2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    497
korkma canım gönlünü ferah tut benimde 14 şubatta renkli ugs. çok var daha sen dua et bebeğini görmüşsün ben göremedim 2 haftadır ve daha 4 haftamız var hiç dert etme mevlam koruyor bebeklerimizi ve artık inanın bizler o kadar bilinçliyizki yediğimize içtiğimize giydiğimize dikkat ediyoruz oturup kalkarken herşeye herşşeye dikkat ediyoruz biz bu kadar sakınıyoruz mevlam onları koruyor kalbini ferah tut dua ediyorum ben burdaki bütün anneler için

ve inan burdakilerle hep kardeş gibi hissediyorum kendimi ben artık sayelerinde sigaradan tiksindim


Sağol canım. allah razı olsun.. Burası da olması bu dr lar adama kafayı yedirir. Ben devlet hastanesine gidiyorum.. Doğal olarak çok kalabalık olduğu için öyle özeldeki gibi tek tek anlatmıyorlar.. Ağızlarından lafı kelpetenle alıyorum.. Dediğin gibi dr lar gibi olduk.. Hastaneye gitmeden internetten her şeyi araştırıp öyle gidiyorum. Bir şey atlamayalım diye.. Her şey bebişlerimiz için.. Zaten Rabbimin koruduğunu kimse koruyamazda. Dr en ufak bir şey söylese hemen korkuyoruz.. Eşimde kızdı.. Kalbini sakın bozma bir şey olmaz dedi.. Hepimiz kardeşiz canım.. Birbirimize destek oluyoruz.. İyisi sizler varsınız.. En azından aynı duyguları yaşıyoruz ve birbirimizi anlıyoruz.. Allah ım tüm anne adaylarının yavrularını korusun ve bağışlasın.. Aminnnn..
 
selam benide listeye eklermisiniz bebeğiim kız olacak ve tahmini doğum tarihi 22 haziran:KK19:

Herkese merhaba kızlar. Sizi uzun zamandır takip ediyordum. Bugünkü Facebook muhabbeti itibariyle artık ben de konuya dahil olayım dedim:) tabii aranıza kabul ederseniz.. Ankara'da oturuyorum ilk bebeğim 30 yaşındayım kızım olacak inşallah 5haziran da tahmini doğum tarihimiz. Alıntı vs yapmayı bilemiyorum umarım pufpuff görür msjımı ve beni de listeye ekler... Normalde çalışıyorum ama şu sıra raporluyum evde takılıyorum yaklaşık bir aydır. Kanamam oldu plasenta aşağıdaymış biraz o yapıyormuş kanamayı. Allah'tan sorun ortaya çıktı da ben de rahat bir nefes aldım. Allahım kimseye göstermesin çok sıkıntılı bir süreç.. Plasenta previa mı neymiş rahatsızlığımın adı. Bu arada bu rapor sayesinde herkesin yazdığını neredeyse satır atlamadan okuyorum. Inanılmaz keyifli. Ama doğrusu çok vakit alıcı. Gündüz çok yazıyorsunuz yahu:KK1: ben işe gitmemesine rağmen sabah erken kalkan arkadaşlara imreniyorum doğrusu. Hayatım boyunca hiç öyle olamadım. Keşke erken kalkabilsem azıcık. Işe başlayınca çok zorlanıcam kesin:KK1:
Sizin de gördüğünüz gibi gayet geveze bir insanım ilk günden korkutmayayım sizi:KK17:
Ayy inşallah arada kaynamaz yazdıklarım. Sabah olsun bi an önce de hoşgeldin yazılarınızı göreyim istiyorum hihhi
Ha bi de ben hala tekme hissetmiyordum. Bakıyordum foruma benim dönemde olup hissetmeyen kimse kalmadı diye hayıflanıyordum. Ama sanki dün geceden beri bi şeyler hissediyorum. Bilemiyorum gaz gibi de geliyor ama inşallah tekmedir. Tekmedir artık değil mi nerdeyse 5 aylık olucaz yani tembel kızım Nazlı kızım narin kızım..

kızlar öncelikle hoşgeldiniz aramıza.. ama bilgiler eksik, listeyi gördünüz tam yazın bilgileri hemen eklerim :KK34:

Gunaydin kk nin eennnn guzel anneleri ve eennnn sirin bebekler... gunaydin canim arkadaslarim gunaydin gunaydin gunaydiiiiinn :)
Sabah sabah cosasim var yine :) iki haberim var size. Birincisi bugun oglusumla gorus gunumuz, cok mutluyum. Ikincisi bende sifayi kaptim galiba dunden beri bogazim giciklaniyo r agriyor hele oksurunce asagi kadar tirmalanmis sanki bogazim. Boyle olan var miydi aranizda kizlar nasil iyilestiniz. Nasil onlem almaliyim

yavrucağınla buluşman güzel ve unutulmaz geçer inş.. haber vermeyi unutma :KK34:


tatlıcım sezeryan konusunda iyi düşün derim. Biraz araştırma yap makale oku. en azından epidural normal doğum yapmayı seç. İnan ilerde pişman olursun sezeryanı seçersen. Yüzyıllardır kadınlar ve tüm memeli canlılar doğuruyor bu başka bi duygu ve muhakkak yaşamalısın. Doğumda kadının tüm hücreleri de yenilenir. Hem bebek hem senin için çok faydalı. Kendini telki edecek bi sürü yazı ve doktor tavsiyeleri var. Allah insanlara kaldıramayacağı acıyı vermez hem psikolojik hem fizyolojik olarak böyledir. Lüften biraz düşün

tatlım bu söylediklerinin hepsini biliyorum.. bilinçliyim ve farkındayım da.. ama beni ancak ben gibi olan, acı eşiği düşük olup buna katlanamayanlar, bitek iğneden bile deli gibi korkanlar veya başkalarına göre amaaaan o da ne ki denecek şeyleri ben gibi uçlarda abartanlar bilir,anlar..
üzgünüm.. normal doğumu asla düşünmüyorum, Allah'tan ekstra bi durum gelmezse.. büyük konuşmakta istemem ama.. düşünmemi gerektirecek tek bişey bile yok bu konuda, netim.. elbette Allah kaldıramayacağımız yükü yüklemez zaten ama buda benim tercihim.. pişman olmayacağımada çok eminim.. 1 sene önce çok yakın bi arkadaşım ve 2 ay öncede aynı arkadaşımın ablası sezeryan yaptılar doğumu.. nazar değmesin tek bi ağrıları, sızıları hiçbişeyi olmadı ve aynı gün akşamı dolanmaya bile başlamışlardı.. bünyeden bünyeyede değişen bişey bu belki ama ben sezeryancıyım..


Sağol tatlım.kendimi normal doğuma adadım. Ben de daha önce doğurmadım ama bu bambaşka bi deneyim. Hani eskiler derler ya çatır çatır doğurdum diye. Aynen öyle çatır çatır doğuralım kızlar. Sağlık problemi olmadığı sürece sezeryan yasaklanmalı bence. :KK1:

Aynen katiliyorum sana sezaryen dogum mecburi olmadikca yasaklanmali. Normal dogum hem anne icin hem bebek icin cok faydali. Insan dogasinda olan bir seyi nasil reddedip ameliyati tercih edebilir ki.

Allah korusun be :KK20:

Kızlar moralim cok bozuk dün demiştim ya hiç hareketini hissetmyrm diye bgn saglık Ocağı'na kan sonuclarını almaya giittm hemşeriye dedim aşıdan beri hissetmyrm diye o da kalp atışlarına baktı 136 cıktı normlade 150civarı çıkardı dedi için rahat. Etsn ultrasona gir istersen kordon dolanmış olabilir cok moralim bozuldu saat 1 de Dr aradım gitcm dua edin bişey olms olmasın

yuhhh hemşireye bak,ne alaka yaaa..
zaten kalp atışları bebek büyüdükçe düşüyo aynı kalmıyoki bunu özellikle söyledi bana geçen kontrolde dokrotum.. 170'lerdeyken 160'lara inmişti benimde..
ama için rahat etsin tabi, git mutlaka.. gelincede bize yaz canım..



Ya pufpuf bizi uyardı onun suçu yok, ben yoğun talep üzerine açtım, ve burada sorulduğu için yazdım, artık yarından itibaren burada bu konu ile ilgili konuşmayalım,

doğru..
ben 2-3 defa özellikle "önemli" diye yazarak uyardım sizleri :KK34:



instagramda ekledim cnım seni.. Diğer anne adayları da ekleyebilir.. Kullanıcı adum burayla aynı.. Ama benim eşimde aynı. resim ekletmem nazar değer diyo =)

tamam canım :KK34:
 
kızlar Pufpuff un pipilisinin kıyafetlerini gördünüz mü çok güzeller

maşallah ne kaynana görümce var millette bizimkiler çöp bile almadı daha

off anam:KK1: offf


evet kızlaaaar..
cici topiğimize bakabilirsiniz, köftemin cicilerini ekledim :KK1:
aaaay bu arada sağol arkadaşım güzel sözlerin için :KK19:
 
Endol adlı ilacı ilk defa senden duydum, benimkiler düşük önleyiciydi canım, hala kullanıyorum önlem almak amacıyla... Ağır işler yasak bana, sürekli dinlenecekmişim, kilo problemi de işte sürekli oturmaktan, yatmaktan ortaya çıktı bende, eskiden koşubandında deliler gibi koşarak spor yapan biriydim, kilo problemim yine vardı ama daha sağlıklıydım, kilomu kontrol altında tutuyordum. Hamile kalınca kanama problemi yaşadım ve sonuç bu işte... Kanamam da rahim içi yapı bozukluğundandı işte, rahim 12. haftaya kadar aşağıda olduğundan benim durumum o zamanlar daha da riskliydi ki kanama yaşadım zaten :KK43:

Ne ilaci kullaniyosun bende progestan kullaniyodum 12.haftaya kadar simid bisey kullanmiyorum ben de rahim anamolisi var
 
Kizlar selam bir uyumusum bir uyumusum iste bu saat olmus.Izmir de bir de yagmur var o yuzden herhalde.neler neler yaptiniz tatli annecikler ve onlarin tatli bebisleri.
 
ben geldim a dostlar bir erkek anası olarak :) sonunda öğrendik ilk gündern beri babamızın ve bütün ailelerin tek kız tahmini olmamasından mütevellit oğlum varlığını ispatladı bugün :KK9: pek ilgisiz bi doktordu sağlığı iyi dedi üçlü test içn kan verdik ultrasona taaaa 6şubata randevu aldık :KK53: ne olursa olsun musmutlu işimize döndük küççük herifimle çalışmaya devam şimdiden aa sünneti aa askerliği aaa gelin aması diye evhamlandıkça annem gülme krizlerine girdi :)

pufpufcumm listeye eklermisin küççük erkekimi isim rıfat yazabiliriz diğer adı kesin değil daha :KK49:

oooooh hayırlı olsun sonunda netleşti yani..
yazıyorum hemen canım :KK34:
 
Kızlar ilaç tartışmalarınızı okudumda bana doktorum elevit decevit gibi ilaçlar vermedi hiç.Sadece gyno ferro sanol kullanıyordum birde calcimax vermişti calcimaxı içemedim oda folic plus verdi onun içindede kalsiyum var diye.Birde b12 iğnelerim var.Elevit decevit bunlar ne için ? içeriği ne bu ilaçların ?

vitamin için canım.decavit d vitamini ama içinde demir folik bütün vitaminler herşey var tamamne anne için :KK34: b 12 değerim benimde dşüüt iğne vurunuyorum bende o yüzden 15 günde bir 5 tane toplam :KK34:
 
Selam canım.. Elevitte Decavitte vitamin ilacı.. Doğuma kadar kullanılıyormuş.. Dr um bana 16. haftada yazmıştı.. Ama bnm tavsiyem elevit yazdırma.. O ilaçta domuz jelatini varmış.. Eğer vitamin kullanacaksan decavit öneririrm. İçeriği aynı en azından domuz jelatini yok..

Anladım canım ama içeriklerini merak ettim ben.Benim içtiğim ilaçlardada çeşitli vitaminler var acaba eşdeğer olduğu için mi vermedi doktorum neyse bidahaki kontrolde sorarım artık..
 
kızlar bende yarın sağlık ocağına gidicem muhtemelen aşı olucam hemşire 12sinden sonra gel demişti
işler yoğun değil bu aralar acaba diyorum rapor yazdırsam 2 günlük yarın cuma sonra cumartesi ohh bide pazarı eklerim süper süper olur ama sağlık ocağı rapor yazıyomu yazıyorsada işyerleri kabul ediyormu bilmiyom
 
vitamin için canım.decavit d vitamini ama içinde demir folik bütün vitaminler herşey var tamamne anne için :KK34: b 12 değerim benimde dşüüt iğne vurunuyorum bende o yüzden 15 günde bir 5 tane toplam :KK34:

Anladım canım bidahaki kontrolde sorarım artık..Bu arada ben hamile kalmadan önce 10 tane B12 iğnesi bitirdim.Sonra doktorum tekrar verdi ama vurulmadım baktım değerim yine düşmüş doktorumdan azarı işittim sonra tekrar 5 tane daha bitirdim :KK1: günaşırı vuruldum ben.Son kontroldede yine verdi 15 günde bir vurulacağım onları.Ben iğne kullanmadığım zaman düşüyor b12im o yüzden sanırım ömür boyu aylık iğne kullanıcam :KK43:(
 
Anladım canım ama içeriklerini merak ettim ben.Benim içtiğim ilaçlardada çeşitli vitaminler var acaba eşdeğer olduğu için mi vermedi doktorum neyse bidahaki kontrolde sorarım artık..

Canım içeriğinde tüm vitaminler var. Belli oranlarda.. Sana vermeme sebebi kullandığın ilaçlarda varsa o yüzdendir.. Mesela 3 aydan sonra normalde folik asiti bıraktırıyorlar ama bana yazdığı kan ilacında (gyno ferro) Folik asitte var.. Normalde bırakılıyor ama demirle birlikte onuda içmiş oluyorum..
Birde eğer sağlığına dikkat ediyorsan ve yeşil sebzeleri çok tüketiyorsan vitamin ihtiyacını oradan da karşılarsın. Ama yine de takviye veriyorlar..
 
kızlar bende yarın sağlık ocağına gidicem muhtemelen aşı olucam hemşire 12sinden sonra gel demişti
işler yoğun değil bu aralar acaba diyorum rapor yazdırsam 2 günlük yarın cuma sonra cumartesi ohh bide pazarı eklerim süper süper olur ama sağlık ocağı rapor yazıyomu yazıyorsada işyerleri kabul ediyormu bilmiyom

yazıyor elbet, işyeride kabul ediyor.. sorun yok
 
İnşaallah canım, hiç birimiz yaşamayalım. Kız benimki 20. Haftadayız. Bende öyle sürekli haraket hissetmiyorum. Gece yatağa yatınca gaz sancısı hissediyorum, onun dışında tekme nasıl oluyor bilmiyorum, belki benim gaz sancısı dediklerim tekme :) çokda önemli değil zaten dr.um 22. Haftadan sonra sık sık hissedecen korkma o zamanda uyku uyuyamıyacan, şimdi tadını çıkart diyor :)

Sen kime gidiyorsun Ankarada, hadi bakalım detaylı sonuçların iyi çıkar inşaallah.

Ben tip fakultesinde rutinleri yaptiriyorum ozel bir doktorum yok kim varsa iste..dogumu 29 mayista yapmayi dusunuyorum oraya devam etmeye basladim bakalim ordaki dojtor yesim hanim tanimiyorum daha bakalim .[/QUOTE]


mrb canım.. bende ankaradayım..bende zekai tahire gidiyorum sürekli.. tıp fakültesi nasıl.. Herkes bir şey diyor.. Zekai tahirde ben riskli gebelik bölümünde takipteyim fmf hastası olduğum için.. Ama orasıda herkes riskli olduğu için randevu falan alınamıyor.. Tıp fakültesi nasıl? Bizde hergün dr değişiyor.. Tıp fak. tek bir dr mu takip ediyor. Orada da durum aynı mı?
 
Anladım canım bidahaki kontrolde sorarım artık..Bu arada ben hamile kalmadan önce 10 tane B12 iğnesi bitirdim.Sonra doktorum tekrar verdi ama vurulmadım baktım değerim yine düşmüş doktorumdan azarı işittim sonra tekrar 5 tane daha bitirdim :KK1: günaşırı vuruldum ben.Son kontroldede yine verdi 15 günde bir vurulacağım onları.Ben iğne kullanmadığım zaman düşüyor b12im o yüzden sanırım ömür boyu aylık iğne kullanıcam :KK43:(

anladım canım seninki zaten varmış bende yoktu b12 eksikliği hamilelikte düştü.çok etkiliyor vurun ignelerini canım.ömür boyu igne değilde ilaç oalrak kullanırsın korkma bu kadar benim arkadaşımdada var ama mühim bişey değil :KK34:
 
Canım içeriğinde tüm vitaminler var. Belli oranlarda.. Sana vermeme sebebi kullandığın ilaçlarda varsa o yüzdendir.. Mesela 3 aydan sonra normalde folik asiti bıraktırıyorlar ama bana yazdığı kan ilacında (gyno ferro) Folik asitte var.. Normalde bırakılıyor ama demirle birlikte onuda içmiş oluyorum..
Birde eğer sağlığına dikkat ediyorsan ve yeşil sebzeleri çok tüketiyorsan vitamin ihtiyacını oradan da karşılarsın. Ama yine de takviye veriyorlar..

Evet canım benim içtiğim ilaçlardada folik b12 d vitamini daha hatırlayamadığım vitaminler var.Birde dediğin gibi ben sağlıklı beslenmek daha önemli ben dikkat etmeye çalışıyorum ama bebeğim için yeterlimidir bilmiyorum.
 
Evet canım benim içtiğim ilaçlardada folik b12 d vitamini daha hatırlayamadığım vitaminler var.Birde dediğin gibi ben sağlıklı beslenmek daha önemli ben dikkat etmeye çalışıyorum ama bebeğim için yeterlimidir bilmiyorum.


canım zaten drlar belli aralıklarla tahlil falan yapıyorlar.. Muhtemelen şu an yeterlidir.. Aksi bir durum olduğunda zaten takviye verirler.. Hem sen anladığım kadarıyla o takviyeleri içtiğin ilaçlarla alıyorsun..

Bizler çok pimpirikliyiz.. Annelerimiz ne ultrason görmüüş ne ilaç =) biz hamile kalasıya ilaçlarla ayakta duruyoruz.. :KK66:
 
merhaba canlar...bana bişeyler yazın beynimi yiyen şu evhamlardan kurtarın beni nolur..şeytan resmen tepemde dolanıyo..kızımın hareketlerini hissetmiyorum diye yedim kendimi..bi kıpırtı duysam sanki içimdeki endişeler sel gibi akıp gidicek..işim ağır sürekli stres..hiç dikkat etmiyorum kendime..bu cumartesi randevum var..saatler günler geçmek bilmiyorum..işten izin alıp aniden doktora gidesim var..bu kadar fazla düşünmek iyi değil hemde günah biliyorum onu benden çok düşünen koruyan Rabbim varediyorum O'na emanet ama böyle olmak istemiyorum ben :KK5:

Canım bende senle aynı durumdayım.Allaha sığınıp dua ediyorum.Randevum 3 Şubatta.İyi şeyler düşünmeye çalışıyorum elden başka birşey gelmiyor çünkü.ben normalde çok sabırsız bir insanımdır ama Rabbim hamileliğimde bana sabrı öğretiyor.Bende sabrediyorum inşallah herşey yolundadır ve bebeğim sağlıklıdır.
 
X