2014 Haziran Anneleri Hastane Çantası Hazırlığında

bizim bebek bakım çantamız kanz marka kırmızı. internetten almıştık. çok kaliteli bir ürün. alacağınız bu tarz ürünler uzun dayansın diğer çocuğa da kullanırım derseniz kanz, chicco, kraft markalarından tercih yapmanızı öneririm. fotoyu eklemeye çalıştım ama oldu mu emin değilim. çantada alt değişme minderi var. bol bol cepleri var. içinde termos gözü var sıcak veya soğuk istediğiniz ısıyı koruyor. her eşyamız içine sığdı.

sondaya gelince serum hortumu gibi birşeyle aldılar idrarı. maalesef yürüyecek halde olunmuyor hemen. ben hiçbir şey hissetmedim hala narkoz etkisi varmış demek.

elbise gecelik sezaryen doğumda da gerek bence. kişiye göre değişebilir. ama lastik sıkıyor o nedenle dikiş ağrısı zaten ilk gün çok oluyor. karın kısmınız rahat eder gecelikte. lastik dikişe değmese de karnınız sıkışıp aşağıya baskı yapabilir. emzirmede de çok kolay oldu benim için.

3 tane hastane çıkışı götürmüştük üçünü de kullandık. sarı sarı bişey çıkarıp durdu bebek. sezaryen bebeklerde oluyormuş diyorlar. önlük bağladım en son takıma iyi oldu önlüğe aktı sarı kusmuk üstü temiz kaldı.

 
Son düzenleme:
Topigimiz hayırlı olsun ben henuz kiyafetten baska birsey almadim hastane cantasini ne zaman hazirlamaliyiz ki (
 
Doğum hazrliklari basliyor artık bebeğim için hangi bebek bezini,hangi marka pisik kremini,bebebegimin kıyafetlerini yikamak için hangi sabun tozunu,bebek sampuani hangisi,biberon ilk basta almalimiyim,kendime sadece 1 kat pijama takimi aldm yetmezmi?şimdilik aklima gelenler bunlar bide benim dogumm haziran 3 gb ve urfada doğum yapcm kalbin battaniye gereklimi malum urfa çok sicak.......ne kadar çok soru sordum şimdiden tesekkurlerrr ....Allh herkesin yardmcs olsun.....
 

ilk doğumum devlet hastanesinde olmuştu. doğar doğmaz bebek bezini onlar zaten hallediyorlar. sonrasında sanırım biz kendimiz götürdüklerimizi kullanmıştık tam hatırlamıyorum o yüzden bebek bezi primanın en iyisi bence onu alabilrsiniz. huggies de güzel ama çamaşırlarına leke yapmıştı ben kullanmadım o yüzden. bazen molfix aldım daha ekonomik ama prima en iyisi.
pişik kremi hametan önermişti doktor onu aldım memnun kaldım. pişik olmasın diye düzenli olarak zeytinyağı kullanmak faydalı oluyor, fazla pişik olmuyor ama pişik olunca mecbur krem. koltuk altları bile pişmişti bizimkinin. unutmadan desitin pişik kremi de çok iyiymiş ben hiç kullanmadım ama.
kıyafetleri yıkamak için ben sabun rendesi kullandım çift durulattım. sabun rendeleyemediğim zamanlar, hacışakirin makineler için granül sabununu kullandım. yumuşatıcı kesinlikle kullanmadım hiç bir zaman. 4,5 yaşında hala granül sabun kullanıyorum. 1-1,5 yemek kaşığı sabun yeterli oluyor. kaka lekeleri için nadiren deterjan kullandım. belki 1 ya da 2 kez. yalnız cildi atopik dermatit gibi rahatsız olan bebeklerde sabun önerilmiyormuş biz de öyle bir sorun olmadı olursa doktora sorardım.
bebek şampuanı aldım ama kullanmadım, zeytinyağlı organik sabun kullanmaya çalıştım hep. yıkadıktan sonra da az ısıtılmış ve soğutulmuş zeytinyağıyla yağladık. bir tane göz yakmayan şampuan bulunsun da bebek sabundan huylanırsa kullanılabilir belki. ama hala sabunla yıkıyorum ben. ama cildi kurutmayan hakiki zeytinyağ sabunu. kendim de onu kullanıyorum hatta. bazen saçlarımı bile onla yıkıyorum, saç dökülmesine birebir.
ince battaniye en az 2 tane olsun, kalın battaniye hakkında bir fikrim yok açıkçası. siz kullanıyorsanız bebek de kullanır belki. zaten giysi konusunda da sizden bir kat fazla giysin yeter diyorlardı. örneğin biz bir atlet bir penye giyiyorsak, bebekler de bir atlet bir penye ve bir penye daha giyebilirmiş.
bi kat pijama takımı yeter lakin doğumun durumuna göre belki hastanede yedek bir tane gerekebilir. gerekmeyebilir de. bana gerekmemişti fakat hastaneden çıkarken gecelik sabahlık takımımı giymiştim. doğumdan sonra ilk olarak kötü bi gecelik almıştım. onu giyiverdim.
inşallah yardımcı olabilmişimdir
(bu arada bana göre doğuma hazırlıkta en nemli şey çatlaklar ve acılar için göğüs ucu kremleri. doğumdan sonra doktor söylüyor zaten ama önceden 9. aydan itibaren sürmek faydalıymış. çok zorlanmıştım ben emzirirken şimdi umarım öyle olmaz. ha ben zorlandım ama herkes zorlanacak diye bişey yok tabi. rahat geçer inşallah)
 
Son düzenleme:
ben daha hiç birşey hazırlayamadım bi geçen haftalarda 8li battaniyesiz hastane çıkışı aldım. başkada bişi almadım. bi kaç arkadşaım kanguru nevresim takımı ve battanesini hediye etti, kuzenimde bendeki puseti vereyim dedi. daha ne beşik ne oda taklımı ne de herhangi birşey almadım. neler almam gerek olduğunuda bilmiyorum. düşündükce heyenlanıyorum. Allahım yavrularımızı sağ salim kucaklarımıza almayı nasip eder inşallah
 

Ben bebek çantasını mayıs ayının başında yada 2. haftası hazırlamayı düşünüyorum. bu nisan ayındsa bebek şekerleriyle ilgilenmem gerekli
 
kızlar meraba ben biraz aceleciyim galiba gerçi doktorum erken olabilir dediği için hazırlıklarımı sayayım belki yadımcı olabilirim :)
bebeğimin kıyafetlerini dalin sabun tozuyla yıkadım derece hassas ta çift durulama yaptım hastane için koyacaklarımı ütüledim. iki ince battaniye aldım bide kalın kalını hastaneden çıkarken portbebenn içine koymak için.şampuanı da jansions baby aldım pişik kremi bepanthol pudra bebeten biberon emzik de wee baby aldım.bez ise prima carium li indirimdeydi 20 tl 3-5 kilo için ondan sekiz tane hastane çantasına koydum bi gecelik sabahlık bide pijama takımı koydum kendm için.devlette yapacağım için kendme çarşaf yastk koydum el yüz havlusu kağıt havlu hacdan gelmiş hurma :) ıslak mendil lohusa tacı çorap hasta pezi ped aklıma gelenler bunlar canlarım :)
 
ben annemi bekliyorum canım nisan 15 te gelecek ozaman hazırlayacam alısverişi onunla beraber btreceğim ayagım gittikce agırlasıyor

Neyse panik yapmayalim daha var ivir zivurlarim kaldi gibi benim gerci eksik hic bitermiii :)) mayisin ilj haftadi hazirlarim inşallah canim Allah yardimcimiz olsun :)
 
Selam güzel anne adayları.
Ben de geçen sene bu zamanlarda aynı heyecanları yaşıyordum. Geçen sene nisan ayında doğum çantamız hazırlanmıştı. Neler koyduğumu linki vererek paylaşmak istedim, belki sizlere de bir faydası olur.
Normal doğum yaptım. Suyum önce geldiği için enfeksiyon riskine karşı hastanede toplamda yanlış hatırlamıyorsam 4 gün kaldım. Bu hazırladıklarımız az geldi. Bebeğim de çok kusuyordu. Özellikle ağız mendili, penye battaniye ve bir kaç takım kıyafet daha getirtmiştik. Hepinize sağlıklı bir doğum ve sağlıklı bir bebek dilerim.

http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=615695
 

cok tesekkür ederiz canımm
 

Ben de bundan aldım ama daha gelmedi. Kaliteli olduğuna çok sevindim. Merak ediyorum çünkü
 
Aldığım çanta geldi kızlar. Ben de çok memnun kaldım. Gayet kaliteli. Hastaneye yatarken bebegimin çantası olacak bu çanta♥♥
 

Eklentiler

  • $1396686539189.jpg
    24,5 KB · Görüntüleme: 167
Bende bugün annemle hastane çantamı hazırlayacağım :) erken belki ama ne olur ne olmaz
 
canım mail kutun dolu buradan yazayım :))


7,5 haftalıkmış kalbi durmuş 9 haftamda öğrendim ben de şimdi de kistim var hap kullanıyorum zaten korunuyorum önümüzdeki ay çalışmalara tekrar kaldığım yerden başlıcam hayırlısı artık bu arada canım Allah sizi ayırmasın inşallah..siz doğurun hayırlısıyla sıra bizlere de gelsin inşallah dikkat et kendine canım..
 

hemen siliyorummmm
 
Merhaba kızlar;

Hastane çantasına neler koydunuz yada koyacaksınız? Ben hazırladım ancak eksik birşey olsun istemiyorum.
 

ben ilk bebeğimde prima prmium care kullandım ve hiç sıkıntım olmadı.deterjan olarak dalinin sıvı deterjanını,şampuan olarakta bübchen kullandım.pişik kremi bepanthen pişik kremini kullandım.biberon başta değil ama sonradan kullandım.başta almakta fayda var bence nede olsa lazım olacak.pijamayı emzirme döneminde çok kullandım.şimdi de onları kullanmaya devam edeceğim
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…