2014 ikiz anneleri


merhaba seninle aynı tarihteymişiz bende de benzer sancılar oluyor.Doktor normal dedi.Dayanacaz artık :18:
 
Arkadaşlar merhaba,

Ben de aranıza katılabilir miyim:))?

Ben de ikiz bebek bekliyorım inşallah. Şu anda 20. Haftadayız, 36. Haftayı görebilirsek eylül ayında gelecek gibi görüyor ufaklıklarım:))
 
oy maşallah miniklerine cinsiyetleri ne ? biz de 17 haftalığız

Teeşkkür ederiiimm:)) Sana da maşallah canım, 17. haftadaysan karnın ufaktn büyümeye başlamıştır:)) İnşalalh iki kızımız olacak, çift yumurta ikizleri:)) SEninkler gösterdiler mi cinsiyetlerini? Biz 17. haftada esin olarak öğreneblmiştik çünkü, sıpalardan biri pek nazlı, arkasını dönüyodu bize:))))
 
kızlar merhabalar...
ben 15. hafta içerisindeyim dr sadece ense kalınlığı ve burun kemiğine baktı degerler çok güzel gelişimleri iyi dedi...
kan testi veya amniyosentez testine gerek yok dedi yapılsa da ikizlerde sonuç fazla çıkıo kafa karşıklığına neden olur dio
drumuza güvenelim mi yoksa başka dr gitsem mi acaba kafam karıştı
test yaptırmayan var mı acaba
 

ikizlerde kan testi yapılmaz canım ... drunun dediği gibi değer yüksek çıkıyo o yüzden sadece ultrason görüntüsüne bakılıyor. eğer değerlerde iyiyse amniyosentez yaptırmana gerek yok kontrollerine devam et yeterli olacaktır.
 
Selam arkadaslarr benimde ikiz kizlarim gelicek Allahin izniyle .. su ana kadar yapilan hicbir teste sorun cikmadi benimde mide sikayetinden baska sorunum yok.. umarim erken degil zamaninda gelir miniklerim..
 

evet cnm gösterdiler. benim baya çıktı gibi yani aslında çıkmamıştı fazla ama son 2 haftadır birden mi çıktı biraz da birden kilo aldım onun etkisi olabilir bizimkilerde erkek.
kaç kilo aldın sen? karnın kocaman büyüdü mü peki. Allah bağışlasın kızlarını fıstıkları
 
Selam kızlar,
ben deneyimli ikiz annesiyim. Iki yaşındalar benimkiler şimdi. önce zor sonrasında çok güzel günler sizleri bekliyor. şimdiden tebrikler hepinize...
 

Canım, ben ilk hamile kaldığımda 54,5-55 kg arasındaydım. İlk 3 ay zord, yiyip içemediğim için, 2,5kg civarı kaybettim, 17. hafta civarı doktora gittiğimde 55kg civarı idim, doktor 1 ayda sadece 700gr almışsın böyle devam et dedi. tartıdan itibaren 3 hafta geçti sanırım 1kg civarı aldım bu sürede. Şu anda 57 ile 57,4 arasında gidip geliyorum:)))

Karnım 4,5 aylık tek ebelğee göre daa büyük duruyo, benim de son 2 haftadır epey ıktı 6 aylık hamile gibiyim:))))))

SEn kaç kilodasın?
 

ya ben ilk 3 ay hiç kilo alamadım ama bulantıdan değil troid sorunum vardı aşırı yememe rağmen alamadım.
3üncü ay bitince birden kilo almaya başladım 3. aydan 4. aya girerken toplam 4,5 kilo aldım ve dr. bu şekilde devam edersen seni diyetisyene göndericem dedi. ben 62 ile hamile kaldım şuan 66,4 üm. gerçi tartıdan tartıya göre de değişiyor dr.umun tartısında 63 ile kaldım şuan 67 küsürlerdeyim.midem çıkmamıştı bu hafta midemde şişlik var sanki ama olsun aşklarım iyi olsunlar da bu ay biraz diyet yaparız olmazsa
 
İkizlerde ikili üçlü testler yapılamıyor, benim doktorum da aynı şeyi söyledi yaptırsan da yüksek çıkar dedi anlamı yok yani. Onun yerine belli haftalarda detaylı ultrason yapılıyor. Ancak down sendromu için ultrason her zaman tesbit edemiyor ne yazık ki, Down lı bebeklerin 3 de 1 inde ultrason tamamen normal oluyormuş. Amniosentez yapılabiliyor ikizlerde ve kromozom bozukluklarında kesin tanı koydurucu bir yöntem. Ama o da düşük riskini artırıyor biraz, iyi tecrübeli ellerde yapılmalı. Detaylı ultrasonu da tecrübeli bir doktora yaptırın muhakkak. Ben ikiz olduğu için özellikle perinataloji profesörüne gitmeyi tercih ettim.
 

Tabii ki canım, önemli olan onların sağlığı:)) Yalnız doktorum bni şu koudda uyardı senine aklında bulunsun, fazladan aldığımız her kilo bizler için erken doğum riskini artırıyormuş. 700gr aldığımı görünce böyle devam etmeni isityorum demişti bana, böylelike 36 haftayı göreiliriz dedi:)
 
Tatlıyı şekeri hamur işini kesin, ekmeği azaltın, biraz da yürüyüş yaparsanız halloluyor. Ben de 4. Ayda 4 kilo birden almıştım, doktorum aynı şeyi söylemişti bana da :) şimdi 7. Ayı doldurdum gayet iyi gidiyor kilom. Bebişlerin proteine ihtiyaçları varmış, karbonhidratları kullanmıyorlarmış ve direkt bize kilo yapıyormuş. Protein ağırlıklı beslenmek gerekiyor.
 

Ben acayip meyve tüketiyorum....
 

Güzelim, bizim ikili testlerimiz yapıldı, hem detylı ultrason tarama hem kan testi olarak. Taramamızı Prof. Dr. Kılıç Aydınlı yaptı. İçimiz rahatlamış oldu. Ama üçlü taramada değerler üksek çıkacağı için sağlıklı sonuç vermeyeceğinden bize ayrıntılı ultrason yapılcağını söyledi doktorumuz. 4lüyü yaptırmayı düşünmüyorum ben.
 
Ben acayip meyve tüketiyorum....
Ben de hergün meyve yiyorum, vitamini doğal yoldan almak daha doğru geliyor bana, sadece folik asit ve vit B12 demir ilacımın içinde var, onları hapla takviye ediyorum. Vitaminler bebeğin sinir sistemi ve bağışıklık için önemliymiş, çok şükür hafif geçen bir nezle dışında hasta olmadım.
 

evet çok doğru. bundan sonra daha çok dikkat edicem zaten diyetisyene gitmek istemiyorum
 

İlk 3 ay, bbirçok şeyden tiksindiğim için, yemek yiyemiyordum doğru düzgün. O nedenle haşlanmış sebzelerle ve yveyle beslendim resmen o dönem. Zaten abur cuur vs tüketmeyi seven biri değilim. Doktorumuz da meyve tüetimimizi onayladığındann a şekrl ya da şekersize yakın meyveleri gönül rahatlığı ile bol bol yiyoruzm:)) Lakin et tüketmeye vs ne kadar idkkat edersem edeyim, 2 hafta önce kasızlık başlamış, bel ağrıları, çabuk yorulma çarpıntı şikayetlerini anltınca doktoruma, günde 2 kan hapı, 1 kapsül balık yağı, 1 kapsül kalsiyum&magnezyum tableti ve bir adet de Decavi vitamin kullanıorum.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…