2014 ikiz anneleri

teşekkür ederim cnm .burun tıkanıklığım var,oda baş ağrısı yapıyor.sen nasıl oldun toparlandın mı?onun dışında moralim bozuk yazamadım kusura bakmayın.dün detaylı usg vardı.iç organları falan iyiymiş.kilolarını az buldu kızla erkek arasında çok fark var deddi.oğlum bayağı aşağı inmiş tehlikeli dedi dr.haftaya görelim bir daha dedi.kızımı zayıf buldu ama organ gelişimlerini falan iyi buldu..pazartesi öğlen tekrar detaylı bakacak.vajinal de bakalım dedi.o zaman ne yapacağımızı konuşuruz dedi.içim huzursuz oldu böyle söyleyince...bakalım allah büyük belki de yanılmıştır dr.pazartesi muayehanesine gittiğim dr a gideceğim bakalım.ne söyleyek.bundan sonra da tek dr a gideceğim.

eğer organ gelişimleri haftalarıyla uyumluysa çok da endişelenme canım yaa ne biliyim kızla erkek arasında kilo farkı zaten olmaz mı? benim de oğlan altta. hatta direk kafası çıkış tarafında :KK1: sakın gelme diye tembihliyorum :KK1: inşallah senin için de riskli durum ortadan kalkar. böyle şeyleri doktorlardan duyunca huzursuzluk başlıyor tabi haklısın. ama sen olumlu düşün ve bol bol dua et. inşallah haftaya daha güzel şeyler duyarsın

Rabbim büyük ümidini kesme canım.. dualarımız seninle dert etme dua et inş.
aminnnn canım aminnnn durmadan dua ediyorum hiç bir yere sığamıyorum elim karnımda geziyorum hep Rabbime emanet ettim onları:KK16:
Maşallah:nazar::nazar: çok güzeller darısı başımıza :KK16: o pondik bacakları yiyelim:21: sen arkadaşlarindan tiyolar alıp bizimle paylaşırsın...

Canim Allah kabul etsin :KK16: ismini ekleyim bu hafta cuma başladik sende bu hafta cumaya kadar okuduğunu yazarsın :KK34: gece listeyi güncelliycem inşallah...

Geçmiş olsun Canim :KK43:( bugün bi arkadaşla öpüştüm gripmiş (bilmiyordu hamileliğimi) inşallah bana da geçmez :KK43:(

Eğer zarar yoksa süpermis benim şimdiden belin ağrimaya başladi çünkü. Doktoruma hem bunu hem de sırt kaslarını kuvvetlendirmek için pilates yapabilir miyim diye sorayim.
Kizlaar sizin var mi pilates hakkinda bilminiz:26:

Canım benim aşırı olmadi bulantım ama şunu fark ettim yumurta ve aç karnina portakal suyunda çıkartıyodum :KK43: sende zamanla böyle keşifler yapip onlardan uzak durursun. Beyaz leblebi çubuk kraker ayva benim bulantima iyi geliyordu. İlk 3 ay bebişler eski depolardan besleniyomus hic merak etme..

Kız maşallah çıktı mı ki o kadar :KK1: ben dün ilk kez hamile kilotlu çorabı aldim pentinin. Tavsiye ederim. Sanki göbişimi diğer çoraplar göbekten sıkmaya başlamisti. 1 haftadir benim de çıktı sanki şimdiden sonra hızlaniyomus:KK16: h&m de de var hamile kıyafetleri ben instagramda bi butik var çok şirin elbiseler vardı iki tane sipariş verdim yurtdisindan geldiği için 1 ay sonra elimde olacak inşallah..

Canım gözün Aydin :KK16: demek memnun kaldin Filiz Hocadan. Hulusi Hocayla da konuşabildin mi Canim. Önlem amaçli demek ki cagiriyor... o büyük ekranda izlemek öyle güzel ki :KK16:

Canim benim doktor orgazmla ilgili sorun olmadigini söylemişti, ama senin haftanın artik ileri dikkat etmekte fayda var ama korkma da Allah'ın izni ile hemen birşey olmaz. Ayy söylemesi ayip biz birşey yapmiyoduk ama ben gecen rüyamdan öyle uyandım:KK17: şok oldum ama inşallah birşey olmaz dedim:KK17: vücut öyle ayarlamiş:KK17:

Canim yaa çok üzüldüm :KK43:( yapilabilecek birşey yok muymus ilaç vs verilemiyor mu:KK43:( inşallah oğlu şunu da kızını da sağlıkla kucağına alırsın dualarimiz seninle. Sende güzel beslenip dinlemeye stres olmamaya çalış..
Hiçbirşey yok canım maalesef haftalık dopplerle takibini yapacağız dedi dün gittiğim hoca bir de erkeğimizde bağırsak parlaması çıktı muhtemelen yaşadığın kanamadan ve gelişim geriliğindendir ama istersen cvs yapalım dediler bir bebeğe yapılınca diğerine de yapıyorlarmış bende kabul etmedim bu saatten sonra bebeğime kıyamammmmmm Rabbime emanet ettim onları hakkımızda hayırlısını nasip etsin Allahım:KK14::KK14:
asbesimm inşallah canım yaa her şey yoluna girer de sağlıkla bebeklerini kucağına alırsın dua ediyorum
Allah razı olsun canımmmmmmm iyi ki varsınızzz:KK16:
Kizlarr nasilsinizz dun cokk kotuydumm.bas agrimm hic durmadi bugunde onun sersemlini yasiyorum..hala sabahlari safran cikartiyorum.normalmi bu.ne zaman biter:KK31:
Canım biraz geç oldu ama benim bulantılarım istifralarım 14-15.haftaya kadar sürmüştü inşallah en kısa zamanda rahat edersin bana tek iyi gelen şey serum ve taze zencefildi:KK34:

Burun tıkanıklığım pek kalmadı canım öksürük var korkuyom valla öksürürken bebekler çıkacak diye:)oda gecseydi bi an önce...kilolarına takılma hiç canım,benim doktor kiloları önemli değil kaçıncı haftada doğdukları önemli dedi..aşağıdakş bebeğin inş yukarı çıkar canım ya bol bol dinlen yat...29 haftaya bi gelseydiniz hepiniz hayırla sağlıkla
Bence gelişimi haftasına uygunsa kiloya takılma canım benim doktorum zayıf olsun ama haftasını doldursun önemli olan demişti..

Çalışan bayanlar bi konuda beni aydınlatın.benim eşimin özel bi şirketi var ve bende orda sigortalı çalışan biri gibi görünüyorum:)bugün aklıma geldi doğum iznine ayrılmak:)ikiz gebelikte doğumdan 10 hafta önce başlıyo galiba izin??az para değil alacağım:)ilaç gibi gelir bana,doğum ücretim 5000 tl iken:KK43:ne yapmam gerekşyo kızlar aydınlatın beni

Ben de seninle aynı durumdayım bende Dr biradaha gittiğimde söyleyeceğim inşallah rapor alıcam

herkese hayırlı akşamlar.canlar ben hala hast.deym.tabiki çok zor burada olmak,ayrıca ben size pekde yazmak istemiyorum,hamile oldugunuz için sizi olumsuz etkıleyip moralinizi bozmak istemiyorum.inş.güzel şeyler yaşar ve yazarım.sizlerin dualarıyla Rabbim burada sabır veriyor...canlar kendinize ve ikitaneciklerinize dikkat edin.Allah nazardan saklasın.kazasız kucaklarımıza alalım inş.

Sizlerin durumunda zor Allah yardımcınız olsun ama çok şükür bebekler daha karnında inşallah sağlıkla kucağına alırsın sizlerin yazması niye morelimizi bozsun arada yazında merak etmeyelim dualarımız sizinle

kızlar şimdiden zor nefes alıyorum siz de öyle misiniz ?

ah canım sorma modelini bozmayayım ama bu günlerini ileriki haftalarda arıyorsun malesef

Ben şu an Cezayir'deyim ve buradaki özel bir poliklinikte tüp bebek uygulaması yaptırdım.Bugün transferin
17. günü ve büyük bir sabırsızlıkla ayın 24'ünü bekliyorum.

aramıza hoşgeldin

eğer organ gelişimleri haftalarıyla uyumluysa çok da endişelenme canım yaa ne biliyim kızla erkek arasında kilo farkı zaten olmaz mı? benim de oğlan altta. hatta direk kafası çıkış tarafında :KK1: sakın gelme diye tembihliyorum :KK1: inşallah senin için de riskli durum ortadan kalkar. böyle şeyleri doktorlardan duyunca huzursuzluk başlıyor tabi haklısın. ama sen olumlu düşün ve bol bol dua et. inşallah haftaya daha güzel şeyler duyarsın

çok sağol cnm içimi rahatlattın.kilolarına gelince ben iki haftadır çok kilo aldım diye az yemek yedim benim yüzümden oldu diye kendimi suçluyorum.o yüzden üzüldüm.şimdi yüz kilo da olsam yemeğimi her şleyimi bol bol yiyeceğim.siz de faydalı şeylerden yiyin bol bol.

Bence gelişimi haftasına uygunsa kiloya takılma canım benim doktorum zayıf olsun ama haftasını doldursun önemli olan demişti..

teşekkürler cnm siz böyle dedikçe sanki sıkıntım azalıyor.kızın gelişimi geride biraz.inşallah zamanında ve sağlıklı bir şekilde doğar hepimizin melekleri

Burun tıkanıklığım pek kalmadı canım öksürük var korkuyom valla öksürürken bebekler çıkacak diye:)oda gecseydi bi an önce...kilolarına takılma hiç canım,benim doktor kiloları önemli değil kaçıncı haftada doğdukları önemli dedi..aşağıdakş bebeğin inş yukarı çıkar canım ya bol bol dinlen yat...29 haftaya bi gelseydiniz hepiniz hayırla sağlıkla

öksürük için bol bol sıvı al.sıcak su iç belki iyi gelir cnm.benim de hapşırıklar çok .inşallah en az 36 doğururuz hepimiz.çok sağol düşündüğün için duaların için:)

Aynen öle canım tek ve güvediğin doktora git.benim doktorum yaşadığım şehirde değil,1,5 saat mesafede...ama ondan başka doktora gitmiyorum.her doktor ayrı bişey sölüyo.insanı korkutmaya bayılıyolar.aşağıda olmasınıda abartmıştır inş.bende bazen aşağıda kasıklarımda hşssediyorum.tekmeliyolar hatta çıkacak gibi...sorun yoktur inş canım gönlünü ferah tut

bu dr heyet raporumu veriyor diye gidiyordum.ama bu sondu artık.raporumu yarın verecek bir daha da muayene olmayacağım.huzursuzluğum arttıyor böyle.benim soldaki bebek aşağıdaymış ve orada bıçak saplanır gibi sancılarım olunca biraz korktum inşallah yanılmıştır dr.

bunvp canım ayrıntılı usgyi perinatolog mu yaptı?
organ gelişimleri iyiyse kiloyu nasılsa alırlar canım,üzülme.bol bol beslennn.:nazar::nazar:
kızlar öğle uykusu çok önemliymiş bebişlerin gelişimi açısından..yeni duydum.zorlada uyunmaz ki canım:KK35:

aaaaaa bir de bir şey öğrendim paylaşmak istiyorum.Bebeklerin birini hissediyorum diğerini hissetmiyorum dedim dr a .o da bana nereden biliyorsun bir tanesini hissettiğini.ikisi aynı yerden de tekmeliyor olabilir .ayrı ayrı taraflarda durmak zorunda değiller sürekli pozisyon değiştirirler dedi.yani tek tarafta hissettiğimizde kaygılanmayalım boş yere,normalmiş bu.bir de bu haftalarda son kez bebekleri net bir şekilde ayırt edebiliriz artık yerleri daralıcak ellerin kolların hangiisinin hangisine ait olduğunu seçmek güçleşecek dedi.

bunvp canım ayrıntılı usgyi perinatolog mu yaptı?
organ gelişimleri iyiyse kiloyu nasılsa alırlar canım,üzülme.bol bol beslennn.:nazar::nazar:
kızlar öğle uykusu çok önemliymiş bebişlerin gelişimi açısından..yeni duydum.zorlada uyunmaz ki canım:KK35:

perinatolog yaptı cnm.hastanenin ana bilim dalı başkanıydı.bol bol beslenmeliyim.çok haklısın.neler yemeliyim ne kadar yemeliyim artık düşünmeiyorum bile.öğle uykusuna gelince ben de gece uykusu da çok az öğlen de uyuyamıyorum .annem de bu çocuklar senin gibi uykusuz olacak yat uyu diyor ama zorla da uyuyamıyorum maalesef:)

perinatolog yaptı cnm.hastanenin ana bilim dalı başkanıydı.bol bol beslenmeliyim.çok haklısın.neler yemeliyim ne kadar yemeliyim artık düşünmeiyorum bile.öğle uykusuna gelince ben de gece uykusu da çok az öğlen de uyuyamıyorum .annem de bu çocuklar senin gibi uykusuz olacak yat uyu diyor ama zorla da uyuyamıyorum maalesef:)

hımmm.hayırlısı ile doğursakta rahat bir nefes alsak:KK1:
canım ben kiloyu falan dert etmiyorum inan...77 olmuşum zaten:KK37:
onlar iyi olsunda gerisi telafi edilir.hep beraber zayıflarız.ya benim perinatolog hiç bişey demedi bana.organ gelişimleri iyi,pllasenta iyi,şanslı gruptansın dedi.bebişlerin arasında 2 gr vardı.şimdi sizleri okuyunca işkilleniyorum.acaba ciddiye almadı mı?
gerçi 28.haftada tekrar gidicem.

hımmm.hayırlısı ile doğursakta rahat bir nefes alsak:KK1:
canım ben kiloyu falan dert etmiyorum inan...77 olmuşum zaten:KK37:
onlar iyi olsunda gerisi telafi edilir.hep beraber zayıflarız.ya benim perinatolog hiç bişey demedi bana.organ gelişimleri iyi,pllasenta iyi,şanslı gruptansın dedi.bebişlerin arasında 2 gr vardı.şimdi sizleri okuyunca işkilleniyorum.acaba ciddiye almadı mı?
gerçi 28.haftada tekrar gidicem.

ay ne mutlu sana maşallah demeliyiz.boşuna pimpirik yapma bir şey yok dediyse yoktur .gelişimleri de uyumluymuş ne güzel.rahat ol olsa acımasızca diyorlar:)kilo olayına gelince haftada 1 kilo alıyorum bazen sinirleri bozuluyor.sen kaç kilo aldın

ay ne mutlu sana maşallah demeliyiz.boşuna pimpirik yapma bir şey yok dediyse yoktur .gelişimleri de uyumluymuş ne güzel.rahat ol olsa acımasızca diyorlar:)kilo olayına gelince haftada 1 kilo alıyorum bazen sinirleri bozuluyor.sen kaç kilo aldın

25.haftadayım 14 kilo olmuşşş:18::18:
şeker çıkmazsa az yemeyi düşünmüyorum artık doğurana kadar..benim drum kiloma hala bişey demiyor:KK3:

25.haftadayım 14 kilo olmuşşş:18::18:
şeker çıkmazsa az yemeyi düşünmüyorum artık doğurana kadar..benim drum kiloma hala bişey demiyor:KK3:

ay seninde kilo problemi başlamış.dr un ne güzel sıkmamış seni.benimki 4 kilo almalııydıbn bu haftaya kadar dedi.ama hareketsizlikten sanırım bizimkisi :)artık şuna karar verdim sağlıklı olsunlar kilo problem değil.bugün diyetsiyene gidecektim vazgeçtim kendi kendimi kontrol ederek sağlıklı şeylerden bolca yiyeceğim.meyve tatlı ve hamur işine dikkat edeceğim.zaten ediyordum daha çok dikkat edeceğim bakalım artk .senin bebişlein kiloları iyiyse sadece abur cubur hamur işne dikkat etmeliyiz.

kızlar bir günde neleri ne kadar yediğinizi yazar mısınız.

Hiç ölçülü yemiyorum:)canım ne istiyosa yiyorum,mutlaka yediğim şeyler,ceviz badem süt pekmez.bol meyve yiyorum ama gerçekten bol yiyorum:)özellikle muz ve mandalina:)ekmek akşamları yememeye özen gösteriyorum.sadece kahvaltıda yiyorum...öğlen genelde çorba yoğurt yiyorum.

Çalışan bayanlar bi konuda beni aydınlatın.benim eşimin özel bi şirketi var ve bende orda sigortalı çalışan biri gibi görünüyorum:)bugün aklıma geldi doğum iznine ayrılmak:)ikiz gebelikte doğumdan 10 hafta önce başlıyo galiba izin??az para değil alacağım:)ilaç gibi gelir bana,doğum ücretim 5000 tl iken:KK43:ne yapmam gerekşyo kızlar aydınlatın beni

Kuzum doğum ücretin 5000 tl miii??? :KK53: çok değil mi? Nerede doğum yapacaksın? Şimdi ben tedirgin oldum benim hastane neden ucuz diye. benim hastanede normal 800, zorunlu sezaryen 1200 dediler. ve gece kalma da içinde dahil. yeni doğan yoğun bakımı da var ama, neden bu kadar ucuz şimdi bak iyice tedirgin oldum ben ya...:KK50:

kızlar bugün çok korkutucu geçti benim için ::KK43:(((((

dün akşam ve bu sabah kanamam oldu ama böle lekelenme gibi değil daha fazla...çok korktum..bende işe gitmedim doktora gittim acile...çok iyi bir doktora denk geldim şansıma cok ilgilendi..ultrasyonla baktı karnımdan 2 kesede gözüktü ama ikizlerden birinin gelişimi çok iyi gitmiyor gibi gözüküyor dedi..kullanabileceğin tüm ilaçları zaten kullanıyorsun bundan sonrası için duadan başka yapabileceğin bişey yok dedi..diğer bebeğimin gelişimi gayet iyi hatta bebişide gördük yavaş yavaş oluşmaya başlamış dedi..kalp atışları varla yok arası ama daha erken dedi kalp atışlarını duymak için..inşallah diğer meleğimde sağlıklı bir şekilde gelişmeye devam eder beni bırakmaz..10 gün sonra kontrolüm var inşallah o zamana kadar ikizlerim iyice kendilerine gelmiş olurlarda annelerini boşuna korkutmuş olurlar kızlar..

Canım hiç canını sıkma. İnşallah o bebişin de gelişir, büyür, kocaman olur. Benim de ilk gittiğimde ikiz ama böyle devam etmeyebilir demişti doktor. Etti çok şükür. İçini ferah tut ama bol bol da dua et.

Kuzum doğum ücretin 5000 tl miii??? :KK53: çok değil mi? Nerede doğum yapacaksın? Şimdi ben tedirgin oldum benim hastane neden ucuz diye. benim hastanede normal 800, zorunlu sezaryen 1200 dediler. ve gece kalma da içinde dahil. yeni doğan yoğun bakımı da var ama, neden bu kadar ucuz şimdi bak iyice tedirgin oldum ben ya...:KK50:

canım benımde zorunlu sezeryan o yzuden 1000tl bı gece yatısta ıcınde tedırgın olma bence ucuz olduna sukret..zorulu olmasa 3 kusure cıvarıymıs:KK43:(

Hiç ölçülü yemiyorum:)canım ne istiyosa yiyorum,mutlaka yediğim şeyler,ceviz badem süt pekmez.bol meyve yiyorum ama gerçekten bol yiyorum:)özellikle muz ve mandalina:)ekmek akşamları yememeye özen gösteriyorum.sadece kahvaltıda yiyorum...öğlen genelde çorba yoğurt yiyorum.

meyve 3-4 tane yiyorum muzun tadına bakıyom sadece.ekmek 6 dilim verdi diyetisyen ben 3 dilim yiyorum.

X