Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
iyi akşamlar kızlar
İyi akşamlar cnm
Meliten geri döndü çok şükür :)
incirim telden giriyorsan sayfanın en altında full site diye bir şey olması lazım..
ona bi basıver bakalım değişen birşey olacakmı??
arkadaşlarrr
daha önce tüp bebek denemesi olan kardeşlerim öncelikle inşallah Allah bu seferkinde yüzünüzü güldürsün diye dua ediyorum. sizlere sormak istediğim bir soru var biri cevaplarsa çok mutlu olcam. ben doktora gittim ve adetinin ikinci günü gel dedi. ben bundan sonraki aşamayı merak ediyorum. adetin ikinci gidiyorum peki daha sonra neler yaşıyorum yumurta takibi ne kadar sürüyor? olgunlaşan yumurta tahminen kaç gün sonra toplanıyor.yumurtanın çatlaması mı lazım çatlamadan mı alıyorlar. yani asıl merakım yumurta dönemi. geriside sanırım onlar uygun zamn da çağırıp transferi yapıyorlar. ve geriye beklemek kalıyor. hee bide transfer anında aranızda narkozla yaptıran oldu mu? bende biraz vajinusmus varda.
Canım çok teşekkür ederim, işe yaradı valla
Canım çok teşekkür ederim, işe yaradı valla
evet döndü ama bize değil dikkat ettiysen.
Ben neden yapamadım
oldu demek ohhh süpperr..
kuzu nasıl sen nasılsın ikinciyi düşünüyormusun
yani çok süper olmasa da en azından pc de gördüğüm her şeyi görebiliyorum artık canım. Tekrar dene istersen :)
Iyiyim canım, dün eşim annemlere bıraktı bizi yarın alacak sanırım. Ekmem elden su gölden iyi böyle bebis huysuzlaninca bakan da var daha ne isteyeyim aslında dişlerimi yaptirmaya geldim hamilelikte çok zayifladilar ama bakalım :) Tuna biraz büyüsün kardeş düşünürüz mutlaka ama Tuna nazlanmadan geldi bakalim kardeş o kadar kolay olacak mi :) pasalarin nasıl canım doping aldın mı yakın zamanda
evet canım maalesef değeri 22 den 9 a düşmüş aslında test gününde kan verseydi sonucun negatif olduğunu düşünecekti erken baktırınca gebeliği farketmiş oldu..7.gün değeri 22
9.gün değeri 9 a düşmüş 12.gün baktırsa 5 in altında bir değer olacaktı ve negatif kızlar ilk denemem diyecekti..
bende soracaktım tam yazmışsın meğer lucrine başladınmııııı dicektim...
hayırlı olsun sonu bebekli olsun inşallah bebeğin gelsin bu kez sıkı sıkı tutunsın annesine
hoşgeldin tatlım
adetin 2.günü gidiyorsun muayene oluyorsun ve kan veriyorsun..
kan sonucun ve ultrasona göre doktorun ilaçlarını belirler dozlarıda belli olur.
kısa protokol uygulanacaksa gittiğin gün ya da 3.gün iğnelere başlarsın.
yumurta gelişimine bağlı olarak 7-10 gün iğne vurmaya devam edersin bu süreçte aralıklarla yumurta kontrolü olur ultrasona girersin yani.
en son iğnen çatlatma iğnesi olur.
çatlatma iğnesinden 33-36 saat sonra yumurta toplama işlemine girersin yani OPU olursun.
sen opudayken eşin sperm örneği verir.
alınan yumurtalar ve spermler dölleme işlemine alınır.
ertesi gün haber verilir kaç yumurtanın döllendiği hakkında.
embriyo gelişimine bağlı olarak toplamadan 2. 3. 4. 5 hatta 6.günlerde transfer yapılabilir.
transfer işlemi anestezi olmadan yapılır nadiren narkoz verilir hastanın durumuna göre bunu senin talep etmen lazım doktorundan.
uzun uzun yazmışsın teşekkür ederim. birçok soru gittti kafamdan. bunlar bi çırpıda geçecek gibi geliyor da, transferden sonraki 12 gün geçmezmiş gibi geliyor.inşallah bende şubatta başlıcam. doktor muayenede herşey harika inşallah ilk seferde olacak dedi. sorun görmediğine göre kısa protokol mu olur ki :44: bakalı bakalım ocak benim için sıkıntılı geçecek. hemen şubat gelse
Erken baktırmanın faydaları. En azından tüğ bebekle hamile kalabiliyormuş bu güzel bir şey.
İnşallah canım ya 4 olacak, dile kolay. Bugün artan iğneleri attım, birisi çöpü görse beni bağımlı falan zanneder Gonal-f'den bir sürü iğne çıkıyor ama biz aşırı doz alıyoruz ya iğneler duruyor ilaç bitiyor :) Yarın d.kontrol hapımın son günü olacak. Yani başlamak için son 3 gün. Çok heycanlıyım. Geçen sefer diyetime çok dikkat etmiştim. Antioksidanlar, balık yağları neler neler içtim. Hiç un ve şeker yemedim. Ama bu defa öyle değil. Artık kendimi sıkamıyorum. Hatta birazdan tatluuu yapıcam kendime. Dİ mi canım şekerden undan değil bunlar, içim rahat rahat yiyeyim mi?
Canım yeşil editör demekmiş. Ben de gördüm ama ne anlama geldiğini ilmiyordum. Canım tebrik ederimmm, sen fazlasıyla hak ediyorsun
anne yanında olmak iyi gelmezmi hiç...
tunayı yerim ben ıssırırım...kardeşide nazlanmasan gelir annesi...
bizim kızlar ikincilere gebe kalmaya başladılar hemde doğal yolla...
paşalarım 20 gün önce burdalardı aşkımızı yaşadık her zamanki gibi aşk onlar can onlar teyze olarak bu duyguları yaşıyorsam bir de anne olsam nasıl olurum
Teyze olmanın tadı başkadır ya, benim kız kardeşim yok maalesef abim var ama onun da evlenmeye niyeti yok
Anne olmanın mutluluğunu da yasayacagindan çok eminim canım. Tabi enkısa zamanda tedaviye karar verirsen
egunal bende bi şey sormak istiyorum ya, önce biraz kendimden bahsediyim....
ben bursada yaşıyorum. bursada sgk raporu sadece uludağ üni. tıp fakültesinden çıkarılabiliyor. ve randevu almak büyük problem.ayrıca bursada ki tüm tüp bebek merkezlerini tek tek aradım ve sgk anlaşmaları olmadığını öğrendim yani fakültede tedavi olmak gerekecek sonrasında da... ben bir kez tüp bebek denedim negatif sonuç aldım, rezerv azlığım var ve bir yıldan biraz fazla zamandır evliyim. rapor çıkarmak için 3 yıl evli olma şartının azosperm yada erken menopoz durumlarında göz ardı edildiğini öğrendim, zamanın bizler için çok önemli olması dolayısıyla böyle bir durum varmış. bir tanecik dondurulmuş emriyom vardı, çözülemedi. ikinci denememde de malesef ki miyomlarım dolayısıyla yarım bırakılıp ameliyat edildim. maddi yönden yeniden tedaviye başlamak bizi oldukça zorlayacağından rapor çıkarmak istiyorum. fakülteyi ekimde 2. tedaviye başlamadan önce aradığımda aralık da ararsam mart ayına randevu vereceklerini söylemişlerdi. o zaman aralık çok uzak gelmişti ve özelde 2.ye başlamıştım. ancak o da olmayınca tekrar aradım ve ocak ayının 15i ne randevu aldım. gittiğimde ne gerekiyorsa hazır dosya ile gitmek istiyorum işlemleri biraz da olsa çabuklaştırmak adına. netten araştırarak bir dosya hazırlamaya çalışıyorum. bu yüzden rapor çıkaran arkadaşlara sormak istiyorum.... dosya da aşağıdakilerden başka ne olması gerekiyor???
* ben ve eşime ait resim, nüfus cüzdanı ve evlilik cüzdanı fotokopisi
* bana ait reglin 2. günü yapılacak kan testi ve bazal ultrason değerlendirmesi (bunları fakülteye gitmeden önce devlet hastanesinde yaptırmayı palnlıyorum)
* eşime ait 3 adet spermiogram (en az 15 gün arayla ve en az biri fakültede yapılmış olmalı)
* son 5 yılda en az 900 gün sigortalı olduğuma dair sgk onaylı belge
* eşime yada bana ait diğer evliliklerden(ilk evliliğimiz ikimizinde) yaşayan çocuğumuz olmadığına dair belge (vukuatlı nüfus cüzdan örneği yeterli olur diye düşünüyorum)