- 13 Ağustos 2013
- 3.953
- 2.123
Evet canm ocaktan aldım ılıttım biraz ondan sonra muz koyup çatalla ezdim az bişeyde pekmez gezdirdim üstüne her türlü meyve ollr bence
evet evet hepsi oluo çok da güze oluo.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Evet canm ocaktan aldım ılıttım biraz ondan sonra muz koyup çatalla ezdim az bişeyde pekmez gezdirdim üstüne her türlü meyve ollr bence
Merhaba arkadaşlar... Az çok oturmuş ek gıda günlüğümüzden sizlere de bahsetmek istiyorum...
Sabah kahvaltıda;
5-6 adet bisküvi
Keçi peyniri
bir tatlı kaşığı üzüm pekmezi
Yarım yumurta sarısı
Daha önceden kavurup sakladığım un-irmik karışımından bir çay kaşığı
Bunları da ıhlamurla puding kıvamına getiriyorum her sabah yiyor bir çorba kasesi...
Öğlen akşam çorbalarımız değişiyor.. Dün mercimek çorbası verdim yarım kaseden fazla yedi.. Bize de yapmış oldum çorbayı..
Bir tane havuç, bir tane patates, bir tane soğan rendeledim blenderden de geçirilebilir.. Bunları tereyağında kavururken kırmızı mercimeği de attım çook az salça atıp bir güzel kavurdum sonra sıcak su ekleyip pişmesini bekledim sonra blenderden geçirdim çorbayı... Bunu yedirdim.. Bizim için osnradan tuz ekledim çorbaya... Nefis oldu..
Vee önceki gün de ben adını koyuyorum "kırmızı çorba" : ) Bunu yaptım oğluma çok beğendi sebzeyi ilk defa böyle şapırdatarak yedi..
en küçüklerinden havuç,patates doğradım suyun içine.. Yarım kızmızı biberi bütün attım(haşlandıktan sonra kabuğunu soymak için) küçük bir diş sarımsak, çok çok az domatesin o göbeğinden haşlandıktan sonra biberin kabuğunu soyup blenderden geçirdim.. İçine öneden kavurup kavanozda sakladığım un-irmik karışımından bir tatlı kaşığı ekledim.. Bunu da tavuk suyuyla puding kıvamına getirdim.. bir çay kaşığı da zeytin yağ koydum..Ve böyle oldu..
Eki Görüntüle 1538161
SOĞAN İÇİN ERKEN DEĞİL Mİ YA CNM
canım ben de yaptım. bebeğim severek yiyor. bir parça yumurta bir parça lor veriyorum. kahvaltıda başka bir şey veriyor musunuz? ben hazır bisküvi ya da pekmez vermeyeceğim, ne verebilirimgoz kararı bı cezve kaynamıs sute bı tatlı kasıgı sırke atarak kestırdım ve lor yaptım
bakalım sevecekm ı
Kerevizin pisme suresi nasil patatesle ayni zamanda yumuşuyor mu bende aldim ama daha denemedim6. aydan itibaren
Malzemeler:
1/2 orta boy kereviz
1/2 orta boy havuç
1/2 orta boy kabak
1/2 orta boy patates
60 ml Devam sütü (Bebeğinizin ayına uygun olarak Aptamil Devam Sütü)
½ kibrit kutusu kadar beyaz peynir
Hazırlanışı:
Kereviz, havuç, kabak ve patatesi haşladıktan sonra tel süzgeçten geçiriniz. 60 ml devam sütünü kutu üzerindeki talimata uygun olarak hazırlayınız ve haşlanmış sebzelerin üzerine ilave ederek karıştırınız. Hazırlamış olduğunuz çorbanın üzerine beyaz peynir ilave ederek bebeğiniz için servise hazır hale getirebilirsiniz. bunu deneyeceğimz..
kereviz enginar ve brokoli olarak değiştircem
kıvamı nasıl oluyo canmmgünaydın bayanlar
irmikten muhallebi yaptım kızlar çok da güzel ve çokda sağlıklı biliyosunuz irmik.bir su bardağı suya 1 tatlı kaşığı kadar irmik koydum pişirdim.ılıyınca da içine pekmez katıp tatlandırdım çok da güzel yedi.isterseniz meyve püresi ile de tatlandırılabilir.
kıv
kıvamı nasıl oluyo canmm
irmiği az gibi geldide bana
kıv
kıvamı nasıl oluyo canmm
irmiği az gibi geldide bana
Canım bize doktor içinde tuz var diye salca vermeyin demişti 1 yaşına kadar.dün mustafaya et suyundan şehriye çorbası yaptık çok sevdi..
çok az tereyağını erittik içine çok az soğan kavurduk..
sonra çay kaşığı ile salça koyduk ev yapımı..çeyrek domateste doğradım..
ardından et suyunu ekledik 1 barsakta su koyduk şehriyeleri ekledik pişti..
şehriyyeleri yutamaz diye blendırdan geçirdim çok az yine baya tane kalmış yedi..
blendırı yavaş yavaş bırakıyorum artık..
içinede tabi biraz ekmek içi ufaladım baya güzel oldu..
Benim oğlum içine bir iki damla limon damlatınca lıkır lıkır içiyorKizlar bebislerimizin suan 7-7,5 ayliklar ek gidalari kac ogun ve kac saatte bir veriyorsunuz? Bi de bnm bebisim su icmiyo ne yapabilirim tavsiyesi olan varmi