2014 ikiz anneleri

Bende halsizlik ellerimde titreme nefes almada problem var aile hekimim kadın doğumcu vermezse ben yazıyım dedi artık ona yazdırıcam çünkü beslenmeyle olmuyor herşeyi yiyorum ama yediklerimiz herşey bişey var meyvelerin çoğu doğal olmadığı için pek fayda etmiyor galiba


iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
 

anladım cnm. ben gebeliğimin ilk 3 ayında kilo veriyodum bulantı olmaksızın ama. Aşırı besin tüketmeme rağmen kalorili şeylerden bahsediyorum kilo alamadım. çarpıntım oldu. yatarken dahi çarpıntım oldu. 12. haftadan sonra yine değerlerim tam manasıyla istenilen düzeye erişmedi ama antikor sayımı yapıldı reseptör mü ne ise işte. endokrinci ilaç başlamak istemiyorum dedi. onun dışında elevitin bi zararı yok tamamen vitamin gidip alıp kendin bile içebilirsin canım. bu arada mevsim meyve ve sebzelerini tüketirsek bizim için daha iyi olacağını düşünüyorum. örneğin şuan erik revaçta bolca tüketmek gerek malta eriği. içindeki c vitamini bize çok faydalı hem de posası kabızlığı gideriyor. kavun karpuz için biraz daha beklemek lazım bence dediğin gibi bazı meyve sebzeler gereksiz şeker yükü faydası yok ama seçicez artık napalım.minik ayaklar mutlu olsunlar yeter ki senin cinsiyetler belli mi
 
Biri kesin kız dedi ikinciyede kız dedi sonra karıştırdım öbürünü görmüşüm dedi ikizlerde biraz böyle komik oluyor işte hayırlısı biri kesin kızda diğerine Allah Kerim ama biri hareketli seğirme gibi dönme gibi hareketlerini hissediyorum 1 tane kızım var gönlümden geçen 1 erkek 1 kız ama sağlıklı olsunlarda


iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
 
Kızlar dün Dr gittim.bebekler maşallah iyiler.nst ye girdim.biraz sancın var dedi.bir hafta sonra hast. Yatırıp ciğer geliştirici yapacak.yatmak istemiyorum dedim ama gözetim altında olman gerek dedi.prepar diye bir ilaç verdi erken doğumu engelliyormuş.
Suları hala fazla ama endişelenecek bir şe yok dedi.36 ya kadar dayanırlarsa o haftalarda alırız dedi.kilolarıda 1400-1200 civarında.suları da fazla olduğundan doğum yapacak bir hamileye benziyorum.
Benimle aynı haftalardaki arkadaşlar sizler neler uyguluyorsunuz?
 
16 hAftadayım B12 düşük tsh biraz düşük doktor takviye bi ilaç vermiyor beslenmene dikkat et dedi takviye olarak ne kullanıyorsunuz


iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Benim de ilk üç ayda TSH değerlerim düşmüştü, endokrine gittim, ikiz gebeliklerde daha çok görüldüğünü ve gebeliğe bağlı bir durum olabileceğini söyledi. Tiroid antikorlarına baktırdık birşey çıkmadı. İlaç başlamak istemedi dr, çünkü bebişlere de geçiyormuş. O yüzden takip ettik ve 2 ay düşük seyretti sonra kendiliğinden normale döndü. Ekstra takviye bişey almadım.
 

Canım ben 34 haftalıkddoğum yaptım bebeklerim kuvezde 2 gün kaldıve hic oksijen ddesteğine ihtiyaçlar olmadı 28 hhaftalıkken ciğer geliştirici yaptırdım onuncçok faydasıoldu neden yyaptırmakiistemiyorsun ciğer gelistiriciyi biz toplam 10 gün kaldık hastanede oda beslenemedikleri içindi
 

Saol cevabın için.ben iğneyi yaptırmak istemiyor değilim.hastanede yatmak istemiyorum canım.onun sebebini pek anlamadım.
Allah bebişlerine sağlık versin.
Sütün yetiyor mu?destek alıyorsan hangi mamayı kullanıyorsun malum en iyi bildiğimiz marka gdo lu çıktı ya.dr larınız neyi öneriyor.?bir de geceleri çok kalkıyorlar mı?
Çok sordum galiba
 
arkadaslar merhaba ,

öncelikle hamile olanların allah bir an once saglıkla kurtulmasını ve bebişlerini kucagına almasını nasıp etsın. bebeişlere doganlarında allah saglık versın.
bende carsam gunu hamıle oldugumu ogrendım. sat tarıhım 29 nisandı. beta hcg yi 28 mayıs ta yaptım ve1034 cıktı. forumlara bakıyorum genelde 200-300 cıvarı. bu deerler ıkız olma ıhtımalını gosterır mı? sizin degerlerınız nasıldı?

şimdiden cok tesekkur ederım cevaplarınız için
 
slm anneler nasılsınız :)
şükür gülen yüzümle bu gün buradayım çok çektim kabızlık ve böbrek agrısından Rabbim kimseyi sağlığı ile sınamasın... biraz daha iyi gibiyim bu gün öldüm öldüm dirildim 13-14 gündür... gerçekten iyi gelen tek şey bol su içmek arkadaşlar sakın ihmal etmeyin

şimdiki yeni sorum ikizciklerimi son 10 gündür çok ihmal ettim haftaya salı ayrıntılımız var ve çok endişeliyim sizlerin nasıl geçti ayrıntılılar ??
 

canım çok geçmiş olsun bidaha gelmesin inş. ben de kabızlık için yeni yeni keşifler yapıorum işte biz de kabızlığa yatkınız da hurma ile çözüm buldum bakalım ona alışınca ne denicez.
ben seni arkandan takip ediyorum kısmetse benim ayrıntılım da haftaya c.tesi.
sana bişey sorcam pıt pıt dan başka bişey hissediyor musun yani böle bariz hareket hissediyor musun bide göbeğin çok büyüdü mü?
 

Çok geçmiş olsun.Bende 12 haftalık ikiz bebeklerime hamileyim.Aşırı bulantı kusma yaşıyorum.Ne zaman geçicek diye beklerken böbrek büyümesi çıktı bende ve dayanılmaz bi agrısı var Senin ne problemin vardı böbrek ile ilgili ?
 

cnm kabızlık için o kadar çok bitkisel yöntem denedim ki hangisi işe yaradı inan bilmiyoum şükür iki gündür çıkabiliyorum :) düşün 4 şişe lavman işe yaramadı 5. de kısmen yaradı. Resmen ölümdü.. inşallah ayrıntılı da bişey olmaz çok endişeliyim çünkü 2 kilo verdim on güde,18 haftalıkken 210 ve 213 grmlsrdı en az 300 olmalılar 20. haftada.. tam salı ayrıntılım 20. hafta bitmiş olacak bakalım hadi hayırlısı
inan tam hareketlerinin başladığı hafta kabızlık ve böbrek ağrımda başladığı için acillerdeydim hep hiç dikkat etmedi bu gün hissediyorum pıt pıt ama :) olsun kız sağlıklı olduklarını bilmek güzel.. birde ikisi bir araya gelince göbek şeklim değişiyor
kilo konusuna gelince 53 tüm 59 olmuştum, verdim iki kilo haastalık dönemine şuan 58 im zayıf başladığım için direkt çıktı göbiş :)
senin nasıl
 

tşk ederim cnm Rabbim yardımcımız olsun inşallah.. bulantı ve kusma tam geçimyor ben geçen yine istifar ettim ama bayagı azalıyor az daha dayanmalısın..

bnm gebeliğe bağlı sağ böbrek büyümesi çıktı feci ağrısı vardı yerden yere atıyordum kendimi günde 4kez acile gittiğimi bilirim. hatta dedim kialın ikizleri dayanamıyorum bol bol su iç cnm ve okut kendini bnmki kısmen nazarmış çünkü... Rabbim kem gözlerden korusun hepimizi..
 

Amin canım inşaallah.Geçti mi peki şimdi ? ben su içemiyorum bulantımdan.Aynen benimde gebeliğe bağlı sağ böbrekte büyüme var ve çok ağrıyo Kaçıncı haftada başladı ağrıların ? Şimdi kaç haftalıksın ?
 

ağrı asla tamamen geçmezmiş geçmedi de sadece şiddeti azaldı, raporluyum ben şuan annem yanımda yatıyorum sürekli, arada dolaşıyorum.. biraz fazla ayakta kalyım hemn sancılar artıyor... su çok önemli gerçekten, zorlasan kendini azcık biliyorum çok zor kabızlıkta yapıyor zaten susuzluk..

18. haftada başladı bnm... dedim bitmez alın çocukları ben dayanamıyorum diye yalvardım doktora düşün çaresizliğimi inşallah senin de geçer cnm feci bir agrı seni çok iyi anlıyorum şiddeti çok yüksekti bnm de
 

Aynen canim pit pit da olsa anne ben iyiyim burdayim diyolar bize cok sukur valla ben 5.5-6 kilo oldu heralde aldigim o da dikkat ettigim dikkat etmesem 15 kilo almistim heralde simdiye. Bu ay baya dikkat ettim ben zaten ilk uc ay hic almamistim 4. Ayda birden bire 4 kilo alinca dr. Kizdi dur biraz :)) daha alirsan dogru diyetisyene.. ben de ondan dikkat ettim diyetisyenle kendimi cendereye sokmak istemiorum :) gobuk benim orta yani daha dogrusu mide kismim sisince biraz hamileye benzedim ama yine de aman aman bi gobek degil. Ayrintili icin cok heyecanliyim ben hic sekil degismesi falan gormedim gobuste hatta elimi deyince bile bise anlamiyorum tek bildigim yemek yiyip ozellikle ustune tatli falan Yiyiynce dum tis dum tis gibi pit pit lar oluo.
 

su içemiyorsan soda iç dedi doktor bana.Günde bir tane soda içiyorum sadece.Su bir bardak zor içiyorum günlük.Benim bir haftadır ağrıyo.Kusarken öksürürken falan çok sancıyor.Benim yeni büyümeye başlamış ve daha fazla büyürse onun sancısına hiç dayanamam.Ürolojiye falanda gitmedim ben.Doktorum yönlendirmedi.İlerlerse tel takılıyormuş.İnşaallah o durumlara gelmeyiz, gecer.
 

ürolojiye gittim ben, ilk başlangıçmış bnmkide 1. derece yani sonra gittim 1-2 dediler agrılar şiddetlendi yani :
 
selam kizlar,

kabizlik hepimizin yasadigi bir sorun maalesef..ne zaman bende dikkat etmesem yasiyorum bu durumu hamile degilim ama dedigim gibi herkes yasiyor bu tarz sorunlar...

armut yerken su da icin bol bol..ya da armutun hosafini yapip icin...bagirsaklara iyi geliyor...kuru kayisi, bi kasik zeytinyagi, kabak yemegi, pirasa yemegi..bunlar cok ise yariyor..bende bu sira yasiyorum bu sorunu eve giderken pirasa kabak alip yapicam aksama..

buarada ikizlere tedaviyle mi kaldiniz? bende ikizim olsun cok istiyorum...tabii once dua etmek lazim...
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…