2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    497
Bebegimin hareketlerini hissetmiyorum diye caninizi neden sikip bebisinizi uzuyorsunuz ki.ben su an 20. Haftadayim ve aksamlari yeni yeni hissetmeye basladim oda belli belirsiz..ultrasonda hic bebegimi hareketli gormedim daha.cikolatada yedim oksurdumde fayda etmedi.cevredekiler erkek bebek hareketli olmasi lazim diyolar normalde kafayi yemem lazim demi...takmiyorum bile amaaaan ne uzucem bebegimi...benim pasa tembel ben ne yapiyim :)
 
Hoşbuldum canım:) âmin inşallah sağlıcakla kucağımıza alırız onları.. Ben koru hastanesine gidiyorum balgatta. Haftaya ayrıntılı ultrasona giricem. Memnunum hastaneden drdan. Gittiğim zaman çok az bekliyorum genelde randevu saatinde içerde oluyorum

Ooo kizlar sizdemi ankaradansiniz...bnde rutin kontrollere tip fakultesine gidiyorum digerine TDV 29 Mayis hastanesine gidiyorum..
 
bence endişelenme bak ben 18.haftadayım hala tekme felan hissetmiyorum mevlam koruyor onları içini ferah tut
ama benden tavsiye eğer çok takılıyorsa kafana git benimde öyle dayanamayıp gittiğim oldu yalan söyleyemem hatta bigün sabah kalktım karnım yok olmuş bebeğim yok diye nasıl endişelendim hemen izin alıp işyerimden doktora gittim içeri girdim bebeğim yok dedim doktor güldü ve hemen açtı kalp atışlarını dinletti korkma ters dönmüş dedi

Allah koruyor onları ama çok ta kafana takıyorsan 2 gün önce git doktora bişey olmaz

Ahhh beee nesliii....bak bendee burdayim diye sana yuzzzzz kere soyledim bende hissedemiyorim gaz sancisindan dr da erken dedizaten bebek 400 gr olmadan...ya bazen oyle savma seylere kafa takiyoruz sana kiziyorum aynisini bende yapiyorum ben bebegim dergisine uyeyim dun yeni sayim geldi orda prmeture bi bebegin agzindan annesi mektup yazmiss....mahfettim kendimi.dunden beri kafam kazannn oldu...ben dogustan yarim rahimliyim erken dogum riskim var.. suan icin olcumlerim cok iyi dr taaa 6 hafta sonraya cagirdi detayli usg icin...ama ben haftaya yakin bi yerde gidip sadece bebegimi gorucem baska dr dediklerini.kulak asmadan kendi dr mu beklicem...yasadiklarimi buraya yazsam sabah olur...bana herkes tup bebek dedi ama rabbim kendiliginden verdi bana hayalimi...benim gibi olup dogumda ogrenen saglikli doguranda cok...normal rahimli olup tansiyon seker yada rahim agzi nyetmzliginden erken doguranda cok...o yuzden rabbim bize ne yazdiysa o dusununce vakit zaman daha cok gecmiyoo...korkumdan hic bir sey alamiyorum...biraz sabir bende 18+4 deyim bu arada

canım sen niye bu kadar evham yapıyosun kendi ağzınla söylüyosun Rabbim'e emanet diye neden bböyle hem kendini hem beebği üzüyosun bizde heran hissetmiyoruz ki zaten geçen eşimin ayağı kırıldı diye üzüntüden mavf oldum hissetmedim o gün kardeşime sordum oda dediki doktoru söylemiş sekiz aylıkken bile günde 10 kere hissetmezsen ki bişey olmaz ancak o zaman gelde için rahatlasın dedi ki 8 aylıkken nasıl olur sen düşün üzülmek yok artık tamam mı::KK20: :KK16:
[/B][/COLOR]

Canim icimizdeki en endiselilerden biri sensin galiba. Bu kadar strese girmene gerek yok.. eskileri dusun canim dr yuzu gormeden 9 ay nasil sabrediyorlardi cinsiyeti dogumda ogreniyorlardi. Ayrica su anda bile dogana kadar yanlizca iki defa goren yurtdisinda yasayan arkadaslarimiz var onlar napsinlar.. biraz rahat olmaya calis ama yok yinede kurtulamiyorsan endiselerinden bebegini strese sokmaya devam edeceksen git gor bebegini. Gor ki ne kadar rahat annesinin rahminde nasilda huzurla uyuyo minisin. Senin stresinden etkilenmesin annesi :)

ahhh kızlarrr yaa çok sağolun inankınki şu evhamları başkası yapsa gülerim kızarım kınarım! bide bana bakın çıldırmış gibiyim..en iyi 2 gün daha sabredip randevumu beklemek ve bu zamana kadarda kafamı rahat tutmak umarım başarabilirim..çok sağolun inanınki içimi rahatlattınız iyiki varsınız
 
Kızlar moralim cok bozuk dün demiştim ya hiç hareketini hissetmyrm diye bgn saglık Ocağı'na kan sonuclarını almaya giittm hemşeriye dedim aşıdan beri hissetmyrm diye o da kalp atışlarına baktı 136 cıktı normlade 150civarı çıkardı dedi için rahat. Etsn ultrasona gir istersen kordon dolanmış olabilir cok moralim bozuldu saat 1 de Dr aradım gitcm dua edin bişey olms olmasın
Canim sorun yok bence. Ben bi gittigimde bebegin kalp atisi oncekine gore dusuk cikti panikledim neden boyle gecen sefer bu kadardi dedim (rakamlari net hatirlamiyorum). Belli bir zamandan sonra bebegin kalp atis hizi biraz dusuyor ve hep oyle devam ediyor demistidr. Oyle olabilir ayrica saglik ocagindaki dinleme cihazi ultrason kadar net degil rahat ol.
 
Ya pufpuf bizi uyardı onun suçu yok, ben yoğun talep üzerine açtım, ve burada sorulduğu için yazdım, artık yarından itibaren burada bu konu ile ilgili konuşmayalım,

Bu ankaradaki doktor kim canim bende ankaradayim ayrica neresindensin?[/QUOTE]

Uzm diyetisyen Gaye Oltulu, çok memnun kaldım, 12 haftamda gittim, bir buçuk ayda gidiyorum, ücreti 40 tl.
 
Hoşgeldin aramıza..



Günaydın canım umarım çok güzel geçer , haberlerini bekliyoruzzz..



Günaydın canım.. Ayy o rüyalar yok mu süper oluyor ahh bide gerçeğini bian önce tatsak :) gecen gün bende gördüm 2-3yaşlarında aynı babasına benziyo yatakta bi oynuyoruz bi oynuyoruz yok böyle tatlı bişey , bütün gün rüyanın etkisiyle sırıttım :)))



Günaydın canımm..

Hoşbulduk günaydın :)
 
Bebegimin hareketlerini hissetmiyorum diye caninizi neden sikip bebisinizi uzuyorsunuz ki.ben su an 20. Haftadayim ve aksamlari yeni yeni hissetmeye basladim oda belli belirsiz..ultrasonda hic bebegimi hareketli gormedim daha.cikolatada yedim oksurdumde fayda etmedi.cevredekiler erkek bebek hareketli olmasi lazim diyolar normalde kafayi yemem lazim demi...takmiyorum bile amaaaan ne uzucem bebegimi...benim pasa tembel ben ne yapiyim :)

Ayyy canım benim, tembel değil, akıllı :nazar::nazar::nazar:enejisini dünya gelince kullanacak. Vallaha seni tebrik ediyorum canım, seni topiğin en pozitif annesi seçelim :) bence hepimiz ders almalıyız senden :KK52:
 
Kizlar bilinclendikce rahatlamak yerine panikliyoruz farkinda misiniz. 20. haftaya kadar hissetmemenin normal oldugunu bilmeyen kalmamistir burada sanirim amayinede hep bi korku bi endise bende sizin gibiyim ama biraz rahatlayalim artik. Kizimda bilmiyordum boyle seyleri zamani geldiginde hissetim kipirtilarini hic boyle niye oynamiyo ne zaman oynayacak diye dusunmemistim.. gel gelelim bu bebegim oynamasina ragmen bi kac saat hissetmeyince basliyorum:18::18: buna:KK1:
 
Günaydın hanımlar :)

Sizlere danışmak istiyorum. Bebek arabası çok elzem midir? Sadece Oto Koltuğu/Taşıma Koltuğu ilk aylarda işimizi görmez mi?
Şöyle anlatayım; Ben aslında Travel Sistem Bebek arabası istiyordum bir kaç araştırma yaptım fiyat anlamında çok yüksek geldi bana beğendiklerim. Çok kullanmayacağım birşey için bu kadar para vermek doğru gelmiyor bana. Ayrıca, öle bebeğimi tek başıma bebek arabasına atıp gezecek biri değilim. Çalışıyorum ve aynı zamanda da tek başıma da bebekle gezmek zor olur diye düşünüyorum. Bu arada araba kullanamıyorum. Hafta sonları eşimle beraber çıkarız diye düşünüyorum. O zamanda sadece Oto Koltuğu/Taşıma Koltuğu işimi görür diye düşünüyorum. Zaten ben işe başladığımda havalarda soğumuş olacak.

Bu konuda sizin fikirleriniz nedir? Bebek arabası olmazsa olmaz mıdır? Bir türlü karar veremiyorum.

bende size katiliyorum oto koltugu benimde isimi gorur gibi geliyo gittigim heryere arabayla gidiyorum bende suan almayi dusunmuyorum. Tabi kizim geldikten sonra ne olur bilmiyorum
 
Uzm diyetisyen Gaye Oltulu, çok memnun kaldım, 12 haftamda gittim, bir buçuk ayda gidiyorum, ücreti 40 tl.

Ozel muayenehanesi mi var canim yoksa hastanedemi[/QUOTE]

Başkent kadın doğum hastanesinde, Maltepede. Eğer 24 .haftada şeker çıkarsa dr.lar mutlaka diyetisyene yönlendiriyor. Bizim ailede genetik şeker va rdiyince dr. 12. Haftada yolladı
 
Ayyy canım benim, tembel değil, akıllı :nazar::nazar::nazar:enejisini dünya gelince kullanacak. Vallaha seni tebrik ediyorum canım, seni topiğin en pozitif annesi seçelim :) bence hepimiz ders almalıyız senden :KK52:

:) bos yere uzuyorsunuz o minik bebisleri valla bende istiyorum bebegim ona bakarken hareket etsin goruyum diye ama daha hiic gormedim.niye hareket etmiyo diye soruyorum doktora bebis biraz tembel annesi diyolar :) senin dedigin gibi enerjisini dogduktan sonraya sakliyorsa yandim ben desene :)
 
meraba canım hoşgeldin ben de 27 yaşındayım benim de ilk gebeliğim ve kız ben de de plasenta previaçıktı ama ben işe devam ediyorum kanaman dışta mı oldu içte mi benim içte oldu.
Hoşbuldum canım. Benim kanamam ilk gün beni korkutacak kadar çoktu. Hemen dra gittik. Protestan iğne yaptı serum verdiler. Sonra dedi kanamanın rengi siyaha dönmüş tamam kesildi dediler eve gönderdiler. 20 gün de rapor vermişlerdi. Aktif kanama olmadığı sürece sorun yok dediler. Ama o aktif olmayan kanama bende 20 gün boyunca devam etti. Rapor sonunda tekrar dra gittim hala kesilmedi normal mi diye. O da Allah Allah kesilmesi lazımdı olmadı ultrasonda göremezsek alttan muayene yapalım dedi. Ultrasondan bakınca da alttana gerek kalmadı sebebi plasentanın şekli dedi gösterdi bana. Bir iki haftaya kesilir kanaman evde dinlen dedi. Çok şükür çok çok azaldı nerdeyse kesildi:) senin dışarı kanama olmadı yani? Değişik versiyonları var demek ki. Dışarı olması çok moral bozucu ama:KK43:
 
devlete ayrı ozele ayrı mı gıdıyorsun cnm ?

Canim devlete tahliller icin falan gidiyom.hem iki doktor birden bakinca icim daha rahat ediyo.bu saatte ne isim var burda benim tek basimayim.iste kizlar uykusuzluk bu olsa gerek


Bende senin gibi yapıyorum canım. Devlete ayrı özele ayrı gidiyorum. 7 Şubatta da benim detaylım var. Randevumu aldım. 190 Tl. Sen ne kadar ödeyeceksin canım?
 
Ozel muayenehanesi mi var canim yoksa hastanedemi

Başkent kadın doğum hastanesinde, Maltepede. Eğer 24 .haftada şeker çıkarsa dr.lar mutlaka diyetisyene yönlendiriyor. Bizim ailede genetik şeker va rdiyince dr. 12. Haftada yolladı[/QUOTE]

Anladim canim umarim bir sikinti yasamazsin bununla alakali..bizimde haftaya persembe detayli usg var bakalim ne olcak...bu arada sen kac haftadasinkizmi seninki
 
X