2014 ikiz anneleri

Karın ağrısı gibiydi canım bir de bıçak saplanır gibi bir sancı ama yanlış tanımlıyor olabilirim sizi telaşlandırmayayım akıntım hep vardı benim onunla ilgili değil sanırım enfeksiyon çıkmadı zaten
 

canım ya benzer şeyler hissediyoruz demekki, senin durumun daha da özel bir de ( o yüzden sen hiiç stres yapma inşallah oğluşun da kızın gibi sağlıkla gelecek, o zaman Allah'ın izni ile biz onlara çocuklukta yaşayamadığımız anne evlat ilişkisini yaşatacağız.... Çok şükür rabbim eşlerimizi nasip etmiş huzurlu bir yaşam sürebiliyoruz artık, çocuklarımızla mutluluğumuz kat kat artsın
 
Sorduğun şeyi ben 2 gün önce yaşadım canım kendi hastanem uzak old için hemen yanımızdaki Üniversite hastanesine acilden giriş yaptık aldılar hatta doğum Servisi'nde yatış verdiler hala oradayım özel hastaneme gebelikle ilgili yatmadığım için çok karşılaştıramam canım yanlıZ burada elh güzel ilgileniyorlar ağrıları çok old için başka hastaneye sevketmediler ..
 
Canım 17 bitiyor bugun itibariyle artık duyabilier gibi geliyor bana ne zaman başlıyor ses duyumları bu arada kesin bilen var mı?
Canım ins bi sure daha kalıt bebeklerin seninle ve sonra saglıklı sıhhatli alırsın kucağına..
Acilden giriş yaptığın sürece her türlü bakılırsın canım allah devletimizi basımızdan eksik etmesin..
 
evet canım senle hemen hemen aynıyız ben şimdi 16+5 deyim seninkilerin cinsiyeti bellimi?benim anlamadığım karnım kocaman oldu :)))ama 1,5 kilo dr a bi sorayım hoş benim drum ne söylesem normal diyo:)))
canım tahmini doğum tarihimiz ikimizin de 22 mayıs görünüyor nasıl sen 16+5 oluyorsun? ben gece 12 yi geçtiği için bugün itibari ile 15+4 oldum :26: ben mi yanlış hesaplıyorum, son adetim de 15 Ağustos?? buarada senin cinsiyetler belli miydi hatırlayamadım??? inşallah birlikte 34. haftalardan sonrayı da sayarız

Göbek kişiden kişiye değişiyor galiba, benim de hiç çıkmadı değil ama hamile göbeği hiç değil hala eski pantolonların beli oluyor... çıksıııınlaar istiyom ben sen hiç hareketlerini hissediyor musun? ben hiç bir şey hissetmiyorum ama erken tabi, hoş bugünki takvimim de hareketlerini hissetmeye başlayabilirsiniz ama 20. haftaya kadar hissetmezseniz de normal diyor, inşallah o kadar beklemem en çook hissetmek istediğim merak ettiğim duygu... Rabbim isteyen herkese yaşatsın...


Canım çooook geçmiş olsun.... Rabbim bebişinlerin ve senin üzerinden koruyucu meleklerini eksik etmesin, inşallah kuzucuklar vakti zamanında sağlıkla gelirler, en riskli zamanları atlatmışın Allah'ın izni ile şimdi de ne kadar dursalar kar...
 
Anne Karnındaki Bebek Ne Zaman Duymaya Başlar?

Beş haftadan sonra bir bebeğin iç ve orta kulak bağlantıları tamamlanmış olsa da ilk ses dalgalarının beyine ulaşması için daha zaman vardır. Ana rahminde "amnion" denilen sıvı içerisinde ağırlıksızca duran fetus, bu sıvının dalgalar şeklinde ileteceği sesi dış kulak yolundan beynine iletip onu "duymak" için 17. haftayı bekleyecektir. 17 haftalık olan fetus, titreşimlerle ana rahmine iletilen sesin yine rahim içerisindeki sıvıda yaptıkları titreşimleri kulak ve iç kulakta hissedecek ve duymaya başlayacaktır. Bebekler bu dönemde ani çarpma gibi seslere sıçrayarak tepki gösterebilmektedir.

İlk Duyduğu Sesler Nelerdir?

Öncelikle annenin bağırsak sesleri ve kalp seslerini duyar, daha sonra annesi konuşurken titreşen ses tellerinin oluşturduğu vibrasyonun, akciğerler ve karın yoluyla dağılıp kendine gelmesi ile annesinin sesi ile tanışır. Bir süre sonra dış dünya ile tek ilişkisi olan bu duyma fonksiyonunun önemini kavrayacak ve bu duyduğu sesin kendi yaşamının bağımlı olduğu kişinin, kendini var edenin sesi olduğunu hissedecektir. Bu an itibariyle anne kalp atışlarının sesi ve anne sesini duyduğu sürece kendi yaşamına dair bir tehdit olmadığına inanacak ve huzur duyacaktır.

19-20. haftalar civarında dışarıdaki sesler bebeğinizin kulaklarına bir miktar filtre edildikten sonra ulaşmaya başlayacak ve "ikinci ses" denilen sizin de duymadığınız ancak başkaları ile konuşurken duyulan sesinizi de duymaya başlayacaktır. Sizin sesiniz yanında yaşadığınız evdeki, sokaktaki yüksek sesleri de duyacaktır. Babalara gelince, onlar seslerini duyurmak için 20-21 hafta civarını beklemek zorunda kalacaklardır. Bu haftalar itibariyle dış dünyayla tek iletişim yolu olan duyma duyusunun bütün gücünden faydalanacak ve sizinle, dünyayla iletişimini sürekli kılmaya çalışacaktır. 24. haftadan sonra ise etraftaki diğer bütün sesleri de duyar.

Zaman içinde bebek sesleri duymaya başladıktan sonra artık annesinin sesini ayırt etmeye başlar, güven hissi verir. Aralarındaki bağ doğumdan önce kurulmaya başlar.
 
Cok sagol canım valla cok aydınlatici oldu demek artık kizcelerim benim sesimi duyabiliyolar az bi miktar:)
 
bnimmde 10 aralıktan sonra son 15 günlük raporum...
hayıırlısı ile inşallah.
aslındda arkadaşın anlattığından da ben onu anladım.yani 30+0 da 18 haftalk(inş. biz doğurmadan 20 ye çıkar:)izin cebinde. 3 hafta sonra doğurursan 15 kalır.5 hafta sonra 13 vs...
ben problem etmiyorum izni ya.zaten 1 temmua 45 günlük rapor yetiyor hemen hemençtabi rabbim nasip ederse..
benimde günde 5-6 defa oluyor.tüp bebek drum nidilatı tavsiye etti ama ben başlamadım..3 magnezyumla idare edeyim diyorum kontrolume kadar.
yanlış mı yapıyorum acaba?
geçmiş olsun canım...ama müdahale edileblmiş çok şükür.sağlıkla gelsin inşallah bebişlerin.
bence ünilerin hasta kabul etmeme gibi bir lüksü olamaz.ama sen yine de yaptır bir kayıt.ben kadın doğumada,üniye de kaydımı yaptırdım...ne olur ne olmaz.
 
Kızlar kontrolden geliyoruz.bebişlerim iyi çook şükür..1580 ve 1400 kilolar2 haffta sonra gidicez tekrar.rahim ağzım kapalı çok şükür.dolaştık biraz yoruldum ewe gidince hemen yatıcam:))

Maşallah ne güzel kocaman bebişlerin olmuş Allah nazardan saklasın. hem rahim ağzın da kapalı. Darısı başımıza.
 
Guzel bi sabaha uyandık yine ben gece 2 de uyudum ama sabah 7 de gözlerimi actım yine:) 1,5 saattir savaş veriyorum yatakta yeniden uyumak için:) zaten artık kalkmam gerekecek bi arkadasım kahvaltıya çağırdı beni:)
 
kızlar ikiz arabasını önlü arkalımı yoksa yan yana mı mantıklı sizce

Kızlar, ben biraz geriden geliyorum kusura bakmayın ama yine de sizinle paylaşmak istedim. Şimdi, yanyana ikiz arabalarının şöyle bi dezavantajı varmış, asansöre, kapılara, dükkanlara açıkken giremiyormuşuz. Ben o yüzden o seçeneği eledim. Arka arkaya olanların da şöyle bi problemi var, eğer ana kucağı takılamıyosa, ve yönü birbirlerine bakacak şekilde değişmiyorsa, öndeki koltuk tam olarak yatar pozisyona girmiyor. Biz bu sebeplerle ya yönü değişebilen bi arka arkaya ikiz arabası alcaz veya şu altlı üstlü olanlardan alcaz ama tam da karar vermedik henüz. Sizce hangisi iyi?

 
Valla canım benim dpktorumda yaşadığım yere 1-1,5 saat uzakta...benimde başka bi hastaneye girişiö yok ama allah korusun acil bi durumda mecbur bakacaklar devlet hastanesi adı üstünde.

Sırt ağrısı benim azaldı canımsenin haftalarında çok fazlaydı...azalır inş seninde...derin nefes almayı bende çook özledim:)gerinme konusunda daha dikkatli ol gercekten en tehlikeli şeylerden biri
 
Valla bilemedim ben bu isi ya:) yan yana baston alayım diyorum ben acaba o da mı cok buyuk olur ki? Bunlar da cok uzun asansöre sığmaz..biri altta olan da cok sıkıcı olur alttaki bebek için gibi geliyo bana..bilemedim..
 

canım çok geçmiş olsun. öncelikle 31. haftanın içinde olman güzel. tabi ki insan daha da büyüsünler istiyor ama yaşama tutanacak kadar büyümüşler şükür. hastanedeki müdahalelerle biraz daha dururlarsa içerde daha da iyi olacaktır. inşallah sağlıkla kucağına alırsın. Rabbim yardımcın olsun


Burda ilk arabayı alanlardan biri benim galiba üstelik daha geriden geliyor olmama rağmen yeni ikiz doğum yapmış arkadaşların da yönlendirmeleriyle ve bütün ihtiyaçları önümüze sıralayarak içine anakucağı oturtulan baston pusetlerden aldık biz. gerektiğinde birleştiriliyor.

dediğin gibi yanyana arabalar kapılardan geçmez. ayrıca bebekler biraz büyüdüğünde birbirlerini rahatsız eder gibi geliyor bana. uyandırır, satatşır ne bileyim bu eklediğin modellerde de aşağıda olan rahat edemez gibi sanki. ve sanki büyüdüklerinde yine problem olur gibi...

benim ayrı iki araba tercih etmemdeki bir diğer sebep de, diyelim bebeklerden birinin dışarı çıkması gerekiyor sadece, doktor vs için. ya da benim işim var, ikisini beraber götüremeyeceğim de birini babasına ya da anneanneye bırakacağım, öyle bir durumda, yani gerektiğinde, tek arabayı alıp çıkabilme şansım olsun istedim. hatta dışarda avmdeyken bile, diyelim iki farklı mağazaya gideceğiz babayla, o zaman birer bebekle dolaşmak daha kolay olabilir, gerektiğinde birleştirilebileceği için tek araba haline de gelebilir.

Bu süreçte beklentileri iyice ortaya döküp yazmak en iyisi... inşallah hepimiz seçimlerimizden memnun oluruz
 

Canım geçmiş olsun. benim doktora ben söyledim böyle böyle sertleşiyo karnım diye, o da bebekler hareketliyse sorun yok demişti ama ben de şimdi ısrar etsem mi beni de nidilata başlatsın? pek bi rahat benim doktor ya, olacak bunlar, normal filan diyo, geçiyo.
 
Canim dün bende dr.a gittim ultrasonla bakarken sertlesti karnim bak rahmin kasildı dedi bende devamli oluyor deyince nidilati ikiye cikardi kasılmaları önlemek için aynı şey mi bilmiyorum ama bi danis istersen dr.una

Canım ya bu kasılma dediğin şey nasıl oluyor? böyle karnın sertleşmesi mi? benim de oluyor ama doktor pek önemsemedi. şu kasılma nedir, nasıl olur bi anlasam ya ufff...
 

Canım çok geçmiş olsun. Allah 3-4 hafta daha orada durmalarını nasip etsin inşallah. Ama ne olursa olsun üzülme, kritik dönemi atlatmışsın. sakın korkma. dualarımız seninle. Allah kolaylık versin.
 

Canım ben her ihtimale karşı üniversite hastanesinde dosya açtırdım ama bi daha tövbe gitmem (büyük konuşmayayım). Doktor dediğim benle yaşıt, sıfır tecrübe bi de sanki kabahat işlemişim gibi "üff ya ikiz bebek hiç sevmiyorum, bi anne karnına iki bebek fazla bence üfff çok iş, bi seferde iki muayene" falan dedi durdu lüzumsuz insan. bi de ilk defa alttan baktılar bana çok gerildim, canım çok yandı. ama öyle ya da böyle, bi dosyam oldu orda. sen de açtır bence. her ihtimale karşı...
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…