2014 ikiz anneleri

merhaba zuzu88 benimde tek yumurta ikizi bende aynı senin gibi risklerden korkuyorum benim 12. haftamda aralarında zar var diamniyotik denildi şimdi de görülmüyor doktor büyüdüğü için olabilir dedi ama şimdi başka bir hastanede yüksek riskli gebelikler bölümü var oraya gidicem sen neler yaptın senin tek kesede mi yoksa ayrı ayrı mı çok korkuyorum ya bu bebekleri 6 yıldır bekliyoruz daha önce tüple bile olmamıştı :18:

merhaba pretty :KK49: benm de tek kesedeler ama arada zar var cnm. Yalnış hatırlamıyorsam doktor 2-3 aylıkken o zarı hep kontrol ediyordu büyüyünce bebekler görmek zor olabilir diyordu...burda hep perinatolojiye gidenleri duydum gördüm gitmem gerekmi diye düşündüm tek yumurta diyince doktorlar direkt risk diyor yarısından çoğu bitti gebeliğimin çok şükür herhangi bi anomali yok şimdilik...
Allahıma sığındım ne gelecekse ondan başım üstüne dedim canım...Rabbim hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin hepimize inş.:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:
 
1. HAFTA : 75 gonal f başlıyoruz yumyumları büyütmek için hadi bakalım hayırlısı..
2. HAFTA: 8 yumyum var opu iyi geçti hepsi döllendi her gün kaç tanesi devam ediyor stresi başladı aynı saatte telefon başında beklemek sabır işi..
3. HAFTA : 5.gün embiryosu transferi olacak ama 3 yumyum kalmış birinin gelişimide transfer sabahı durmuş o dondurulamaycağı için Allah'tan ümit kesilmez diye transfer edilecek diğer geşilmiş kardeşiyle birlikte 10 gün beklemek lazım test sonucu için.kendinde belirti aramak beklemek yine beklemek hep umutla...
4. HAFTA : test günü geldi..o sonuç kağıdı printerden sanki bir asırda çıkıp geldi elime dünya durdu herşey o kadar güzel olur muydu bir anda oldu işte..yine bir stres hali başladı ilk defa olan duygu geldi çattı ya ikiye katlamazsa iki gün sonra ??korkulan olmadı tam tamına ikiye bu dönemecide atlattık..
5. HAFTA : vücudumda bir sürü değişiklik var artık çok belli göğüsler şişti yorgunluk var korkutucu kasık ağrıları ..
6. HAFTA : ilk doktor randevumuz..kese var mı kalp atışı görür müyüz küçük kardeşde bizimle mi ??o nasıl bir heyecan kapıda beklerken kalbim yerinden çıkacak..
İki kesemiz var küçük kardeş küçük ama bizimle kalp atışı zayıf ama var Allahım bin şükür.
7.HAFTA : küçük kardeş güçlendi artık tamamen eminiz ki bizimle ..Altta kendine yer buldu..üstteki büyük kardeşin keyfi yerinde üst kata yerleşmiş..
8.HAFTA : kalp seslerini dinlemek için doktordayız yine ..gümbür gümbür atıyor şükür bugunümüze..doktora şom sorumu sordum benim midem hiç bualnmıyor normal mi ??ertesi gün kusarak uyandım 6 haftalık dayanılmaz bulantı artık başladı hayırlı olsun bana ben kaşındım :KK66:
9.HAFTA : bebeklerime ilk sözüm sizden gelecek herşeye razıyım size olmasın herşey bana olsun ..bulantılar öğürmeler devam çubuk kraker limonlu soda en büyük dost artık bana ..kasık ağrıları devammmmm
10.HAFTA :acaba nasıl bebeklerim doktor kontrolümüzde gelemedi bir türlü..derken korkunç bir ürtikerrrrr yani kurdeşen..bir sürü iğne aciller dayanılmaz bir acı..bana olanlar önemli değilde ya o ilaçlar zararsa bebeklerime ??kahredici soru bu..
11.HAFTA :azmettik ve ürtikeride sağ sağlim atlattıkkkkkk..onu gördük yaşadık ya artık mide bulantılarına bile şükür zamanı :)doktorumuz iki erkek dedi..Ata ve Efe geliyor:)
12.HAFTA : ikiz gebelikte ikili tarama testi yokmuş detaylı usg ile bakılacak..burun kökü ense kalınlığııı..herşey yolunda bunu da pas geçtik..crinone jeli bıraktık şükür:)
13.HAFTA :bir hafta daha dayandık mı korkunç düşük ihtimali olan bu korkulu trimestırı atlatıyoruzzzz hiç bir yere gitmek yok azmettik..crinonedan korkunç enfeksiyon olmuş opudaki yara yerleri iltihap olmuş hadi bakalım 1 hafta fitil..gene ilaç mecburen çünkü enfeksiyon çok büyğk tehlike..
14.HAFTA: mide bulantıları yok dünyam aydınlandı allahım ne büyük rahatlıkmış unutmuşum bile mide bulantısız hayatı en çok doya doya isteyerk su içmeyi özledimm..ilk üç ayımız bitti çıkış kapandı hiç bir yere gitmek yok yasak..
15.HAFTA: kasık ağrıları çook arttı bazen çok korkutucu normal diyorlar ama normal mi geçer mi??
16.HAFTA: iki oğluşum geliyor artık kesinleşti:)) alışverişe başlayalım artık önce kıyafetler hastane çıkışları ve diğerleri herşey çok güzel çok eğlenceli hepsini alsam olmaz mı :)
17.HAFTA: işe gitmek çok zor artık hele birde düşük tansiyon başladı sabahları ki sormayın 5/4 lerde seyrediyor sabahları.bol su tuzlu ayran ama bana mısın yok.normalmiş gebeliğin bu zamanları plesantaya giden kan iki katına çıkarmış kan aşşağıda göllenşrmil dolaşıma neredeyse kalmadı haliyle ne yapalım buda geçer..ilk hamile kıyafetlerim çok eğlenceli..
18.HAFTA: kanama!!nasıl neden herşey şahaneydi oysa koştur acile ..kanama odağı yok çok şükür bilinmiyor plesantal bir sıkıntı muhtemelen nedeni sadece dinlen bol su iç ..işe gitmek yasak..ya devam ederse ya bebeklerime birşey olursa nolur bırakmayın benii:'(
19.HAFTA:iyiyiz kanama bir daha olmadı çok şükür buda geldi geçti..düşük tansiyon devam olsun o önemli değil..haftaya detaylı usg miz var çok heyecanlı çok endişeli..biberonlwr,emzikler,banyo malzemelerimizde tamam yavaş alıyoruz herşeyi :) hala hareket yok neden ki normalmiş ama keşke olsa..
20.HAFTA: 1 saat detaylı usg için masada düz yatmak çok zormuş ama olsun ilk defa üç boyutlu usg ilk defa yüzlerini gördük çok güzelsiniz birbirinize benzemiyorsunuz ikinizde nevi şahsına münhasır duruyorsunuz bayıldım size :)hiç bir sorunumuz yok çok şükür bu basamağıda atlattık 4 hafta daha göremeyeceğim sizi...
Akşam evde belli belirsiz pıt pıt lar oldu karnımda heyyyy siz misinizzzz ??:)))
21.HAFTA: çok düzenli değil hala belli belirsiz hareketleriniz ama biliyorum artık sizsiniz sizede merhaba :))
22.HAFTA: ağırlaşmaya başladım hareketlerim kısıtlandı artık şu alışverişi bitirmek lazım.babayı aldık tuttuk hello baby nin yollarını..çok yoruldum ama değdi en büyük malzemeler bitti..gelsenizde artık düt düt yapsak gezmeye çıksak :)
23.HAFTA:hareketler daha belirginnn mutluyuz sıkıntımız yok ne güzel..bol su bol protein diyetimize devam içim çıktı et yemekten napalım siz doğun daha ağzıma sürmeyeceğim :))
24.HAFTA: geldik şeker testimize..yüksek çıktı :KK43:( haftaya daha yüksekle tekrarı endişeye mahal yok onda yüksek çıkmayabilir..ama yinede önlem diyeti..siz büyümeye devammmm
25.HAFTA: şeker testimiz iyi çıktı.kontrolü elden bırakmamak adına hafif diyete devam bir kere korktuk artıkkkk..
26.HAFTA: kasılma mı o aman allahım evet gerçekten bildiğiniz kasılma nst maratonumuz böylelikle başladı..
27.HAFTA: nst ler korkular ve kasılmlar maalesef devam...gözlem amaçlı bir gün hastanede kaldık.çok büyük sıkıntımız yok şükür haftaya perinatalog görecek birde son kararı o vericek..dayanmaya devam..
28.HAFTA: perinatalog gördü nidilatla tanıştık..1200 gr olmuşsunuz kordon direnciniz yok ne güzel unuttum herşeyi:))ciğer geliştiriciye gerek yokmuş soru işareti ama ne yapalım varıdr bir bildikleri..
29.HAFTA: bu hafta daha iyiyiz sanki :KK66: ben hareket edememeye başladım ama napalım canınız sağolsun..battaniye örüyorum size sıkıntıdan çok başarılı olduğum söylenemez ama çabalıyorum..
30.HAFTA: artık yatmak kalkmak dönmek banyo bile yapmak çok zor oldu ..20kg aldım toplamda :KK43: bu hafta karnımdan kafalar popolar çıkıyor hem can acıtıcı hem keyifli değişik işte..2hafta daha sabretmeniz lazım çıkmak yasak!kasık ağrıları geldi ama hiç hoş gelmediniz kusura bakmayın ıyyyhhhh..
31.HAFTA : doğum sancısıyla tanıştık bu hafta oldu mu şimdi :KK43: anne bu kadar korkutulmazki..endol fitilimiz antibiyotiğimiz serumlarımız olduk geldik rahatız şimdilik..bunun için popolarınızı ısıracağım çok fena ..
32.HAFTA : bel ağrısı sen de hiç hoş gelmedin..sanırsam artık %10 hareket edebiliyorum canınız sağolsun siz iyisiniz şimdi yeterli olan o..

Bende aynı şeyleri yaşıyorum hemen hemen 31. Haftamdayım gecen hafta karşılamadan 2 gün hastanede kontrol edildim ciğer geliştirici iğnede yapıldı hayırlısıyla şu aralarıda atlatsak rahatlıycam ara ara kasılmaların oluyor nidilat içiyorum zaten inşallah hepimiz atlatıcaz


iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
 
Son düzenleme:
merhaba pretty :KK49: benm de tek kesedeler ama arada zar var cnm. Yalnış hatırlamıyorsam doktor 2-3 aylıkken o zarı hep kontrol ediyordu büyüyünce bebekler görmek zor olabilir diyordu...burda hep perinatolojiye gidenleri duydum gördüm gitmem gerekmi diye düşündüm tek yumurta diyince doktorlar direkt risk diyor yarısından çoğu bitti gebeliğimin çok şükür herhangi bi anomali yok şimdilik...
Allahıma sığındım ne gelecekse ondan başım üstüne dedim canım...Rabbim hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin hepimize inş.:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

cevabın için sağol ben de bugün prenatal tanı merkezine gittim ve ayrıntılı ultrason yapıldı ikisi arasında zar varmış benimde monokoryonik diamniyotik imiş ancak 1. kademe transfüzyon dan şüphelenldi bebeklerin birinin suyu azmış ve diğeri daha büyük çok üzgünüm ve öğrendiğimden beri kendimi ağlamaktan alamadım :KK43:
 
merhaba canım;
ayrıntılı ultrasyona girdin mi canım o zarın inceliği 1.14 mm çıktı bende o nedenle her ultrasyonda görünmeyebilir.benim doktorum emin olamadığı için üniversite hastanesine yönlendirmişti o zaman zar belli oldu.bana kalırsa sende tam teşekküllü bir hasteneye git ve içini ferah tut Allah'a emanet yavrularımız.

canım bugün gittim zar görüldü ama bu kez de transfüzyondan şüphelenildi birisinin suyu azmış birisi daha büyük doktor kötünün iyisi dedi takip edeceğiz dedi çok kötüyüm sizde böyle bir şey oldu mu :KK5:
 
32yi bitir sonrası Allah kerim ne gerekiyosa yaparız ama endişemiz biter rahatlamış oluruz dedi

İnş canim az kalmis Dr dediği haftayi atlatmaya bende 30.haftadan sonra rahatladim biraz ama hic bir is yapmiyorum hic bir yere gitmiyorum evim merdivenli 3 .kat günlerce asagi inmedim sadece yemek yapabiliyorum oda basit yemekler benimde sancisiz kadilmalarim oluyor kisa sürüyor ama Dr nidilat falan vermedi.senin bebislerin kilosu nasil bizimkiler 1800 gr civarindalar 2 kiloyu geçse bi kuzularim
 
ikiz anneleri mrb bende 26 haftalık ikiz anne adayıyım. şunu sormak istiyorum devlette çalışıpta doğum iznine kadar rapor alan oldumu. ben artık gidip gelmekte cok zorlanıyorum daha dört haftam var bu süreçte nasıl rapor alabilirim şimdiden tşk ederim
 
ikiz anneleri mrb bende 26 haftalık ikiz anne adayıyım. şunu sormak istiyorum devlette çalışıpta doğum iznine kadar rapor alan oldumu. ben artık gidip gelmekte cok zorlanıyorum daha dört haftam var bu süreçte nasıl rapor alabilirim şimdiden tşk ederim

Canim yanlis bilmiyorsam ikiz hamilelikte 27. Haftadan sonra raporla izine ayrilabiliyorsun. Bir arastir istersen.


iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
 
canım bugün gittim zar görüldü ama bu kez de transfüzyondan şüphelenildi birisinin suyu azmış birisi daha büyük doktor kötünün iyisi dedi takip edeceğiz dedi çok kötüyüm sizde böyle bir şey oldu mu :KK5:

Canım öncelikle içini ferah tut.eğer arada zar varsa bir bebekten ötekine kan tranfüzyonu olmaz doktorun yanlış bilgilendirmiş.bana kalırsa sen başka bir doktora daha görün.
 
ikiz anneleri mrb bende 26 haftalık ikiz anne adayıyım. şunu sormak istiyorum devlette çalışıpta doğum iznine kadar rapor alan oldumu. ben artık gidip gelmekte cok zorlanıyorum daha dört haftam var bu süreçte nasıl rapor alabilirim şimdiden tşk ederim

10 ar günlük 3 kere alırsın yada dr ne söylersin 1 aylık heyet verir ben heyet aldım en temizi:KK34:

İnş canim az kalmis Dr dediği haftayi atlatmaya bende 30.haftadan sonra rahatladim biraz ama hic bir is yapmiyorum hic bir yere gitmiyorum evim merdivenli 3 .kat günlerce asagi inmedim sadece yemek yapabiliyorum oda basit yemekler benimde sancisiz kadilmalarim oluyor kisa sürüyor ama Dr nidilat falan vermedi.senin bebislerin kilosu nasil bizimkiler 1800 gr civarindalar 2 kiloyu geçse bi kuzularim

Kiloya takılma hiç gelişimleri güzel olsunda kiloda alırlar bi şekilde..günde 10 taneye kdr kasılma normal ztn belki ondan vermemiştir..ben yemek bile yapamıyorum sen gene iimişin:KK34: 1700 civarı benimkilerde..

canım bugün gittim zar görüldü ama bu kez de transfüzyondan şüphelenildi birisinin suyu azmış birisi daha büyük doktor kötünün iyisi dedi takip edeceğiz dedi çok kötüyüm sizde böyle bir şey oldu mu :KK5:

Nektar arkadaşımız var cnm onunda böyle sıkıntısı var onunla irtibat kurabilirsin..çözümsüz bir sorun değil inan âma kendine çok iyi bir perinatolog bulman lazım normal kadın doğumcu ile olmaz bu soruna sahip tüm arkadaşlarımız çok iyi perinataloglarca takip ediliyo allah sağlıkla iki bebeğinide kucağına almak nasip etsin inş:KK16:
 
slm kızlar deneyimlerinizden yararlanayım ve sizlere bir soru sorayım:KK16:
7 haftalık ikizlereme hamileyim bende ve halen çalışıyorum çalışmanın sizce bir sakıncası olur mu
birde çalışan hamileler kaçıncı haftanıza kadar çalışabildiniz yoksa hemen işten ayrıldınız mı?

öncelikle hayırlı olsun cnm sağ salim kucağına alırsın inşallah kuzularını eger bi sorun yoksa çalışmanda sıkıntı olmaz die düşünüyorum.doktorunla bi görüş istersen zaten allah korusun düşük riski yada kanama varsa sana rapor verir
 
Selam güzel anne adayları :) Herkes iyidir umarım. Biz salı günü son kontrolümüze gideceğiz kısmetse, tarihimiz de belli olur sanırım hayırlısıyla. Artık hareket etmekte bile zorlanıyorum, ayaklarım felaket şişti (40 numara olduk :KK53: ) Gün yaklaştıkça heyecan, telaş, endişe.... herşey arttı bende :18: Sağ salim kucağımıza alalım kuzularımızı hepimiz inşallah... :nazar::nazar:
Hepinizi öpüyorum :KK16::KK16:
 
Selam güzel anne adayları :) Herkes iyidir umarım. Biz salı günü son kontrolümüze gideceğiz kısmetse, tarihimiz de belli olur sanırım hayırlısıyla. Artık hareket etmekte bile zorlanıyorum, ayaklarım felaket şişti (40 numara olduk :KK53: ) Gün yaklaştıkça heyecan, telaş, endişe.... herşey arttı bende :18: Sağ salim kucağımıza alalım kuzularımızı hepimiz inşallah... :nazar::nazar:
Hepinizi öpüyorum :KK16::KK16:

Ne güzelll :KK16: senin adına çok sevindim.Allah sağ salim bebeklerini kucağına almayı nasip etsin inşallah.bizler içinde dua et lütfenn :21: Allah banada
36. haftayı görmeyi nasip eder inşallah.
 
Selamlar arkadaslar, bende 15+4 günlük cift yumurta ikizlerine hamileyim cok sükür.. Sizlerden cogu kisinin dogumu yaklasmis Allah yardimciniz olsun bebeklerinizi sagsalim kucaginiza alirsiniz insallah :KK16:
Benim cok endiselerim oluyor ikiz gebelikle ilgili hep olumsuz seyler okudum ve korkuyorum bu haftaya geldim ama her an tedirginim.. Sizler nasilsiniz ya da nasildiniz? Dikkat etmem gereken seyler var mi siz tecrübelisiniz? Bir de ne zamandan sonra agirlasmalar basliyor? Benim bebislerin cinsiyeti belli olmadi daha 10 gün sonra kontrolum var belki belli olur o zaman ama hazirlik yapmaya ne zaman baslamaliyim? Gerci bende bu korkular oldukca ben son ana kadar bisey alamayacagim galiba :KK50:
 
ikiz anneleri mrb bende 26 haftalık ikiz anne adayıyım. şunu sormak istiyorum devlette çalışıpta doğum iznine kadar rapor alan oldumu. ben artık gidip gelmekte cok zorlanıyorum daha dört haftam var bu süreçte nasıl rapor alabilirim şimdiden tşk ederim

Cnm bende devletteyim ilk ohss oldum sonra kanamam oldu23 subattan beri yatiyirum dr carsamba gunu artik calismayacaksin 30 hafta rapor verecez dedi galiba tum hamilelik yatarak gececek.
buarada eger heyet raporu olmaz normAl rapor olirsa maastan dusuyor gunluk 10 lira gibi bunu da arastir ve mutlaka heyet raporu al
 
Selamlar arkadaslar, bende 15+4 günlük cift yumurta ikizlerine hamileyim cok sükür.. Sizlerden cogu kisinin dogumu yaklasmis Allah yardimciniz olsun bebeklerinizi sagsalim kucaginiza alirsiniz insallah :KK16:
Benim cok endiselerim oluyor ikiz gebelikle ilgili hep olumsuz seyler okudum ve korkuyorum bu haftaya geldim ama her an tedirginim.. Sizler nasilsiniz ya da nasildiniz? Dikkat etmem gereken seyler var mi siz tecrübelisiniz? Bir de ne zamandan sonra agirlasmalar basliyor? Benim bebislerin cinsiyeti belli olmadi daha 10 gün sonra kontrolum var belki belli olur o zaman ama hazirlik yapmaya ne zaman baslamaliyim? Gerci bende bu korkular oldukca ben son ana kadar bisey alamayacagim galiba :KK50:

Mrb canim öncelikle hayirli olsun bebislerin .bizde Korka korka bu haftalara geldik ama sana tavsiyem çok kafaya takma bir şekildeggeçiyor netten çok fazla okuyup kafani karistirma millet ucuz dugoruyor.ben hazirligimi 25 haftada basladim çok agirlasmadan yapmak en iyisi 28.haftadan sonra agirlasiyorsun ama herşeye alisiyoruz.hic korkma canim rahat ol güzel düşün güzel şeyler olsun
 
X