2014 KPSS B grubu (GK-GY) düzenli çalışma ve dertleşme topiği. Buyrun kızlar :)

Bende konu başı 500 hedef koydum kendıme ama her konu çalıştıktan sonra hemen 500 soru değil. ara ara çözüp 500e tamamlayacağım.

Dersaneden geldimmmm

Bi hevesle sabah kalktım metroya bindim kadıköyde indim.Bii baktım saat cok erken neyse dedim oyalana oyalana gidiyim.Dersaneye geldim.Hoca matematik sınavı yapıcaz dersler yarın dedi aslında tahmin etmiştim ama söylememişlerdi ondan ihitimal vermiyordum ama girdimm sınava. Sorular kolaydı ya da bana öyle geldi
Bugünu atlattım yarın dersler başlıyor.Kitaplarımızı verdiler Pegemle anlaşmışlar çok beğendim kitapları konu anlatım ama özet şeklinde uzuunn uzadıyaa değil hemen peşine çıkmış sorular ve bol bol çözümlü test koymuşlar, kitaplar tam benlik tamda istediğim gibi .İstediğim gibi başladı kpss macerası inşalh devamı da böyle gelir.

coğrafyada dağlar ovalar platolar bitti
kızlar bi sorum var saat kaçta ders çalışmaya başlıyorsunuz

çok tesekkur ederım ıns evlatlarımızla bu ısın ustesınden gelırız hemde onlar bızım ugurumuz olur
ben soru bankası sıparısı verdım su aralar annemdeyım ve matematıge calısmaya basladım oyusdende netten aldım kıtaplarımı kızlar ve bu senenın daaha soru bankaları cıkmadıgı ıcın 2013 basımı hepsi fıkır olsun dıye eklıyorum kızlar yorumlarınızıda beklıyorum... sizde durum nedır ..Eki Görüntüle 809383 Eki Görüntüle 809388 Eki Görüntüle 809389 Eki Görüntüle 809390 Eki Görüntüle 809391 Eki Görüntüle 809392

bende bu şekilde ilerliyorum yaklaşık 1 aydır işte canım herkezin farklı tabi ben kendime göre çizdiğim yolda ilerliyim en iyisi böyle
bir an önce konuları bitirip full soruya odaklanıcam zaten

inip oynadın mı bilmiyorum ama inseydin keşke stres atardın yazdıklarını okuyunca gülesim geldi

Ben de sinirden gülüyordum. Yok canım inmedim, kulaklık taktım kulagıma...Matematik çözdüm biraz

Burası üst kat, bina da yüksek. Odam arkaya bakıyor. Allahtan çoluk çocuk gürültüsü çekmiyorum o yüzden ama işte düğünü bol buranın ve herkes binasının önünde yapıyor. O konuda da sanslıyım kıs geldi

Çabucak toplanır gecersin umarım.

Kızlar bugün kpss ile ilgili fazla bir sey yapamayacagım. Tezimle ugrasacagım biraz. Ama gene masada olacagım, yazarım arada.

kızlar bu soruyu benim için çözmek isteyen var mı?

% 20 si şeker olan 50 Kg şeker-su karışımının içine bir miktar şeker ve bir miktar su eklendiğinde elde edilen karışımın şeker oranı %25 olmaktadır. karışıma sonradan eklenen şeker ve su miktarları toplamı 30 kg olduğuna göre, kaç gram şeker eklenmiştir?

Cevap 19'sa acıklayım?

cevap 10 muş canım az önce yazmak gelmedi aklıma

10 evet. İşlem hatası yapmısım.

İlk karısısımın seker miktarı 10. x eklenen seker olsun. Son karısımın totali=80. Son karısımın % sekeri için denklem kurarsak;

(10+x)/80=25/100 'den x 10 geliyor.

ilk başta %20'si şekermiş yani 10 kg şeker+40 kg su varmış. ikinci durum için denklemi yazıyorum S:eklenen su, Ş:eklenen şeker miktarı ise (10+Ş)/(40+S)=1/3 olur. %25'i şekerse %75'i su olur ya 25/75=1/3 oradan geliyor yani. bu denklemi çözünce S=3Ş-10 çıkıyor. S+Ş=30'muş. S'yi bu denklemde yerine koyunca Ş(şeker)=10 çıkıyor

Bugün tarihten ikinci ünitem olan Türk-islam tarihini bitirdim. Üstüne 90 soru çözdüm. Şimdi matematikten, türkçeden ve mantıktan ikişer test çözeceğim.

Canım aslında bu tarz soruları denklem kurmadan aklından da yapabilirsin.
Şöyle ki;

- ilk 50 kg karışımda % 20 şekerse: 50*20/100: 10 gramı şekermiş.
- sonraki 80 kg karışımda % 25 şekerse: 80*25/100: 20 gramı şekermiş

İlk başta 10 sonra 20 oldu yani 10 gr şeker eklenmiş...

evet bu şekilde düşünmek gelmedi hiç aklıma sana da teşekkür ederim... böylede kolayca bulunuyor bu matematikle ne yapacağım ben bakalım

benden başka hepiniz çözdünüz teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
kızlar ben bugün başladım çalışmaya Türkiye'nin Coğrafi Konumu bitti 222 soru çözdüm. data,yediiklim, pegem soru bankalarından çözdüm. sizce coğrafyadan mı devam etmeliyim yoksa diğer konulardan devam etmeli. yani her dersten bir konu bitirip sonra ikinci konulara mı geçilmeli ne yapsam :44::44::44::44:

ben her dersten 1. konuyu bitirip sonra 2. konulara geçmeyi planlıyorum sıkılmamak için bence ideal

Canlarımm bugün dershanede ilk günümdü biliyorsunuz.
Coğrafya Türkçe ve Matematik vardı. 3 hocayı da çok sevdim. Özellikle matematikçi çok iyiydi. Umarım bu memnuniyetim hep böyle devam eder..
Yarın da tarih ve vatandaşlık var. İnşallah onlardan da memnun kalırım. Özellikle tarih çok önemli benim için.
Şimdi çıkıp biraz tarih çalışayım. Ama öncesinde tabloya konularınızı ekleyeyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…