2014 KPSS B grubu (GK-GY) düzenli çalışma ve dertleşme topiği. Buyrun kızlar :)

selammm yarın ehliyet sınavım var yarından sonra hıphızlı devam ediyorum kaldığım yerden :KK76:
aöf ile kpss beraber götürücem artık oldugu kadar diyorum :26:

ben sizlere bir sorum var anlatan olursa sevinirim yeni başladım çalışmaya ama bir çok şeyi unutmuşum
13+15+17+,,,,,,,+39 toplamının sonucu kaçtır ?
a346
b364
c382
d400
e436

benim cvp 400 ama yanlıs

ben sizlere bir sorum var anlatan olursa sevinirim yeni başladım çalışmaya ama bir çok şeyi unutmuşum
a346
b364
c382
d400
e436

benim cvp 400 ama yanlıs

cevap 364 olacak formulden gidersek

(son terim+ilk terim)x(son terim-ilk terim+artış miktarı) / 2 x artış miktarı yani;

(39+13)x(39-13+2) / 2x2 = (52x28 ) / 4 = 364

a346
b364
c382
d400
e436

benim cvp 400 ama yanlıs

merhaba neps
bu tür sorularda öncelikle terim sayısını buluruz terim sayısını bulmak için son terimden ilk terimi çıkarırız sonra bu sayılar kaçar kaçar artıyo ona böleriz 1 ekleriz
formül şu şekilde=(son terim-ilk terim)/artış miktarı +1
yani;
(39-13)/2+1=26/2+1=14(burdaki böldüğümüz 2 sayısı kural gereği değil 13..15..17.....39'a kadar 2şer olarak arttığı içindir.)
kaç tane sayı olduğunu bulduk şimdi toplamlarını bulacağız
ilk sayı ile son sayıyı toplayıp kaç tane sayı varsa çarpıp 2 ye böleceğiz
(39+13).14/2=52.14/2=364(burada 2 ye bölmemiz kural gereğidir.)
yani sonucumuz b şıkkı 364.

rdlpstck sende saol ya ne güzel yardımcı oluyorsunuz anlatıyorsunuz walla ben galiba bol bol soru yonlendiricem sizlere

rdlpstck sende saol ya ne güzel yardımcı oluyorsunuz anlatıyorsunuz walla ben galiba bol bol soru yonlendiricem sizlere
memnuniyetle yardımcı olurum:KK16:

peki arkadaşım teşekkürler ben gk gy olunca konular aynı ya beraber takılırız diye düşünmüştüm :) size kolay gelsin.
konularımız aynı istersen sende yaz burda önlisans arkadaşlarda var hoşgeldin:KK52:

merhaba arkadaşlar uzun süredir girmedim gibi geliyor topiğe :) unutulmayım didim arada konularımı yazayım. dersane danışman hocam konuları hep bitirmeye çalışmam taraftarı değil. derslerden 1 yada 2 konu fazla bitirin diyor o şekilde denedim bende ama bütün konuları bitirip deneme çözmek niyetindeyim ben. çok hızlı gitmesemde yavaş yavaş bitirmem gerektiğine inanıyorum. sizlere de kolay gelsin diyor ve konularımı yazıyorum :)
geometri : geometrik kavramlar-doğruda açılar
tarih : ilk müslüman türk dev.
19.yy osmanlı dev.
vatandaşlık : temel hukuk kavramları

arkadaşlar kaygı yapmayın hepsini bitiririrz inşallah. bu arada kaygıya su içmek iyi geliyormuş :) aa ben geride kaldım, bitiremem gibi kendinizi kasıp performansınızı düşürmeyin :) kalın sağlıcakla :)

merhaba arkadaşlar uzun süredir girmedim gibi geliyor topiğe :) unutulmayım didim arada konularımı yazayım. dersane danışman hocam konuları hep bitirmeye çalışmam taraftarı değil. derslerden 1 yada 2 konu fazla bitirin diyor o şekilde denedim bende ama bütün konuları bitirip deneme çözmek niyetindeyim ben. çok hızlı gitmesemde yavaş yavaş bitirmem gerektiğine inanıyorum. sizlere de kolay gelsin diyor ve konularımı yazıyorum :)
geometri : geometrik kavramlar-doğruda açılar
tarih : ilk müslüman türk dev.
19.yy osmanlı dev.
vatandaşlık : temel hukuk kavramları

arkadaşlar kaygı yapmayın hepsini bitiririrz inşallah. bu arada kaygıya su içmek iyi geliyormuş :) aa ben geride kaldım, bitiremem gibi kendinizi kasıp performansınızı düşürmeyin :) kalın sağlıcakla :)

bence de yavaş bitirmek, sindire sindire gitmek en iyisi. zaten çok şükür daha vaktimiz çok :KK34:

bence de yavaş bitirmek, sindire sindire gitmek en iyisi. zaten çok şükür daha vaktimiz çok :KK34:

kademe kademe arttırmak lazım çalışmayı ders saatlerini vesairede. konuları bitirip bol test çözmek mantıklı geliyor bana dersaneyi beklersem mayısta biticek :S genel tekrarlar olucak ondan sonra temmuza kadar ama ben bitirip yapılan denemelerden sorular çözmek istyorum:)

kademe kademe arttırmak lazım çalışmayı ders saatlerini vesairede. konuları bitirip bol test çözmek mantıklı geliyor bana dersaneyi beklersem mayısta biticek :S genel tekrarlar olucak ondan sonra temmuza kadar ama ben bitirip yapılan denemelerden sorular çözmek istyorum:)

ben de ocağa kadar bitirmeyi düşünüyorum tüm konuları. sonra yeni konu anlatımlı birkaç kitap alıp onlardan sözelleri bir kez daha bitirmek istiyorum. ah ah çok şey istiyorum ama iki gün çalışıyosam üçüncü günü bir rehavet çöküyor üstüme :KK50:

$0013.jpg $0014.jpg

kızlar şu iki geometri soruma bakabilir misiniz ?

cevapları malesef elimde yok :KK50:

Eki Görüntüle 846192 Eki Görüntüle 846193

kızlar şu iki geometri soruma bakabilir misiniz ?

cevapları malesef elimde yok :KK50:

nathaliee geometri daha hiç çalışmadığım için hatırlayamıyorum yoksa çözmeyi şu an çok istiyorum.arkadaşlar çözsünler bende öğrenmiş olurum:)
yalnız dikkatimi şu çekti sorularda ikinci soruda ab=8 demiş ab yerine 8 yazmış yanlışlık mı var acaba?

nathaliee geometri daha hiç çalışmadığım için hatırlayamıyorum yoksa çözmeyi şu an çok istiyorum.arkadaşlar çözsünler bende öğrenmiş olurum:)
yalnız dikkatimi şu çekti sorularda ikinci soruda ab=8 demiş ab yerine 8 yazmış yanlışlık mı var acaba?

saol canım benim söylemen yeter :KK16:

yeni farkettim evet, ad demek istemiş olabilir. veya yanlış yere 8 yazmışlar soruda. bilemedim ki şimdi :44:

X