2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    497
Sultan Kavruta bende gittim canım, ama benım doktorum FSM tıp merkezınde Nurdan Hanım, kendısı istenılen hastaneye geliyor, medıstate onada yakın, ayrıca Nurdan hanımında anlaşması var orayla :)) bız orda doguralım senınle:KK52::KK52::KK52: :))

oooooo anladımmmmm süpermiş.. Böyle yoldaş çıkmasıda iyi oldu yani :KK34: ben şu an gittiğim hastane olmazsa %95 oraya gelcem zaten.. Ama bişey sorcam? Nurdan hanım dediğin kişiyi nasıl buldun ki sen?


Cnm senin dogum 24 haziran degilmiydi:KK53:

benim köfte önde çıkıyor :KK1: bende haftasını tutturmak için tarihi öne alıyorum :KK1:


Aslında şöyle oldu; kayıt için ilk gittiğimde bize bakan doktor ve ebenın kım olduğu söylendi ebe bizim bilgilerimizi girdi ve gebe kalırsan haberimiz olsun takıbını yaparız cunku dogumdan sonra da takıbınız devam edecek bebeğin asıları falan olacak dıye bızı bılgılendırmıstı. gebe olunca ugradım kaydımı aldılar bılgılerımı kaydettıler ve ası tarıhlerını falan soyledıler bu tarıhlarde ugra dediler yanı 5 ay önce oldu bunlar. simdi de bana verilen tarihe geldık bende hatırlattım ası kartı verdıler ve ılk dozu yaptılar. bızım sağlık ocagı temız ve ebe ve doktor da cok ılgılı artık tanıyorlar ve hastalarını ızlıyorlar.bebek takıbı ıçın de ıyı olacak bence.
doktoruma gelınce ona sordum ve aslında olmasanızda olur dedı fakat hemsıre bır tanıdıgım da amelıyathanede mıkrop kapma ıhtımalıne karsı olsan ıyı olur demıstı ve ben olmaya karar verdı. 2 doz yapılacakmıs. dogumdan sonra 1 doz daha yapılacak boylece 5 yıl korunmus olacağım.Karar sızın artık.

ben zaten bebeği koruyacağına kanaat getirdikten sonra yaptırmaya karar verdim kesin.. Ben kayıt için gittiğimde bu aşılardan bahsedildi ama srıcam srni dedi hemşirem bana..bekliyorum bakalım :KK1:
 
kızlar günaydın iki gecedir sol bacağımda ayağımla dirsek kısmı arasında bi acı hani damar damar üstüne bindi deriz ya öyle btün bacağım acıyor kasılma gibi. farklı bişey masaj yapıyorum geçiyor ama çok ağrıyor neden ki acaba böyle yaşayan var mı magnezyum içmiyorum ondan mı acaba
 
günaydın canlar özledim siziii işlerden dolayı giremiyorum..bu sabah ilginç bir mide bulantısı var bende..hiç mide bulanmayan ben berbat durumdayım:26:
 
kızlar günaydın iki gecedir sol bacağımda ayağımla dirsek kısmı arasında bi acı hani damar damar üstüne bindi deriz ya öyle btün bacağım acıyor kasılma gibi. farklı bişey masaj yapıyorum geçiyor ama çok ağrıyor neden ki acaba böyle yaşayan var mı magnezyum içmiyorum ondan mı acaba

Canım sol tarafına yatıyorsan sürekli ondan oluyordur.Benim hem sol hem sağ tarafta oluyor.Elevit kullanıyorum iki gündür doktor seni baya rahatladır içinde 100 mg magnezyum var.Ama gece yine aynı ağrılar vardı.Demekki eksiklikten değil yatıştan kaynaklıymış bunu anlamış oldum.Tabi bu benim için geçerli canım.
 
bende ilk demir hapı kullanmaya başladığımda cok sorun yaşamıştım sonra bal şerbetini keşfettim...
tavsiye ederim
her sabah bir kup sıcak suya 1 tatlı kaşığı bal karıştırıp içiyorum ve faydasını gördüm... tavsiye ederim

canım doğumdan sonra asla içme ve yeme bal çocuğa geçer emzirirken bebeklere yasak aklınızda bulunsun ben bi yiğenimi bu şekilde kaybettim sakın arkadaşlar
 
Belki o daha farklı bişe bekliyordur o yüzden yada tekmeleri küçüktür bebeişinin en kısa zaman da hisseder canım rahat ol eşimde bi kaç gündür hissediyor ondan önce hissetmiyordu

benimkide hissetsin artık istiyorum ya canım ben bi tek yaşıyorum o mutiş duyguyu paylaşmak istiyorum artık:KK49:
 
Ay darısı basıma canım benım, insallah benımkıde normal olur. Ki cok karsıydım ben oldum olası normale, sezeryan varken ne gerek var derdım hep. Ama hamıle kalmamla normal ıster oldum bılemıyorum, rabbım kolaylıklar verır normal olur ınsallah.
Ama o epiduralin belde agrı bıraktıgını soyluyor herkes, benım zaten belim çok hassas, ona hıc cürret edemıyorum bir ömürboyu bel rahatsızlıgıyla yasayamam dıyorum ya zaten belimde bi hassaslık söz konusu :S
Hurmayı ben denıycem canım sende dene, hurma bu sonucta yararı olur zararı olmaz mübareğin.. Ama son haftalarda yıyın erken yemeyın dıyolar yoksa erken doguma sebep olurmus acıklık yarattıgı ıcın

anaaam ben şuanda okadar çok hurma yiyorumki..:KK53: işyerinde tok tutuyo diye..yemiyim ozaman..Allah nasip kısmet ederse bende normal istiyorum arkadaşların dediği gibi pozitif düşünmek buna inanmak ve bol dua çok önemli
 
Gunaydinnnnn ♥♥♥♥
Vede gorusmek uzere kizlar :KK3:
Arkadaslar kahvaltiya gelecek sabahtan beridir hazirlik yapiyorum....:KK53:
Sabah sabahta cekilmiyormus misafir canim birde almaya gidecegim....
kendinize iyi bakin :KK54:
 
Sağol canım, darısı sizlere olsun, hatta daha güzel sonuçlar olsun, diyet vermesin doktorunuz. Bakalım ben ne yapacam:KK43: inşaallah tuzlu yediklerimede kısıt gelmez. Ne yaparız biz:26:

inşallah diyetin çok sıkı olmaz canım. zaten çok aşırı yüksek çıkmamış, üst sınıra yakın. biraz karbonhidratı kesersin muhtemelen... :KK20:
bizim tahliller de dediğin gibi güzel çıkar inşallah...
 
Canım sorun değil git sonuçlarını göster doktora ama telefonla randevunu al öyle git.Para ödemiyosun sonuçlar için canım 1 ay geçsede önemli değil ilgilenir Batuhan Hoca.Daha dün senin durumunda olan arkadaşlar vardı 15 gün izinliymiş ama hepsine baktı.

hmmm. öyle mii...:KK16:
tamam canım teşekkür ederim. bende göstereyim bari sonucumu dediğin gibi. boşa gitmesin...
 
kabızlık sorunu yaşayan var mı aranızda?
bugün başladı benim ve feciiiii durumda...
bol su içiyorum kuru meyve ve hurma yiyorum her gün ama nedense yine de buldu beni bu illet...
varsa kesin çözüm önerisi olan beklerim arkadaşlar

canım ilacı hoşaff :KK56: ben beter haldeydim bi tencere kuru kayısıdan hoşaf yaptım günde bi kase yedim ve mütiş iyi geldi
 
Gunaydin kizlar asimi olup geldim asi acitmiyor yapilirken yakmiyor .Portatif bir aletle de bebegin kalp atislarini dinledi. Vup vup atiyordu cok tatli.su an durum iyi detaylari gelistikce aktaririm:KK23:
 
Duygularınız yoğunlaşır…

.Anne olmak, bir kadının hayata karşı sağlam ve kararlı durmasını teşvik ederken kendine özgü bir hassasiyet, yumuşak kalplilik ve içtenliği de beraberinde getirir.
Anne olduktan sonra duygularını daha yoğun şekilde yaşamaya başlayan pek çok kadın görürüz.
Annelik bir kadının manevi dünyasını zenginleştiren, duygularının daha iyi farkına varmasına ve daha kolay paylaşabilmesine yardımcı olan bir süreçtir.Anne olmakla birlikte bir kadın sadece kendi çocuğunun değil çevresindeki başka kimselerin de iç dünyalarını algılamaya daha hazır ve yeterli hale gelir.
Anne olmuş pek çok kadının ilişkilerinde paylaşıma daha açık, daha olumlu ve daha anlayışlı olduğu gözlemlenir.
İnsan ilişkilerinde kaliteyi arttıran bu özellikler, anne olmuş kadınların çoğu zaman daha tatmin edici ve daha keyifli bir yaşam sürmelerini sağlar.
Anne olmuş kadınların sadece çevresindeki diğer bireylerle değil içinde bulunduğu toplumun geneliyle ilgili duyarlılığı da artar
. Toplumsal kötüye gidişler ya da yanlış politikalar karşısında aslında en büyük değişim potansiyeline sahip grup annelerdir.
Çocuğu için daha iyisini isteme şeklinde ifade bulan anneliğe özgü duyarlılık, zamanla anne olmuş kadının kimliğini oluşturan genel bir iyiye yönelme eğilimine dönüşür..
İşte bu da anneleri, toplum içinde iyiye doğru değişimin başrol oyuncusu yapar.




çok güzel bi yazı.. paylaşım için sağol arkadaşım :KK19:
 
Amaaaaaaaaan o cocuk buyuyene kadar egemen bağış mı kalır yaa bu ınsanlar ne enterasan hee!! :mad: Cok sevıyolar heves kırmayı! Neyse.. Bende adının sonuyla soyadı kafıyelı oluyo dıye dusunmustum, bide soyadı kısa ya şöyle uzun bi ısımle daha şık duracagını dusundugumden önerdim canım, dogrusunu sız bılırsınız. Aslında ben ıstıyodum Egemen ismini ama gecmıste cok gıcık bırını anımsattıgı ıcın bana vazgecmıstım canım


canımcım çok haklısın. Bende öyle diyorum bu çocuk büyüyene kadar Egemen Bağış mı kalır diyorum :KK70: Biz evde naya bayan alıştık Egemen Taha olarak sesleniyoruz hep. Değiştirmeyi düşünmüyorum. Şirket genel müdürüm diyor kalından inceye doğru gitsin bilmem ne Efekan da onun fikriyidi. Dün eşime bahsettim dedim ben Egemen istemiyorum vazgeçtim. Hazyır olmaz olmaz deyip konuyu kapattı oda çok benimsemiş bu isimleri. Birde manevi bir yönü de var bizim için Egemen isminin. Rahmetli kayınpederimin bi isteğiymiş bu. Vural ismi yada Egemen ismi Vural ismini kuzeni çocuğuna koymuş bizede egemen kaldı. Gerçi ben ismi beğenmeseydim Egemen ismini yine koymazdım o da ayrı bir konu tabi :KK70::KK70::KK70:
 
acıbadem olduğuna eminmisinz canım o hastanenin :):):) ista ben gitmiştim kaç sene evvel normal hastalik için dünyanın parasıydıı ki sigortam olmasına raağmen (özel )
ben medical parkta yaptırdım detaylı ultrason 380 tl, başka bir yerdede yaptırmıştım 170 tl , ist çok pahalııı

:)) evet canım..başta sgk ile anlaşması olmayan bir doktorum vardı orda iyi para ödüyordum ama adamdan soğudum hani hallederiz abi tiplerinden vardı ya biraz ona benziyordu :) sonra şimdi gittiğim doktoruma başladım sgk ile anlaşmasının olması beni ayrıca mutlu etti ve çok memnunum doktorumdan..özel tahliller hariç para ödemiyorum..ayrıntılı ultrason ve ikili tarama için ödedim para okadar..

Aynen öyle benim bide 3 sene sonra tedaviyle oldu daha fazla endişe var bende nerdeyse her hafta hastaneye gidiyordum kontrole ama şimdi hissetmeye başlayınca içim rahat oldu 1 aydır gitmiyorum doktora Pazartesi gidicez çok şükür

:) harketlerini hissettikçe insan rahatlıyor..eskiden doktora gittikten 3 gün sonra başlıyordum nasıl iyimi kalbi atıyormu demeye..Allahtan hareketler başladı da rahatladım biraz daha :)

Ben yeni uye oldim 33yasindayim 22 haftalik hamileyim paylasimlari okudum herkes benim gibi heycan icinde allah hepimize kucagimiza almayi nasip etsin allah kolay dogumlar nasip etsin insallah

hoşgeldin canım :) paylaşımlarını güzel haberlerini bekliyoruz :)

Kızlar 50 gr glukoz yükleme sonucum 146 çıkmış, sınır 140 idi. Oradaki hemşire yüksek çıkarsa sonucun 3 gün sonra gelecen 100 gr yüklemesi yapacağız 3 saatte demişti:KK36::KK52: korkarak doktorumu aradım hocam sonucum bu diye, korkma çok değil, biraz diyet ile halolur dedi. 100 gr yüklemeye gerek yok dedi. Yarın diyetisyene gideceğim, inşallah çok sıkı rejim vermez. :KK52: Son iki haftadır abartmıştık canım, hergün kabak tatlısı yenirmi :KK53::KK52::KK37: artık unut Elif Su'yum canım benim. Galeta kemiririz kızımla:KK16::KK16: hocam peki ya dikkat etmezsem ne olur şeker hastasımıyım dedim, yok canım dedi. Sen biraz fazla kilo alırsın dedi, çocuk iri doğar dedi, ve sezaryen yapılır dedi.... Eeee sezaryen isteyenlere duyurulur.... Pufpuf özellikle sen istiyorsun ya, bol bol ye kilo al :KK52::KK51:

ay banada kesin diyet dicek... ah bir izne ayrılsamda düzenli yürüyüşler düzenli bir yemek alışkanlığım olsa..ama daha çok var iş işten geçecek ben izne ayrılacağım...gözünaydın canım Allahtan sınırda daha fazla çıkmamış...

Kizlar bugun bana metroda yer verdiler demek ki artik hamile oldugum net anlasiliyor.:21::21: tombik gobisliyim yihuuuuuui

:) bende yer istiyorum bende :))) ama sabah erken bindiğimden otobüse hep oturarak geliyorum :)

Duygularınız yoğunlaşır…

.Anne olmak, bir kadının hayata karşı sağlam ve kararlı durmasını teşvik ederken kendine özgü bir hassasiyet, yumuşak kalplilik ve içtenliği de beraberinde getirir.
Anne olduktan sonra duygularını daha yoğun şekilde yaşamaya başlayan pek çok kadın görürüz.
Annelik bir kadının manevi dünyasını zenginleştiren, duygularının daha iyi farkına varmasına ve daha kolay paylaşabilmesine yardımcı olan bir süreçtir.Anne olmakla birlikte bir kadın sadece kendi çocuğunun değil çevresindeki başka kimselerin de iç dünyalarını algılamaya daha hazır ve yeterli hale gelir.
Anne olmuş pek çok kadının ilişkilerinde paylaşıma daha açık, daha olumlu ve daha anlayışlı olduğu gözlemlenir.
İnsan ilişkilerinde kaliteyi arttıran bu özellikler, anne olmuş kadınların çoğu zaman daha tatmin edici ve daha keyifli bir yaşam sürmelerini sağlar.
Anne olmuş kadınların sadece çevresindeki diğer bireylerle değil içinde bulunduğu toplumun geneliyle ilgili duyarlılığı da artar
. Toplumsal kötüye gidişler ya da yanlış politikalar karşısında aslında en büyük değişim potansiyeline sahip grup annelerdir.
Çocuğu için daha iyisini isteme şeklinde ifade bulan anneliğe özgü duyarlılık, zamanla anne olmuş kadının kimliğini oluşturan genel bir iyiye yönelme eğilimine dönüşür..
İşte bu da anneleri, toplum içinde iyiye doğru değişimin başrol oyuncusu yapar.

ellerine sağlık canım çok güzel bir yazı :)

kabızlık sorunu yaşayan var mı aranızda?
bugün başladı benim ve feciiiii durumda...
bol su içiyorum kuru meyve ve hurma yiyorum her gün ama nedense yine de buldu beni bu illet...
varsa kesin çözüm önerisi olan beklerim arkadaşlar

canım şekersiz kayısı hoşafı iyi geliyor..yeğenime sürekli yapıyoruz..sulu şeyler yemeye çalış..dikkat et arkadaşım..çoğu hamileliklerde hemoroid başlıyormuş...kabızlıktan ötürü..lifli yiyecekler tüketmeye çalış canım..geçmişolsun...

Canım Eskişehir ve Kayseri Acıbadem şubeleri devlet sigortalı hastalara bakıyor diğer acıbademler tamamen özel. Başka özel hastanelere göre pahalı yine ama tahlillerde falan para ödemiyorsun mesela yani Sigorta'nın karşıladığı herşeyi karşılıyor. Sadece aldıkları katkı payı diğer özellere göre biraz pahalı. Ama mesela Bursa Acıbadem hiçbişekilde sigortalı hasta bakmıyor herşey parayla.

ben ikili taramayada detaylıu ultrasonada verdim ayrı ücret ama tam kan tahlillerinde sorun çıkmıyor :)

Günaydın güzel anneler ve tatlı-şirin bebişleri.

günaydın hatunlar ve fıstık bebekler :KK49:

günaydın güzel anneler güzel ve yakışıklı yavruları :)

kızlar günaydın iki gecedir sol bacağımda ayağımla dirsek kısmı arasında bi acı hani damar damar üstüne bindi deriz ya öyle btün bacağım acıyor kasılma gibi. farklı bişey masaj yapıyorum geçiyor ama çok ağrıyor neden ki acaba böyle yaşayan var mı magnezyum içmiyorum ondan mı acaba

benim geceleri inanılmaz bir kramp giriyor..hani yüğzerken girer ya..çığlık çığlık uyandım 2 gece sanki bir bıçak saplıyorda içinde çeviriyor..zavallı kocam :) birşey oldu sanıyor..besmele ile uyanıyor :))

canım doğumdan sonra asla içme ve yeme bal çocuğa geçer emzirirken bebeklere yasak aklınızda bulunsun ben bi yiğenimi bu şekilde kaybettim sakın arkadaşlar

bak ben bunu bilmiyordum...iyi oldu..sağol canım..

Gunaydinnnnn ♥♥♥♥
Vede gorusmek uzere kizlar :KK3:
Arkadaslar kahvaltiya gelecek sabahtan beridir hazirlik yapiyorum....:KK53:
Sabah sabahta cekilmiyormus misafir canim birde almaya gidecegim....
kendinize iyi bakin :KK54:

günaydın :) afiyet olsun :) Ali Yasin e lop lop et olsun :)

Gunaydin kizlar asimi olup geldim asi acitmiyor yapilirken yakmiyor .Portatif bir aletle de bebegin kalp atislarini dinledi. Vup vup atiyordu cok tatli.su an durum iyi detaylari gelistikce aktaririm:KK23:

portatif alet çok iyi ..benimde ebe dinlettirmişti..ne güzel bir sesmiş o yavrumun kalp atışı sesi...:) geçmiş olsun canım...kurtuldun sende :)

günaydın güzel insanlar ve onların güzel ve yakışıklı melekleri :) inşallah güzel haberler alacağımız bir gün olur..bugün benim randevu günüm..Asyamın kalbine bakıcak kardiyolog :) iyi haberlere ihtiyacımın olduğu birgün :) size güzel haberler vermek ümidiyle...
 
Son düzenleme:
kızlar bu sabah bebeğim hiç harelet etmedi nedenki acaba gece çok güzel b tekme atmıştı halbu ki çok tedirgin oluyorum:KK43:

korkma canım geçen hafta ctesi ve pazar moralim çok kötüydü biliyorsunuz..ve bebeğim neredeyse 2 gün doğru düzgün hareket etmedi ettiysede ben hissetmedim..ama sağolsun 3 gündür annesine ben burdayım anne diyor :)
 
X