2014 ikiz anneleri

Bizim haftamızda kilo alımımızda aynı canım:)normal demekki:)

evet evet. kuzenim geçende bi tablo gönderdi bana, orda herşey yazıyo ama tek gebeliğe göre, ona rağmen haftamıza göre aldığımız kilo üst limit gayet iyiyiz yani:) benim kuzenim tek bebeğine hamileyken bile hep limitin üstünde gidiyordu, ama bundan sonrasını bilemem bozarız dengeyi gibi geliyor:)

Kızlar bugun gece uyumadım bu sefer sabah uyudum anca kalktım ne cok konuşmuşunuz:)
Orkide allah yardımcın olsun bebekler karnında dursun iyi olsun yeterki de hastanede kal canım bise olmaz..ins hemen donersin evine..
Ne guzel alışverişler yapılıyo kızlar.. Bende buyur muyum sizin kadar acaba :) bulantilarim azalinca gözüm açıldı resmen daha yeni yeni hamileliğin tadı çıkıyor :)
canım günaydın..inan benim 12.haftam dün gibi:)
Sizde çekin göbekleri kızlar ya:KK49:flufem beni kandırdı gitti:26:
Eki Görüntüle 837871
Burda küçük çıktı:)canlısı daha büyük:)
oyy oyyy yerim ben o oğluşları.kandırırmıyım kız seni:KK52::KK52: komşum geldi kahve içtik şimdi gitti bende senin göbüşe bakmaya geldim.akşama koyucam göbüşü.benim tel. net çekmedi de:KK30:
benim ki daha büyük sankim:KK17::KK17::KK17::KK17:
bol bol emzik emsinler. bende emmişim, nolmuş??? :KK16:dişlerim filan yamuk değil.:KK52: birde kucağa alıştırmayın derler, kucakta dolaşsınlar yavvvvv. zaten belli bir süre sonra onları kucağa filan oturtmak bir mucize. el mahkumken mıncıklarız. :KK9:çalışan anneyim ben kucağımda gezdirmeyeyim birde tam olsun. anne hep yok hep yok.:KK19:

dimi ama:KK16: walla ben de çok large bir anne olucam sanırım.bide eğitim-gelişim psikolojisi öğrendik,pufff:KK53:

canım günaydın..inan benim 12.haftam dün gibi:)

oyy oyyy yerim ben o oğluşları.kandırırmıyım kız seni:KK52::KK52: komşum geldi kahve içtik şimdi gitti bende senin göbüşe bakmaya geldim.akşama koyucam göbüşü.benim tel. net çekmedi de:KK30:
benim ki daha büyük sankim:KK17::KK17::KK17::KK17:

dimi ama:KK16: walla ben de çok large bir anne olucam sanırım.bide eğitim-gelişim psikolojisi öğrendik,pufff:KK53:

Ölç kız ölç:)öyle yaptık biz:)göbek deliği hizandan,göbek çevreni ölç

Ölç kız ölç:)öyle yaptık biz:)göbek deliği hizandan,göbek çevreni ölç

amaninnnnnn ...
kız 102 çıktı ya benim göbüş.:KK36::KK35: walla topiğin en şişkosu ben olucam:nazar::nazar:
amann napim yaa.az yiyorum,beyaz ekmek yemiyorum,şeker tüketmiyorum ama şişiyorum:) sanırım insülin direncinden kaynaklanıyor,pko dan yani:18::18:

çok güzel anlatılmış atlamayayım diye alıntı yaptım.

ama biz hala 8 biberon kullanıyoruz buda sürekli yıkamamk için çünki makinaya atıyorum ben
ama öncsinde strelize makinası kullandım....2 saatte bir beslendikleri için
biberon her markdan kullandım sayılırı pahalı biberon almadım hiç 2 tane dr.brows 4 bebedor
2 wee var cnm

Biz de biberon kullandık.Ben sadece 2 tane almıştım denemek için.
Sonra zaten sayısı arttı.
Chicco nun gaz yapmayan yatık biberonunu kullandım ama çocuk gazlıysa hiç birşey işe yaramıyor.Sonra sayısı sanırım 6 ya çıktı.
Ama sonraki tercihim Avent oldu.
Yani stoklamamk önemli.Çocuğun alışına göre değişebiliyor.
Steril makinesi kesinlikle GEREKLİ.
Ben hiç makineye atmadım.Detarjan kalıntılarının kaldığını biliyorum.
Sıcak suda yıkayıp steril yaptık.
Steril makinesi günde 3-4 kere çalışıyordu.

neysee ...

oto koltuğu gerek ama ev tipi olabilenler ondan al...
kesinlikle park yatak öneririm (ne marka olursa olsun)

oto koltuğu 0-25 kg. olmaz.
0-13 kg. olanından olması lazım.Maxi cosi'nin ve Bebe Confort'un iç yapısı anatomik yapılarına uygun.
Mağazadan bilgi alırsan bu iki markanın koltuklarını doğumdan itibaren kullanılabildiğini doğrulayacaklardır.
Diğer elde taşınanlardan hiç kullanmadım.
Oto koltuklarını arabaya takıyorduk ,oradan taşıyorduk.
Yatak olarak doğdukları andan itibaren yataklarında yatmaları gerektiğini düşündüğümden ,ilk andan itibaren odalarında ve yataklarında yattılar
Odalarını çok severler, kesinlikle uyku problemi yaşamadık.
Park yatağı sadece tatilde kullandım.
Zaten kelime anlamı da bu.
Yani kısa süreli kullanımlarda uygun
Ayrıca çocukların ilk andan itibaren odaları olmalı ve bu bilinci almalılar.
İlk 6 ay yanlarında ,kanepe de kaldım.
Sonra ben yatağıma geçtim.

bakım ürünleri
sebamet yenidoğanlar için çok iiyi
kesinlikle sebamed
emzik bebedor aldık ama kullanmadılar...
emme içgüdüleri için doktorlar öneriyor .
ben vermeyeceğim dedim ama 2,5 ay sonra verdim
keşke daha önce verseymişim.Belki 2,5 ay biraz uyuyabilirdik.
22. ayda sorunsuz bir şekilde bıraktık.

ilk 4 ay için 4 hastane çıkışı ve 10 takım alt üst pijama takımı kullandık
sonra değişti
Herşeylerini mothercare 'den aldım.
İlk hastane çıkışları sanırım 3 kg. kadar olan gruptaydı.Sanırım tiny baby .Tam oldu .Küçük doğdukları için piyasada satılan 0-3 kg. büyük geliyor.
Ayda yaklaşık 1,5 kg. aldılar ilk 3-4 ay.
İlk ayda giyeceklerinden sonrakiler 0-3 ay olanlardan alınabilir.
Tulum çok kullandık patikli olanlardan.
Herşeyi mother careden almıştım.
İlk 3 ay için 4,5-6 kg. olanlar bebeklere uygun.
Ve alttan çıt çıtlı badyleri çok kullandık.
7'li set halinde satılıyor .
3-4 set boy boy tam gelir.
kesinlikle alttan çıtçıtlı badiler al

külotlu çorap...
Hemen almadım.Hangi ayda doğduğu önemli.
iki peluş battaniye...
Mother care'de çok güzel bebek battaniyeleri var.Tasiye ederim.

penye battaniyler...

kıyafet işi sana kalmış ama çok alma en az iki şer takım olsun çünki bebeklere hediye çok geliyor
ben geçen kış 4 takım biri için 4 takım biri için aldım geri kalanlar hep hediyeydi
hala almadık bişey yazlıklarda hediye geldi..

tırnak makası evetoda termometresı evet
mama için küçük termus kesinlikle gerekli
mama kabı
evde biberonları koymak için kutu

sonra kesinlikle park yatak yanına gardolap dışı şifoner al
ben 2 neveresim takımı aldım ikitanede uyku setinin var yetiyor almadım başka..

hee kapitone yelek takımı
bende 80 tane ağız mendiili varı...
yakalık 1 yaşından sonra ciddi lazım oluyor

silikon mama kaşığı 2 tane al

süt sağma makinası çok gerekli evet
arzu edersen strelize makinası alırsın
yada biberonları kaynatırsın sana kalmış..

oto koltuğun kesinlikle ev tipi kullanabileceğin tarz olsun evdede yatırılıyor çünk..

alt açma seti bence çok alma...iki çocukla onu getirene kadar hemen alıyorsun çünki..

ayağı patikli pijama takımı çok alma cnm çocuklar boydan uzuyor ama enden o kadar değil
ben hala 6-9 ay bebek pijamalarını giydiriyorum

uuzun kollu alttan çıt çıtlı badiler çok gerekli...

akılma gelenler ...bide bez stokla
prima öneririm indirimde gördüğünde 2 numara 3-6 kilo olandan al..
hiç bir ürünü marka almadım cnm ne uygunsa onu aldım ben

her çocuğa bez ve sonraki 3. aydan sonra ıslak mendil uymuyor.
İlk aylarda yeni doğan için ıslak mendillerden stoklayabilirsin.
sonraki aylarda bebeğin cildi belirliyor.
Bezi de aynı şekilde.
Ben 1 kutu 0-2,5 kg. prematüre ebzi almıştım.Sonrasında bir boya geçtik

Selam guzel anneler.masallah sayfalari gorunce sok oldum genelde 3 sayfa fln anca oluyordu.ne guzel sohbetlerin ve paylasimlarin cogalmasina sevindim.bu topikte her daim guzel haberler yazilsin insallah.
orkidecim inşallah bu gunlerde gecicek hastane ortami sıkıyordur mutlaka yaz sen cevap verenimiz olur.aklimda ve dualarimdasin insallah yavrularin sana guc kuvvet vericek ve gecicek bu günler.Rabbim Şafi ismiyle sifa versin.
Kizlar hanginize denk gelmisti o dengesiz ikiz hamilik hakkinda kotu yorum yapan.boylesine iki tokat sart tabi ama yapilmiyo iste benimde saglik ocagindaki dr adam oyle patavatsizlik yapti ama bende onu oturttum yerine.bi de dr bu cahil insan degil dengesiz.bi hevesle girmistim yanina ebe gebelik kaydimi yapicakti.dr kac haftalik dedi bende 8 hafta demistim iyi iyi hayirli olsun dedi.bende hem bilmeli hemde icime sigmayan sevincle ikiz benimkiler dedim.surat kiristi bana diyo biraz daha bekle oyle kaydedilir nolu nolmaz genelde ikizler teke duser fln.bende dogru bencede bekleyelim Allah bilir sizinde yakin zamanda ölüp kalacaginiz meçhul baska dr a gitmem gerekebilir dedim surati kipkirmiziydi odadan ciktim gittim.ne uzulup durayim bende onu uzdum ciktim.haddini bilecek herkes ve neyin ne olacagini sadece Allahin bilecegini idrak ederek cumle kuracak.
kizlar bende resim cekemiyorum suan cunku pjamayla duruyorum hala.ama olculeri hazirladim.
21+4 gunlugum suan gobek deligi hizasindan olctum 85
kilom 48 ile baslayip 56 oldum.
dr bayramdan onceki hafta gördüğünde 53 iken cok kilo almissin demisti simdi kapidan kovalamaz insallah daha ayin 7 sine cok var.istahimda acildi tabi oyle abur cubur zararli hicbisey yemiyorum.yedigim yemekler ekmek meyveler yani.zaten dr dan sonraku hafta seker icin gondericek buyuk ihtimal.
sedefcim sayende katlanir bebus kuvetini ogrendigim iyi oldu.dusunup duruyordum nereye sıkısir bu kuvet diye.hemde ayakli gibi cok beğendim ayni katlanir joker magzalarinda varmis orda bakarim internetten getirtirim.

Selam guzel anneler.masallah sayfalari gorunce sok oldum genelde 3 sayfa fln anca oluyordu.ne guzel sohbetlerin ve paylasimlarin cogalmasina sevindim.bu topikte her daim guzel haberler yazilsin insallah.
orkidecim inşallah bu gunlerde gecicek hastane ortami sıkıyordur mutlaka yaz sen cevap verenimiz olur.aklimda ve dualarimdasin insallah yavrularin sana guc kuvvet vericek ve gecicek bu günler.Rabbim Şafi ismiyle sifa versin.
Kizlar hanginize denk gelmisti o dengesiz ikiz hamilik hakkinda kotu yorum yapan.boylesine iki tokat sart tabi ama yapilmiyo iste benimde saglik ocagindaki dr adam oyle patavatsizlik yapti ama bende onu oturttum yerine.bi de dr bu cahil insan degil dengesiz.bi hevesle girmistim yanina ebe gebelik kaydimi yapicakti.dr kac haftalik dedi bende 8 hafta demistim iyi iyi hayirli olsun dedi.bende hem bilmeli hemde icime sigmayan sevincle ikiz benimkiler dedim.surat kiristi bana diyo biraz daha bekle oyle kaydedilir nolu nolmaz genelde ikizler teke duser fln.bende dogru bencede bekleyelim Allah bilir sizinde yakin zamanda ölüp kalacaginiz meçhul baska dr a gitmem gerekebilir dedim surati kipkirmiziydi odadan ciktim gittim.ne uzulup durayim bende onu uzdum ciktim.haddini bilecek herkes ve neyin ne olacagini sadece Allahin bilecegini idrak ederek cumle kuracak.
kizlar bende resim cekemiyorum suan cunku pjamayla duruyorum hala.ama olculeri hazirladim.
21+4 gunlugum suan gobek deligi hizasindan olctum 85
kilom 48 ile baslayip 56 oldum.
dr bayramdan onceki hafta gördüğünde 53 iken cok kilo almissin demisti simdi kapidan kovalamaz insallah daha ayin 7 sine cok var.istahimda acildi tabi oyle abur cubur zararli hicbisey yemiyorum.yedigim yemekler ekmek meyveler yani.zaten dr dan sonraku hafta seker icin gondericek buyuk ihtimal.
sedefcim sayende katlanir bebus kuvetini ogrendigim iyi oldu.dusunup duruyordum nereye sıkısir bu kuvet diye.hemde ayakli gibi cok beğendim ayni katlanir joker magzalarinda varmis orda bakarim internetten getirtirim.
Demi canım ya yer sorunu olma ne gzl:)fiyat biraz fazla ama napalım bende ondan alcam.sen kiloya çok takıyosun:)zararlı şeyler yeme yeter.bende 10 kiloya yaklaştım bak hiç takıyomuyum:KK66:
kızlar ne ölcüyorsunuz nasıl ölcüyorsunuz okudum anlayamadım bende ölceyizm demi eksik kalmasın haaa:KK1:
Göbek yarıştırıyoz:))sende ölç hadi:)

Demi canım ya yer sorunu olma ne gzl:)fiyat biraz fazla ama napalım bende ondan alcam.sen kiloya çok takıyosun:)zararlı şeyler yeme yeter.bende 10 kiloya yaklaştım bak hiç takıyomuyum:KK66:

Göbek yarıştırıyoz:))sende ölç hadi:)

Yok canim ya kilo gibi derdim yok esim 90 kg ve ben hep diyorum 90 i gecmedigim surece no problem.esim zaten suanki kilomu da cok seviyor adam kac yildir 48 kilo görünce simdiki halimden pek memnun dogumdan sonra da boyle olsan yine zayıflamasan diyor.ama dr kilo icin biseyler dedikce korkutuyor yok gebelik sekeri yok gebelik tansiyonu olursun kilo alırsan diyince korku sariyo icimi sirf yavrularim icin.cunku kilo biliyorum ki dogumdan sonra kalmicak cunku aile genetigi hep zayif ki ben hamilelik oncesi asiri yiyen ve yedikten sonra yatan hatta gece makarnalar yapip yer yatan birisi olup 48 kiloyu asamayan biriyim.dogumdan sonra ayni tas ayni hamam :) dr ne derse desin kismiyorum kendimi cunku bebislerim zayif dogsun istemiyorum.vitamini bol bol alsinlar diye ne faydali hopp yiyorum valla :)

Olur inş canım allah öyle bi zamanda veriyoki sana hediyelerini:)en umutsuz olduğun hiç beklemediğin anda.yeterki sen isyan etme beklemesini dua etmesini bil.olacak inş inan buna.er yada geç bigün mutlaka sende anne olcaksın[/QUOTE .!.:
Ayy insallah canim benim amin agzindan bal damliyo vallahi.Allahim banada versin artik:KK25:

Aaa aramızda birgün var Allahın izniyle dr ocak başını verdi doğum için sana tarih söyledimi drun?

Bana da ocak başı dedi. İnşallah onların dediği gibi olur hatta ocak 3.-4. haftayı filan görsek süper olur.:KK9: ama benim ayrıntılı ultrason için gittiğim Prof. tatlı yeme, şekerin yükselir, bu da suyunu arttırır ve erken doğum yaparsın dedi. Ve tek gebelik yaşayan arkadaşım son aylarda hep tatlı yemişti bebek hareket etsin diye ve gerçekten 36. hafta doğum yaptı. Bizim hedeflediğimiz haftalar. demek ki aralıkta tatlı KESİNLİKLE yasak :KK50:

Bana da ocak başı dedi. İnşallah onların dediği gibi olur hatta ocak 3.-4. haftayı filan görsek süper olur.:KK9: ama benim ayrıntılı ultrason için gittiğim Prof. tatlı yeme, şekerin yükselir, bu da suyunu arttırır ve erken doğum yaparsın dedi. Ve tek gebelik yaşayan arkadaşım son aylarda hep tatlı yemişti bebek hareket etsin diye ve gerçekten 36. hafta doğum yaptı. Bizim hedeflediğimiz haftalar. demek ki aralıkta tatlı KESİNLİKLE yasak :KK50:

Kızlar sizinle yakın olcak doğum tarihlerimiz Allahın izniyle:))))bana da drum ocak 15ten sonra tetıkte olucaz dedi.normalde subatın ılk haftası ama o tarıhı görebılceğımı hııııç sanmıyorum.)))sağ salım kucağımıza alalımda hayırlısıyla.bugun bıraz yoruldum kayınvalıdemle perde baktık.ama yürüyüşü drum önerdi.hergun 1-2 saat yavaş yavaş yürü dedi.kimide yürüme diyo ama ben druma güvenıorum.yürüdüğüm zaman kendimi daha iyi hissediyorum:)))):nazar::nazar:

X