• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    497
ben süslemeler,ortamın süslemesi ve misafirlere vereceğim hediyelikler vs hepsini sipariş verdim..birazda kendim aldım gidip seçerek..doğum gününün sabahı da 20-30 tane falan helyumlu ve büyük 1 şeklinde balon şişirttireceğim..evde de kendim bez paketlerinden oluşan büyük 1 şekli yapıp üzerini kaplayacağım..

İkramları daha hiç düşünmedim ama büyük ihtimal annem,teyzem ve babaannemle beraber yapıp alacağız..o kısım kolay..

Ben bayanlar arasında yapacağım,erkek olmayacak..evde olucak çünkü..daha rahat olur bu şekilde bence..

Birde ben "Pasta Patlatmaca" yapmayı planlıyorum,onada baya hevesliyim..muhtemelen doğum gününün akşamına yaparım herkes gittikten sonra ya da bir gün öncesi akşamı..
burada resmini gormek isterim

Evet canim az kaldi insallah
benimki gecen gun sen telefonla evlisin dedi zaten telwfona giciklari var ayrica biz aksama kadar zaten yipraniyoruz yeterince bir de beyefendilerin triplerini cek yok anlayis yok bu erkeklerde
Gecende ben esime dedim. Ben telefonla evliyim sen de tel evlisin. Bana sen lazim degilsin dedim gittim yattim. Ertesi gun Tel arayincada konusmak istemiyorum dedim. Aksam eve isten gelince 4 tane kirmizi gul getirmis. Butun kizginligim geciverdi

benim esim hic alttan almazdi her zaman o hakliydi ancak cocuk olunca saksi dusmus gibi degisiverdi. Arara alttan almaya basladi sasirtiyor bazen beni
Benim eşimde alttan alır ama bazen acayip inatçı oluyor ama bi kaç gün uzatıp konuşmazsan Dayanamayıp gönlümü alır ama tabi ben ne zamn hamle yapıcak ya yapmazsa diye diye kendimi yerim :))

Kizlar bebislere ayakkabi alirken nelere dikkat ettiniz hangi modeli aldiniz. Ben dun ilk adim ayakkabisi aldim cok hafif ve yumusak birsey ama yine de sinmedi icime degistirecegim sanirim karar veremiyorum. Mumkunse resim koyarsaniz cok sevinirim
image.webp Stride rite markası

Koy koy resimde koy bence çok güzel olur..güzel bir anı oluyor yaa,şükür ki hepimiz gördük göreceğiz bu günleride..

İlk 3 ay çok fenaydı..öyle bi gaz sancısı vardı ki,akşam 7'de başlardı 12-1 Allah ne verdiyse..İstanbul turu atardık arabayla öyle sakinleşir uyurdu eve öyle gelirdik..zor bi 3 aydı..sonra bitti..

Efe acaip hiperaktif bir çocuk (ki ben böyle olmasına arada gıcık olsam sinirlensem de yinede pasif olmasını istemem böyle olması tercihimdir) çok zorluyor diyemem ama çileden çıkarttığı ve kendine bağırttığı dönem çok oluyor..gün içinde en az 5-6 kez bağrışmamız vardır..bazen yapma,hayır demekten gına geliyor ve banada geliyorlar bazen..

Bide elini kaldırıyor bana karşılık veriyor bişeyler söylüyor kendince sıpa :KK45:
Cok zor sabretmek eminim ama icinden bagirsan ne bileyim sesinin yukseldigini duymasa Iyi olur canim. Bebekler herseyi bizden ogreniyorlar, bizde daha sabirli olmayi onlardan öğreniyoruz.

Koy koy resimde koy bence çok güzel olur..güzel bir anı oluyor yaa,şükür ki hepimiz gördük göreceğiz bu günleride..

İlk 3 ay çok fenaydı..öyle bi gaz sancısı vardı ki,akşam 7'de başlardı 12-1 Allah ne verdiyse..İstanbul turu atardık arabayla öyle sakinleşir uyurdu eve öyle gelirdik..zor bi 3 aydı..sonra bitti..

Efe acaip hiperaktif bir çocuk (ki ben böyle olmasına arada gıcık olsam sinirlensem de yinede pasif olmasını istemem böyle olması tercihimdir) çok zorluyor diyemem ama çileden çıkarttığı ve kendine bağırttığı dönem çok oluyor..gün içinde en az 5-6 kez bağrışmamız vardır..bazen yapma,hayır demekten gına geliyor ve banada geliyorlar bazen..

Bide elini kaldırıyor bana karşılık veriyor bişeyler söylüyor kendince sıpa :KK45:
Birşeyler saymaya başlıyorlar ya onu kerem Alp de çok yapıyor ve benim gulesim geliyor sinir filan kalmıyor:)))

tesekkur ederim kizlar desteginiz icin iyi ki varsiniz aslinda sabirli bir insanim ama bu aralar dis huysuzluklari falan derken cok gerildim biliyorsunuz yardimci bayan buldum ama o da bir kere gelirim Ankara ya tasincam ondan sonra dedi aramaya devam Ece boyle devam ederse yarim gun hergun almayi dusunuyorum insallah denk gelir iyi birisi buluncaya kadar gerekirse yemeklerimi aksamlari yapcam cunku Ece en cok yemek yaparken eziyet ediyor dolaba koyarim diye dusundum esim eve geldi biraz soylendim simdi surat yapiyor boyle davranmani beklemezdim dedim konusmadi konusmak istemiyorsan konusmayalim dedim Eceyi seviyor bana nispet yapiyor sanki gel askim gel bitanem kendi bilir kuserse kussun ben de insanim sinirlendim gerildim iki laf soylemeyim mi
canım sana bir danışmanlık şirketi önermiştim görüşemedin mi?

burada resmini gormek isterim

Kutlama yapacağımız gün ayrı ayrı ve genel olarak her şeyi çekeceğim zaten..O zaman paylaşırım canım..

Cok zor sabretmek eminim ama icinden bagirsan ne bileyim sesinin yukseldigini duymasa Iyi olur canim. Bebekler herseyi bizden ogreniyorlar, bizde daha sabirli olmayi onlardan öğreniyoruz.

Sonsuz haklısın..çoğu zaman sonradan ya da anında pişman da oluyorum ama bazen tutamıyorum kendimi :KK43:

Birşeyler saymaya başlıyorlar ya onu kerem Alp de çok yapıyor ve benim gulesim geliyor sinir filan kalmıyor:)))

Ağzını burnunu yediklerimin.. :KK55:

Kizlar emerken isirmalardan konu acilmisken bebisler isirirken gogsunuze bika saniye bastirin burnunu falan nefes alamayacak gibi bikac saniye onlar isirdikca sizde gogsunuze bastirin yapmiyolar bi daha benim kiz bikac kez isirdi yara bile yapti boyle yaptiktan sonra bi daha isirmadi

Benim düzensizliğin sebebi vuruldugum doğum kontrol ignesinin rahim duvarını çok inceltmis olmasiymis rahim duvarı da böyleyken spiral de olmaz adette düzene girmez dedi. 4 aylik bi tedavi önerdi. Bir sürü hap verdi.
hee senin durum farkliymis aslinda benm doktor onden kontrolde etmedi direk takti ondan dedim sonra kontrole cagirdi bide

benim minik emekliyor oturuyor cok sukur ama yurume vs yok.koltuklara yada park yataga dikilup duruyor yalnizca hani yurume yok.seninki ne alemde canim kuzu?
eee tembelmis ama yetisti demek ki :) bizde ayniyiz ayagini kaldirip tirmanmaya calisiyo yapamayacagini anlayinca bagiriyo elinden tutunca kosar gibi yuruyo am elini biraktirmiyo :)

Merhaba kizlar uzun zaman giremedim ankaraya geldim annemin yanina internetim yoktu giremedim umarim hepinizin bebisleri ve sizler iyisinizdir mayisin son gunleri artik haziran geliyor bebisler 1 yasinda kocaman olacak biz bir yasimiza girdik ama malesefki kutlama yapamadim bulantilarim devam ettigi icin halbuki elbisesi vs hepsini hamile kalmadan once hazirlamistim hayallerle nasip olmadi aramizda pasta kestik insallah 2. Yasini kutlatim guzelce.
Bu arada cok yoruluyorum yinede kizim bir ayi gecmesine ragmen hala kimsede durmuyo bana yapisik gibi duruyo kimsede yemek yemiyor surekli yaramazlik pesinde durduramiyorum disari cikmak bile iskence bu hep boylemi olacakki sanki kasti varmis gibi hep bi huysuzluk 2 haftadir yemek yemiyor yedigini kusuyor ust uste faranjit gecirdigi icinde geniz eti olabilir dedi idrarinida bi turlu alamadim torba durmuyor hareket ettikce torba cikiyor doktor ya iye yada dis dedi ama 2 haftada dis namina bise yok.
Minik kizimdanda haberler vereyim o simdilik iyi haftasiyla uyumlu gidiyor birazcik kilosu az onada doktor iyi beslen dedi ama ben nisaya yemek yedirme cabasi icinde kendimi unutuyorum. Cok cok bel agrisi cekiyorum bide sezeryan dikis yerlerim azcik azcik sizlamaya basladi haa bu arada pitir pitir hareketlerinide hissediyorum ablasi gibi masallah cok hareketli ikinci bebek gercekten cok erken hissediliyormus 15. Haftadan itibaren hissetmeye basladim degsik bir duygu sadece her gorenin aaaa bebegin kucuk neden yaptin diye soylenmesi moralimi bozuyor daha bi kiside iyi ne guzel demedi hemen ilk kelime ayyy daha bebegin cok kucuk niye yaptin zor olacak nasil bakacaksin :-( buda moralimi bozuyor ya bakamazsam diye kendi kendime dusunduruyor beni.
Benden gelismeler boyle kizlar ara ara yine girer bebisimi yazarim rabbim cumlemizin bebeklerini korusun saglik versin opuyorum sizleri

Ya kizlar mayis annelrinin topigine girdim de onlar watsapdan da yazisiyomus bi bide watsapdan konussak esler telefonu elimizden alacak okul mudurleri gibi adamlar kk da konustugumuza bi tane laf ediyo
Benim kuzenlerle var bi wup grubum, bi instagram ım bi de kk, eşim sinir oluyo :)))

Merhaba kizlar uzun zaman giremedim ankaraya geldim annemin yanina internetim yoktu giremedim umarim hepinizin bebisleri ve sizler iyisinizdir mayisin son gunleri artik haziran geliyor bebisler 1 yasinda kocaman olacak biz bir yasimiza girdik ama malesefki kutlama yapamadim bulantilarim devam ettigi icin halbuki elbisesi vs hepsini hamile kalmadan once hazirlamistim hayallerle nasip olmadi aramizda pasta kestik insallah 2. Yasini kutlatim guzelce.
Bu arada cok yoruluyorum yinede kizim bir ayi gecmesine ragmen hala kimsede durmuyo bana yapisik gibi duruyo kimsede yemek yemiyor surekli yaramazlik pesinde durduramiyorum disari cikmak bile iskence bu hep boylemi olacakki sanki kasti varmis gibi hep bi huysuzluk 2 haftadir yemek yemiyor yedigini kusuyor ust uste faranjit gecirdigi icinde geniz eti olabilir dedi idrarinida bi turlu alamadim torba durmuyor hareket ettikce torba cikiyor doktor ya iye yada dis dedi ama 2 haftada dis namina bise yok.
Minik kizimdanda haberler vereyim o simdilik iyi haftasiyla uyumlu gidiyor birazcik kilosu az onada doktor iyi beslen dedi ama ben nisaya yemek yedirme cabasi icinde kendimi unutuyorum. Cok cok bel agrisi cekiyorum bide sezeryan dikis yerlerim azcik azcik sizlamaya basladi haa bu arada pitir pitir hareketlerinide hissediyorum ablasi gibi masallah cok hareketli ikinci bebek gercekten cok erken hissediliyormus 15. Haftadan itibaren hissetmeye basladim degsik bir duygu sadece her gorenin aaaa bebegin kucuk neden yaptin diye soylenmesi moralimi bozuyor daha bi kiside iyi ne guzel demedi hemen ilk kelime ayyy daha bebegin cok kucuk niye yaptin zor olacak nasil bakacaksin :-( buda moralimi bozuyor ya bakamazsam diye kendi kendime dusunduruyor beni.
Benden gelismeler boyle kizlar ara ara yine girer bebisimi yazarim rabbim cumlemizin bebeklerini korusun saglik versin opuyorum sizleri
Boşver sen milleti iyi etmişsin annene geçmekte de biraz rahat edersin. Doğuma kadar kızın da büyür bu kadar bağımlı olmaz. Bu arada baştan popoya 14.2 cm lik kuzuyu sevsinler :)))

Sağol canım. Önemli bişey çıkmaz diye düşünüyorum :)

Sağol canım.
Spiral kist yaparmı ki? 6 kutu şurup verdi doktor. Birde iki ay önce kan değerlerime baktırmıştım adetliyken çok kanamam oluyo die normal çıkmıştı. Ilaca gerek yok Demişti aile hekimimiz.

Sağol canım. Bende gitmedim 6 ay kontrolüne çağırmamıştı zaten:) bir yıl sonra gidecektim.

Sağol canım. :)
Spiral de dıs gebelik olabiliyormus canim ben de kist olmustu ama spiralin etkisi var mi bilmiyorum
Çok şükür cnm hep böyle olur inşş
İnsallah canim sagol
ayy ne sevimlisin sen :KK200:
tesekkur ederiz teyzesi

Deseydin ya canım tlfnu sana tercih ettiğime göre nasıl bir eş olduğunu tahmin et artık diye
Evet canim survivor izliyor kendisi de hergun birsey soyluyorum duymuyor bile ama ben telefonu elime aldigimda suc oluyor
canm benn normal dogm yaptm birhaftalk kontrole gttm sadece bidhada gtmedim 40in ckinca gel demisti bide 6ayda ikisinede gtmedim ins bisey yktr korkuyorum

corabinin esi nerde fistikkkkk
Coraplar hep firarda canim sorma cikartiyor evde surekli corap ariyorum:))
aynen benmki artik sadece bana degil topige trip atiyo:KK70:

Evet benmki de oyle der cok da tinn:KK3:

Cok tesekkur ederim canim:)

Saclar uzamis mi ne:))

Vayy sert cevap:cool:benm aklima gelmezdi valla saf miyim ne:KK70:

Tesekkur ederim dunurcumm:KK19:

Amin amin:))esim oykuye de trip atar:KK70:

Amin canm Allah hepsini bagislasin:)

Ben de parol iciyodm canm bi de minoset iciliyo galiba gecmis olsun
Biraz uzadi canim ama kivircik biraz ucundan ucundan takiyoruz toka:))
Kizlar yarin hastaneye gidiyorum sol omzum inanilmaz agriyor heleki aksam kizimin.son yemegini yedirirken yanma hissediyorum sonrada sol kolum uyusuyor bakalim ne diyecek :KK43:
Gecmis olsun canim insallah onemli birsey degildir
gecmiş olsun canım sonuclar ii çıkar inşallah benimde bi daa ki ay kontrol bakalım daa regl de olmadım

Benimkide emerken ısırıyo mümkün olduğunca tepki vermemeye çalışıyorum o zamn oyun haline getirir diye korkuyorum

Topiğimizin kızları pek hamarat maşallah

Geçmiş olsun canım
Sorma canim kizlarimiz cok hamarat oyle ki bizimki hamaratliktan yerinde hic duramiyor:))

Kızlar şu bebeklerin bizden ayrılmamaları aslında onların sağlıklı gelişimleriymiş, bu en azından bize bir züğürt tesellisi olur diye beğendiğim bir yazıyı sizinle paylaştım. Bazen delirsek de onların bu muhtaç hallerinde ihtiyaçlarını en sağlıklı biçimde karşılayabilmek dileğiyle. Şimdilik iyi geceler, ben minik canavarıma sarılıp uyumaya gidiyorum ;)
(Üşenmeyip sonuna kadar okuyun)

İngilizcede seperation anxiety anlamına gelen ayrılık endişesi her sağlıklı bebekte görülen ve gelişiminin bir parçası olarak değerlendirilen bir durumdur. Neredeyse her bebek 7 ile 18. aylar arasında ayrılık endişesi geliştirir. Ancak 12 ile 18 aylar arasında genellikle en üst seviyeye ulaşır. Bu durum bazılarında daha ağır yaşanırken bazı bebeklerde de daha uzun sürebilir ama bütün bebekler bunu bir şekilde yaşarlar.

Ayrılık ve bu duruma yaklaşım kültürlere göre farklı şekillerde yaşanır. Batılı ülkelerde ayrılıklar çok erken dönemlerde başlarken diğer kültürlerde bebekler hayatlarının ilk yıllarında çok nadir olarak annelerinden ayrılırlar.

Ayrılık endişesinin gelişmesi bebeğinizin size karşı son derece sağlıklı ve sevgi dolu bir bağ geliştirdiğini gösterir. Bu bebeğinizin keyif, rahatlık ve güven kavramlarını sizin varlığınızla ilişkilendirdiğinin güzel bir işaretidir. Aynı zamanda bebeğinizin entellektüel anlamda geliştiğinin yani zeki olduğunun da göstergesidir.

Bebeğiniz artık neye ihtiyacı olduğunu anlatabildiği zaman kendi hayatı üzerinde etkili olabileceğini ve hoşlanmadığı bir durum karşısında sessiz kalıp kabul etmek zorunda olmadığını kavramış durumdadır. Ancak henüz onu bırakıp bir yere gittiğinizde her zaman geri döneceğinizi kavrayacak kadar dünyayı tanımamaktadır. Ayrılık endişesi sadece gündüzleri sizin uzaklaştığınız dönemlerde değil aynı zamanda geceleri yan odanızda hatta yanıbaşınızda uyurken de olabilir.

Aynı zamanda bebeğinizin sizinle en güvenli, en mutlu, en iyi bakıldığı yerde olduğunu ve yaptığı nazların hayatta kalabilme adına olduğunu düşünürsek durum daha da anlaşılır oluyor. Konuyu başka bir açıdan ele alalım; siz onun hem fiziksel hem de duygusal açıdan yaşam kaynağısınız dolayısıyla size olan bağlılığı bir çeşit yaşamını sürdürebilme mücadelesi. Belirli bir zeka seviyesine ulaştığında o da bunun farkına varıyor.

Çocuklukta yaşanan bir çok devre gibi bu da geçicidir. Bebeğiniz zamanla sizden ayrılabileceğini, geri döneceğinizi ve bu arada herşeyin yolunda gideceğini öğrenecektir. Bunu sağlamak büyük ölçüde güvene dayalıdır ve güven oluşturmak da genç yaşlı her insanda olduğu gibi zamana dayanır.

Bebeğimde ayrılık endişesi olduğunu nasıl anlarım?

Ayrılık korkusu çok kolay anlaşılabilecek bir durumdur. Zaten bebeğinizde bu durumu tanımlamış olmalısınız ki bu yazıyı okuyorsunuz. Aşağıdaki durumlar bir bebeğin normal bir ayrılık endişesi taşıdığının göstergesidir;

• Ebeveyne adeta yapışmış gibi ayrılamamak
  • Ebeveyn uzakta olduğu zaman ağlamak
  • Ebeveynlerden birini güçlü şekilde tercih etmek
  • Yabancı korkusu
  • Geceleri anne ya da babayı isteyerek ağlamak
  • Anne ve babanın kucağında kolaylıkla rahatlamak
Ayrılık endişesini gidermenin yolları;

• Bebeğinize bebek olması için izin verin! Bunca zamandır harcadığınız çabalar sonunda karşılığını buldu ve kurmaya çalıştığınız bağ sonunda kuruldu. Dolayısıyla size tersini iddia edenleri kibarca görmezden gelin.
  • Sevginizle bebeğinizi şımartıp bozacağınızı düşünmeyin, sonunda göreceksiniz ki tam aksi olacaktır.
  • Unutmayın! Bebeklik döneminde bebeğinizle ne kadar bağ kurar ve iletişimde olursanız ilerde bebeğiniz o kadar kendine güvenli ve huzurlu büyüyecektir.
  • Mümkün olduğunca az ayrı kalmaya çalışın. Emin olun ki bu da geçici bir dönem.
  • Bebeğinize objelerin devamlılığıyla ilgili dersler verin. Bebeğiniz göremediği zaman bile objelerin halen var olabildiğini öğrendiğinde, siz bakış açısının dışında olduğunuzda kendini daha iyi hissedecektir. Ce eee gibi saklanıp çıkma oyunları ve saklambaç tarzı oyunlar bu olguyu anlamasını kolaylaştırır.
  • Kısa ve huzurlu ayrılıklarla alıştırma yapın. Başka bir odaya gittiğinizde ıslık çalın, şarkı söyleyin ya da bebeğinizle konuşun. Böylelikle sizi göremese bile halen orada olduğunuzu bilecektir.
  • Ondan ayrılacağınız zaman gizlenerek kaçmayın. Belki de gözyaşlarıyla dolu bir hoşçakaldan daha kolay görünebilir ama bu onda sizin her zaman gidebileceğiniz endişesinin devam etmesini sağlar. Bu da bebeğinizin size daha fazla düşmesine ancak güveninin de azalmasına yol açar.
  • Her zaman hoşçakal deyin! Bebeğinize herşeyi anlatın. Dışarı çıkacağınızı, ne işiniz olduğunu, kiminle buluşacağınızı söyleyin ve her defasında gülümseyerek ayrılın. Bebeğiniz hislerinizi gözlemleyecek ve siz onu bıraktığınız için gerginseniz o da gergin olacaktır. Sizin sakin duruşunuz onu da yatıştıracaktır.
  • Bebeğinizi tanıdığı kişilerle bırakın. Eğer yeni bir bakıcıya bırakmak zorundaysanız ikisini yalnız bırakmadan önce bir iki defa üçünüz birlikte vakit geçirin. Sizin yerinize bebeğinize bakacak olan kişinin siz ayrılmadan yarım saat önce gelmesine özen gösterin. Son yarım saati üçünüz birlikte oyun oynayarak geçirin.
  • Oyalama yoluna başvurun. Eğer bebeğinizi başka biriyle bırakacaksanız birlikte oynamalarını sağlayın. Onlar oynarken bebeğinize hoşçakal diyerek ayrılın.
  • Bebeğiniz kendi kendine uzaklaşmaya çalıştığı zaman ona izin verin ve peşinden gitmeyin. Örneğin emekleyerek yan odaya gitmek isterse gözlemleyin ancak engelleyerek kendine güvenini kırmayın.
  • Bir oyuncakla yakınlaşması konusunda onu destekleyin. Bunları sevdiklerinin yerini geçici olarak alan eşyalar olarak tanımlayabiliriz. Bu oyuncaklar sizden ayrı olduğunda onun rahatlamasını sağlar. Bir çok bebeğin yumuşak bir oyuncağı ya da bir battaniyesi vardır ve ayrılık acısını en aza indirgemek için ellerinde tutarlar.
  • Bebekler ebeveynlerinden sadece birine bağlandığı bir dönem geçirebilir. Bunu kişisel almayın. Diğer ebeveyne, aile büyüklerine, akrabalara ve arkadaşlara bu durum kabul edilmesi çok güç gelebilir. Onlara bu durumun gelişimin geçici ve doğal bir süreci olduğunu, sabır ve zamanla geçeceğini anlatın.
Gece uykusunda yaşanan ayrılık endişesi için ne yapabilirim?

• Gece yatmadan önceki zamanı mümkün olduğunca keyifli ve rahatlatıcı geçirmeye gayret edin.
  • Birlikte sarılarak, kitap okuyarak ya da şarkı söyleyerek tensel temas kurun.
  • Yattıktan sonra sizin için ağlıyorsa sizin orada olduğunuzu bilmesi ve güveninin kırılmaması için yanına gidin. Ancak ziyaretlerinizi kısa ve can sıkıcı tutmaya çalışın. Zamanla kendi kendine uyumayı öğrenecektir.
Hiçbir şey işe yaramıyorsa;

Her bebek farklı kişiliğe sahiptir ve bazıları diğerlerine göre çok daha ağır nöbetler halinde ayrılık korkusu yaşayabilir. Eğer bebeğiniz sıradan yollarla ayrılık endişesini aşamıyorsa durumu yeniden gözden geçirmek gerekebilir;

• Bakıcınızı ya da kreşinizi yeniden gözden geçirin. Siz ayrılırken bebeğiniz ağlıyor ve endişeleniyorsa bıraktığınız kurum ya da kişi bebeğiniz için sizin yerinizi yeterince alamıyor olabilir.
  • Bebeğinizi iyi tanıdığı bir akrabanıza ya da dostunuza 15 dakikalık aralıklarla bırakın ve bu süreyi zamanla 1 saate çıkarın. Böylelikle bebeğiniz bilmediği biriyle birlikte olup ekstra strese girmeden ondan ayrıldığınızda geri döneceğinizi öğrenecektir.
  • Hoşçakal deme yönteminizi yeniden gözden geçirin! Bebeğiniz size bakmıyorken kaçıyor musunuz? Çok uzağa gidiyor gibi görünüyor olabilir misiniz? Bebeğinizi göremeğeceğiniz noktaya gelene kadar ağlayarak ve el sallayarak mı ayrılıyorsunuz? Basitçe hoşçakal demek ve hızlı bir şekilde yanaklarından öpüp sarılmak bebeğinizde mucizeler yaratabilir. Sizin yaklaşımınız bebeğinize ayrılığın çok önemli bir sorun olmadığını akşama yeniden görüşeceğinizi göstermelidir.

hee senin durum farkliymis aslinda benm doktor onden kontrolde etmedi direk takti ondan dedim sonra kontrole cagirdi bide

eee tembelmis ama yetisti demek ki :) bizde ayniyiz ayagini kaldirip tirmanmaya calisiyo yapamayacagini anlayinca bagiriyo elinden tutunca kosar gibi yuruyo am elini biraktirmiyo :)
Oo masalahh kuzuyaa tirmanisci yavruu:) bizimki sadece dikiliyorr,tembel canim bizimkisii dogmadan belliydi 40 haftayi gecmisti hic bir kere sanci cikmadi olece yatiyordu yavrum ona kalsa hep yatcaktida iste aldilar:)
bosver onlari canim isallahh bakarsjn saglikkla.ilk 1 2 sene zor olur belki ama sonrasi rahat ediceksin isallah.boz kismetse ikinciyi yapmaya hazirlanirken sen usi bitirmis kolaylamis olcan ole dusun:)

bizimki de agladimi beni ister e 7/24 ben ilgileniyorum 1senede bikac kere uyutmustur babasi ozrllikle uyku arasi aglamalarda kesinlikle beni ister babasibda uyanir ben kucagima alinca tekrar kapatir gozunu biz hafif atlatanlardaniz anneme falan birkir cikarim rahat seviyo annemle oynamayi cnku
agir atlatanlar bosverin isi gucu biraz zor olacak ama hersey kuzucuklar icin

Emrecigimin doğum günü kutlu olsun mutlu huzur lu sağlıklı bi ömür yaşasın inşallah.

Amin canim tesekkur ederim:)

Bütün eşler kk ne takmış sanırsın illegal bi klübe üyeyiz. Bizimki de teli elime alınca söyleyır bak bakalım milletin çocuğu kaç takla atmış, ne kadar kaka yapmış diye laf sokuyo bana :p

O kötü olmuş işte, zaten kendilerine benzetmeye yer ararlar seninki de tam kapak olmuş :KK43: Gerçi çok sevinirse, anne senin doğum tarihi kesin yanlıştır eskilerin doğum tarihleri genelde yanlış yazılır kimliğe de ki bi kursağında kalsın sevinci :KK62:

Youtube da da var canım marshmellow dan yapılıyor şeker hamuru ama ben üşendiğim için hazır kullanıyorum
Ayrıca geçmiş olsun canım inşallah önemli bişey çıkmaz

Aslinda guzel cevapmis bu.doguma geldgnde cok havaliydi da bugun pek bisey demedi:))

ben de bagiriyorum arada:(

Annenle kal canm iste ne guzel.konusanlara da kulak tika.ilk bikac yil zor olck hatta smdi bile zorlaniyosundur fiziksel olarak ama hepsi gececek iki kiz arkadas gbi buyuyecekler ne guzel.benm de okuldan arkadasim benden 1 hafta once dogum yapmisti tekrar hamile smdi ve temmuzda ikinciyi doguracak.napsin yani.biz de yasayabilirz ayni seyleri kimse elestrmesin valla.ay ne guzel iki tane kizin olck ya cok tatli:)))smdi bana bile yap dyolar da cesaret edemiyorm ama olursa da yapck bisey yok yani

M mutube gecmis olsun canm stres yorgunluk falan da yapiyo onu.uni ye hazirlanirken bende de oluyodu cok

Spiral de dıs gebelik olabiliyormus canim ben de kist olmustu ama spiralin etkisi var mi bilmiyorum

İnsallah canim sagol
tesekkur ederiz teyzesi

Evet canim survivor izliyor kendisi de hergun birsey soyluyorum duymuyor bile ama ben telefonu elime aldigimda suc oluyor

Coraplar hep firarda canim sorma cikartiyor evde surekli corap ariyorum:))

Biraz uzadi canim ama kivircik biraz ucundan ucundan takiyoruz toka:))

Gecmis olsun canim insallah onemli birsey degildir
Sorma canim kizlarimiz cok hamarat oyle ki bizimki hamaratliktan yerinde hic duramiyor:))
Bende Araştırdım biraz sprial dış gebeliğe neden olabiliyor muş:/

Back
X