- 13 Ağustos 2014
- 496
- 831
- 158
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Demir eksikliği iştahsızlık yapar ya belkide ondan yemiyodur canım eskiden daha iyiyse. Bize doktor balık yağı vermişti 10 aylıkken 1 yaşından sonra kullanayım diye başlamamıştım. Baktım bişey yemiyo başladım ama hiç etkisi olmuyo. Koca dolmayı hüpleten ağzını hiç itiraz açan yavrum gitti. Her geçen gün yediği miktar azalıyo. Dönemsel bişeydir inşallah![]()
Canım süper olmuş hayat su hayat kurtarırhem şık hem ekonomik olmuş
Kusmamasına çok sevindim canım inşallah öyle sürer gider artık. Bizim zaten düşüktü Demir ama kabızlık yüzünden bıraktık ama tedavi şeklinde başlayacak sanırım
İnşallah dönemdeldir canım yoksa durum fena![]()
guzl olms cnm kapagini kapliycksan tuller var 100tanesi 5tl onlarla kapatablirsinSu şişesi denemesi yaptım bugün Çok uğraştım daa iisi için ama elimden bu geldi valla minimum masraf yapmaya çalışıyorum yoksa tatil umudum kalmıcak
hirada istahsz haftalardr bisey yemiyo sadece mama meme bazen muhallebi oda biberondan. Corba vs. Agzina suremiyorm agliyo bnde doktra gdince dicm biseyler oldu cocugaYa cinnet geçiricem minnak seni çok iyi anladım, oturup ağlıycam artık, zatrn aman aman yemezdi ama her zamankinin 10 da 1 i kadar yiyorzaten pZt Dr a gidecektik, sürekli sağ bacağını istemsiz sallayıp duruyor hem emerken hem uyurken merak ettim, bi de kan tahlillerini 1 yaştan biraz önce halledeyim de 1 yaş aşıları ile beraber çok delik deşik edilmesin. Zaten günlerdir kabızda bugün fitille yaptırdım
ayyyy çok canım şıkkın ya
bu sefer istiycem Dr dan 1 yaşına geldi artık, takviye versin, balık yağı mı verir iştah şurubu mu verir artık düzelsin bu oğlan. Demire de başlıycam artık kim bilir Demir eksiği ne kadar çıkacak
offff offff
çok güzel eline sağlıkSu şişesi denemesi yaptım bugün Çok uğraştım daa iisi için ama elimden bu geldi valla minimum masraf yapmaya çalışıyorum yoksa tatil umudum kalmıcak
evet canım etlik tarafindayim anteres avm var hemen ustundeyim belki bılıyosundur. Bende burda büyüdüm.sen tam neresindeydin etligin Yenimahalle ye falan da yakınım ben.aa etlik tarafında mı oturuyosunuz. Tanıdık çıkarmışızorda doğdu. Büyüdüm ben. Nasıl özledim ya
![]()
Esertepede oturuyo annemler. Ama antaresin arka tarafında da oturduk bir süre. Hatta Hacı Mustafa Tarmanda okudum ortaokulu:) büyük uçurum gibi yukardan aşağı inen bi park var orda belki bilirsiniz hemen arkasındaki binadaydıl. Çok güzel yerdi o zamanlar her yer park doluevet canım etlik tarafindayim anteres avm var hemen ustundeyim belki bılıyosundur. Bende burda büyüdüm.sen tam neresindeydin etligin Yenimahalle ye falan da yakınım ben.
Aa inanmıyorum benim annemlerde esertepede oturuyo.hacı mustafa tarmani da çok iyi biliyorum.bende Şinasi ilköğretimde okudum sen biliyomusun o okulu.Aynı yerlerde buyumusuz resmen.Esertepede oturuyo annemler. Ama antaresin arka tarafında da oturduk bir süre. Hatta Hacı Mustafa Tarmanda okudum ortaokulu:) büyük uçurum gibi yukardan aşağı inen bi park var orda belki bilirsiniz hemen arkasındaki binadaydıl. Çok güzel yerdi o zamanlar her yer park dolu
Sağlıklı olsunlarda cnm kilo az olsun napalım boyu uzamış çok şükür kan tahlılı bugın mu verdınız çok ağladımı?daha öncede sormuştum dr ücretlerını cevap yAzan olmadıDoktordan geldik kızlar yiğit kilo almayi bırak aldiginida vermiş ama boyumuz uzamis şükür. Balık yağını söyledim doğum günü geçsin artık dedi. Vitamin yazdı. Kan değerleri iyi çıktı kan ilacına gerek yok dedi.kilo alamama sebebi dişler dedi. 7.8.9.hepsi birden geliyo dediyandım ben tek tek çıkarıyo du o bile nasıl zorluyodu şimdi 3u birden çıkacak diyo o yüzden vitamini başladı. Kilo almaması dışında bi sorun yok şükür.
guzl olms cnm kapagini kapliycksan tuller var 100tanesi 5tl onlarla kapatablirsin
hirada istahsz haftalardr bisey yemiyo sadece mama meme bazen muhallebi oda biberondan. Corba vs. Agzina suremiyorm agliyo bnde doktra gdince dicm biseyler oldu cocuga
çok güzel eline sağlık
artık önemli olan boy zaten canım hem şükür kanıda iimiş maşallah yiğitciğimeDoktordan geldik kızlar yiğit kilo almayi bırak aldiginida vermiş ama boyumuz uzamis şükür. Balık yağını söyledim doğum günü geçsin artık dedi. Vitamin yazdı. Kan değerleri iyi çıktı kan ilacına gerek yok dedi.kilo alamama sebebi dişler dedi. 7.8.9.hepsi birden geliyo dediyandım ben tek tek çıkarıyo du o bile nasıl zorluyodu şimdi 3u birden çıkacak diyo o yüzden vitamini başladı. Kilo almaması dışında bi sorun yok şükür.
Aa bende şinasi ilk öğretimde okudumAa inanmıyorum benim annemlerde esertepede oturuyo.hacı mustafa tarmani da çok iyi biliyorum.bende Şinasi ilköğretimde okudum sen biliyomusun o okulu.Aynı yerlerde buyumusuz resmen.
Az kaldı akraba çıkacaksınızAa bende şinasi ilk öğretimde okudumhatta annem babam bile orda okumuş
öğretmenim selimiye içel di hatta. Bilirsin muhtemelen kadını bilmeyen yok
![]()
Oh afiyet olsun yarasın emrecim
Afiyet olsun gelsin biraz azada da iştah versin. Günlerdir zorla bi iki kaşık yiyip açlığını bastırıp kilitliyor ağzını
Gayet basarili canm face de falan da boyle yapiyolar.kullanilp atilck bi de kac kisi saklycakki.bosuna para verme bence de.ben tabak bardk sise falan yaptirmadmSu şişesi denemesi yaptım bugün Çok uğraştım daa iisi için ama elimden bu geldi valla minimum masraf yapmaya çalışıyorum yoksa tatil umudum kalmıcak
Ya cinnet geçiricem minnak seni çok iyi anladım, oturup ağlıycam artık, zatrn aman aman yemezdi ama her zamankinin 10 da 1 i kadar yiyorzaten pZt Dr a gidecektik, sürekli sağ bacağını istemsiz sallayıp duruyor hem emerken hem uyurken merak ettim, bi de kan tahlillerini 1 yaştan biraz önce halledeyim de 1 yaş aşıları ile beraber çok delik deşik edilmesin. Zaten günlerdir kabızda bugün fitille yaptırdım
ayyyy çok canım şıkkın ya
bu sefer istiycem Dr dan 1 yaşına geldi artık, takviye versin, balık yağı mı verir iştah şurubu mu verir artık düzelsin bu oğlan. Demire de başlıycam artık kim bilir Demir eksiği ne kadar çıkacak
offff offff
Sağlıklı olsunlarda cnm kilo az olsun napalım boyu uzamış çok şükür kan tahlılı bugın mu verdınız çok ağladımı?daha öncede sormuştum dr
Canim esim sirket biraz pahali olabilir cevremizden bakalim dedi o yuzden gorusmedim sirketle ama bulamazsam cevremde arayip sorcam tekrar tesekkur ederim tavsiyen icincanım sana bir danışmanlık şirketi önermiştim görüşemedin mi?
Canim ne guzel annen de dinlenirsin iyi yapmissin konusanlari hic kafana takma onlari ilgilendirmez herkesin kendi hayati bana da kizima hamileyken aaa 3. cocuk ne cesaret gibisinden laflar soylediler hatta ben birkac kisiyi bozdum ben gayet mutluyum benim icin problem yok dedim sert bir tonda benim icimde bir can var boyle sacmalayarak o cani da etkiliyorlardi bende hic konusturmadim onlari sen bosver insanlari saglicakla yavrun dunyaya gelsin insallah bazilari ikiz buyutuyor zorluk cekiyorlar ama Allah herseyin sabrini veriyor senin yavrularinda buyuyecek ikisi birlikteMerhaba kizlar uzun zaman giremedim ankaraya geldim annemin yanina internetim yoktu giremedim umarim hepinizin bebisleri ve sizler iyisinizdir mayisin son gunleri artik haziran geliyor bebisler 1 yasinda kocaman olacak biz bir yasimiza girdik ama malesefki kutlama yapamadim bulantilarim devam ettigi icin halbuki elbisesi vs hepsini hamile kalmadan once hazirlamistim hayallerle nasip olmadi aramizda pasta kestik insallah 2. Yasini kutlatim guzelce.
Bu arada cok yoruluyorum yinede kizim bir ayi gecmesine ragmen hala kimsede durmuyo bana yapisik gibi duruyo kimsede yemek yemiyor surekli yaramazlik pesinde durduramiyorum disari cikmak bile iskence bu hep boylemi olacakki sanki kasti varmis gibi hep bi huysuzluk 2 haftadir yemek yemiyor yedigini kusuyor ust uste faranjit gecirdigi icinde geniz eti olabilir dedi idrarinida bi turlu alamadim torba durmuyor hareket ettikce torba cikiyor doktor ya iye yada dis dedi ama 2 haftada dis namina bise yok.
Minik kizimdanda haberler vereyim o simdilik iyi haftasiyla uyumlu gidiyor birazcik kilosu az onada doktor iyi beslen dedi ama ben nisaya yemek yedirme cabasi icinde kendimi unutuyorum. Cok cok bel agrisi cekiyorum bide sezeryan dikis yerlerim azcik azcik sizlamaya basladi haa bu arada pitir pitir hareketlerinide hissediyorum ablasi gibi masallah cok hareketli ikinci bebek gercekten cok erken hissediliyormus 15. Haftadan itibaren hissetmeye basladim degsik bir duygu sadece her gorenin aaaa bebegin kucuk neden yaptin diye soylenmesi moralimi bozuyor daha bi kiside iyi ne guzel demedi hemen ilk kelime ayyy daha bebegin cok kucuk niye yaptin zor olacak nasil bakacaksin :-( buda moralimi bozuyor ya bakamazsam diye kendi kendime dusunduruyor beni.
Benden gelismeler boyle kizlar ara ara yine girer bebisimi yazarim rabbim cumlemizin bebeklerini korusun saglik versin opuyorum sizleri
guzel bir paylasim olmus canim en azindan benim kizima karsi bakis acimi degistirdi okuyunca sagolKızlar şu bebeklerin bizden ayrılmamaları aslında onların sağlıklı gelişimleriymiş, bu en azından bize bir züğürt tesellisi olur diye beğendiğim bir yazıyı sizinle paylaştım. Bazen delirsek de onların bu muhtaç hallerinde ihtiyaçlarını en sağlıklı biçimde karşılayabilmek dileğiyle. Şimdilik iyi geceler, ben minik canavarıma sarılıp uyumaya gidiyorum
(Üşenmeyip sonuna kadar okuyun)
İngilizcede seperation anxiety anlamına gelen ayrılık endişesi her sağlıklı bebekte görülen ve gelişiminin bir parçası olarak değerlendirilen bir durumdur. Neredeyse her bebek 7 ile 18. aylar arasında ayrılık endişesi geliştirir. Ancak 12 ile 18 aylar arasında genellikle en üst seviyeye ulaşır. Bu durum bazılarında daha ağır yaşanırken bazı bebeklerde de daha uzun sürebilir ama bütün bebekler bunu bir şekilde yaşarlar.
Ayrılık ve bu duruma yaklaşım kültürlere göre farklı şekillerde yaşanır. Batılı ülkelerde ayrılıklar çok erken dönemlerde başlarken diğer kültürlerde bebekler hayatlarının ilk yıllarında çok nadir olarak annelerinden ayrılırlar.
Ayrılık endişesinin gelişmesi bebeğinizin size karşı son derece sağlıklı ve sevgi dolu bir bağ geliştirdiğini gösterir. Bu bebeğinizin keyif, rahatlık ve güven kavramlarını sizin varlığınızla ilişkilendirdiğinin güzel bir işaretidir. Aynı zamanda bebeğinizin entellektüel anlamda geliştiğinin yani zeki olduğunun da göstergesidir.
Bebeğiniz artık neye ihtiyacı olduğunu anlatabildiği zaman kendi hayatı üzerinde etkili olabileceğini ve hoşlanmadığı bir durum karşısında sessiz kalıp kabul etmek zorunda olmadığını kavramış durumdadır. Ancak henüz onu bırakıp bir yere gittiğinizde her zaman geri döneceğinizi kavrayacak kadar dünyayı tanımamaktadır. Ayrılık endişesi sadece gündüzleri sizin uzaklaştığınız dönemlerde değil aynı zamanda geceleri yan odanızda hatta yanıbaşınızda uyurken de olabilir.
Aynı zamanda bebeğinizin sizinle en güvenli, en mutlu, en iyi bakıldığı yerde olduğunu ve yaptığı nazların hayatta kalabilme adına olduğunu düşünürsek durum daha da anlaşılır oluyor. Konuyu başka bir açıdan ele alalım; siz onun hem fiziksel hem de duygusal açıdan yaşam kaynağısınız dolayısıyla size olan bağlılığı bir çeşit yaşamını sürdürebilme mücadelesi. Belirli bir zeka seviyesine ulaştığında o da bunun farkına varıyor.
Çocuklukta yaşanan bir çok devre gibi bu da geçicidir. Bebeğiniz zamanla sizden ayrılabileceğini, geri döneceğinizi ve bu arada herşeyin yolunda gideceğini öğrenecektir. Bunu sağlamak büyük ölçüde güvene dayalıdır ve güven oluşturmak da genç yaşlı her insanda olduğu gibi zamana dayanır.
Bebeğimde ayrılık endişesi olduğunu nasıl anlarım?
Ayrılık korkusu çok kolay anlaşılabilecek bir durumdur. Zaten bebeğinizde bu durumu tanımlamış olmalısınız ki bu yazıyı okuyorsunuz. Aşağıdaki durumlar bir bebeğin normal bir ayrılık endişesi taşıdığının göstergesidir;
Ayrılık endişesini gidermenin yolları;
- Ebeveyne adeta yapışmış gibi ayrılamamak
- Ebeveyn uzakta olduğu zaman ağlamak
- Ebeveynlerden birini güçlü şekilde tercih etmek
- Yabancı korkusu
- Geceleri anne ya da babayı isteyerek ağlamak
- Anne ve babanın kucağında kolaylıkla rahatlamak
Gece uykusunda yaşanan ayrılık endişesi için ne yapabilirim?
- Bebeğinize bebek olması için izin verin! Bunca zamandır harcadığınız çabalar sonunda karşılığını buldu ve kurmaya çalıştığınız bağ sonunda kuruldu. Dolayısıyla size tersini iddia edenleri kibarca görmezden gelin.
- Sevginizle bebeğinizi şımartıp bozacağınızı düşünmeyin, sonunda göreceksiniz ki tam aksi olacaktır.
- Unutmayın! Bebeklik döneminde bebeğinizle ne kadar bağ kurar ve iletişimde olursanız ilerde bebeğiniz o kadar kendine güvenli ve huzurlu büyüyecektir.
- Mümkün olduğunca az ayrı kalmaya çalışın. Emin olun ki bu da geçici bir dönem.
- Bebeğinize objelerin devamlılığıyla ilgili dersler verin. Bebeğiniz göremediği zaman bile objelerin halen var olabildiğini öğrendiğinde, siz bakış açısının dışında olduğunuzda kendini daha iyi hissedecektir. Ce eee gibi saklanıp çıkma oyunları ve saklambaç tarzı oyunlar bu olguyu anlamasını kolaylaştırır.
- Kısa ve huzurlu ayrılıklarla alıştırma yapın. Başka bir odaya gittiğinizde ıslık çalın, şarkı söyleyin ya da bebeğinizle konuşun. Böylelikle sizi göremese bile halen orada olduğunuzu bilecektir.
- Ondan ayrılacağınız zaman gizlenerek kaçmayın. Belki de gözyaşlarıyla dolu bir hoşçakaldan daha kolay görünebilir ama bu onda sizin her zaman gidebileceğiniz endişesinin devam etmesini sağlar. Bu da bebeğinizin size daha fazla düşmesine ancak güveninin de azalmasına yol açar.
- Her zaman hoşçakal deyin! Bebeğinize herşeyi anlatın. Dışarı çıkacağınızı, ne işiniz olduğunu, kiminle buluşacağınızı söyleyin ve her defasında gülümseyerek ayrılın. Bebeğiniz hislerinizi gözlemleyecek ve siz onu bıraktığınız için gerginseniz o da gergin olacaktır. Sizin sakin duruşunuz onu da yatıştıracaktır.
- Bebeğinizi tanıdığı kişilerle bırakın. Eğer yeni bir bakıcıya bırakmak zorundaysanız ikisini yalnız bırakmadan önce bir iki defa üçünüz birlikte vakit geçirin. Sizin yerinize bebeğinize bakacak olan kişinin siz ayrılmadan yarım saat önce gelmesine özen gösterin. Son yarım saati üçünüz birlikte oyun oynayarak geçirin.
- Oyalama yoluna başvurun. Eğer bebeğinizi başka biriyle bırakacaksanız birlikte oynamalarını sağlayın. Onlar oynarken bebeğinize hoşçakal diyerek ayrılın.
- Bebeğiniz kendi kendine uzaklaşmaya çalıştığı zaman ona izin verin ve peşinden gitmeyin. Örneğin emekleyerek yan odaya gitmek isterse gözlemleyin ancak engelleyerek kendine güvenini kırmayın.
- Bir oyuncakla yakınlaşması konusunda onu destekleyin. Bunları sevdiklerinin yerini geçici olarak alan eşyalar olarak tanımlayabiliriz. Bu oyuncaklar sizden ayrı olduğunda onun rahatlamasını sağlar. Bir çok bebeğin yumuşak bir oyuncağı ya da bir battaniyesi vardır ve ayrılık acısını en aza indirgemek için ellerinde tutarlar.
- Bebekler ebeveynlerinden sadece birine bağlandığı bir dönem geçirebilir. Bunu kişisel almayın. Diğer ebeveyne, aile büyüklerine, akrabalara ve arkadaşlara bu durum kabul edilmesi çok güç gelebilir. Onlara bu durumun gelişimin geçici ve doğal bir süreci olduğunu, sabır ve zamanla geçeceğini anlatın.
Hiçbir şey işe yaramıyorsa;
- Gece yatmadan önceki zamanı mümkün olduğunca keyifli ve rahatlatıcı geçirmeye gayret edin.
- Birlikte sarılarak, kitap okuyarak ya da şarkı söyleyerek tensel temas kurun.
- Yattıktan sonra sizin için ağlıyorsa sizin orada olduğunuzu bilmesi ve güveninin kırılmaması için yanına gidin. Ancak ziyaretlerinizi kısa ve can sıkıcı tutmaya çalışın. Zamanla kendi kendine uyumayı öğrenecektir.
Her bebek farklı kişiliğe sahiptir ve bazıları diğerlerine göre çok daha ağır nöbetler halinde ayrılık korkusu yaşayabilir. Eğer bebeğiniz sıradan yollarla ayrılık endişesini aşamıyorsa durumu yeniden gözden geçirmek gerekebilir;
- Bakıcınızı ya da kreşinizi yeniden gözden geçirin. Siz ayrılırken bebeğiniz ağlıyor ve endişeleniyorsa bıraktığınız kurum ya da kişi bebeğiniz için sizin yerinizi yeterince alamıyor olabilir.
- Bebeğinizi iyi tanıdığı bir akrabanıza ya da dostunuza 15 dakikalık aralıklarla bırakın ve bu süreyi zamanla 1 saate çıkarın. Böylelikle bebeğiniz bilmediği biriyle birlikte olup ekstra strese girmeden ondan ayrıldığınızda geri döneceğinizi öğrenecektir.
- Hoşçakal deme yönteminizi yeniden gözden geçirin! Bebeğiniz size bakmıyorken kaçıyor musunuz? Çok uzağa gidiyor gibi görünüyor olabilir misiniz? Bebeğinizi göremeğeceğiniz noktaya gelene kadar ağlayarak ve el sallayarak mı ayrılıyorsunuz? Basitçe hoşçakal demek ve hızlı bir şekilde yanaklarından öpüp sarılmak bebeğinizde mucizeler yaratabilir. Sizin yaklaşımınız bebeğinize ayrılığın çok önemli bir sorun olmadığını akşama yeniden görüşeceğinizi göstermelidir.
kucuk siseletden mi canim bende 3 kutu icmistim onlardan faydasini gordum ama tadi kotu icerken zor oluyor ama ic canim ihmal etmeHerkese günaydın :)
Ilk kan ilacımı içtim berbat bir tadı var
afiyet olsun pasaya3 2 1 pogaca yiyoruz biz![]()
canim boyu uzamis ki doktorlar boya kilodan daja cok onem veriyorlar masallah Yigit e kilo almamalarinda dis ve hareketli olmalarinin buyuk etkisi var vitamin alinca faydasi olur insallah dislerde sıkıntisiz cikar insallahDoktordan geldik kızlar yiğit kilo almayi bırak aldiginida vermiş ama boyumuz uzamis şükür. Balık yağını söyledim doğum günü geçsin artık dedi. Vitamin yazdı. Kan değerleri iyi çıktı kan ilacına gerek yok dedi.kilo alamama sebebi dişler dedi. 7.8.9.hepsi birden geliyo dediyandım ben tek tek çıkarıyo du o bile nasıl zorluyodu şimdi 3u birden çıkacak diyo o yüzden vitamini başladı. Kilo almaması dışında bi sorun yok şükür.
benim bugün gittiğim özel hastane fakat bizim sosyal guvencemiz olduğu için hastane fiyatların bi kısmını karsiliyo o yüzden tahlil ve doktor parası tam ne kadar bilmiyorum canım. Bana sadece güvence dışında ödemem gereken parayi soyluyolar. Güvence olmasa şu kadar odiyceksin demediler hiç.yani biraz karışık bi iş. Yiğit de kan alınırken çok ağladı kuzum ne yazikki.Sağlıklı olsunlarda cnm kilo az olsun napalım boyu uzamış çok şükür kan tahlılı bugın mu verdınız çok ağladımı?daha öncede sormuştum dr ücretlerını cevap yAzan olmadı
Canim 1 seklinde olan guzel ama olmazsa ikinci resimdeki guzel gorunuyorKızlar sizce bu pastalardan hangisi güzel? Hevesim vardı elimden de gelir kendim yapıcaktım pastasını ama gökçe uslu bi kızdı bunu düşündüğüm dönemlerde. Butik pasta yapan burda 1 tane yer bulabildim. Küçük bi pasta olcak. Sadece benim annemler eşimin ailesi olcak 10 kişilik ufak bir pasta yaptırcam. Tabi fiyatı bizi aşmazsaşunlardan birini istiyorum sizce hangisi güzel? Küçük 1 kalıpları varsa 1 şeklinde olanı yaptırcam ama yoksa yuvarlaklardan hangisi sizce?Eki Görüntüle 1543129 Eki Görüntüle 1543130 Eki Görüntüle 1543131
Nerdeyse akraba çıkıcaz:) ama benim yaşım büyüktür canım senden aynı dönem okumamisizdir.ben 33 yaşıma giricem.sen.o öğretmeni tanimiyorumda Müdürümüz Namık Kemal ÖzbekDi benim zamanımda.Aa bende şinasi ilk öğretimde okudumhatta annem babam bile orda okumuş
öğretmenim selimiye içel di hatta. Bilirsin muhtemelen kadını bilmeyen yok
![]()
Canım ben gördüm yazdığını ama farklı şehirlerde olduğumuz için cevap vermemiştim. Çünkü hastaneden hastaneye fiyat farkı var. Biz şimdi gittiğimiz hastaneye 50 lira veriyoruz sanırım. Ama başka bir hastnede 75 istediler bir diğerinde 100 ü geçebilir...Sağlıklı olsunlarda cnm kilo az olsun napalım boyu uzamış çok şükür kan tahlılı bugın mu verdınız çok ağladımı?daha öncede sormuştum dr ücretlerını cevap yAzan olmadı