2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    497
ıyyykkkk sana çok geçmiş olsun canım en çok korktuğum şey şeker yüklemesi iğrenirim ben şekerli sudan çayımı da şekersiz içerim yıllardır saf glikozu nasıl içicem acaba ama kararlıyım o hafta dikkat edicem yememe:KK52::KK52:arkadaşımın 180 çıktı ilki ve 100 gr da yüklediler 3 saat boyunca aç kalıp saat başı kan vermiş bi tüp hadi bakalım sen ucuz kurtulmuşsun 100lükten :KK9:

Sağol canım, darısı başına, korkma bende içemem demiştim ama yanında limon götür, sıkmana izin verirlerse içine 1-2 damla izin veriyorlar. Aynen limonata gibi oluyor. İçersin, korkma
 
ben benim şu an gittiğim hastaneyi hiç yazmiyim şok olmayın..
gerçi yazmıştım önceden :KK1:

Hisar hastanesi sezeryan 7.000 tl
normal 6.000 tl

bide İstanbul Medistate sezeryan 2.000 civarı

zaten muhtemelen bu ikisinden biri olucak o yüzden bunlarda yoğunlaştım..

bende medistate hastanesini düşünüyorum pufpuf , eşimin ablası 2 yıl önce orda yaptı doğumunu odaları hemşireleri falan çok iyiymiş hatta bırgun daha kalmak istemiş çok rahat etmiş:)) ücretini bilmiyordum sormamıştım. sen yenımı sordun. fiyatıda iyiymiş ozaman. :KK52::KK52:
 
bende medistate hastanesini düşünüyorum pufpuf , eşimin ablası 2 yıl önce orda yaptı doğumunu odaları hemşireleri falan çok iyiymiş hatta bırgun daha kalmak istemiş çok rahat etmiş:)) ücretini bilmiyordum sormamıştım. sen yenımı sordun. fiyatıda iyiymiş ozaman. :KK52::KK52:

canım fiyatı yeni sormadım,bu fiyat arkadaşımın yaptığı fiyat 1 sene önceki..
ama aynen dediğin gibi hastane,odalar,hemşireler,hizmet herşey harikaydı valla bayılmıştım bende..
hangi doktoru düşünüyosun peki tercihin varmı? Ben o arkadaşımın gittiğini Sultan Kavrut'u düşünüyorum (hatta önceden kendisine gitmişliğimde var)
 
bi benim koca hissetmiyo heralde hislerinimi aldırmış napmış bilmiyom bildiğin debeleniyo çocuk içerde bak diyorumm yoo ben hissetmedim diyo sinir oluyorum yaaaa:KK47:

Belki o daha farklı bişe bekliyordur o yüzden yada tekmeleri küçüktür bebeişinin en kısa zaman da hisseder canım rahat ol eşimde bi kaç gündür hissediyor ondan önce hissetmiyordu
 
dün benimde izin günümdü birkaç yerle görüştüm genelde satıcıların dediği tekbaşınıza rahat kapatıp açacağınız bir model seçin ve çok ağır olmasın dedi..kraft ve chiccodan modellerini ismini bilmiyorum gösterdi..



:) evet tekmelemeden önce hep merak ediyordum kalbi atıyormu yaşıyormu bebeğim napıyor..allahtan endişlerim azalmaya başladı tekmelerle beraber :)



:)) alemsiniz ikinizde :)) benim ağrı eşiğim aslında yükske değil ama normal doğum konusunda ısrarcıyım :)) koldan yapılan aşı yada iğne değil ama popomdan yapılan iğne benide huzursuz ediyor azcık nedendir bilmem :)

Aynen öyle benim bide 3 sene sonra tedaviyle oldu daha fazla endişe var bende nerdeyse her hafta hastaneye gidiyordum kontrole ama şimdi hissetmeye başlayınca içim rahat oldu 1 aydır gitmiyorum doktora Pazartesi gidicez çok şükür
 
Özeline derken, hangi hocaya? Oranın hocaları hastanede bakmıyor dışarıda muayenehanesine gitmiştim, Bülent Berkere, çok pahalıydı 2 sene önce 250-300 arası idi muayenesi, iyi doktordu ama hastanede kan vermeye gittiğimde çok beklerdim sıra, bıkmıştım artık muayeneye git oraya git ömrüm yollarda geçmişti. Şimdi Başkente gidiyorum 9.00 gibi en gez 10 gibi bitiyor her işlemim, inşaallah büyük hastane de öyledir. Kadın doğum ayrı Maltepe de, ve çok yoğun olmuyor.

Canım iki doktor var 16:00 ten itibaren özel muayene oluyosun.Ücret 61 lira idi yeni 122 lira oldu.Ben Batuhan Özmene gidiyorum.
 

canım fiyatı yeni sormadım,bu fiyat arkadaşımın yaptığı fiyat 1 sene önceki..
ama aynen dediğin gibi hastane,odalar,hemşireler,hizmet herşey harikaydı valla bayılmıştım bende..
hangi doktoru düşünüyosun peki tercihin varmı? Ben o arkadaşımın gittiğini Sultan Kavrut'u düşünüyorum (hatta önceden kendisine gitmişliğimde var)

Sultan Kavruta bende gittim canım, ama benım doktorum FSM tıp merkezınde Nurdan Hanım, kendısı istenılen hastaneye geliyor, medıstate onada yakın, ayrıca Nurdan hanımında anlaşması var orayla :)) bız orda doguralım senınle:KK52::KK52::KK52: :))
 
amin canım. çok geçmiş olsun sana...





kızlar bende 20 haftada batuhan beye gitmiştim. detaylı ultrason yazmıştı. ankara üni de yaptırdım, 2 gün sonra çıkacak dediler. çıkacağı zaman doktor 10 gün hastanede olmayacaktı o yüzden sonucu gösteremedim. şimdi detaylı sonucunu cd ile filan vermediklerinden başka doktora da alıp götüremem. muayenemin üzerinden nerdeyse 1 ay geçecek. batuhan hocaya da gösteremem heralde artık. göstermek için yeni muayene kaydı isterler dimi? sinir oldum. bir daha ank. üni ye gitmek istemiyordum zaten muayene 133 tl olmuş... bizim eve çok ters ve tahlilleri filan çok zaman alıyor. detaylı ultrason sonucu bile 2 gün sonra çıkan bi yer yani... detaylım boşa gitti şimdi başka bi yerde daha mı yaptıracam başka doktora gösterebilmek için yaw :KK53::KK53:

Canım sorun değil git sonuçlarını göster doktora ama telefonla randevunu al öyle git.Para ödemiyosun sonuçlar için canım 1 ay geçsede önemli değil ilgilenir Batuhan Hoca.Daha dün senin durumunda olan arkadaşlar vardı 15 gün izinliymiş ama hepsine baktı.
 
20 ve 21. haftalarımı yazdım... Hormonlara teslimiyetim ve yüksek bunalımımla karşınızdayım!

http://beybilianne.blogspot.com.tr/2014/02/20-ve-21-gebelik-haftalar-hormonlara.html

Keyifli okumalar sevgili gebedaşlarıma....
:nazar::emir_bebek:

Canım iki doktor var 16:00 ten itibaren özel muayene oluyosun.Ücret 61 lira idi yeni 122 lira oldu.Ben Batuhan Özmene gidiyorum.


Evet tüm özel muayenelere yeni yılda zam geldi, Başkentte 56.00 tl di yeni 122 oldu.
 
Kızlar bel ve sırt ağrıları için egzersizler var netten çok rahat bulabilirsiniz.Evde çok rahat yapabileceğiniz şeyler.benim belden ziyade sırt ağrım var hemde yatsam bile geçmiyor.dün akşam başladım egzersizlere ve dün gece biraz rahat uyudum.az da olsa rahatladım gibi hissettim..
benimde böle sağ tarafımda belimmi tam neresi bilmiyorum ama böle ayağımı bastıkça yürüdükçe ağrıyor, sanki topallıyor gibi yürüyorumm. adı sitesinin yada lins vs bir şey göndersenn
 
gece gece güldürdün beni bu nasıl günlük böle.:KK9:
bak canım sana kısaca yazacağım dicem ama pek kısa olmıcak:
çok kolay ama çalışmak gerekiyor o gün hatırlamak için. Kısaca tarif edeyim:7 cm açılana kadar derin nefesler alınabiliyormuş ama kişiye görede değişirmiş. Ortalama 5-7 cm açılma olana kadar normal nefes alıyoruz. Doğum sancısı 90 saniye sürermiş 30 geliş 30 sancı 30 gidiş olarak.

1. 30 da 2 adet karın nefesi alıyoruz diyaframa karnınız şişecek ama böylece bebişe oksijeni depoluyoruz

2. 30 da sancı olacağı için derin nefes alınamiyormuş o yüzden dilimizi üst ön dişlerimizin arkasına koyup, köpek nefesi alır gibi hıh hıh hıh yaparak kısa nefesler alıyoruz bu sancıyı hafifletiyormuş

3. 30 da sancı gidiyor be yine derin karın nefesi alıyoruz.bebişe oksijen yolluyoruz.

8 cm açıldıktan sonra ise ebeler sölüyor zaten kaç cm olduğunu yine ilk 30 ve son 30 aynı derin karın nefesi alıp bebeğe oksijen depoluyoruz,sadece ortadaki 30 da yani sancının en şiddetli olduğu anda
2 mum 1 tüy üfler gibi yani üf üf üffffff tarif edebildimmi bilmem ama bu şekilde nefes alıyoruz buna ve o köpek nefesine yüzeysel nefes deniyormuş yani gırtlaktan dönüyor nefesiniz o yuzden bebeğe oksijen gitmiyor bu esnada.aldığımız o derin nefesler bebeğin oksijensiz kalmasını önlüyor ve sancıları hafifletip doğumu kolay ve hızlandırıyormuş.doğru nefes almayan kişilerde sancı ağrısı fazla hissedilirmiş ve hep yüzeysel nefes aldığı için bebek oksijensiz kalırmış.bunu doğumunuza kadar evde yapın dediler alışın ve doğumda hatırlayıp yapmak kolay olsun dediler. Birde bunu yanınızda duracak kişiye öğretin size hatırlatacak ve uygulatacak bu kadar şimdilik inşallah anlatabilmişimdir. nettende bakabilirsiniz. Vardır sanırım.

oxsitosin hormonu doğumu başlatan hormonmuş hurmada bol miktarda var 38. haftadan sonra yemeye başlayın bölece doğum kolay oluyormuş ayrıca bu hormonun diğer adı sevgi hormonu anne bebeğini emzirirken cinsel birliktelikte ve doğumda salgılanırmış en çok.suni sancı dedikler şey aslında bize sancı vermiyorlarmış doğum başlamadıysa serumun içine oxsitosin hormonu katıorlarmış ebe biz size sevgi veriyoruz deyip espri bile yaptı hatta.

yani herşeyi sizn vucudunuz yapıyor dedi.

birde suyunuz ve kanamanız olmadığı sürece ilk sancıda hastaneye gelmeyin dedi.evde geçirin bu vakti yanınızda bri olsun yürüyün ılık duşa girin belinize sıcak su torbası koyun ve endorfin masajını yaptırın dedi.sancılarınız 5 dakika aralıklara düştüğünde çıkın gelin dedi.1 saat içinde doğurursunuz dedi.herşey normalse tabi doktorunuz zaten herhangi terslik varsa baştan söler dedi.yani böle işte amma yazdım heeeekız koca dersi anlattım nerdeyseeeeee

inşallah işe yarar.


Kız allah senden 1 degıl 1000 defa razı olsun vallahi üşenmemiş yazmıssın helal olsun
Foruma bu zaman kadarki en buyuk ıyılıgı sen yapmıssındır, kesın!
Bu yazdıklarının hepsını bır not defterıne bırbır yazıcam canım
Bir an önce ezberlemeye calısıcam
Takıldıgım bır yer olursa sorarım hocam :KK70:
 
Biz de Egemen dedik. Ama kime söylediysem ıyyy Egemen Bağışş diyorlar. Yada diyorlarki tok bir isim olsun. Serttan yumuşağa doğru gider isim ve soy isim uyumlu olur diyorlar. Melela Efekan Şen gibi.

Amaaaaaaaaan o cocuk buyuyene kadar egemen bağış mı kalır yaa bu ınsanlar ne enterasan hee!! :mad: Cok sevıyolar heves kırmayı! Neyse.. Bende adının sonuyla soyadı kafıyelı oluyo dıye dusunmustum, bide soyadı kısa ya şöyle uzun bi ısımle daha şık duracagını dusundugumden önerdim canım, dogrusunu sız bılırsınız. Aslında ben ıstıyodum Egemen ismini ama gecmıste cok gıcık bırını anımsattıgı ıcın bana vazgecmıstım canım
 
gel gel :) bekleriz güzeldir Eskişehirimizde :) ayrıntılı ultrasona ben 180 ödedim oda perinatologumuz Eskişehirin ve Türkiyenin hatrı sayılır doktorlarından perinatoloji uzmanı.. Acıbademe dışarıdan geliyor. kan testleri için ödemedim ayrı ücret ama ikil tarama içinde ödemiştik 40 mıydı 60mıydı unuttum
acıbadem olduğuna eminmisinz canım o hastanenin :):):) ista ben gitmiştim kaç sene evvel normal hastalik için dünyanın parasıydıı ki sigortam olmasına raağmen (özel )
ben medical parkta yaptırdım detaylı ultrason 380 tl, başka bir yerdede yaptırmıştım 170 tl , ist çok pahalııı
 
çok alemsin walla erkek çıktın:KK9:
çocuk okuyunca kendinden soğur yaaa sen en iyisimi tekmeler başlayınca başla günlüğe canım:KK42:

Bi delikanlı olsun da hele bunları tek tek anlatıp 'ne gıcık cocuktun sen, bı hamıleleık yasatmadın' dıcem ona! :KK70: Şunun şurasında kaldı 3 ay, paşanın umru değil! :KK70:
 
X