2014 KPSS B grubu (GK-GY) Lisans Soru Çözme Topiği

En Zorlandığımız Dersler

• Türkçe

OY: 6 6,7%
  • Matematik

OY: 34 37,8%
  • Tarih

OY: 39 43,3%
  • Geometri

OY: 14 15,6%
  • Vatandaşlık

OY: 29 32,2%
  • Coğrafya

OY: 8 8,9%

• Ankete Katılan
    90
selam :3: bugün bu sorunun cvbını öğrenene kadar rahat yok bana :9:
ikta ve gulam sistemlerini uygulayan ilk devletler hangileri ? :31:

Cnm MEB de yer alan bilgilere gore cvpliyorm zira ÖSYM de MEB kaynaklar ini esas aliyor ve birçok KPSS hazrlk kitapları guncellenmedigi için bu konuda.yanlis bilgi içeriyor.MEB e gore:
- İktayi ilk defa uygulayan Hz. Ömer
-İlk defa uygulayan ilk türk İslam dev. Karahanlilar
-Geliştiren Büyük selc dev.
-osmanlilarda da bu dirlik.adini almistr uygulayan hükümdar 1.Murat kaldiran 2. Mahmuttur.

Gulam sistemini uygulayan da yine Karahanlilardr bircok kpss hazrlik kitabinda gazneliler diye geçer fakat MEB karahanlilar olarak almistr..

offff ya bu gün hiç ders çalışmadımmm 30 soru çözdüm okadar:5:
hastaneye sabah 10 da gittim akşam 4 de eve döndümmm sonra yemekti oydu buydu derken vicdanım hiç rahat değilll:30:
kafamda karışık doktor kese oluşumu olmamış diyor ama benm hcg:1800 fazla bile doktor 500 felan bekliyodu sonucu görünce şaşırdıı ikiz bile olabilir diyor ama kese oluşmamışşşş ayyyyyyyyy öyle işte :ssz:şu kese hayırlısıyla bir oluşsaydı benim de içim rahat ederdii :32: sizlerinde böyle olan anneler varmı aranızda hcg bu kadar yüksekken kese oluşmamasıı:18:
anlayacaınız bugünüm böyleydi:55:
Fistgm belki ikizse kese daha gec olusuyordr boyle bisey yasamadm ve duymadım cevremde ama inşallah bebeğin yada bebislern:) sagliklidr kuzucm..doktor tekrar bakınca bizide haberdar et..

canım teşekkür ederim öncelikle
iktayı bende o şekilde biliyorum
gulam ı da o şekilde biliyorum fakat netten bakıyorum ÖSym gulamı gazneliler olarak almış ama Meb anadolu selçuklu olarak almış
neye inancamı bilemedim ben :26::26:

Cnm MEB de yer alan bilgilere gore cvpliyorm zira ÖSYM de MEB kaynaklar ini esas aliyor ve birçok KPSS hazrlk kitapları guncellenmedigi için bu konuda.yanlis bilgi içeriyor.MEB e gore:
-osmanlilarda da bu dirlik.adini almistr uygulayan hükümdar 1.Murat kaldiran 2. Mahmuttur.

Gulam sistemini uygulayan da yine Karahanlilardr bircok kpss hazrlik kitabinda gazneliler diye geçer fakat MEB karahanlilar olarak almistr..

MEB'e göre ASD mi yoksa Karahanlılar mı, Gazneliler mi? Ben de hoca mebe göre gazneliler dedi diye hatırlıyorum...Annem kafam corba oldu.:27:

Kızlar ben bir ara verip dusa gireyim, sonra devam..Kolay gele..

canım teşekkür ederim ben bu şekilde not alıyorum ozaman artık yapıcak bişey yok sağolasın :34: bide siz hangi kaynaklardan çalışıyosunuz =?
biz şimdi öğreniyoruz ama yanlışmı öğreniyoruz neden güncellemediler madem kitapları ya ben bunun gibi biçok yanlış şeyle karşılaşıyorum kafam allak bullak oluyo :26::26: ben ihtiyaç ve data dan calısıyorum sizin kaynakları merak ettim :31:

MEB'e göre ASD mi yoksa Karahanlılar mı, Gazneliler mi? Ben de hoca mebe göre gazneliler dedi diye hatırlıyorum...Annem kafam corba oldu.:27:
bende nette farklı buldum bildiğim farklıydı arkadaşın dediğini not aldım artık canım benimde kafa milyonnn :111: :111:

canım teşekkür ederim ben bu şekilde not alıyorum ozaman artık yapıcak bişey yok sağolasın :34: bide siz hangi kaynaklardan çalışıyosunuz =?
biz şimdi öğreniyoruz ama yanlışmı öğreniyoruz neden güncellemediler madem kitapları ya ben bunun gibi biçok yanlış şeyle karşılaşıyorum kafam allak bullak oluyo :26::26: ben ihtiyaç ve data dan calısıyorum sizin kaynakları merak ettim :31:

bende nette farklı buldum bildiğim farklıydı arkadaşın dediğini not aldım artık canım benimde kafa milyonnn :111: :111:

Meb'in kitapları var nette. Bakacagım ben aklıma takıldı.

http://mebk12.meb.gov.tr/meb_iys_do...-ders-kitaplari-pdf_764505_gorme_engelli.html

İndirmek isteyen.

Meb'in kitabını taradım 9 sınıf ve yok içinde, iyi mi? :)

Kızlar bugün tarih Mondros cemiyet soru çözdüm mola verdim şimdilik

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Fistgm belki ikizse kese daha gec olusuyordr boyle bisey yasamadm ve duymadım cevremde ama inşallah bebeğin yada bebislern:) sagliklidr kuzucm..doktor tekrar bakınca bizide haberdar et..

Tamam kuzum işallah👯

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Günaydın kızlar...8 gibi kalktım 1'e kadar devam...Sonra dershaneye gidecegim...

selam kızlar bugün erken kalktım ama henüz 100 soru çözebildim :(
mola verdim bir iki şarkı dinleyip devam edicem. vatandaşlık başıma bela oldu yeni kitap siparişi verdim umarım bugün gelir öpüyorum sizleri iyi çalışmalar

selam kızlar bugün erken kalktım ama henüz 100 soru çözebildim :(
mola verdim bir iki şarkı dinleyip devam edicem. vatandaşlık başıma bela oldu yeni kitap siparişi verdim umarım bugün gelir öpüyorum sizleri iyi çalışmalar

kolaygelsin canım:55: benimde anayasa çalışmam lazımmmmm:10:

Kuzucuklar kolay gelsin
Sabahtan beri discideydim ders calisamadim anayasa tekrari yapacam agzimin uyusuklugu gecerse:((

Herkese kolay gelsin ben de coğrafya çalışıyorum bugün tekrar ediyorum :-) ezberlemem gereken yerleri not alıyorum sonrasında deneme yapacağımm :-)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Cnm ben ilk ihtiyacin konu anlatimindan calistm ama agrlikli olarak internetten video dinledm bi kaç tane farklı video anlatım(hakan dede, pelin yuzal ve biri daha vardi simdi hatrlayamadm ismini ) ve şuan evveliyat com DİE bir yerden ramazan hoca adinda bir tarihçinin videolarini dinliyorm son tekrarlarım icn.hoca MEB kitabini esas alarak anlatiyor ve doğru olarak bilinen birçok yanlis bilgiye aciklik getiriyor ben begendm istersen goz at.iyi calismalar..

Back