2014 KPSS B grubu (GK-GY) düzenli çalışma ve dertleşme topiği. Buyrun kızlar :)

merhaba :KK16:
ben ankaradan, 2014 kpss gk gy içim hazırlanan bir arkeoloji mezunuyum :) dersaneye gidiyorum ama bir yandan sizlerle konuşmak, sizlerle çalışmak beni çook motive edecek eminim. birbirimize destek olalım istiyorum ve aranıza girmek istiyorum :)

Merhaba canım hoşgeldin aramıza.:KK61:
Burası moralize olmak, dertleşmek ve bilgi almak için harika bir ortam gerçekten. Umarım sen de faydalanırsın tatlım.
Listemize de ismini ekleyeyim hemen. Orada ismini görmek bile insanı motive ediyor.:KK61:

Merhaba canım hoşgeldin aramıza.:KK61:
Burası moralize olmak, dertleşmek ve bilgi almak için harika bir ortam gerçekten. Umarım sen de faydalanırsın tatlım.
Listemize de ismini ekleyeyim hemen. Orada ismini görmek bile insanı motive ediyor.:KK61:

çok teşekkür ederim canım :)
konu bitirdikçe mi bildirim yapıyoruz, yoksa belli bir günü var mı bildirimin?

canlar matematikten anlayanlar :)))) bir matematik sorusu var kolaydır belkide ama biraz kafamı kurcaladı :) bana yardım edermisiniz yanlışmı yapmışım acaba:)

abc rakamları farklı üç basamaklı sayıdır... onlar ve yüzler basamağı yer değiştirilince sayı 540 büyüyor.... buna göre EN BÜYÜK abc sayısı kaçtır

ÇÖZÜM: abc-bac=540
90a-90b=540
90(a-b)=540
a-b=6 a=9
b=3 dedim :)

938 dedim :):):)

A)938 B)931 C)930 D)399 E)398

BEN A ŞIKKI DEDİM AMA YANLIŞMIŞ.... kaynak beyaz kalem.....

KPSS YOLDAŞLARI:KK19:
KUZULAR:KK16: BRANŞLARIMIZ:KK42:ŞEHİRLERİMİZ:109:
PammukSeker (Büşra)Kimya Mühendisliğiİstanbul
ilkay10 (İlkay)PsikolojiDenizli
nathaliee (Gül)Maden Mühendisliği
dumannnn (Gamze)İşletmeBatman
__BADE__ (Sevgi)Dış Ticaret İstanbul
kayacans (Gizem)İktisat
muhemirİktisatİzmir
_zeytin_İktisat
pantera14 (Sibel)Bilgisayar ProgramcılığıBolu
B_MonorozaBüro Yönetimi ve Yönetici AsistanlığıBursa
magicienKamu Yönetimi
fusunntÇalışma Ekonomisi
ahsen_16 (Ahsen)İşletmeBursa
naz61 (Nazire)Türk Dili ve Edebiyatı
LadyCedarUluslararası TicaretBurdur
yeduaetsev_Adaletİstanbul
dusduruİşletmeİstanbul
yilikeKimya Mühendisliğiİstanbul
VasthaNeradaElektrik-Elektronik Mühendisliğiİstanbul
elfmetİşletmeSamsun
GarengKimya Mühendisliği
TheBeyinHemşirelik
rdlpstckİktisatİzmir
ziraatZiraat MühendisliğiAnkara
pufkekKamu Yönetimi
aleladeMimarlıkEskişehir
Puffittİşletmeİzmir
carpe__diemMühendislikAnkara
ebyarSosyolojiİstanbul
patruska (Buket)İşletmeAnkara
hlya1987İşletmeİstanbul
HarmonyyUluslararası İlişkiler
5FebruaryKamu Yönetimi
princes_PocahontasİktisatMuğla
kelebeeekk (Ayşegül)EbelikNiğde
gullesuMaliye
deniz_1988Kamu Yönetimi
SottileKamu Yönetimi
TersTepkiKamu YönetimiBursa
ayce47Ziraat Mühendisliği
asiyeasyaModa Tasarımıİstanbul
z_e_l_i_sÇalışma Ekonomisiİstanbul
guness_İletişimKonya
pembemsÇalışma Ekonomisi
elizabeth_bathArkeolojiAnkara
Tablomuzun en güncel hali bu kızlar. Yeni gelenlerin hepsi hoşgeldii. 46 kişilik kocaman bir aile olduk.:KK61::KK19:

canlar matematikten anlayanlar :)))) bir matematik sorusu var kolaydır belkide ama biraz kafamı kurcaladı :) bana yardım edermisiniz yanlışmı yapmışım acaba:)

abc rakamları farklı üç basamaklı sayıdır... onlar ve yüzler basamağı yer değiştirilince sayı 540 büyüyor.... buna göre EN BÜYÜK abc sayısı kaçtır

90a-90b=540
90(a-b)=540
a-b=6 a=9

Canım ben şimdi okuldan çıkmak üzereyim. elime kağıt kalem almadan senin yazdıkların üzerinden çözünce senin çözdüğün gibi buldum ben de :/ ki 938-398=540 da sağlıyor yaptığımız çözümü. Acaba cevap anahtarında mı bir hata var?:26:

Canım ben şimdi okuldan çıkmak üzereyim. elime kağıt kalem almadan senin yazdıkların üzerinden çözünce senin çözdüğün gibi buldum ben de :/ ki 938-398=540 da sağlıyor yaptığımız çözümü. Acaba cevap anahtarında mı bir hata var?:26:
canım cevap anahtarında e şıkkıymış canım bende a buldum sanırım oturtamadım galiba konuyu :S konu tekrarı yapayım dedim asal çarpanalrıda bitirdim obeb okeke geçmeden bi bakayım dedim bakıncada böyle oldum :KK1: eve geçince bi bakarmısın canım bu soruya sende aynı bulursan soru yanlış diyecem ama sen farklı bulursan bende oturmadı diyecem :KK43:

90a-90b=540
90(a-b)=540
a-b=6 a=9

canım soruyu çözüme gidişin dogru ama soruda abc sayısının yerleri değişince büyüyor diyor yani tam tersi olucak bac=abc+540 olucak yani senin yapımına bakarsak bac-abc=540 olucak ozman cevap e dogru oluyor canım soruyu birkez daha oku anlayacaksın :))

kızlar bu kurban bayramı bana hiç iyi gelmedi misafirler, hastalık derken ders çalışma motivasyonun düzenim bozuldu kalmadı. Zar zor coğrafya Türkiye de iklim özellikleri ve bitki örtüsü bitti 270 soru cözdüm ama yine de yanlışım çıkıyor. :KK43:((

canım soruyu çözüme gidişin dogru ama soruda abc sayısının yerleri değişince büyüyor diyor yani tam tersi olucak bac=abc+540 olucak yani senin yapımına bakarsak bac-abc=540 olucak ozman cevap e dogru oluyor canım soruyu birkez daha oku anlayacaksın :))

çok tşk ederim ama anlayamadım :26: akşam sakin kafayla bida bakayım ozaman

90a-90b=540
90(a-b)=540
a-b=6 a=9

canım bak şimdi şöyle düşün bir abc sayısı var ve bu sayının yerleri değişince sayı büyüyor yani abc sayısı bac olunca sayı 540 büyüyor. yani denklemi kurarsak abc+540=bac oluyor burdan sonrası yukarıda yaptığın gibi sayıları açmaya bakıyor.

abc+540=bac
100a+10b+c+540=100b+10a+c
düzenleme yparsak

540=90(b-a) olur
b-a=6 olur b=9 a=3 olur abc sayısıda 398 olur. umarım anlamısşındır. öpüyorum seni nanaktan

canım bak şimdi şöyle düşün bir abc sayısı var ve bu sayının yerleri değişince sayı büyüyor yani abc sayısı bac olunca sayı 540 büyüyor. yani denklemi kurarsak abc+540=bac oluyor burdan sonrası yukarıda yaptığın gibi sayıları açmaya bakıyor.

abc+540=bac
100a+10b+c+540=100b+10a+c
düzenleme yparsak

540=90(b-a) olur
b-a=6 olur b=9 a=3 olur abc sayısıda 398 olur. umarım anlamısşındır. öpüyorum seni nanaktan

canımm şimdi anladım çok tşk ederim gidişim doğruymuşta b-a olması gerekmiş ben a-b yapmışım :) daha yeni adımlar atıyorum matematikte kusura bakma :) çok çok öptümm seni :KK1:

90a-90b=540
90(a-b)=540
a-b=6 a=9

Canım sakin kafayla oturup çözünce yanlısımızı anladım. Naz da cok güzel anlatmış zaten. Senin yaptıgın çözüm abc sayısı bac olunca 540 küçülüyor deseydi doğruydu. Ama 540 büyümesi için b'nin a'dan büyük olması gerekiyor zaten. İnşallah anlarsın canım.

Yok tatlım benim, hiç üzülme benim için. Ben gerçekten keyif alıyorum buraya yazarken. Yeter ki müsait olayım. O yüzden benim için edebileceğiniz en büyük dua vaktimin bereketlenmesi. :KK61:
İhtiyaç konusunda hemfikiriz canım. 2012 yayınları böyle değildi. Yeni konular eklenince sayfa tasarrufu yapmışlar sanırım.:KK1:
Dershanede derse girdin mi hiç gunescim?

Rabbim vaktini bereketlendirsin o zaman tatlım.

Evet Pamuk Şekerim girdim derse. Eğitimi güzel, en acemi hocası 7 yıllık eğitimci, seviyeli insanlar, mekan olarak da insanı sıkmayan bir dershane. Tek minik problem; hiç yaprak test dağıtmadılar daha. Ben de soru bulmakta zorluk çekiyorum. Elimdeki tüm kitaplar konu anlatımlı. Bi arkadaşım soru bankası olarak yediiklimi ısrarla öneriyor. Araştırıp paylaşırım burda :)

Sen memnunmusun P.Şekerim. Nasıl?

Yok canım ne zahmeti, vaktim olduktan sonra ben burayla ilgilenmekten mutlululuk duyuyorum, ama giremeyince de kendimi suçlu hissediyorum işte. En yoğun zamanım böyle olsun inşallah.:KK61:
Matematikte maşallahın var canım.:nazar: Ben de hemen ekleyeyim tablomuza. Kolay gelsin tatlım.:KK16:

Canım ilk sayfaya eklemiştim video izleyebileceğimiz siteyi. kpsskazani diye bir siteydi sanırım. Ben bayadır izleyemiyorum video. Osmanlı devleti kuruluş videosu yok bende o yüzden. Ama o sitede vardı sanırım.:KK31:

Yok tatlım benim, hiç üzülme benim için. Ben gerçekten keyif alıyorum buraya yazarken. Yeter ki müsait olayım. O yüzden benim için edebileceğiniz en büyük dua vaktimin bereketlenmesi. :KK61:
İhtiyaç konusunda hemfikiriz canım. 2012 yayınları böyle değildi. Yeni konular eklenince sayfa tasarrufu yapmışlar sanırım.:KK1:
Dershanede derse girdin mi hiç gunescim?

Ben de senin sistemi uygulamaya başlayayım zeytincim. Soru çözmeye başlayınca düzenli çetele tutmak gerekiyor. Hem motive açısından hem de ne kadar ilerlediğini görebilmek için. Hatta ben yayın yayın not etmeyi düşünüyorum canım, senin elinde hangi kaynaklar var şu an, hangilerini tavsiye edersin? Kaynak alacağım yakın zamanda, o yüzden araştırma aşamasındayım da.:44:
Matematiği de konu aşamasındayken anlıyormuşsun, demek ki konu sonrası bol bol soru çözmen gerekiyor zeytincim. Matematik kolay kolay unutulmaz aslında. Soruları deftere yazarak çalışmanın faydalı olduğunu söylüyorlardı buradaki kızlar. Ezber yapma, mantığını kavramaya çalış. Yapamadığın sorular olursa buradan elimden geldiğince yardımcı olurum canım.

Merhaba pembems. Bende ihtiyaç konu anlatımlı seti ve X yayıncılık ders notları var. İkisinden de çok memnunum. İhtiyaçtan konuyu çalışıp X yayıncılıktan konu tekrarı yapıyorum. Çünkü ihtiyaç ayrıntılı anlatmış, X yayıncılık da konu özeti gibi, çalışması çok zevkli. Tavsiye ederim ikisini de.
Tablomuza da ekliyorum hemen canım.:KK16:

günaydın kızlar
pamuk şekerciğim elimde muratın yeni çıkan konu anlatımlı soru bankası var
bunlar bitince sadece soru bankasını almayı düşünüyorum
hepsini tamamladım derslerin murattan memnunum ama bitince data tarihi almayı düşünüyorum
ihtiyaç nasıl bilemedim çok mu yüzeysel geçiyor onuda almak istiyordum ama muratın konu anlatımı daha detaylı geldiği için bu seçtim
beyaz kalemin yaprak testleri var birde kitap seçten almıştım işte yayınları
kitapseç yaprak testleri ihtiyaç konu anlatımlı matematik
elimdeki kaynaklar bunlar şuanda beyaz kalemin sorularını beğeniyorum

matematiğe gelince baş belası diye bakmaktan vazgeçtim artık
yazarak çalışıyorum
zaten ezber yapamıyorum bu derste farklı farklı tüm sorular
bol soru çözmem lazım sanırım bu yüzden birkaç test almaya karar verdim yoksa çok zor :KK43:

Arkadaşlar Merhaba ,
Bişi paylaşmak istiyorum. Önceki Gk-Gy Kpss sınavında grup olarak dershaneye giden hatta aynı yayınları çalışan 4 kişilik bir arkadaş grubu ile tanıştım geçenlerde. Bir tanesi sürekli arkadaşımdı zaten, tiyatroya gitmiştik, diğer 3 arkadaş da ordaymış. Neyse konu geldi benim Kpss hazırlığıma :)

Çok ilginç bir şekilde dördü de ağız birliği yapmış gibi; 'Muhakkak yediiklim soru bankalarını al ve onları çözmeden sınava girme.' Bizim içimizde x,y,z 'nin yüksek puan almasının tek sebebi, diğerlerinden farklı olarak yediiklim de çözmüş olması diyorlar.

Mantıklı olabilir, paylaşmak istedim.

Sizin fikirleriniz nedir?

günaydın kızlar..buraya yazdıkça motive oluyorum.netten sipariş verdim coğrafya ve Türkçe kitaplarımı bekliyorum o yüzden daha çalışmaya başlamadım o derslere.tarihten Trablusgarp balkan ve 1.dünya savaşı bitti.matematiktende basit eşitsizlik-sıralama ve mutlak değer bitti. hepimizin Allah yardımcısı olsun

X