- 6 Aralık 2013
- 4.728
- 7.783
Ben astım hastasıyım ve açık alanda biri yanımda sigara içse bile daralıp oksijen ilacımı almak zorunda kalıyorum. Bana sadece birkaç miligram gelirken içiçi bunu hergün kat kat fazlasıyla ciğerine gönderiyor. Çocukken çok kızardım ve sigara içenlerle hesaplaşıcam derdim ( hala da bi tarafım hakkını helal etmiyor ) ben nefes almak için para dökerken onlar zehirlenmek için para harcıyor üstelik benim oksijenimi de engelliyor diye. Bu yüzden çok sevdiğim bi çok arkadaşımı kaybettim.Onlarla bi yere gittiğimde sigara içerlerdi veya evlerine gittiğimde vs... ben o gece genelde hastanelik olurdum oksijen tüpüne bağlanırdım bi kaç saat. Zamanla arkadaşlarımdan vazgeçmek zorunda kaldım. Eskiden hiç kafeye resturanta gidemezdim sigara içtikleri için ,camdan bakardım imrenirdim bazen içeri girerdim heveslenip otururdum 5 dk sonra kalkardım. Çok şükür yasak çıktı ben de bir iki mekan gördüm.
Şimdi siz çocuğunuz olduğunda yanında içmeyeceksiniz diyelim. Elleriniz ve saçlarınızın hatta teninizin nasıl koktuğunu tahmin bile edemezsiniz ne kadar parfüm sıkarsanız sıkın. Resmen sisli havalarda gaz kokar ya şehir aynen öyle baca isi gibi kokuyor sigara içenler. O zehirli ellerinizle mi evladınızın yüzünü okşayacaksınız. Hadi bunu da geçin çocuklar annelerini kokularından bilir derler ama sizin kokunuzu bile gerçek değilki... Tüm sigara içenler gibi kokuyorsunuz belkide... Annesinin gerçek kokusundan bile mahrum olan bi evlat düşünün ki koku anne çocuk ilişkisinde çok önemli bilirsiniz.
Şuan organlarınız daha sağlıklı çünkü gençsiniz, akyuvarlar hızlı çalışıyor çabuk temizliyor kanı peki 10 yıl sonra oğlunuzun kızınızın arkasından nasıl koşacaksınız ?
Ağır yazmış olabilirim ama sadece ayna tutmak istedim rica ile olacak bişey değil bu azaltmakla da olmaz pat diye bıçak keser gibi olmalı. Kendi hastalığımdan yola çıkarak bireysel düşünmeyin istedim. Kırmak itham etmek değil amacım. Kimse gönül koymasın emi
Canim herkez yasadigini iyi bilir canim yazdiklarin beni hem dusundurdu hem uzdu.umarim rabbim sana acil sifalar versin.yazdiklarinda tabiki haklisinrahat nefes almak hepimizin hakki helede rabbimizin bize emanet verdigi meleklerimizin en dogal hakki.bunlarin hepsinin bilincindeyim.allah birakmak isteyenlerin de yardimcisi olsun diyelim