Eylül annesi olacağım derken oğlum beni Ağustos annesi yaptı....
Dogum tarihim:23.08.2014
Dogum saati:08:50
Kg:3000
Boy:50
22.08.2014 Cuma günü saat 17.00'de belime giren sancıyla başladı bizim hikayemiz.
Eşimin işten gelmesini bekledim, yine yalancı kasılmadır diye düşündüm, eşimin riske atmayalım doktorunu ara demesi ile saat 19.00 gibi hastanedeydik. Nst'ye bağlandım, sancılarım çıktı, hemen yatışım yapıldı.
Muayenede 2 cm açıklık vardı, sancılar gittikçe artmaya başladı, normal doğum düşündüğüm için sancılarımla başbaşa kalınan saatler, saatler...
Doktorum 23.00 gibi aradı, hemşire arkadaşlardan bilgi aldığını, doğumun yaklaşması durumunda hastaneye geleceğini söyledi.
Sancılarım devam ederken artık sabah olmuştu, 2 cm açıklık ile hemde
Doktorum sabah geldiğinde açılmanın devam etmeyeceğini, sezaryene alıyoruz demesi ile farklı bir boyuta geçti benim hikayem...
Çok sancı çektin epidural değil genel anestezi dedi.
Sedyede alındım, soğuk ameliyat odasına giderken, hayatımın ilk operasyonuna girmenin korkusu ve endişesi vardı, anestezi uygulanmaya başladı, sürekli soru soran bir anestezist:)) Meğer uyutuluyormuşum:))
Gözlerimi açtığımda asansördeydim, bebeğimi soruyordum başımdakilere, iyi olduğunu beni odada beklediğini söyleselerde ikna olmuyordum, bebeğimi istiyordum.
Hala tam uyanamamıştım, odaya geldiğimde bebeğimin odada olduğunu yanıbaşımda olduğunu söyleselerde ben hala bebeğimi soruyordum, gözlerim bebeğimi arıyordu, bana uzatıyorlar bak burada diyorlar ama ben göremiyordum.
Ve nihayet o an bebeğimin küçücük halini görebildim, seçebildim, oradaydı evet bebeğim oradaydı...
Bana ait benden bir parça oradaydı. Dünyanın en güzel kokusu onundu, dünyanın en tatlı bakışı ona aitti, çektiğim sancılar, hala uyanamamak da neydi ki, koca bir hiçti, bebeğim benimleydi...
Beni odaya getirdiklerinde hala uyanmadığım için bebeğimi emzirmek için çok uğraşmışlar, ilk sütümü alsın diye, tabi ben bu kısmı hiç hatırlamıyorum:)
İki gün hastanede kaldıktan sonra taburcu olduk, evimize geldik, 16 günlük oldu bile bebeğim, ilk günler ameliyat ağrılarından canımın çekildiğini hissetsem de şu an daha iyiyim, ve ben de artık anladım ki, anne olmak çok farklıymış, bunu ancak anne olunca anlıyormuşsun...
Allah dileyen herkese bu duyguyu tattırsın...
İşte bu da bizim hikayemiz...