2014 ikiz anneleri

canım çok güzel maşallah. zaten ikizler genelde 200-300 gr farkla doğuyorlar.
benim de kız oğlandan 100-150 gr geride. benim doktorum da normal diyor.
sağlıklı olsunlar, zamanında doğsunlar da emerek toparlar, yetişirler inşallah.:nazar::emir_bebek::emir_bebek::nazar:

canım peki 32. haftada ayrılsak doğum iznine, hakkımız olan o iki hafta ekleniyor mu doğum sonrasına?
Onu sormadım çünkü evdekim ben ama galiba onun içinde 30.haftaya gelince doktordan çalışabilir raporu alıp çalıştığın haftaları doğumdan sonraya aktarabilşyorsun ama raporu Alman gerekiyor yanlış hatırlamıyorumdur inşallah ama sen yinele bir bilene sor canım

Bizim cephede haberler iyi diyelim iyi olsun bu gün doktora gittim kan tahlili istedi ve kanım düşük çıktı biraz sancımız var ama Dr sağ olsun hiç panik yok bol bol dinlen dedi bebeklerimiz iyi gibi biraz aralarındaki kilo farkı açılmış Dr göre normal ama ben üzüldüm küçük olana acıdım zaten küçük olan ters şekilde aşağıda duruyor garibim diğerinde sağ tarafımda o biraz daha yukarda rahimin açılma durumunda iyi dedi Dr işte öyle durumlar bu arada aşağıda olan bebek 1.450 yukarıda olan bebek te 1.850 dedi Dr
maşallah canım..:nazar::nazar:bence gayet iyiler..
darısı 36. haftalarına olsun...
Ewde nasılsınız?yani yatıyomusunuz hep.ben pek yatmıyorum oturuyorum.
ben genelde uzanır haldeyim...
drum emboli oluşmaması için saat başı evde dolaş dedi.zaten sürekli tuvaletteyim:KK1:
fazla oturma sende sedefcimm.:KK34::KK34:

Bizim cephede haberler iyi diyelim iyi olsun bu gün doktora gittim kan tahlili istedi ve kanım düşük çıktı biraz sancımız var ama Dr sağ olsun hiç panik yok bol bol dinlen dedi bebeklerimiz iyi gibi biraz aralarındaki kilo farkı açılmış Dr göre normal ama ben üzüldüm küçük olana acıdım zaten küçük olan ters şekilde aşağıda duruyor garibim diğerinde sağ tarafımda o biraz daha yukarda rahimin açılma durumunda iyi dedi Dr işte öyle durumlar bu arada aşağıda olan bebek 1.450 yukarıda olan bebek te 1.850 dedi Dr

canım belki zaten biliyorsundur ama düşük kilolu olan bebeklerin gelişimi diğerine göe daha iyi oluyor. stres altında olduğu için kasları da ciğerleri de daha iyi gelişiyormuş. o nedenle hiç endişelenme sen. ikisi de çok sağlıklı doğacak kısmetse

Canım ya aman diyim tuz şeker azalt sen yine de. bak daha da şişer, çekilmez olur. sen de demek ben gibi çalışıyosun. izin imkanın yok mu? keşke olsa da alıp hemen dinlenmeye baksan... ben alamıyorum özel olunca, ama alabiliyosan hiç acıma.

canım devletteyim ama yasal izin 30. haftadan sonra. kendi doktorum özelde ve bana gaz veriyor, sık dişini çalış azıcık daha diye :KK1::KK1: ama diğer doktorum, ilk zamanlar gittiğim rapor verelim diyordu hep. eğer çok bunalırsam ondan rapor isteyeceğim. Bir de işyerinde halletmem gereken şeyler var. evde olursam yapamam diye korkuyorum. o yüzden de işe gelmek istiyorum. evde vakit daha zor geçiyor üstelik. çalışmanın da iyi tarafları var yani :KK34: ama hakikaten fazlasıyla yorucu

kızlar kundak battaniye kullanılışlı duruyor siz ne düşünüyorsunuz yoksa peluş battaniye yetermi
Ben aldım canım çokta şirin oluyo onlar:)

drum emboli oluşmaması için saat başı evde dolaş dedi.zaten sürekli tuvaletteyim:KK1:

Anladım canım.yatacaz artık napalım:)

hamilelik sayesinde 6 aydır ev hanımıyım canım.. ev süpürme dışında ev temizliği yapıyorum ..
toz alma, ortalığı toparlama, ütü, yemek, bulaşık.. :KK17::KK17:
çok nadir kek, pasta gibi ıvır zıvırlar.. onun dışında da oturmamaya çalışıyorum.
ikili koltuğa uzanıp, ayaklarımı koltuk kenarına koyuyorum,yüksekte dursun, ödem varis falan olmasın diye.. (şu anda olduğu gibi :KK37:)

doktorun şu anki halimi tarif etmiş canım.. aynen ben de oturunca aşağıya doğru baskı ve ağrı oluyor.

Ev işinide bırak artık canım ya:KK20:ütüyü biriktirip birisine yaptırıyorum.10 güne bide evi süpürüp sildiriyorum yetiyo.yetmesede önemli değil valla hiç...yemek ve bulaşıkla ığraşıyorum sadece o bile yoruyo.

canım belki zaten biliyorsundur ama düşük kilolu olan bebeklerin gelişimi diğerine göe daha iyi oluyor. stres altında olduğu için kasları da ciğerleri de daha iyi gelişiyormuş. o nedenle hiç endişelenme sen. ikisi de çok sağlıklı doğacak kısmetse

canım devletteyim ama yasal izin 30. haftadan sonra. kendi doktorum özelde ve bana gaz veriyor, sık dişini çalış azıcık daha diye :KK1::KK1: ama diğer doktorum, ilk zamanlar gittiğim rapor verelim diyordu hep. eğer çok bunalırsam ondan rapor isteyeceğim. Bir de işyerinde halletmem gereken şeyler var. evde olursam yapamam diye korkuyorum. o yüzden de işe gelmek istiyorum. evde vakit daha zor geçiyor üstelik. çalışmanın da iyi tarafları var yani :KK34: ama hakikaten fazlasıyla yorucu

Sağolun kızlar inşallah hepimiz en azından 36 . Haftaları görürüz :KK49:

peluşda aldınmı peki ayrıyeten

almadım canım. benim aldığım kundak battaniye zaten pofidik bişey :KK1: onun haricinde bolca penye battaniye almayı düşünüyorum, çabuk kirleniyormuş. bebeklerin büyüdükleri zaman da yaza gelecek. çok kalın battaniyeye bir süre gerek yok. zaten o kundak yeter bana. benim aldığımın markası aziz bebe. bulursam resim eklerim

aradım ama bulamadım resmini. benim aldığım kundak şeklinde değil, ya da başlığı yok. tam açık halinde kare gibi. kenarlarında fermuar var, istersen birleşiyor ortada, alt tarafı da çıtçıtı. google da kundak battaniye diye aratınca direkt kundak şeklinde olanlar çıkıyor, onlardan değil yani

$image.jpg

Kundak battaniyelerimiz bundan kızlar bizim:)

Aksucumm yebiokrin uzmanindan geldim ultrosonda bisi gormedi bakalim kanda yarin cikiyooo.ama ilac kullancam gibi nette hep tsh icin ilac kullanilmis yukselmesi icin Allah korusum dusuge bile neden olurmus .ve kusmalari tetiklermis biran once olctur deerimm.
Kombine risk 1:6361 cut off degerinin altinda
ikili test 1:1203 buda cuf dger alti
Yas riski 1:764

kombine risk <1:10000

İkili test 1:3423 cuf dger alti
yas riski 1:744
Yeterlimi bunlarmi bisi da var ama hic anlamqdimm ;-)
Allah korusun canım inşallah önemli birşey olmaz ben yüksek çıkması düşükten daha tehlikeli diye biliyorum, endokrin git misin sonuçta önlemi alınır mutlaka... Bende 15 gün sonra gidince yaptırıcam artık, belki beklemez sağlık ocağında baktırırım güvenilir sonuç verir mi ki?

Çok sağol canım maşallah iyi çıkmış değerin... Senin tüpden sonra 12. Gün beta hcg değerini hatirliyor musun kaçtı? Sanırım bu testin sonucunu etkili yormuş da.

Canım maşallah güzel kilolarına inşallah daha da büyüyecekler annesi :KK16:

Ev işinide bırak artık canım ya:KK20:ütüyü biriktirip birisine yaptırıyorum.10 güne bide evi süpürüp sildiriyorum yetiyo.yetmesede önemli değil valla hiç...yemek ve bulaşıkla ığraşıyorum sadece o bile yoruyo.

canım boş durmak iyice sıkıntı yapıyo. kendi kendime kurup canımı sıkıyorum..:KK50:
çok yorucu bişey yapmıyorum zaten. dinlene dinlene yapıyorum. misal bir sepet ütüyü 6 saatte falan yapıyorum. arada uaznıyorum, yemek yiyorum falan.. yoksa evde zaman geçmiyor. becerebilsem de örgü falan örsem ama nerdeeeeeee....

yarın malzeme alıp keçelerden kapı süsü, duvar süsü falan yapmayı düşünüyorum..
zaman daha güzel ve verimli geçer.. canım sıkılmamış olur..

:KK19:
canım boş durmak iyice sıkıntı yapıyo. kendi kendime kurup canımı sıkıyorum..:KK50:
çok yorucu bişey yapmıyorum zaten. dinlene dinlene yapıyorum. misal bir sepet ütüyü 6 saatte falan yapıyorum. arada uaznıyorum, yemek yiyorum falan.. yoksa evde zaman geçmiyor. becerebilsem de örgü falan örsem ama nerdeeeeeee....

yarın malzeme alıp keçelerden kapı süsü, duvar süsü falan yapmayı düşünüyorum..
zaman daha güzel ve verimli geçer.. canım sıkılmamış olur..

Benimde hiç örgü becerim yok:)akşama kadar o kanaldan o kanala zaplıyorum:)

Bugün kültür sonuçlarimi gösterdim hocaya, üreplasma da üreme oldu yazıyor doktor antibiyotik verdi ( azitro) :KK43:( netten erken doğumu tetikleyebilir diyor hoca da olmaması için önlemimizi alıcaz dedi. Tekrar kültür almıycakmış ama garip geldi:26: ya geçmemiş olursa... Sizde nasıl kültür sonuçları ve tedavi uygulandı?
Biraz kızdı bana kanım da düşük iyi bakmıyosun kendine dedi. Zayıfım da eşimde yemiyo hiç diye şikayet edince:21: bide bak söylüyorum erken doğum olursa karışmaması 14. Haftadan itibaren ben dinlenme öneriyorum rapor vereyim dedi. Ocak 15 gibi alayim diyodum ama böyle diyince korktum 15 gün sonra kontrole gidince alsam mı ki :KK43: riske atmayım kendimi....
Tabi bugünümüze çok şükür :KK16:

Bugün kültür sonuçlarimi gösterdim hocaya, üreplasma da üreme oldu yazıyor doktor antibiyotik verdi ( azitro) :KK43:( netten erken doğumu tetikleyebilir diyor hoca da olmaması için önlemimizi alıcaz dedi. Tekrar kültür almıycakmış ama garip geldi:26: ya geçmemiş olursa... Sizde nasıl kültür sonuçları ve tedavi uygulandı?
Biraz kızdı bana kanım da düşük iyi bakmıyosun kendine dedi. Zayıfım da eşimde yemiyo hiç diye şikayet edince:21: bide bak söylüyorum erken doğum olursa karışmaması 14. Haftadan itibaren ben dinlenme öneriyorum rapor vereyim dedi. Ocak 15 gibi alayim diyodum ama böyle diyince korktum 15 gün sonra kontrole gidince alsam mı ki :KK43: riske atmayım kendimi....
Tabi bugünümüze çok şükür :KK16:

İçini rahat ettir bence canım aklında hiç soru kalmasın.al raporu yat.bebeklerinden değerli değil.ben kültür yptırmadım bilmiyorum flufem yaptırmıştı galiba en son.

X