2014 Kasim Annelerinden Denenmis Lezzetli EkGida Tarifleri

labne peyniri hazır olması biraz düşündürdü beni
ya ben hiç birşeyi beğenemiyorum hehe
çok fenayım ya
ne yerdırcem şaşıyorum sonra
bende aynı durumdayım lili çık çok az yiyiyor ortalıkta savaş alanına dönüyor bir yemek kaşığı gibi bişey yiyiyor okadar az hazırlamak çok zor geri kalanı çöpe gidiyor sen nasıl yapıyorsun

isyan bebe bisküvisi tatlı olan mı

Tarifler diger konuda kaynayip gidiyor
Ben yine yazayim dendiklerimi yani annemin sponsorlugunda :)
Oglum 23 haftalik
Patates havuc sabit tutp
Yanina sebze ekliyoruz
Suana kadar ekledigimiz sebzeler bezelye, semiz otu, fasulye.. Bugunde pazi ekleyecegiz
Patates havuc ve bi sebze minik tencerede icme suyuyla haslaniyor
Suyuyla birlikte suzgecten gecirilip bi cay kasigj komili sizma zeytin yagi konuluyor
Bu sekilde 7-8 mama kasigi iciyor

Arkadaşlar biz artık düzene soktuk gibi.. Sabah kahvaltıda sizlerin de önerisiyle
Ihlamur, hipp 2-3 tane bisküvi, bir tatlı kaşığı pekmez, yarım yumurta sarısı, peynir...
Öğleden sonra da ya muhallebi ya da sebze püresi..
Oğlum sebze püresini ağlayarak yiyordu ya dün ilk defa isteyerek 10-11 kaşık yedi... Nasıl...
Bebeğim yoğurdu çok seviyor ben de havuç,patates, iki yaprak ıspanak haşladım mecbur blenderden geçirdim yoğurtla karıştırdım az da zeytin yağı attım çok güzel oldu.. Onu isteyerek yedi.. Bir de akşamları biz çay içerken bile bişiler istiyor dün akşam da yatmadan önce muzlu yoğurt yedi..

hayırlı sabahlar güzel anneler:)
ek gıdaya başlayan anneleriz ne kadar miktar kahvaltı ve çorba veriyorsunuz, benim kız versem bi küçük kase yiyecek ama o kadar vermiyorum, sizleri merak ettim.

Ben öğün olarak yerse küçük kaselerimden bir kaseyi yiyor canım doyuyor..

BEN BUNUN AYNISI ÇORBA DEĞİLDE PÜRE OLARAK VERİYORUM ÖLE BAŞLADIK ŞUAN.ÇORBA DAHA VERMEDİM.

Brokoli ve kabagi da dene ama ayni anda ikisini kullanma ishal yapıyor tecrubeyle sabit

Meyve puresi
2 orta boy havuc
1 elma
1. 5-2 cay bardagi kaynaşmış su
2 tatli kaşığı pirinç unu
1 cay kasigi pekmez
Elmayi ve havucu kaynamis suda yumasayincaya kadar pisirin suyundan biraz alip ilitin ve pirinc ununa kivam verip tencereye ekleyin 2 dk sonra katılaşinca ocaktan alin.pure yapip 1 cay cay kasigi pekmezi ekleyip bebislere afiyetle yedirin bugun yaptim oldu. Tabi mevsimine gore meyve cesitlendirilebilir

sebzeyle meyveyi karıştırmak tadını bozmuo mu peki..

günaydın bayanlar
irmikten muhallebi yaptım kızlar çok da güzel ve çokda sağlıklı biliyosunuz irmik.bir su bardağı suya 1 tatlı kaşığı kadar irmik koydum pişirdim.ılıyınca da içine pekmez katıp tatlandırdım çok da güzel yedi.isterseniz meyve püresi ile de tatlandırılabilir.

Irmigi ben corbasinada koyuyorum drumuzun bana verdigi ek gida kitapciginda corba pistikten sonra 1 tatli kaşıgi irmigi atip 5 dk kaynatiyosun yaziyodu bende aynen uyguluyorum hem corbanin kivami cok guzel oluyor

goz kararı bı cezve kaynamıs sute bı tatlı kasıgı sırke atarak kestırdım ve lor yaptım
bakalım sevecekm ı

Patates ve bezelyeyi buharda haşladm sonra tencereye alıp biraz su ekleyip 1 tatlı kaşığı irmik ekledim blendrdan geçirdim çok güzel püre oldu 4 5 kaşık yedi :)

Bende bunun muzlusunu yaptım bugün :)çok lezzetli oldu gerçekten

Bende bunun muzlusunu yaptım bugün :)çok lezzetli oldu gerçekten

PİŞİRDİKTEN SONRA İÇİNE MUZ MU RENDELEDİN BENDE PEKMEZ KATIODUM ACABA ELMA RENDELESEM BEN ELMAYI GENELDE YOĞURTUNA KATIORUM AZDABUNA KATSAM FAZLA GELİRMİ ACABA.

PİŞİRDİKTEN SONRA İÇİNE MUZ MU RENDELEDİN BENDE PEKMEZ KATIODUM ACABA ELMA RENDELESEM BEN ELMAYI GENELDE YOĞURTUNA KATIORUM AZDABUNA KATSAM FAZLA GELİRMİ ACABA.
Evet canm ocaktan aldım ılıttım biraz ondan sonra muz koyup çatalla ezdim az bişeyde pekmez gezdirdim üstüne her türlü meyve ollr bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…