2014 eylül anneleri geyik formatı :))

o kan topagindan bendede var valla..elime yumruk yumruk geliyo.canim bebeler uslu bile olsa 3une cok buyuk enerji lazim..altlarini al yedir uyut oyna yika giydir parka indir derken zaman geciyo.bizim danalar sadece gunde 7-8er kere kaka yapiyo carpi 2 15eder ufaklikla 20den fazla.sadece kaka alsam gun bitiyo dusun.bana uzun sureli tum gun biri sart.akli basinda bi dedgmi onkere dedirtmeyecek biri lazim.bizim kres sahibi sen bakicilarla anlasamazsin benim gibisin kuralcisin cocuklarina cok ozen gosteryrsn demisti.dogru cikti.ilk deneme basarisiz.artik bakiciyasunu yap soyle yap demekten biktim .sadece yenisini bulana kadar idare edyrm .ufaklik yatak odasinda baska odaya gecrmyrm yoksa basina ususuyrlar .danalarim 21aylik.onlar uyuyunca eger oturmaya firsat olursa ana kucagiyla yanima getiriyrm.danalar bu ara organlari ogreniyorlar.bebegin gozu bebegin eli diye sikistirip duruyrlar bebegi.o yuzden bisure daha boyle gitsin danalar da akillari ersin istyrm.yolunu bilirsen bizimkiler zor cocuk degiller ama yolunu da bitek analar biliyo
Çılgın bakalım oğlanları ne kadar büyüttük. Benim istahsiz oğlumdan çok umudum yok ama ınş büyümüştür kararında
Valla benim iglan da 5dakika emiyo 2-3saat uyuyo.aglamadgna gore yetiyo demekki.bugun tartildik 4150 cikti ama hemsire cok salakti 4100diyelim biz ona

canim masallah de.biraz sistemle alakali.dogduklarindan beri klasik muzikle uyuyorlar, herseyleri duzenli, yeme uyuma saatleri hep belli, sagliksiz hicbir gida vermyrm, et balik brokoli enginar yiyo bizimkiler:]] oyuncaklari hep egitici.surekli konusyrm anlatyrm bu boyle su soyle diye.ve sabir en onemlisi.herseyi oturtmak icin cok ugrastm hem de tek basima.belki alistgmdan zor gelmiyo.yapi meselesi .ama cok sukur zirlak mizmiz degiller .arada krizleri oluyo ama egitici oyuncak dok oyna aksama kadar oynarlar seninle ..canim evim asla daginik pis olmaz.sabahin koru yorgun da olsam kalkar yaparim dayanamyrm.basak burcuyum duzen temizlik burcu:]] en ufak firsatta dinlnmk yerine isimi gorurum.bigun pilim biticek ama bakalim ne zaman .bi de ev ortami cok onemli.kalabalik gurultu yok.cocuklari geren biseyyok.bu da onemli.gecinip gidiyoruz iste.
cikin canim cikin iyi gelir

Cumbo canim en sevmedigim sey yiyip icip giden misafir.ayip denen bisey var.nasil bir anlayis anlamiyrm.yeni dogum yapmissin zaten ..

Bol bol maşallah dedim canım merak etme ..
Ben yorgunken iş yapmak yerine dinlemeyi tercih ederim dediğin gibi yağı meselesi tabi ama bence çokta yıpratma kendini canım yap yap sonuçta iş hiç bitmiyor
Bebeğin uslu olması çok büyük avantaj bak 5 -10 dak emip 2-3 saat uyuyormuş mucize gibi valla benimki mız mız hiç durmuyor
Uyurken bile mızıldıyor düşün yani
Sallıyorum salıncakta sürekli
Bugün bi arkadaşım la görüştüm
Bişey dedi çok güldüm
Lohusayken oturup ağlarmış allahım Gazlı bebekle gazsız bebek çok büyük adaletsizlik diye

Oyle tabi ama icim rahat etmiyo iste illa silip supurcem ozaman kafam rahat ediyo.kendim icin degil aslinda cocuklar gezindgi icin..canim bebeklere hic belli olmaz bugun uslu olur yarin canavarlasir..benim ikizler ilk uc ay usluydu.3, ayda donmeye basladilar olay koptu..bu isler boyle.canom adaletsizlik degil herkesin sinavi ayri ondan...ona bakaaan kimsesiz kalmak en adilolmayni ama Allah da ona gore bakimi asiri Zorolmasin diye dengeliyo bence.ben de kolay buyutmedim .aylarca tek basima hic uyku uyumadan gecirdim.o halimle kalkip ise gidiyordum bi de.herkes kendi zorlugun yasiyo aslinda.ben iki cocukla yapayalniz en buyuk sinava tabi tutuldum bakma.ne gaza benzer ne baska seye .ama yinede cok sukur.zamaninda cektigim sikintilari belkide bugun kuzularimin uslu olmasiyla Allah mukafatlandirmistir.bide bugun uslular yarin belli mi ...

Tabi canım orası çok daha ayrı bir konu
Bende yalnızım ama yinede gelip kaldılar 20 gün mevlitten beri kimse yok yanımda ama senin ki daha zormuş hem ikiz hem çalışmak hem Yalnızlık ..
Ayrıntıya girmek istemezsen anlarım ama annen kv den yok mu canım neden gelmediler Yardıma ??
Allah bizi evlatlarımıza evlâtlarımızı bize bağışlasın ne olursa olsun kolay büyümüyor evlat ..
Biz rahatız yine çok şükür her şey elimizin altında sıcacık evlerde hazır bezlerle bol kıyafetlerle büyütüyoruz bizi nasıl büyüttüklerini dinledikçe annemden
Uyanıyorum bazen bu şikayetlerimden
Rabbim hayırlı sağlıklı eylesin evlatlarımızı bizide onların başından eksik etmesin

Cumbocum hep bi kızkardeşim olsun istemişimdir ama senin yazdığınıda okuyunca olmadığınada çok üzülmedim canım daha lohusasın Minicik bebeğin birde oğlun var kardeşin erkek olsa anlayacağım ama kız Kardeş neden yardım etmediki sana
Yaşımı küçük ?
Çıktınız mı dışarı küçük hanımla ?

Canim annem 5dakika mesafede ayni semtteyiz ama evliligimin basindan beri tipik kaynana modeliydi.kiz annesi ama tam kaynana.hic huzur vermedi.ben her daim onlarin yaninda olan cocuklari ki babam 10yildir 10cesit hastaligi olan bi asam, hastaneler, tedaviler.4cocuk var ama hastanelerde kocasiyla sabahlayan, her islerini halleden sadece ben.sandimki cocuk olunca yanimda olucaklar birbirimize destek olucaz.onlara yakin yerden bisürü borca girerek ev aldim.sonuc annem bebeler 10gunlukken bahaneler bulup birakip gitti .hic aramDi sormadi..ben tek basima kaldim.tek basima anneligi ogrendim cocuklarimi bu yasa getrdm.ailemle gorusmyrm.kardeslerim desen cocuklarinin her ozel gunundetaa nerelere en ozel hediyeleri alan maddi manevi destek olan ben, sonuc onlar da bahane tutup arayip sormadilar.hep veren ben hep yalniz kalan ben.kocami kiskandilar evimi kiskandilar mutlulugumu kiskandilar herseyimi kiskandilar hem de hicbir sebep uokken.ben o kadar mutevazi yasarken gozlerinde basbakandim .kendileri mutlu olmadiklari icin beni kiskandilar, ben onlara verdikce samimiyetsizlestiler menfaatci oldular.hangisini anlatsam bilmiyrm.bu konuda cok bahtsizim.gorunurde ailesi olan ama bu sadece gorunurde biyle olan, ici bos bir ailem var malesef.aci ama gercek bu.annem babam da kardeslerim de oyleler..kv desen yasli ve uzakta .yetmis yasinda kadin.gel sen bana bak dese yeri ..zarari olmasin da baska bisey istemem.esimle kaderdasiz , aile olayimiz sifir.biz de birbirimize kenetlendik tek basimiza hayat mucadelesi veriyoruz iste..
Canim eskiden bez yikaniyordu belki ama bence hayat daha kolaydi, insanlar samimi ictendi, aile iliskileri saglamdi.simdi bezler hazir ama sosyal iliskiler ve insanlarin içi boş. Bence bu daha zor.asil zorlugu bunlarin icinde yasayan bizler yasiyoruz..keske bez yikasaydim da beni anlayan bana destek olan bir ailem olsaydi.bizim sinavimiz da bu demekki.yinede sukur Allah guc veriyor .Allah beterinden korusun ..

Çok üzüldüm canım bu kadar yakınken bu derece uzak olmanıza .
Torunlarını hiçmi özlemez insan nasıl dayanıyorlar acaba çok merak ettim .
Dediğin gibi dünya imtihan yeri her şey bizim için Buda senin imtihanın demekki arkadasım .
Şimdi daha iyi Anlıyorum bitmek tükenmek bilmeyen enerjinin sebebini Allah eşini başınızdan eksik etmesin evlatlarınla size hayırlı huzurlu güzel mutlu sağlıklı bir ömür nasip etsin inşallah sizin birbirinizle bağınız hiç kopmaz.
Çok doğru söylediklerin eskiden yokluk varmış ama samimiyette varmış şimdi her şey bol kıskançlık hasetlik çekememezlik var ama insanın kendi ailesi Kanı canı bunu yapıyorsa insana başkası neler yapmaz.
Insan evladının mutluluğundan mutluluk gurur duyar Kanı canı kardeşi daha çok mutlu olurken sizde tam tersi olmuş
Olsun canım sen zaten maşallah öyle güçlü bir kadın bir Eş ve annesin ki Rabbim kendinden başka kimseye Muhtaç etmesin inşallah .
Evlatlarınla eşinle hep mutlu ol inşallah her şey yoluna girer bir gün ..

Yok canim torun morunyok.onlarin isini yaparsan annemin kuklasi olup her dedigini yaparsan iyisin.bi de aci olan en kucuk kardesim annemin alt katinda oturuyor .annem yillardir maddi manevi ona destek.cocuguna bakti yillarca .bana gelince ise parasi var baktirsin yaptirsin onun ne derdi varki oldu.para dedogi de memuruz iste.yillarca cocugum olmadi manevi destek kimsr olmadi ama küçük kardesimin disi agrisa dunya yikildi.amaaan bosver actikca uzuluyrm.Allaha havale ettim.O en guzelini bilir yapar.canim hep diyrm zaten is bende degil Allahda.Oguc veriyrki yuruyor.sukurler olsun.esim olmasa ne yaparim bilmem.amin canim Rabbimkimsenin tadini bozmasin

Cumbo canim en sevmedigim sey yiyip icip giden misafir.ayip denen bisey var.nasil bir anlayis anlamiyrm.yeni dogum yapmissin zaten ..

valla kizlar kizkardesimi cok severim o da beni cok sever.ama bu konularda cok dusuncesiz oluyor.ayni babam.. soylesem yokvdemez yapar ama kendinin dusunmesi lazım degil mi..uzaktan biri degilki canım cigerim..bebek agluyo orda ben bulasik topluyorum..abla gel srn brbegi emzir be yaparim diyecegine gel emzir sonra yaparsin diyor..yaninda arkadaşı olmasa soyliycem ama kuz ustune alınır fln soylemedkm...kardesim evde de ayni annemin burnjndan getiriyor..erkek kardesimden daha erkek gibi davrzniyor..yemegini yer koskune cekilir hicbirsey yapmaz. .universiteye gidetken epilepsi yani sara hast başladı..birikivkez de aile ile tartisirken nobet gecirdi ..sonra kimse bisey diyemez oldu ona o da kullaniyor bunu...yaşı 33cbu arada..
canim benim zir sinavi vetmussin sen..Allah esinle guzrl günler gormeni nasip etsin..benxe esinle aran iyiyse getisini bosvet.ben hep derimki ne ana kucagi ne baba ocagi en guzrl kocamin kollari...

bu arada dun aksam esimin yakin arkadaşları bebek görmeye geldiler
.ev tam curcunaydi..8 cocuk vardi aman allahim cocuk degil canavar..esim aksam cocugunbodadini topluyor benimboglum cok usluymus yaa diye diye topluyor..çok yoruldum dun hazurlik ikram falan..allahtan kızlarla yakiniz hemen topladolar yıkadılar buladiklari falan..
dunvtemizlikci temizlemisti evi..bugun mecburen yibe süpur sil yapicaz..

Cumbo canim kardesin normal geliyo bana benim etrafimda cok var oyle yapan ..valla ben buara gelenlere hazir alip veryrm .hic bana yakismiyo ama:]] canim valla ne cocuklar var evlerden irak.cok zor gercekten . Bizim bi arkadasin var surekli agliyo.ama anne babaninverdigi egitim cevreselfaktirler cok etkili .benim yigenim annemin yaninda buyudu .o size gelenlerin on kati canavar.bizimkiler yalniz sadece benimle buyudu .bunun etkisi cok.evde kalabalik olan anne babasi anlasamayan anne babasi tarafindan egitilmeyen cocuklar hircin huysuz ve canavar oluyo.bu bilimsel bir gercek .

Öncelikle haber vereyim kendimden ama kötü haber. Biliyordum bi aksilik var ama işte köyde taşınabilir ayna yok kimseye de diyemedim bi bakar msn diye. Dikisler iltihap olmuş hatta su an o boyutu geçmiş birşey dedi dr ama unuttum yani kötü birşey yapamam dedi bunca agriya sen nasıl dayandin dedi. 10gün antibiyotik krem sabah akşam sürülecek sonra kontrol dikisleri yakmak gerekebilirmis durum vahim yani :-( gecelerdir ağrıdan uyuyamiyordum zaten. Dikislerin çok özensiz atılmış muntazam değil dedi. Neyden iltihap kaptığını söylemedi batikon bile kurtaramaz durumu dedi. Güya iki günde bir en kötü bir de batikon suruyordum
Bunlar dün olanlar bugün de oğlanı aşı ya götürdük. Çok şükür büyümüş. Battaniyeyle beraber 5200 geldi maşallah deyin bakalım. Bi de begenmiyordum az emiyor diye. Sabah 5 te önce ankara sonra trabzon yolcusuyuz

Ayy cok gecmis olsun canim nasil o derece kotu olduki.cok uzuldum tuh.ins.bir sikinti olmaz da ilac ise yarar.. kuzuyada masallah canim .kac kilo dogmustu.cok guzel kilo almis valla.sutun besleyici demekki . Benim oglan tam 1kilo almis battaniye yok bizde ama:]] bi başın beladan kurtulmuyo benden betersin:]]

Ya sorma hem.idrar yolları hem kadın yolları iltihapliydi ya doğumda ondan oldu bence. Bi de.ilk doğumda bi ilaç almıştık onunla taharet yapıyordum. Bunda almadım nasılsa geçer dedim. Ama olan oldu. Bebiş de 3500 doğdu 1.5 kg ya yakın almış hep şikayet ediyordum halbuki malum. Büyük oğlan emzik alıyordu bu almayınca fark.attı beni emzik yaptı çünkü
benim annem de ilerleme var artık niye gelmedin perişan oldum bak tedavim daha bitmedi deyince gözleri doluyor. Allah sizinkilere de insaf vicdan versin

Canim benim oglan emzik almasada hic oyle saat basi emmedi.dogdugundan beri hep 2-3saatte bir emdi.simdi de sadece tokken emzik aliyor ben de tokjen veryrm.acken asla almiyor.mesela sokuyrdm saat basi agzina emmiyordu tok ise atiyordu memeyi ama acsa cok cok icip cekiyor 5dakikada.yapisi oyle .amin canim amin.

Hiç üzülme canım sen.
Ne mutlu 3 tane sağlıklı sıhhatli evladınız var Allah uzun ömür versin inşallah
Dediğin gibi her şeyi bşr yoluna koyar yaradan

Kardeşin için bişey diyemiyorum canım bu durumu kullanması hoş değil ama yaşıda küçük değilki çekip konuşsan neyse inşallah düzelir .
Ayyy 8 çocuk muuuu vuuuuvvvv bebeği nasıl uyuttun o curcuna da neyseki atlatmışsın
Yorulursun tabi canım kolaymı neyse misafir bereket derler işide aşıda bereketli oluyor işte :)
Gercekten bazı çocuklar ne laftan ne sözden anlamıyorlar bu durum genelde aile içindeki tutarsızlık tan kaynaklanıyor bence yada tek bir kişinin düzeniyle büyümemelerinden sonuçta çocuk bembeyaz bir sayfa gibi ne yazarsan onu okuyorsun

Kuzularin üçünü de yikadim.esim mesaiye kalicakmis saat 10da gelicek .
ohhhh sıhhatler olsun
Bizde bugün aile boyu kırklandık:)
Önce eşim sonra ben sonra birlikte bebeği yıkadık 40 uçurmaya komşuya gittik sağolsun hazırlanmış bir sürü şey yapmış oğlum için biraz şeker soğan ve yumurta koymuş birde altın taktı mahcup etti bizi
Akşam okul sonrası kızımı kont götürdüm hala balgam olduğu için balgam söktürücü şurup verdi boğazları çok iyi durumda işe yaramış ilaçlar dedi ordan gelince de artan suyla kızımı yıkadım hepimiz için yeni iç çamaşırı ve kıyafet almıştım hepimiz bugün yeni giyindik annem kırklanınca yeni giyerseniz bebeğe yeni giydirirseniz hep yeni giyermiş demişti sözünü dinledik
Hurafe ama suya kırk taş attık altın yüzük bozuk para ve buğday attık yarın eşim götürüp dökecek yola :)
Darısı sizlere inşallah kızlar ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…