- 13 Ağustos 2013
- 4.638
- 3.858
Kızlar başlıkları karıştırırken yararlı bir kaç bilgi buldum, umarım faydası olur, ben bilmiyordum.
haseki gebelik eğitimi bilgileri;
sünger içinde kısa sürede mikrop topladığı için önerilmiyor. ince file de sallanması da çocuğun yanlışmış.file bebeğe travma yaşatıyormuş. içi köpüklü file alıp küvetin içine koyulmalıymış veya çıkardığınız kirli çamaşırları üzerinde yıkamalıymışız. çocuk küvetin dibinde suya değerek yıkanmalıymış.
bebek yıkama işlemi de:
yıkama ayaklardan yukarı doğru yapılır.bu şekilde bebek daha az ağlar. ayaklardan durulanmaya başlanır. süreceginiz bebek sabunu,banyo köpüğü vs. asla direk vücuda sürülmez.alerji yapar ,cildi kurutur. süngerde köpürtüp çok hafifçe sürülür. sonra beden yıkanır. en son bebek sol kol da tersten yatırılır.başı gene şampuan elde veya süngerde köpürtülüp sürülür.şampuan direk asla bebeğin kafasına sıkılmaz.zaten ürünlerin kutularında da direk kullanmayınız diye yazar. sebamed de görmüştüm. bebek mümkünse tülbentli havlu ile kurulanır. sonra başka bir havlu ile tekrar kurulanır
Bizim eskilerin uyguladigi yontem
Vede halen cevremde bebegin bu sekilde yikandigina sahit oluyorum canim guzel bilgi tesekkurler