2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    497
İnşaallah canım, hiç birimiz yaşamayalım. Kız benimki 20. Haftadayız. Bende öyle sürekli haraket hissetmiyorum. Gece yatağa yatınca gaz sancısı hissediyorum, onun dışında tekme nasıl oluyor bilmiyorum, belki benim gaz sancısı dediklerim tekme :) çokda önemli değil zaten dr.um 22. Haftadan sonra sık sık hissedecen korkma o zamanda uyku uyuyamıyacan, şimdi tadını çıkart diyor :)

Sen kime gidiyorsun Ankarada, hadi bakalım detaylı sonuçların iyi çıkar inşaallah.

merhaba, ben yeni üyeyim, 20 haftalığım ve benimki kısmetse kız olacak. hepimizin bebişi hayırlı uğurlu olsun. Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin.

ben doktor konusuna hala karar veremedim :KK14:, gittiğiniz doktorları ve memnun olup olmadığınızı benimle paylaşabilir misiniz? çok sevinirim tavsiyede bulunursanız. bu arada kısmet olursa normal doğum istiyorum ve normal doğum taraftarı iyi bir doktor arıyorum.[/QUOTE]


Ben başkente gidiyorum canım, Filiz hoca ve Göğşen hoca çok iyiler. Başkentte muayene 122.50 tl. Tahliller içinde genelde para almıyorlar, sadece 2 li 4 lü taramada ek ücret yatırıyorsun, çok sıra beklemiyorsun. Genelde 9.00 gibi gidiyorum, 10 gibi her işim bitmiş oluyor.artı hafta sonu veya akşam şikayetim olursa aciline gidiyorum, temiz ve güzel hastane. Öncekilerde hep özel muayeneye gidiyordum, tamam dr. Çok iyi olabilir ama kendimi güvende hissetmiyordum. Şimdi biliyorumki bana birşey olsa aciline gittiğim an beni takip eden dr. Oraya gelecek ve benimle ilgilenecek.
 
Herkese merhaba kızlar. Sizi uzun zamandır takip ediyordum. Bugünkü Facebook muhabbeti itibariyle artık ben de konuya dahil olayım dedim:) tabii aranıza kabul ederseniz.. Ankara'da oturuyorum ilk bebeğim 30 yaşındayım kızım olacak inşallah 5haziran da tahmini doğum tarihimiz. Alıntı vs yapmayı bilemiyorum umarım pufpuff görür msjımı ve beni de listeye ekler... Normalde çalışıyorum ama şu sıra raporluyum evde takılıyorum yaklaşık bir aydır. Kanamam oldu plasenta aşağıdaymış biraz o yapıyormuş kanamayı. Allah'tan sorun ortaya çıktı da ben de rahat bir nefes aldım. Allahım kimseye göstermesin çok sıkıntılı bir süreç.. Plasenta previa mı neymiş rahatsızlığımın adı. Bu arada bu rapor sayesinde herkesin yazdığını neredeyse satır atlamadan okuyorum. Inanılmaz keyifli. Ama doğrusu çok vakit alıcı. Gündüz çok yazıyorsunuz yahu:KK1: ben işe gitmemesine rağmen sabah erken kalkan arkadaşlara imreniyorum doğrusu. Hayatım boyunca hiç öyle olamadım. Keşke erken kalkabilsem azıcık. Işe başlayınca çok zorlanıcam kesin:KK1:
Sizin de gördüğünüz gibi gayet geveze bir insanım ilk günden korkutmayayım sizi:KK17:
Ayy inşallah arada kaynamaz yazdıklarım. Sabah olsun bi an önce de hoşgeldin yazılarınızı göreyim istiyorum hihhi
Ha bi de ben hala tekme hissetmiyordum. Bakıyordum foruma benim dönemde olup hissetmeyen kimse kalmadı diye hayıflanıyordum. Ama sanki dün geceden beri bi şeyler hissediyorum. Bilemiyorum gaz gibi de geliyor ama inşallah tekmedir. Tekmedir artık değil mi nerdeyse 5 aylık olucaz yani tembel kızım Nazlı kızım narin kızım..
hoş geldin aramıza canım :KK34: evet gündüz yazılar yogun oluyor e bizde kalabalıız az kişi yok burda maşallah :KK1: bu arada çok geçmiş olsun dinlenmene bak keyfini çıkar bende çalışan bayanlardanım 2 ay daha çalışmayı planlıyorum eşim çık çık diyor ama dinlemiyorum :KK1: benimde kızım olucak sen benden 10 gün öndesin.hareketlerini hisssetmek için erken bikaç haftası daha var sanırım.ben 10 gü önce hissettim bebeiğimi :KK16: ama daha da hissedemedim :KK34: endişe etmeye gerekte duymuyorum cuma kontrolüm var bakalım.tekrar hoşgeldin canım :KK9:
 
[ı]benimkide ters c şeklinde gözüküyordu ultrasonda, şuanda da rahmim tam anlamıyla yuvarlak değil tabi ama bebek içerde rahatmış, inşaallah sen de iyi olursun canım benim... Senin kanamaların hala devam ediyor mu tatlım, benim kanamam 8. Haftada oldu devamında 2-3 hafta azar azar arada bir gelmişti, 13. Haftadan sonra rahatladım çok şükür... Benim şuanda kilo problemi olduğundan ileride tansiyon çıkmasından endişeleniyor doktorum... 6. Ayda falan tansiyon çıkma ihtimalim sözkonusu, rabbim korusun... Hayırlısı artık az yemeye çalışıyorum da hareketsizlik kilo yapıyor bana, çok hareket etmem de yasak olduğu için düşük ihtimalimden dolayı, günde 10 dakika düzenli yürüyüş verdi doktorum zamanla 20 dakikaya çıkarabilirmişiz eğer bebek de iyiyse... Kiloyu kontrol etmemiz için bu düzenli yürüyüş şartmış... Kilolu hamile kalıp da üzerine 10 kilo da alan bir ben varım heralde bu forumda :KK5:[/ı]


canım bende kilolu bi hamileyim ama sadece şuana kadar 1 kilo aldım ama ultrasona girdiğimde bebek çok net görünmüyo buda beni çok üzüyo henüz cinsiyet bile öğrenemedim 25. Inde doktora gidicem ama söyleyip söylemeyeceği bile muamma tansiyonum sınırda 12-13 lerde ilaç şimdi gerek duymuyo ama ilerki aylarda tansiyon ilacı kullanabilirmişim...işim oturarak hiç hareket şansım yok öğle yemeklerinden 1-2 saat sonra 10-15 dk fabrikanın etrafında yürümeye çalışıyorum :KK14:
 
Kızlar ilaç tartışmalarınızı okudumda bana doktorum elevit decevit gibi ilaçlar vermedi hiç.Sadece gyno ferro sanol kullanıyordum birde calcimax vermişti calcimaxı içemedim oda folic plus verdi onun içindede kalsiyum var diye.Birde b12 iğnelerim var.Elevit decevit bunlar ne için ? içeriği ne bu ilaçların ?
 
Selam canım. Benim son adet tarihim 1 Eylül ama Dr tahmini doğuma 5 Haziran demişti. Dr un dediğiyle burası uyuşmuyor. Hangisini referans almalıyım sizce. Şimdi gönderdiğin linke de bakıcam eklemeye çalışayım kendi takvimin olsun:) ama dr a tekrar mı sorsam neden 5 i dedi yaa

Aynıyız seninle benim de Sat 1 eylül. Banada bebeğin ultrason ölçümleri önde gidiyor bana da 5 ile 8 haziran arası doğum dedi. Ama ben hala 8 ine göre takvime giriyorum. Çünkü başka dr gittiğinde o da sana son adet tarihini soruyor ve ultrason ekranına giriyor.
 
Günaydın hanımlar :)

Sizlere danışmak istiyorum. Bebek arabası çok elzem midir? Sadece Oto Koltuğu/Taşıma Koltuğu ilk aylarda işimizi görmez mi?
Şöyle anlatayım; Ben aslında Travel Sistem Bebek arabası istiyordum bir kaç araştırma yaptım fiyat anlamında çok yüksek geldi bana beğendiklerim. Çok kullanmayacağım birşey için bu kadar para vermek doğru gelmiyor bana. Ayrıca, öle bebeğimi tek başıma bebek arabasına atıp gezecek biri değilim. Çalışıyorum ve aynı zamanda da tek başıma da bebekle gezmek zor olur diye düşünüyorum. Bu arada araba kullanamıyorum. Hafta sonları eşimle beraber çıkarız diye düşünüyorum. O zamanda sadece Oto Koltuğu/Taşıma Koltuğu işimi görür diye düşünüyorum. Zaten ben işe başladığımda havalarda soğumuş olacak.

Bu konuda sizin fikirleriniz nedir? Bebek arabası olmazsa olmaz mıdır? Bir türlü karar veremiyorum.

aslında bende bu konuda aynı senin durumundayım.treval sistemlere bnde baktım çok konforlu güzel fakat gereksiz pahalı.ben bebek arabasından ziyade oto koltuga önem veriyorum sonuçta biçok yere arabayla gidiyoruz.ama bebek arabası da almayı düşünüyorum.çünkü herkes bunalırsın çıkmak istersin diyor tecrübeli olanlar.hemde yaz mevsimi olucak yani arabayla kendmizi bi sahile atmak isteriz muhtemelen.treval sistem de 3 lü takım oluyor ben e bebekte ikili takım gördüm.baby2go ve kidy markalarının.son derece güzeller o begendiğim pahalı arabaların konforunda.yüksek ve büyük tekelerlekli.sonra taşıması katlaması kolay.zaman zaman eşlerimiz olmadan da kullanmamız gerekeblir dolmuş vs... fiyatlarıda 600 ciivarydı diger baktımlarımın 4 te 1 i resmen.gereksiz para vermemek lazım arkadaşım bi daha gidip bakarsam resmini çekip atarım :KK34:
 

benim eşim bu konuda baya temkinli.. Kesinlikle öyle hemen resimdi videoydu koydurmam diyo (nazardan dolayı) bende ısrarla koycam diyorum bakalım nolcak :KK1:


instagramda ekledim cnım seni.. Diğer anne adayları da ekleyebilir.. Kullanıcı adum burayla aynı.. Ama benim eşimde aynı. resim ekletmem nazar değer diyo =)
 
kızlar bu sabah sağlık ocağına gittim tetanoz aşımın ilk dozu yapıldı şu anda ağrım yok inşallah olmaz kan aldılar sonuçları pazartesi alacağım şubatın 21 inde de şeker yüklemesi yapacaklarmış nasıl yaptırcam hiçbir fikrim yok çünkü ben sabah kalkar kalkmaz kahvaltı yapmassam sonra uzun süreli midem bulanıyor ve çok zor kendime geliyorum bugün eve gelince bile yarım saat lavabodan çıkamadım çok kötü oldum
 
Selam canım. Benim son adet tarihim 1 Eylül ama Dr tahmini doğuma 5 Haziran demişti. Dr un dediğiyle burası uyuşmuyor. Hangisini referans almalıyım sizce. Şimdi gönderdiğin linke de bakıcam eklemeye çalışayım kendi takvimin olsun:) ama dr a tekrar mı sorsam neden 5 i dedi yaa

canım doktorlar tam tarih söylemiyorlar genelde 3 gün söylüyorlar banada mesela 19/20/21 haziran arası dedi
ama bunlar net tarihler değilmiş zaten son 2 ayda kontrol lerimiz sıklaşacakmış bu tarihten 15 gün öncesi olma ihtimalide varmış yani
doktorun verdiği tarihten 10 gün önce veya sonra olabiliyor

örnek yengem doktor 12 mart dedi yengem 15 inde doğum yaptı hemde kızımız oldu :)
 
tünaydınlar güzel annişler.. Maşallah hızınıza yetişemiyorum.. Dün gece sayfalarca okudum bugün açtım yine nerede kaldığımızı şaşırdım :) Anne adaylarımız çook heyecanlı çookk..

Kızlar lütfen bnm için de dua edin bebişlerinize dua ederken.. 3 lü taramamız temiz çıktı çok şükür ama dr bebeğin bağırsağında elegant izlendi dedi.. bende o ne demek diye sordum. Dr tek başına bir şey ifade etmez ama birkaç olgu biraraya geldiğinde sıkıntı var demektir dedi :KK43:( Peki ne zaman netleşir dedim.. Ayrıntılı ultrasona bir gir ondan sonra dedi.. Ayrıntılı ultrason tarihimiz 11 Şubat. O zamana kadar napıcam bilemiyorum.. Allah'ım inşallah bir şey çıkmaz.. Dua edin kızlar.. Birbirimize ettiğimiz dualar kabul olur..
 
Kızlar moralim cok bozuk dün demiştim ya hiç hareketini hissetmyrm diye bgn saglık Ocağı'na kan sonuclarını almaya giittm hemşeriye dedim aşıdan beri hissetmyrm diye o da kalp atışlarına baktı 136 cıktı normlade 150civarı çıkardı dedi için rahat. Etsn ultrasona gir istersen kordon dolanmış olabilir cok moralim bozuldu saat 1 de Dr aradım gitcm dua edin bişey olms olmasın

hayırlı haberlerle gel canım bende 10 gündür hissetmiyorum ama endişe de etmedim.cuma da ben gidicem hadi git gel de burda endişelenen arkadaşlara da ilaç ol :KK34:
 
Kızlar ilaç tartışmalarınızı okudumda bana doktorum elevit decevit gibi ilaçlar vermedi hiç.Sadece gyno ferro sanol kullanıyordum birde calcimax vermişti calcimaxı içemedim oda folic plus verdi onun içindede kalsiyum var diye.Birde b12 iğnelerim var.Elevit decevit bunlar ne için ? içeriği ne bu ilaçların ?



Selam canım.. Elevitte Decavitte vitamin ilacı.. Doğuma kadar kullanılıyormuş.. Dr um bana 16. haftada yazmıştı.. Ama bnm tavsiyem elevit yazdırma.. O ilaçta domuz jelatini varmış.. Eğer vitamin kullanacaksan decavit öneririrm. İçeriği aynı en azından domuz jelatini yok..
 
ben geldim a dostlar bir erkek anası olarak :) sonunda öğrendik ilk gündern beri babamızın ve bütün ailelerin tek kız tahmini olmamasından mütevellit oğlum varlığını ispatladı bugün :KK9: pek ilgisiz bi doktordu sağlığı iyi dedi üçlü test içn kan verdik ultrasona taaaa 6şubata randevu aldık :KK53: ne olursa olsun musmutlu işimize döndük küççük herifimle çalışmaya devam şimdiden aa sünneti aa askerliği aaa gelin aması diye evhamlandıkça annem gülme krizlerine girdi :)

pufpufcumm listeye eklermisin küççük erkekimi isim rıfat yazabiliriz diğer adı kesin değil daha :KK49:
 
tünaydınlar güzel annişler.. Maşallah hızınıza yetişemiyorum.. Dün gece sayfalarca okudum bugün açtım yine nerede kaldığımızı şaşırdım :) Anne adaylarımız çook heyecanlı çookk..

Kızlar lütfen bnm için de dua edin bebişlerinize dua ederken.. 3 lü taramamız temiz çıktı çok şükür ama dr bebeğin bağırsağında elegant izlendi dedi.. bende o ne demek diye sordum. Dr tek başına bir şey ifade etmez ama birkaç olgu biraraya geldiğinde sıkıntı var demektir dedi :KK43:( Peki ne zaman netleşir dedim.. Ayrıntılı ultrasona bir gir ondan sonra dedi.. Ayrıntılı ultrason tarihimiz 11 Şubat. O zamana kadar napıcam bilemiyorum.. Allah'ım inşallah bir şey çıkmaz.. Dua edin kızlar.. Birbirimize ettiğimiz dualar kabul olur..

korkma canım gönlünü ferah tut benimde 14 şubatta renkli ugs. çok var daha sen dua et bebeğini görmüşsün ben göremedim 2 haftadır ve daha 4 haftamız var hiç dert etme mevlam koruyor bebeklerimizi ve artık inanın bizler o kadar bilinçliyizki yediğimize içtiğimize giydiğimize dikkat ediyoruz oturup kalkarken herşeye herşşeye dikkat ediyoruz biz bu kadar sakınıyoruz mevlam onları koruyor kalbini ferah tut dua ediyorum ben burdaki bütün anneler için

ve inan burdakilerle hep kardeş gibi hissediyorum kendimi ben artık sayelerinde sigaradan tiksindim
 
kızlar bu sabah sağlık ocağına gittim tetanoz aşımın ilk dozu yapıldı şu anda ağrım yok inşallah olmaz kan aldılar sonuçları pazartesi alacağım şubatın 21 inde de şeker yüklemesi yapacaklarmış nasıl yaptırcam hiçbir fikrim yok çünkü ben sabah kalkar kalkmaz kahvaltı yapmassam sonra uzun süreli midem bulanıyor ve çok zor kendime geliyorum bugün eve gelince bile yarım saat lavabodan çıkamadım çok kötü oldum

Aynen bende öyle canım, benimde şubat 14 de. Bir arkadaşım yanında limon götür dedi. Aç karnına birde 75 cc sıvı şeker içirecekler. Ay söylerken bile midem bulanıyor. O da yanında limon götür, arada yalarsın dedi :)
:KK52:
 
kızlar Pufpuff un pipilisinin kıyafetlerini gördünüz mü çok güzeller

maşallah ne kaynana görümce var millette bizimkiler çöp bile almadı daha

off anam:KK1: offf
 
kızlar görmediniz sanırım, ne dersiniz? fikirlerinize ihtiyacım var,gerek varmı böyle bir şeye...

bundan bende almayı düşünüyorum aslında.çünkü şimdiden rahatsız olmaya başladım karnıma ve belime destek arıyorum yatarken.eşimde saolsun çok ktü yatıyo :KK1: köstek oluyo bildiğiin :KK1: bende araştırıp bakıcam bunları canım :KK34:
 
Aynen bende öyle canım, benimde şubat 14 de. Bir arkadaşım yanında limon götür dedi. Aç karnına birde 75 cc sıvı şeker içirecekler. Ay söylerken bile midem bulanıyor. O da yanında limon götür, arada yalarsın dedi :)
:KK52:

iyi oldu söylediğin sağol canım inşallah işe yarar
 
Forumda geçen bi arkadaş yazmıştı hamile yastığı almış eşi 99 TL civarıymış fiyatları , imkanınız varsa mutlaka alın diyordu çok rahat olduğunu söylemişti. Şimdilik iyi gidiyor da 2 ay sonra fazlasıyla ihtiyacımız olacak sanırım :)

O arkadas benimmm guzel annisler ilk basta esim aldi diye kizmistim ama ben cok memnun kaldimmm...sonrasinde emzirme yastigi olarakta kullaniliyor
 
Anladim canim umarim bir sikinti yasamazsin bununla alakali..bizimde haftaya persembe detayli usg var bakalim ne olcak...bu arada sen kac haftadasinkizmi seninki

İnşaallah canım, hiç birimiz yaşamayalım. Kız benimki 20. Haftadayız. Bende öyle sürekli haraket hissetmiyorum. Gece yatağa yatınca gaz sancısı hissediyorum, onun dışında tekme nasıl oluyor bilmiyorum, belki benim gaz sancısı dediklerim tekme :) çokda önemli değil zaten dr.um 22. Haftadan sonra sık sık hissedecen korkma o zamanda uyku uyuyamıyacan, şimdi tadını çıkart diyor :)

Sen kime gidiyorsun Ankarada, hadi bakalım detaylı sonuçların iyi çıkar inşaallah.[/QUOTE]

Ben tip fakultesinde rutinleri yaptiriyorum ozel bir doktorum yok kim varsa iste..dogumu 29 mayista yapmayi dusunuyorum oraya devam etmeye basladim bakalim ordaki dojtor yesim hanim tanimiyorum daha bakalim .
 
X