin çözümlü cikms snv sorulari kitabini aldm şuan onlari cozerek tekrar yapiyorm..

Sabah any tekrari yaptm simdi kahvaltyi yaptım öğleye kadar tekrar devam sonra kizimi uyutp deneme cozcem iyi calismalar canlar..

Hayırlı cumalar kuzularım

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Hayırlı cumalar can can

Fiilimsileri bulmakta degil sıkıntı da, bu isim tamlaması mı degil mi onu cözemediydim ben, her yayında farklı farklı almıstı cünkü. Simdi de gene tamlama olarak almıs bir soruda. Acıklamısın sen de güzelce cok tesekkür efenim. Haklısın, muallakta konulara ilişmezler muhtemelen...

Burayı çok geç buldum bu yıl pek hazırlanamadım ben kızlar artık seneye şansımı deneyeceğim (

Uzman kariyer 12/2
Gy:47
Gk:50
Toplam 97 net

Daraldm kuzucugu alip 15-20 dk hava alcam iyi calismalar KPSS gullerm...

Nasıl gidiyor kızlar sınava az kaldı şu günler ben boşladım yine yavvv😔

Uzman kariyer 12/2
Gy:47
Gk:50
Toplam 97 net

Daraldm kuzucugu alip 15-20 dk hava alcam iyi calismalar KPSS gullerm...

Bugun tam 15gun oldu disari cikmayali aradabir balkona cikiyorum( yarin ihtiyacin denemesine gidecem sonrada dedigin kitapları alicam hayatimda biraz değişiklik olsun demi:)))

Nasıl gidiyor kızlar sınava az kaldı şu günler ben boşladım yine yavvv😔

İte kaka gotrmeye calisiyorm cnm, tabi eski performanstan eser yok nerdeeeee o 300 ler 500 ler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…