2014 ikiz anneleri

ölçülüyorr benim seninde sakın ihmal etme çok riskli ve öemli cnm

gerek duymadı herhalde her zaman soruyorum nasıl durumları iyimi maşalahı var dior gayet iyisin erken dogum tehliken filan yok diyor normalde cok pinpirikli bi doktor ama genelde ölcülüor bi gittigimde bi soraım.Acaba şeyle alakası varmı ben normal yolla hamile kaldım tüp bebek degil yani

Kızlar midem fena ya:KK43:üşütmedenmi yoksa başka bişeymi bilmşyorum...tam göğsümün altı bastırınca ağrıyo.bide afedersiniz geğirince ağzıma ekşi yada acı değil ama kötü bi tat koku geliyo,bide yan yatıp sonra düz yattıpımda ağrıyo...gastrit falan değildir inş 2-3 güne geçmeZse bi doktora görüneyim.
Ağzına acı kötü kokulu bi tat geliyosa ve agzindan gaz çıkardığında kötü kokuyorsa kesin mideni fena üsütmüssündür canım..mideni ve ayaklarını iyice ısıt geçer..birde yaglı seyler yeme pek iyilesene kadar..hamile olmasan kekik suyu iç derdim o cok iyi geliyo buna..

Son düzenleme:
Ağzına acı kötü kokulu bi tat geliyosa ve agzindan gaz çıkardığında kötü kokuyorsa kesin mideni fena üsütmüssündür canım..mideni ve ayaklarını iyice ısıt geçer..birde yaglı seyler yeme pek iyilesene kadar..hamile olmasan kekik suyu iç derdim o cok iyi geliyo buna..

İnşallah geçsin bi an önce canım ya yaşamadığım şeyleri yaşıyom valla hamilellikte bunada şükür diyelim napalım:KK43:

slm arkadaşlar,çok düzenli giremesemde sizi takip ediorum elimden geldiğince.bugün doktorum iki hafta sonra gel dedi bende 2li test içinmi dedim.ikizlere yapmıoyorum dedi.sadece ense kalınlığı ölçecekmiş.sizler yaptırdınızmı?yada nasıl bi yol izlediniz?

Kızlar bisi sorucam..yatarken uzanirken falan karnım daha yumuşak ve dağınık oluyor..ama biraz ayakta kalayım yada merdiven çıkayım karnım sivriliyor ve sertlesiyor normaldir dimi bu sizde de oluyo mu?

Ewett beyazcimm ayni dedin oluyo .yururken sertlesiyo agrim oluyo bel agrim oturunca hele bide ayaklari uzat karnim yumisuyo o agridan eser kalmiyoo.. normalll yanuu

Cnm esim bi hafta once hastanenin muhasebesi ile gorustu oyle demisler.hatta esim ilksan uyelini sormus ogretmen olanlara %10indirim varmis.kart cikarttik her tahlilde ve muayenede indirim uyguluyolar bastan bilseydik bayagi indirim olurdu.tup yyaparken falAn.
Gidince yine sorarim senin doguma kim gircekk hulusimi

Ayrica istege bagli sezeryan dglki bizimki zorunlu sezeryan .zorunlu sezeryan 300tlden 1000tl olmus
Canim yanlis yazmisim zorunlu diyecektim isteğe bağlı 3000 TL, gül'e de 1200 demişler o fark önemli değil de oda fiyati pahali. Hatta bi sıkıntı olsa hamileyken yatış gerekse özel oda günlüğü 500-600 müş... İnşallah Rabbim gerek bırakmasını...
kızlar dün bayagı üzüldüm kendimi çok hırpaladım saatlerce ağladım..şimdi cok korkuyorum bebeklerime bişey olucak diye...kananmam fln yok ama içim hiç rahat değil...
Canim benim eğer sağlikli bir bebişse Allah'ın izni ile öyle kolay kolay birşey olmaz tam senin haftalarinda eşimle tartışıp çok ağlamıştım hatta kasık ağrım olmuş çok korkmuştum. Sende kendine dikkat et ama içini ferah tutmpaya çalış :KK16:
bu grip benide ziyarete geldi sonunda :KK43:
Geçmiş olsun Canim inşallah çabuk gider..
kızlar rahim ağzı kalınlığınız ne sizlerin benimki 32 falan
Bende seni merak etmiştim canim detayli ultrason cektirmisin şükür önemli bir sorun yokmuş sedef söylemiş zaten başka kişilerden de duymuştum geçici kistler olabiliyormuş...içini ferah tut...bu arada cinsiyetler kesinleşti mi?
Canim rahim ağzı senin haftalarinda kaç ol mali bilmiyorum ama benim 4-4,7 (iki farkli zamandaki ölçüm) Hulusi hoca bu konuda hassas şükür şuan için riskli olsa söylerdi. Kaç kere bakti hoca sana? Benim zamanlarinda kaçtı hatirliyor musun?
Canim bu arada refakatçi normal odada yoktur belki özel odada olduğuna eminim hatta 2 refakatçi olsa diye ısrar ettim..
Benim de ikili testin biraz kafami karıştırdı rica etsem senin kombine risk ve ikili test yazan kisimlardaki değerlerin kaçtı yazar mısınn :26: her hastanenin raporu farkli ifade kullaniyor anlamiyorum da :KK50:

canım bende adjust risk yazıyor bi de başka bişey yazıyor ama o sabit no ona bakmamam gerektiğini söyledi dr.um:KK34:
dr.unda normal demiş şükür sağlıkla geleck minnoşların ayrıca epnse kalınlıkları kaç çıktı asıl o değer önemli bizim için ikili yanıltabiliyor biliyorsun:KK16:

bana 20şer tane daha ekler misin cnaımmmm:KK16:
L
çok geçmiş olsun tatlımmm ama maaşallah durumun iyi olmasına sevindim çok şükür hayırlısıyla şu 2haftayı da atlattın mı tamamdırr Allahımın izniyle herşey yolunda 36yı bulmak ne demek bizler için:nazar::nazar:

rahim ağzı benim şu an 3,3 normal mi acaba?

oh oh maaşallahhhh :KK16: aminnnnnnnnn
tatlım senin minnoşların kaç gr.dı?

aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
inşallahhhhh o günleri de göreceğiz inşallahhhhhh ağrı sancı hepsine katlanırız Allahımın izniyle:KK16::KK16::nazar::nazar:
Çok sağol Canim adjust acaba bendeki hangisine denk geliyor. Ense kalınlığı ikisinin de 1,5 çıkmıştı iyi demişlerdi burun kemiği de şükür oluşmuştu. Bugün ölçümü yapan doktor hiçbir zaman risk yok diyemeyiz takip etmek lazım detayli ultrason da daha iyi incelenir dedi...

Kızlar midem fena ya:KK43:üşütmedenmi yoksa başka bişeymi bilmşyorum...tam göğsümün altı bastırınca ağrıyo.bide afedersiniz geğirince ağzıma ekşi yada acı değil ama kötü bi tat koku geliyo,bide yan yatıp sonra düz yattıpımda ağrıyo...gastrit falan değildir inş 2-3 güne geçmeZse bi doktora görüneyim.
Reflu mi acaba sık olurmuş benim de bazen şimdiden mide yanmam oluyor. Ekşi acı yememek lazım ama çok seviyorum:KK56:
Benim doktorum hiç rahim boyunu filan ölçmedi.herzaman ölçüyormu sizin doktorunuz?
Canim mutlaka ölçtürmeni tavsiye ederim alttan bakilip ölçülmesi en sağlıklısı, tüp bebek yada doğal hiç farkı yok hamile kaldiktan sonra herşey aynı, özellikle ikizlerde erken doğuma sebep olabiliyor..

slm arkadaşlar,çok düzenli giremesemde sizi takip ediorum elimden geldiğince.bugün doktorum iki hafta sonra gel dedi bende 2li test içinmi dedim.ikizlere yapmıoyorum dedi.sadece ense kalınlığı ölçecekmiş.sizler yaptırdınızmı?yada nasıl bi yol izlediniz?
Canim doktorun yaptirma dediyse hiiiiç yaptirma benimki yaptiranlardandı şimdi içimdeki o kurtla uğraşıyorum:18:

Son düzenleme:
Canim yanlis yazmisim zorunlu diyecektim isteğe bağlı 3000 TL, gül'e de 1200 demişler o fark önemli değil de oda fiyati pahali. Hatta bi sıkıntı olsa hamileyken yatış gerekse özel oda günlüğü 500-600 müş... İnşallah Rabbim gerek bırakmasını...

Canim benim eğer sağlikli bir bebişse Allah'ın izni ile öyle kolay kolay birşey olmaz tam senin haftalarinda eşimle tartışıp çok ağlamıştım hatta kasık ağrım olmuş çok korkmuştum. Sende kendine dikkat et ama içini ferah tutmpaya çalış :KK16:

Bende seni merak etmiştim canim detayli ultrason cektirmisin şükür önemli bir sorun yokmuş sedef söylemiş zaten başka kişilerden de duymuştum geçici kistler olabiliyormuş...içini ferah tut...bu arada cinsiyetler kesinleşti mi?
Canim rahim ağzı senin haftalarinda kaç ol mali bilmiyorum ama benim 4-4,7 (iki farkli zamandaki ölçüm) Hulusi hoca bu konuda hassas şükür şuan için riskli olsa söylerdi. Kaç kere bakti hoca sana? Benim zamanlarinda kaçtı hatirliyor musun?
Canim bu arada refakatçi normal odada yoktur belki özel odada olduğuna eminim hatta 2 refakatçi olsa diye ısrar ettim..
Benim de ikili testin biraz kafami karıştırdı rica etsem senin kombine risk ve ikili test yazan kisimlardaki değerlerin kaçtı yazar mısınn :26: her hastanenin raporu farkli ifade kullaniyor anlamiyorum da :KK50:

Çok sağol Canim adjust acaba bendeki hangisine denk geliyor. Ense kalınlığı ikisinin de 1,5 çıkmıştı iyi demişlerdi burun kemiği de şükür oluşmuştu. Bugün ölçümü yapan doktor hiçbir zaman risk yok diyemeyiz takip etmek lazım detayli ultrason da daha iyi incelenir dedi...

Reflu mi acaba sık olurmuş benim de bazen şimdiden mide yanmam oluyor. Ekşi acı yememek lazım ama çok seviyorum:KK56:

Canim mutlaka ölçtürmeni tavsiye ederim alttan bakilip ölçülmesi en sağlıklısı, tüp bebek yada doğal hiç farkı yok hamile kaldiktan sonra herşey aynı, özellikle ikizlerde erken doğuma sebep olabiliyor..

Canim doktorun yaptirma dediyse hiiiiç yaptirma benimki yaptiranlardandı şimdi içimdeki o kurtla uğraşıyorum:18:

Canim ense kalınlıklari gayet iyi çıkmış bence 3 un altındaysa problem yok diye biliyorum ben bizimkiler 1.8-2.1 çıkmıştı gayet iyi demişti dr.um korkma Allahın izniyle hersey normal gidecek:KK16::KK16::KK16:

:KK14:

İnş reflü değildir canım ya:KK43:yanma yok ağrıyo sadece.bide ses geliyo tuhaf tuhaf tok olsamda:)şişlik var midemde:KK43:bakalım inş gecer bi kaç güne.

İyiyiz canım allaha şükür.ah o ağrılar artacak hazır ol gözünü korlutmak gibi olmasında:)
Gözüm korkmuyor çünkü tahmin edebiliyorum canım :) Bebişler iyi olsun da herşeye katlanırız biz:emir_bebek::emir_bebek:
Canım bende her zaman hissetmiyorum özellikle biraz hareketli gecen bi günden sonra hiç hissetmiyorum..ama rahat bi gun geçirdiysem aksam yemekten sonra uzanıyorum o zaman genelde kiprdiyolar:KK66:
Valla bende bişey yok daha, doktorum da merak etme erken henüz dedi... Ama hissetmek istiyorum artık ben deeeee:emir_bebek::emir_bebek:
genelde yemeklerden sonra sakince dinlenirseniz daha rahat duyarsınız, zaten her geçen hafta daha da belirginleşiyo, ben de merak ediyodum daha çok ne zaman hissederim diye, 20. haftadan itibaren çok daha fazla hissediceksiniz sabırlı olun, bebişleriniz iyi olsunlar daha çok tekme yersiniz güzel anneler :nazar::nazar::nazar:
Evet ya iyi olsunlar da tekmeleri yiyelim canım :KK16:
tamamdır canım yaptım :KK16: :13:

ben de çok hafif hissediyorum var yok arası bi şey hani kelebek konar ya göbeğine öyle bi şey canımm aynı ağrılar bende de var kemiklerim bile sızlıyor bazen normal dedi doktor :KK16:
Ağrılarım özellikle gece olunca artıyor, günün yorgunluğundan herhalde. Eşim özel yastık aldı bana, şu an da onunla oturuyorum ama yine de tam rahat değilim...
kızlar ne kadar çok kaynatmışsınız.ben 3-4 gundur gıremıyorum.gecen gece saat 1 de hastaneye kaldırılıdım şiddetli ateş sebebiyle.2 tane serum yedım.ateşim 2 gun devam ettı ama çok şükür zararı olan yyuksek ateşlerden değilmiş değerim.şimdi halsizliğim var hala dinleniyorum ,annecim bende kaldı sağolsun kendıme geldım.dunde druma gıttık eşimle cumartesı olan kontrolumuzu erkene aldık.bebeişlerimizın durumu çook ıyı maşallah.kendımıze en çok dıkkat etmemeız gereken bır dönem üşütmeyelim kızlar.:nazar::nazar:Allah butun hamılelerı korusun.öpüyorum tombık yanaklarınızdan:):2:
Çok geçmiş olsun canım, çok dikkat etmek lazım bu dönemde:nazar:
kızlar bende yine dün acildeydim..tam uyuycağım zaman baktım 1-2 damla kan..ama sulu gibi..devlete gittim hemen.dr bişey yok bebekerin iyi,suları iyi dedi.rahimde açılma varmı dedim.görrdüğüm kadarıyla yok dedi.rahatın tekiydi:KK36::KK36:
sonra eve geldim ki bir parça pıhtı geldi.o zaman çok tırstım hemen drumu aradım hastanede buluştuk.
yarım saat inceledi.hiç bşey yok,küçücük bir kanama alanı bile yok.rahim ağzı 5,5cm:nazar: duruma bakılırsa 36 yı buluruz dedi.eğer ben kalpten gitmezsem.
ya neden sadece benim rahmim genişlerken kanıyor?rutin aralıklarla yaşıycaz bunu dedi.
kaçıncı haftayı atlatırsak yaşama riski yüksek dedim.2 haftan kaldı dedi:18::18: 27.haftada ciğer geliştirici yapıcakmış.çok korkuyorum hala:KK14:
Çok geçmiş olsun canım, korkulacak bişey olmamasına sevindim, hiç merak etme bulacağız 36yı inşallah hepimiz :nazar:
benim kendi doktorum bu rahim ağzı uzunluğunu hiç ölçmüyor... detaylıya gittiğimde hastanedeki doktor istedi de öyle ölçüldü. 4cm çıktı... kendi doktorum ölçmediği ya da bilgilendirme yapmadığı için yakın olduğum bir konu da değil...hayırlısı artık..biraz rahat bir doktorum var da :KK1::KK1:
ne tetanoz aşısı istedi, ne de şeker yüklemesi yaptıracak. arada sağolsun ultrasonla bakıyor, hepsi bu :KK1::KK1:
Aa çok ilginç ya, belki ölçüyordur da sana söylemiyordur. Tetanozu benimki de istemedi ama şeker yüklemesi yapacağız, dosyamız var orda yazdı hep yapılacakları...
evet cnm 3.2 düzeltiyim :) nasıl

ay bi de bu çıktı başımızaaa:KK50: araştıralım canım birbirimizi bilgilendirelim ne bulursak
aminnnnnnnn:KK16::KK16:
Kızlar benim doktorum her seferinde ölçüyor ve 2,5 üstünde olursa tamamdır diyor. Hatta geçen hafta kasık ağrım var diye gittim hemen rahim ağzı uzunluğunu ölçtü 4 cm falandı çok iyi dedi. Ama hamilelik ilerledikçe kısalır mı onu bilmiyorum :26:
Kızlar bisi sorucam..yatarken uzanirken falan karnım daha yumuşak ve dağınık oluyor..ama biraz ayakta kalayım yada merdiven çıkayım karnım sivriliyor ve sertlesiyor normaldir dimi bu sizde de oluyo mu?
Evet canım aynen benim de öyle oluyor, bi de sabahları daha yumuşak oluyor, gün içerisinde sertleşiyor:KK49:

evet bana da yapılmadı, sadece ense kalınlığı ölçüldü, sonra 20. veya 22. haftada doppler de detaylı inceleme yapıldı bebeklerle ilgili en çok bu sonuç baz alındı, zaten doppler çekilirken hiçbi test %100 kesin sonuç veremez en iyisi %99 ile amnio sıvısıdır demişti dr ..

şu birkaç haftayı da atlatabilirsem biraz kafam rahatlıcak galiba, benm de sanki akıntılar arttı gibi özellikle ayakta durunca hemen sızyo sanki, bebekler çok fazla geriyo karnımı, zor nefes alıyorum, belim de ağrıyo hatta yatış pozisyonu bile alamıyorum, otururken uyumaya çalışıyorum ama o zamanda kuyruk sokumunda bir uyuşma bir ağrı, kimseyi korkutmak istemem ama kızlar benim gibi oluyomu size de?? çözüm bulanınız var mı bu durumlara?

Canim ense kalınlıklari gayet iyi çıkmış bence 3 un altındaysa problem yok diye biliyorum ben bizimkiler 1.8-2.1 çıkmıştı gayet iyi demişti dr.um korkma Allahın izniyle hersey normal gidecek:KK16::KK16::KK16:

İnşallah Canim çook sağol desteğin için :KK16: Rabbimin izni ile sağlıkla gelsin kuzucuklarımız....

:KK14:
İnş reflü değildir canım ya:KK43:yanma yok ağrıyo sadece.bide ses geliyo tuhaf tuhaf tok olsamda:)şişlik var midemde:KK43:bakalım inş gecer bi kaç güne.
Canim zmaan geçtikçe miden sıkısiyor yukarı çıkıyor ondandir muhtemelen ama sen devam ederse nolur nolmaz bir dr.a gözüküyor derim ben:KK34:
Gözüm korkmuyor çünkü tahmin edebiliyorum canım :) Bebişler iyi olsun da herşeye katlanırız biz:emir_bebek::emir_bebek:

Valla bende bişey yok daha, doktorum da merak etme erken henüz dedi... Ama hissetmek istiyorum artık ben deeeee:emir_bebek::emir_bebek:

Evet ya iyi olsunlar da tekmeleri yiyelim canım :KK16:

Ağrılarım özellikle gece olunca artıyor, günün yorgunluğundan herhalde. Eşim özel yastık aldı bana, şu an da onunla oturuyorum ama yine de tam rahat değilim...

Çok geçmiş olsun canım, çok dikkat etmek lazım bu dönemde:nazar:

Çok geçmiş olsun canım, korkulacak bişey olmamasına sevindim, hiç merak etme bulacağız 36yı inşallah hepimiz :nazar:

Aa çok ilginç ya, belki ölçüyordur da sana söylemiyordur. Tetanozu benimki de istemedi ama şeker yüklemesi yapacağız, dosyamız var orda yazdı hep yapılacakları...

Kızlar benim doktorum her seferinde ölçüyor ve 2,5 üstünde olursa tamamdır diyor. Hatta geçen hafta kasık ağrım var diye gittim hemen rahim ağzı uzunluğunu ölçtü 4 cm falandı çok iyi dedi. Ama hamilelik ilerledikçe kısalır mı onu bilmiyorum :26:

Evet canım aynen benim de öyle oluyor, bi de sabahları daha yumuşak oluyor, gün içerisinde sertleşiyor:KK49:
Kisalmaz inşallah canım böyle devam eder benim şu an acaip kasık ağrım var yürürken özellikle az önce öyle tuttu ki eşim kaldırdı yattığım yerden normal mi acaba yaa?
İnşallah Canim çook sağol desteğin için :KK16: Rabbimin izni ile sağlıkla gelsin kuzucuklarımız....
Aminn canım aminnn ne demek tatlım burda birbirimize destek olmak bişeyler öğrenmek için buradayız:KK34: Allahım mutlulugumuzu kat kat artırsin inşallah miniklerimizin kokusunu da içimize cekelim:KK16:

gerek duymadı herhalde her zaman soruyorum nasıl durumları iyimi maşalahı var dior gayet iyisin erken dogum tehliken filan yok diyor normalde cok pinpirikli bi doktor ama genelde ölcülüor bi gittigimde bi soraım.Acaba şeyle alakası varmı ben normal yolla hamile kaldım tüp bebek degil yani

normaalle tüp bebekle alakası yok cnm hepimz için

:

akıntım var yine ilaç verdi akıntı erken doğuma sebebb olur dedi kullanıp arıyacagım inş kistte yok olur. cinsiyetide kız erkek dediler hoca bana ddediki 27 haftaya gel olmasa hastaneye yatırırız senı dei gözümün önünde ol dedi şuan içi riski yok ama yat dedi çünkü büyüdükçe karnım oda düşermiş cnm senın zamanındakinin hatırlamıyorum sen özel oda mı istiyorsunki ya cnm ikili testi kafana takma kan testinde birşey yoksa zorun olmaz benımkı aklımda degıl sen hocayla görüş sonucunu o en doğru sonucu der sana

X