2014 ikiz anneleri

Benim hiç bulantım olmamıştı canım.inşallah en kısa zamanda toparlarsın kendini.allaha şükür benim hamileliim iyi gidiyo canım.bugün yoruldum biraz kalçam ağrıdı yatıyorum şimdi dinleniyorum.ikiz hamilelik normal hamilelik gibi değil elbette zorlukları olcak,sırtın ağrıycak nefesin daralcak,ama hepsi gececek böyle düşün:)rabbim hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin

senin daha ilerde sanırım hamileliğin dimi:))dinlenmek iyi geliyo bende çok yormadım kendimi bu haftalarda şimdi daha iiyim ama okuldan eve gelince keyifsiz oluyodum zaten bulantı insanın bütün enerjisini sömürüyo çok sanslısın valla kusunca enerji sıfırlanıyo hele bi de burnuna genzine kaçtıysa asit vay haline aman allah yaşatmasın sen dinlen allah hepimizin bebeklerini kucağına sağlıkla almayı nasip etsin inşallah:)

tek yumurta veya çift yumurta oluşu ayrı gebelik keselerinden anlaşılıyo diye biliyordum eğer aynı kese içindeyse tek gibi aklımda kalmış ama dr şimdiye kadar bu konuda biley demediyse bilemiyorum tabi.. hayırlısıyla kucağına alırsın inşallah , Rabbim sağlık versin bebişlere de sana da :nazar::nazar:

benm de öyle olmuştu bi ara akşamları belirgin bir karın sabahları ise eski haline dönüş vardı bu durum sanırım 1-2 hafta sürüyo ondan sonra bi başlıyo şişmeye sonra hiç inmiyo maşallah :nazar: :KK31::KK31:

peki şişme olayı tek bebeğe göre daha erken ve daha büyük oluyo mu?

peki şişme olayı tek bebeğe göre daha erken ve daha büyük oluyo mu?

o kadarını bilemiyorum esasında tek bebekli bir hamileden fikir almak lazım, ama mantıken bana daha büyük olabilir gibi geliyo, neticede iki ayrı bebek + plasenta karın içinde daha fazla yer aldığı için sanırım, sindirim sistemi çalışmadan önceki yenen içilen şeyler epey bi şişlik yapıyo yer de olmayınca, hazmedince de iniyo ama sonraları artık sabahları da yavaş yavaş karnının büyümeye devam ettiğini görüyosun .. hele bir de hareket etmeye başladıklarında filan yemek yer yemez zorlanmaya başlıyosun o yüzden azar azar ve sık yemeye çalışıyorum bende reflüye çevirdi çünkü mideye de baskı olduğu için sanırım biraz fazla kaçırsam hemen geri geliyo asitli asitli çok zor :120::120: tabi o reflü hiçbişey ilk haftalardaki bulantım çok zordu neyseki atlattım :nazar::nazar:

2012 de evlendim ve 2 ay sonra hamile kaldım . doktora gittiğimde ilk basta tek görünmüştü 4 haftalık dedi unutmadıysam :) sonra gün verdi ve bnded aşırı bulantı vardı çıkarıyodum günde 10 kere filan . şikayetlerimi anlatırken doktor dediki çok normal 15 kere yine çıkarırsın dedi neden dedim şaşırdım çünkü 2 kesen var dedi ne demek dedim e tabi yasta 20 olunca anlamıyosun yani ..bebeklerin ikiz dedi ayrı keseler dedi büyük ihtimalle bir kız bir erkektir dedi .çok şaşırdım aşırı şaşırdım ve mutluyum ve ağlamaklıyım hpsini aynı anda yasadım ilk rahat 4.5 ay çıkardım çok kötüydüm o zamanlar ve zayıfladım . zatn hamile kaldığımda 80 kiloydum . 4.5 aydan sonra 6.aya kadar rahattım.6.aydan sonra da ağırlık olmuştu belim sırtım falan ağrıyordu 7.ayımda uyuyamıyordum zatn . nyse zaten 35 haftaya gldim 35 hafta 3 günlükkn doğumumu yaptım . kızımı kucakladım ilk oğlumu küveze almışlardı daha sonra onu da çok şükür kucakladım . 2013 mayıs ayının 14 ün de doğumumu yaptım . şuanda 5.5 aylıklar çok zorlandım ilk 3 ay bn annem kayınvalidem dedeler tyzeler herksi düşünün yanımıza getirmiştik daha sonra herks evlerin dağıldı . doğal olarak . büyüdükçe daha çok zor oluyolar ama bi bakışları bi gülüşleri dünyalara bedel . çok zorlu günler geçiyor hanımlar ama dünyanın en şanslı insanlarız bundan teselli bulmalıyız . düşünün Allah herkese tek çocuk verirken neden bize ikiz veriyor . çünkü şanslı insanlarız . sevgilerimle ..:nazar::nazar::KK49:

2012 de evlendim ve 2 ay sonra hamile kaldım . doktora gittiğimde ilk basta tek görünmüştü 4 haftalık dedi unutmadıysam :) sonra gün verdi ve bnded aşırı bulantı vardı çıkarıyodum günde 10 kere filan . şikayetlerimi anlatırken doktor dediki çok normal 15 kere yine çıkarırsın dedi neden dedim şaşırdım çünkü 2 kesen var dedi ne demek dedim e tabi yasta 20 olunca anlamıyosun yani ..bebeklerin ikiz dedi ayrı keseler dedi büyük ihtimalle bir kız bir erkektir dedi .çok şaşırdım aşırı şaşırdım ve mutluyum ve ağlamaklıyım hpsini aynı anda yasadım ilk rahat 4.5 ay çıkardım çok kötüydüm o zamanlar ve zayıfladım . zatn hamile kaldığımda 80 kiloydum . 4.5 aydan sonra 6.aya kadar rahattım.6.aydan sonra da ağırlık olmuştu belim sırtım falan ağrıyordu 7.ayımda uyuyamıyordum zatn . nyse zaten 35 haftaya gldim 35 hafta 3 günlükkn doğumumu yaptım . kızımı kucakladım ilk oğlumu küveze almışlardı daha sonra onu da çok şükür kucakladım . 2013 mayıs ayının 14 ün de doğumumu yaptım . şuanda 5.5 aylıklar çok zorlandım ilk 3 ay bn annem kayınvalidem dedeler tyzeler herksi düşünün yanımıza getirmiştik daha sonra herks evlerin dağıldı . doğal olarak . büyüdükçe daha çok zor oluyolar ama bi bakışları bi gülüşleri dünyalara bedel . çok zorlu günler geçiyor hanımlar ama dünyanın en şanslı insanlarız bundan teselli bulmalıyız . düşünün Allah herkese tek çocuk verirken neden bize ikiz veriyor . çünkü şanslı insanlarız . sevgilerimle ..:nazar::nazar::KK49:

Hakikaten o kadar zormu ya bakmak:KK43:korkuyorum walla:KK43:uslu bebekler olma ihtimali yokmu

inşallah ya bitsin balık falan yemek istiyorum çocuklar için zaten normalde de çok yiyen biri değilim birde akşamları benim karnım kocaman oluyo tartılıyorum kilo aynı ama görsen 5 aylık gibi oluyorum sabaha yine eskisi gibi oluyorum neden acaba senin başına geldi mi böle bişey haftaya kontrolum var sorcam dr a:)seninkiler ne kadar cinsiyetleri belli mi:)

ben de hiç beslenemedim 12 hafta sadece çok az peynir çeyrek dilim ekmek veadını söylemeyeyim bir yaz meyvesi ile günmü kapattım ama şimdi hersey yiyorum çok şükür.karnın gazdan da şişiyor olablir.yediklerinden de bunlar geçici sonra karnın büyüdüğünde eskisinin hiç bir sey olduğunu düşünüyorsun.biz 20.haftanın içindeyiz kız ve erkek görünüyor ama kız olan kesin değilmiş.11.haftada erkek belliydi(dr un ultrason aleti çok iyi ondan eerken belli oldu)

Canım biz en son 17+5 'te gittik 188-195 di bizimki de çok şükür.Bir problem yok.Ama hala tek yumurta mı çift yumurta mı bilmiyoruz. Hayırlısı inşaallah.
Yemek konusuna gelince, tutma kendini canım yaa. İçinden geldiği gibi ye. Bebişlerine yarasın inşaallah. Yiyorum diyorum ama ben mutfak işlerinde pek becerikli sayılmam, yemek yapanım da yok.:KK14: Öyle olduğu halde bu haldeyim. Bi de bana canımın istediği gibi yemek yapan olsa ya da ben becerebilsem hiç gözünün yaşına bakmam. Yerim de yerim. Niye bu kadar çok yiyosun diyen yok nasıl olsa.Öhöm öhöm hamileyiz, lütfen yani.Kendimiz için değil, bebişler için , yoksaaa...:KK1::KK1::KK1:

ya iyi besleniyorum ama dilediğimce yemiyorum kısıtlı yiyorum sadece tadına bakıyorum tatlının falan.yemeği çok severim ve kilo almazdım hamilelikten önce daha çok yiyordum.gaza getirmeyin beni ,bu beni rahatlatan tavırlarınız için şimdi çerez yiyeceğim:)
şaka bir yana valla içime su serptiniz çok sağolun.nasıl belirleyemiyorlar tek mi çift mi diye anlamıyorum.iyi bir dr mu gittiiğin.20.haftana gelmişsin artık belirlesin bi zahmet.cinsiyetleri belli mi?ekşi mi yiyorsun çok tatlı mı?:KK1:

23 bitti en az 30. haftayı görmemiz lazım bebeklerin sağlıklı olması için malum :nazar: ikiz zorluk ama üçüz daha da zor haliyle Rabbim yardım etsin hepimize :KK42: siz kaçıncı haftadasınız ?

amin cnm amin inşallah görürüz o haftaları hep yat dinlen sakın yorma kendini.36 yı da görürsün merak tme:)biz de 20.haftaya yeni girdik teyzesi.sizin cinsiyetler belli mi:KK49:

amin cnm amin inşallah görürüz o haftaları hep yat dinlen sakın yorma kendini.36 yı da görürsün merak tme:)biz de 20.haftaya yeni girdik teyzesi.sizin cinsiyetler belli mi:KK49:

ben en başından beri yatıyorum :KK50: sağlık olsun ama çok zor artık popom batıyo belim ağrıyo bugüne şükür yine de .. çok zorlu süreçler geçirdim hep korku tedirginlik içinde, sağlıklarından endişe etmek :105: şimdi de bu haftalar daha stresli geçiyo Rabbime emanet ettim neylerse güzel eyler .. 2 kız bi erkek :nazar: sağlıkla kucağıma alırım inşallah , amin .. hayırlı olsun 20 den sonra biraz daha hızlı büyüyolar sanırım canım, sizin cinsiyetler 1 kız 1 erkek mi ??

moralini bozma hiç ikiz yine iyi, ben üçüz bekliyorum :18::18:
Ayy:)allah yardımcın olsun.hem bakımları zorolur hemde maddi anlamda allah yardımcınız olsun
senin daha ilerde sanırım hamileliğin dimi:))dinlenmek iyi geliyo bende çok yormadım kendimi bu haftalarda şimdi daha iiyim ama okuldan eve gelince keyifsiz oluyodum zaten bulantı insanın bütün enerjisini sömürüyo çok sanslısın valla kusunca enerji sıfırlanıyo hele bi de burnuna genzine kaçtıysa asit vay haline aman allah yaşatmasın sen dinlen allah hepimizin bebeklerini kucağına sağlıkla almayı nasip etsin inşallah:)

Ewet canım 26 hafta olduk biz.benim bide bulantım olsa iyice çökerdim:)52 ile hamile kaldım çok halsizdim ilk zamanlar elim kolum kalkmıyodu allahtan bulantım olmadı

ben en başından beri yatıyorum :KK50: sağlık olsun ama çok zor artık popom batıyo belim ağrıyo bugüne şükür yine de .. çok zorlu süreçler geçirdim hep korku tedirginlik içinde, sağlıklarından endişe etmek :105: şimdi de bu haftalar daha stresli geçiyo Rabbime emanet ettim neylerse güzel eyler .. 2 kız bi erkek :nazar: sağlıkla kucağıma alırım inşallah , amin .. hayırlı olsun 20 den sonra biraz daha hızlı büyüyolar sanırım canım, sizin cinsiyetler 1 kız 1 erkek mi ??

ah cnm ben de öyleydim çok iyi anlıyorum.bugünümüze şükür şimdi daha iyiyim yemeğimi yapıyorum(tek çeşit ) yatağı topluyorum.sofra kur kaldır.bütün işim bu.korkular hepimizde var doğuma kadar da sürecek sanırım.stres yapma kitap oku müzik dinle gamsız davran yat keyfini sür.cinsiyetler de çok iyiymiş maşallah size inşallah hepimiz sağlıkla kucağımıza alırız.benim 1 kız 1 erkek gibi ama kız kesin değil %99 dedi 22.haftada deyalı ultrason var orada netleşir.şimdiden uyuyamıyorum 28 den sonra iyice zorlaşır uykular sanırım

Yaptığım iş ne biliyomusun:)lavaboları temizledim bide toz aldım:)o kadar

Doğrudur cnm demekki ne yapıyormuşuz.1 gün lavabo ,1 gün toz alma .ikisi bir arada yok tamam mı yorma kendini de bebişlerini de.ben bugün meleklerimi gün içinde bayağı hissettim ilk defa bu kadar netti:KK42::KK42:

Ayy:)allah yardımcın olsun.hem bakımları zorolur hemde maddi anlamda allah yardımcınız olsun

Ewet canım 26 hafta olduk biz.benim bide bulantım olsa iyice çökerdim:)52 ile hamile kaldım çok halsizdim ilk zamanlar elim kolum kalkmıyodu allahtan bulantım olmadı

Amin, aynen çok zor ama mutlaka Allah bi kolaylık verir ne diyelim her şeyde bir hayır vardır .. şimdiden düşünüyorum tabi ki işte mobilyaları ilk dönem bez mama sağlık giderleri çok zorlanıcam, ben çalışamadım da hamileyken hep yatarak geçirmek zorunda kaldım, işten de çıkarıldım gaddarca hakkımı bile vermediler herşey üstüste geldi yani :KK50::KK50: ama sadece sağlıklı olmalarını diliyorum geri kalanlar elbette çok zor olucak ama bişekilde olur napayım zorlukları düşünüp moral bozup bebişlerimi etkilemek istemiyorum.. onlar çok büyük bir lütuf benim için Rabbim sağlıkla tamamına erdirsin .. ama size göre işim çok çok daha zor mutlaka, bu yüzden yazdımya, moralini bozma bak ikiyle uğraşmak gözünde büyürken üçle uğraşmak durumunda kalan da var ...

Ne gzlmiş cinsşyetleride:)ben hep kızların yalnız kalmamasını isterim.bi kız kardeş mutlaka olmalı.biz böyle yakınıyoruz seni düşünemiyorum:)rabbim kolay doğumlar nasip etsin inşallah

Doğrudur cnm demekki ne yapıyormuşuz.1 gün lavabo ,1 gün toz alma .ikisi bir arada yok tamam mı yorma kendini de bebişlerini de.ben bugün meleklerimi gün içinde bayağı hissettim ilk defa bu kadar netti:KK42::KK42:
Yok canım yapmam artık:)haftada bir toz birdd lavabo yeter,ewi eşim süpürüyo zaten sağolsun.ne gzl demi hissetmek:)bende şimdi banyo yaptım çıktım bebişler sevdi heralde kıpır kıpırlar dıştan izlemek daha zevkli:)karnım dalgalanıyo resmen :)sende göreceksin yakında

Amin, aynen çok zor ama mutlaka Allah bi kolaylık verir ne diyelim her şeyde bir hayır vardır .. şimdiden düşünüyorum tabi ki işte mobilyaları ilk dönem bez mama sağlık giderleri çok zorlanıcam, ben çalışamadım da hamileyken hep yatarak geçirmek zorunda kaldım, işten de çıkarıldım gaddarca hakkımı bile vermediler herşey üstüste geldi yani :KK50::KK50: ama sadece sağlıklı olmalarını diliyorum geri kalanlar elbette çok zor olucak ama bişekilde olur napayım zorlukları düşünüp moral bozup bebişlerimi etkilemek istemiyorum.. onlar çok büyük bir lütuf benim için Rabbim sağlıkla tamamına erdirsin .. ama size göre işim çok çok daha zor mutlaka, bu yüzden yazdımya, moralini bozma bak ikiyle uğraşmak gözünde büyürken üçle uğraşmak durumunda kalan da var ...

Doğru söylüyosun canım..sen hepimşzden dahada anne olcaksın:))annlerin hakkı asla ödenmez Ama seninki bi başka:)

X