- 31 Ağustos 2012
- 21.728
- 35.030
-
- Konu Sahibi PammukSeker
- #1.601
msjları hızlıca okuyup geçtiğim için hangi arkadaş sordu hatırlayamadım ama günde kaç soru çözmekle ilgili, nasıl program yapmakla ilgili ben de buraya sormuştum kısa bir süre önce.
sonra bir dersanenin rehberlik hocasıyla tanıştım. bana bir program önerdi. programa göre haftada her dersle ilgili ortalama 300 soru çözülecek ( yani bir dersten en az 300 soru). tarih mat ve türkçe içinse 400 soruya çıksan daha iyi dedi. matematik için haftada 3 konu çalışması diğerleri için de 2 konu çalışması yeter dedi. konu çalıştıktan sonra da en az o gün 50 soru çözmeliymişim.
ben normalde ders ders gidiyorum, ama hocanın söylediklerinden sonra bir günde üç derse bakmam gerektiğini anladım. biraz zorlancam ama inş alışınca kolaylaşır
masallah canim bende oglumla mati calisiyorm.matte sikintim yok oyuzden aradan ciksin diye ondan basladim. sende sozel sikintisi yok ne guzel bende kurban bayramindan sonra memlekete annemin yanina gidecem o ogluma bakarken cografyayi ve turkceyi hallederim diyorum. not tutarak calismak banada cazip geliyo dahada akilda kaliyo sanki.kolay gelsin canim iyi calismalar
bir arkadaşım konuyu anlamaya çalışıyordu soru sayısına takılı kalmıyordu konuyu anladıktan sonra gerisi gelir derdi tabi hızlı olmak da lazım sınavda. ben de 20-30 soru çözüp geçiyorum sonra full test çözümü, tekrar yapacağım için takılmıyorum herkese göre farklıdır benim yöntemim bu umarım işe yarar
inip oynadın mı bilmiyorum ama inseydin keşke stres atardın yazdıklarını okuyunca gülesim geldi
ben neden taşınıyorum biliyormusun? aşağıdaki müzik gürültüsünden :)) motivasyonumu alt üst etti 2 satır okuyamıyodum okusam anlamıyordumevimizin altında spor salonu var o yüzden çok gürültü geliyor.az kaldı yeni eve geçmeye hala devam ediyor toparlanma temizlik işlerim kızlar hadi Allah zihin açıklığı versin size.
kızlar bu soruyu benim için çözmek isteyen var mı?
% 20 si şeker olan 50 Kg şeker-su karışımının içine bir miktar şeker ve bir miktar su eklendiğinde elde edilen karışımın şeker oranı %25 olmaktadır. karışıma sonradan eklenen şeker ve su miktarları toplamı 30 kg olduğuna göre, kaç gram şeker eklenmiştir?
Cevap 19'sa acıklayım?
cevap 10 muş canım az önce yazmak gelmedi aklıma
% 20 si şeker olan 50 Kg şeker-su karışımının içine bir miktar şeker ve bir miktar su eklendiğinde elde edilen karışımın şeker oranı %25 olmaktadır. karışıma sonradan eklenen şeker ve su miktarları toplamı 30 kg olduğuna göre, kaç gram şeker eklenmiştir?
10 evet. İşlem hatası yapmısım.
İlk karısısımın seker miktarı 10. x eklenen seker olsun. Son karısımın totali=80. Son karısımın % sekeri için denklem kurarsak;
(10+x)/80=25/100 'den x 10 geliyor.
Canım aslında bu tarz soruları denklem kurmadan aklından da yapabilirsin.
Şöyle ki;
- ilk 50 kg karışımda % 20 şekerse: 50*20/100: 10 gramı şekermiş.
- sonraki 80 kg karışımda % 25 şekerse: 80*25/100: 20 gramı şekermiş
İlk başta 10 sonra 20 oldu yani 10 gr şeker eklenmiş...
ilk başta %20'si şekermiş yani 10 kg şeker+40 kg su varmış. ikinci durum için denklemi yazıyorum S:eklenen su, Ş:eklenen şeker miktarı ise (10+Ş)/(40+S)=1/3 olur. %25'i şekerse %75'i su olur ya 25/75=1/3 oradan geliyor yani. bu denklemi çözünce S=3Ş-10 çıkıyor. S+Ş=30'muş. S'yi bu denklemde yerine koyunca Ş(şeker)=10 çıkıyor
kızlar ben bugün başladım çalışmaya Türkiye'nin Coğrafi Konumu bitti 222 soru çözdüm. data,yediiklim, pegem soru bankalarından çözdüm. sizce coğrafyadan mı devam etmeliyim yoksa diğer konulardan devam etmeli. yani her dersten bir konu bitirip sonra ikinci konulara mı geçilmeli ne yapsam :44::44::44::44: