2014 ikiz anneleri

20 - 24 HAFTA
Bebekleriniz büyümeye devam etmektedir ve cilt altında biraz yağ üretimi vardır. Yumuşak, tüylü saç, kendi cilt kapakları oluşur ve bebek cildi sevimsiz bir madde , vernix caseosa ile kaplıdır. Ikizler sürekli temas halinde ve tekme ve bir başka yer alanı için birbirlerini dürtmek zorunda kalırlar. Onları ayıran zar inanılmaz elastiktir. Her gün bebeklerin hareketini hissedebilirsiniz ancak her ikisini ayrı ayrı hissetmek güç olabilir.




Ödem herhangi bir hamilelik sırasında görülen bir durumdur. Bazen sıvı birikimi ekstra karpal tünel sendromuna neden olabilir. Bu bir uyuşma veya karıncalanmadır parmaklara giden sinirlerin aşırı sıkıştırılması nedeniyle oluşur. Yerel bir eczaneden karpal tünel bilek korumaları satın alabilirsiniz. Semptomlar genellikle doğumdan sonra azalır ve yok olur.


Odadaki herkesten daha sıcak bir ortam hissedebilirsiniz. Sizin istirahat metabolik hızınız gebelik sırasında artar, siz kendinizi çok ısınmış hissedebilirsiniz. Birçok hamile kadın bu haftalarda bacak kramplarından şikayet eder. Bu çok acı verici ve ani bir duygu olabilir. Doktorunuza sorun ve size yeterli miktarda kalsiyum desteği verebilir.


24. hafta sonunda artık tek bebek bekleyen bir 38-40. haftadaki bir hamile görünümündesinizdir. Bebek giysi ve bakım malzemelerini almaya devam edin. Doğuma hazırlık eğitimlerine katılabilirsiniz kiz Anneleri.net in de sponsor olduğu VKV Ameirkan Hastanesi Çoğul Gebelik Eğitimleri gibi..
 

Çok gzl paylaşım olmuş canımayy kızlar bişi sorcam kendime nazar etmekten korkuyom:)gecen akşam catlağım yok dddim,sabah uyandım catlak gördüm:))benim hiç bacak kramplarım olmadı.yani bu kalsiyum eksikliği yok demekmi??valla sırf bebişler için sütün tadını öğrendim hamilelikte:)
 
Telden göremiyorumda canım senin kaçıncı haftan bende ona çok kızıyorum zaten karşındaki hamile biraz onun psikolojisini düşünerek konuşun dimi ama aşağıda olması bizim elimizde olan birşey değil sonuçta bebeklerimiz Allah'a emanet
 
selam arkadaşlar..öncelikle hepinize allah sağ salim yavrularını kucağına almayı nasip etsin inşallah..darısı benim başıma.amin.. ben aranıza yeni katıldım 2 yıldır cocugum olmuyor.bir başarısız tüp denemem war.. ama o tam bi rezaletti hiç deneme saymıyorum onu ben..haftaya cuma baska bir doktora muayeneye gideceğim.merak ettiğim aranızda ıspartada tedavi gören warmı.özel ısparta hastanesi hakan kayaya gideceğim haftaya cuma.. bilgisi olan war mı?? ıspartadan olan?
 



arkadaşlar kendiniz olmasanız da bildiğiniz,tanıdığınız falan wardır belki forumdan falan..ne olur bana yardımcı olun ısparta hakkında bilginiz warsa...
 
Kizlar ya ben bugüne kadar vitamin kullanıyordum demire basladik yeni ve ben bugun cokkotuydum sanki ölecek gibi ve az oncede cok kötü kustum demir hapindan olurmu sizce.

demir benide mahvetti kustum ve ogün bugündür mide yanması cekiyorum bol suyla alınması gerekiyormuş 1 litreye yakın demir ilacının su gibi olanından varmış ama ikizlerde önemli bu hap vitamin felan olsa umruma takmıycam ama içiyorum artık napim


ooo demez olurlarmı boyuda küçük felan bende diyorum marifeti büyük :):) en cokta acıyarak ayy ikiz zor olur kıyamam diyenlere sinir oluyorum kıskanç insanlar takmıyorum artık eskiden cok takardım:)


arkadaşım sen cok takıyorsun ama o bebeklere sen bakıcaksın el değilki yeter at gitsin bir köşeye milletin ağzı torba değilki büzesin sokağa cıktığında hangi insan sana benziyor doğal olarakta hamilelikte farklı sağlıklı olda ister aşağıda olsun ister yukarıda..
 

canım meraba zeynep ıspartada sanırım dediğin doktora gidiyo o sana yardımcı olur…
 
 
Son düzenleme:
hadi ya.. inşallah..peki sık giriyor mu zeynep arkadaşımız..nicki nedir tam olarak ben bir mesaj atsam kendisine?? hamile mi su an o doktorun tedavsiyle mi kaldı?bilgin war mı?

2008ZEYNEP canım o antalyada yaşıyodu,ıspartaya yeni taşındı…oda çok sıkıntılıydı doktor bulamamaktan.o doktorun tedavisiyle hamile kalmadı…özelden mesaj at sen ona o daha iyi anlatır
 

güzel olmuş canım ben de arada bakıyordum bu haftalara bakmamışım

kızlar bizim bebişler inşallah doğuma yakın böyle dururlar çok şekerler yaaaa
 
2008ZEYNEP canım o antalyada yaşıyodu,ıspartaya yeni taşındı…oda çok sıkıntılıydı doktor bulamamaktan.o doktorun tedavisiyle hamile kalmadı…özelden mesaj at sen ona o daha iyi anlatır



hadi ya eee hamile mi peki su an kaldıysa da nasıl kaldı?? senın bilgin kadarıyla memnun muydu doktordan peki bilgin war mı???
 
hadi ya eee hamile mi peki su an kaldıysa da nasıl kaldı?? senın bilgin kadarıyla memnun muydu doktordan peki bilgin war mı???

hamile canım şuan.ama antalyada hamile kaldı…ordan taşınıncada hakan beyi buldu doktor olarak…yani ben hakan bey diye hatırlıyorum:)doktordan memnun kaldı diye hatırlıyorum…inş darısı sana olur çifter çifter doğurursun:)
 


inşallah canım teşekkür ederim ilgin için.sen de mi tedaviyle hamile kaldın.hangi ildesin??
 

Canım boşver,geçen gün yazdım mı hatırlamıyorum ay çok unutkan oldum,neyse uzatmayayım bana da saçma sapan bi yorum geldi,sallayıp geçmek lazım ya amann..bi de çalıştığım yerde herkese dert oldu ne zaman izne ayrılacağım konusu:) hüleyn daha zamanı gelmedi bile.kulağı tıkayıp geçmek lazım boşverelim hepimiz.


inşaallah canım dursunlar inşaallah.yok cnm evde ne gerek var zaten takmıyorum.zaten geçen hafta almıştım ve 1 kez takmıştım,uzun süre takıp ağrı yaşayınca bi dahakine kısa takarım dedim,bu hafta boyu da ilk kez bugün taktım işte saat 1 civarından 4 civarına kadar. O kadar güzel yazmışsın ki aynen dediğin gibi nefes vermeye korkar oldum,bi de yolda yürüyorum sanki birşeyler aktı akacak,nasıl korktum,nasıl dua ede ede eve geldim anlatamam. he bir de dün gece ilk kez bir tekme sebebiyle acıyla uyandım.ya şu göbeğin iki yanındaki kemiklerin adı neydi,hani göbek dümdüz olunca çıkıyorlar,hoş görünüyor:) işte 2 gündür filan oğluşlar hareket ederken oraya çarpıyordu arada,hafif de canım yanıyordu.dün gece bi takla mı attılar içerde anlamadım ama oraya iyi darbe yedim yani maşallah:) ders anlatıyorum,oraya vuruyorlar arada,yer daraldı galiba,hiç oralarda dolaşmazlardı.seninkiler de yapıyorlar mıydı böyle şeyler,ya aşağıda hissettiğimde ödüm patlıyor.yukarı çıktıklarında ise kasılma benzeri bi yere kemiklerini dayıyorlar uzun uzun hareketsiz kalıyorlar bu sefer de kasılma mı oldu diye karnımı kontrol ediyorum durmadan..

derste de hep oturuyorum artık cnm,duramıyorum zaten ayakta,riske de atmak istemiyorum,çocuklar da görüyo halimi,ses etmiyorlar.


Kızım bak bu gece kramp olabilir hazır ol:) Bneim dün ayak parmaklarıma kramp girdi,1 gün önce de ben kendi kendime artık kramp olmuyor ne güzel demiştim:) benim bildiğim magnezyum eksikliğinde oluyor kramp.ama sütünü bol bol iç,bebişler bizim kemiklerden çektiği için depolarımız tükeniyor,ilerde kemik erimesi olabiliyoruz sonra.

arkadaşlar kendiniz olmasanız da bildiğiniz,tanıdığınız falan wardır belki forumdan falan..ne olur bana yardımcı olun ısparta hakkında bilginiz warsa...

Canım Allah yardımcın olsun,hayırlı evlatlar versin inşaallah.zeynep diye bi ark var,o görürse yazar sana.
 

Canım benim, o kadar normal ki yaşadıkların. benim de bak yarın 29+7 yani 30 olacak. ben de bu hafta çok kötü oldum. Kasık ağrılarım oldu hep, senin de dediğin gibi batmalar oldu, defalarca karnım gerildi ve sertleşti. Çok panik oldum, her sertleşmesinde zaman tuttum. Kemeri çok sıkma canım. biraz gevşek bırak. ben ders saatlerimde takıyorum mutlaka ya, değilse perişan olurum. sen de gevşek tak. bi de karnının altından destek verecek şekilde takıyosun di mi? göbeğinin üstüne sakın takma bak. benim de karnım çok gergin. çok korkuyorum artık. dersleri hep oturarak anlatıyorum canım. sen de öyle yap. benim önümüzdeki hafta son haftam. sonra ara tatile kadar 2 hafta başka bölümden rapor alıp evde yatcam. artık çok zor geliyo bana da. dün eşimle atatürk hava alanına gitmek gerekti, saat 1 den 7 ye kadar arabada oturur vaziyette kaldım, canım çıktı. sadece oturdum halbuse ama kayınvalideme girince deli gibi kasık ağrısı, bel sırt ağrısı, öldürdü. nerdeyse doktora gitcektim. geçen cuma da kasık ağrım oldu canım benim. ben doktora koştum ilk defa bu kadar çok olunca. doktor baktı, rahim ağzı kapalı bişey yok dedi ve nst ye girdim. bişey çıkmadı. yorgunluktan canım merak etme. benim de hep oluyo öyle çıkıvereceklermiş gibi, ama korkmamaya çalışıyorum. yarın ve bu gece bol bol dinlen e mi? yat uzat ayaklarını. bugün mesela ben gitmedim eşimle dışarı, eve geldim yattım sırf yorgunluk yüzünden. nolur iyi olalım ya Allah'ım yardım etsin bize, 36 ları görelim. sen ne kadar oldun canım benim şimdi? bu arada benim bu c.tesi kontrolüm var. annemle gitcez o ilk defa görcek benim kuzuları ultrasonda :))
 

Anladım canım sağol,bu hafta kontrolüm var inşaallah,göstereceğim kemeri dr.uma da.yaşadığımız bir durumun normal olup olmadığını bilmemek endişelendiriyor beni,sizlerden de duyunca daha bir sakin karşılıyorum başıma gelenleri:) Ya bi de ne ilginç,ne maceralı birşey ikiz gebelik,resmen her hafta dönümünde yepyeni belirtiler oluşuyor,tekil gebelikte bu kadar olmuyordur sanırım.Hadi canım yarın son Allah'ın izniyle,ya senin adına ben korkuyorum Allah korusun birşey olacak diye,yarını da bi atlatsan ben ohhhh diyeceğim neredeyse senin kadar:)Yarın yaz tamam mı atlattık diye hayırlısıyla..


2008ZEYNEP canım o antalyada yaşıyodu,ıspartaya yeni taşındı…oda çok sıkıntılıydı doktor bulamamaktan.o doktorun tedavisiyle hamile kalmadı…özelden mesaj at sen ona o daha iyi anlatır

Sedef ya sen ya ben unutkanız hamilelikten tabidün 30.hafta özelliklerini okurken "beyniniz resmen bir,elek gibi,aklınızda birşey tutamazsınız" diyordu

Soruyu soran arkadaşım,benim hatırladığım kadarıyla da zeynep ıspartada yaşarken burdur'a taşındı,ama dr.un ismini hatırlamıyorum,nicki de ZEYNEP2008 olmalı (yani sedef senle ters hatırlıyorum ben) Ama merak etme sık sık giriyor,yazar sana muhakkak.

güzel olmuş canım ben de arada bakıyordum bu haftalara bakmamışım

kızlar bizim bebişler inşallah doğuma yakın böyle dururlar çok şekerler yaaaa
Eki Görüntüle 909829

Ayy çok tatlı,inşaallah canım.


canım sağol cevabın için,her hafta dönümünde yeni şeyler yaşıyoruz:) Böyle olunca da acaba bi tek bende mi var,bu bir sorun mu diye korkuyorum,o çıkıvereceklermiş gibi his o kadar oldu ki " allah'ım açıklık mı var acaba" diye de korktum yani.Bugün Rabbim'in yüce izniyle 29+2 yiz canım ve bu ctesi bir aksilik olmazsa benim de kontrolüm var:)) Bakarsın karşılaşırız:)

Derslerde de hep oturuyorum canım,1-2 yaramaz sınıf var,gezip dolaşamayışımı kötüye kullanmaya çalışıyor,çok üzülüyorum,ben kıpır kıpır gezerdim hep,hiç oturmazdım ama bebişlerim için herşey.
Sen de kendine dikkat et,araba yolculuğu da yormuyormuş gibi geliyor ama çok yoruyor canım.Bu arada gözün aydın anneciğin mi geldi:) Bizimkilerin gelmesine daha çok var ya,hayırlısı bakalım..
 
Doktorum aradı kızlar mantar olabilir telaş yapma dedi kaşıntın varmı dedi yok dedim..cumartesi kontrol var zaten,gelince bakarız dedi.alttanmı muayene edecek acaba:18:
Ay okudukça telaş yaptım bunları okuyunca rahatladım valla acaip rahatladim canım
rkadaşlar 50'lik şeker yüklemesinde sonucum 167 çıktı doktor diyet dedi çok korkuyorum artık ekmek hamur işi makarna pilav vb yasak benim gibi olan var mı
Bende de 158 cikti yediklerime dikkat ediyorum maalesef şekerli meyveleri havuç vs az tüketmen gerek canım bugün 100luk yapıldı yarın alacağım sonuçları senden istemediler mi ki 100luk?
Topigimizin güçlü annesi inşallah tez zamanda tekrar yollayacak Rabbim miniklerini canım benim

Takma canım bunları çoğumuzun gobisi aşağıda zaten dert ederek bebislerini de strese sokuyorsun
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…