2014 Aralık Anneleri

Bnde cok zorlandim o gaz yeti bitirdi beni. Sallayacak bi besigi yoktu zaten ayagimada hic almadim vallahi ilk uc ay öldüm öldüm dirildim gaz yuzunden ama simdi sukurler olsn iyiyiz. Malesef ki tek citirdida uyaniyor ona yapcak bisey bulamadim

B

Bu arada geçmiş olsn canım neyi var bebişin
Neyi oldugunu aile hekimi bulamadi baska doktorada goturemedim ama atlatti cok sukur bi kac gun asiri huysuzdu distir dedik. Ateslendi cok fena aglamalar aile hekimi antibiyotik verip gonderdi idrar yolu enf die. Uc dort gece atesini indiremeik o derece. Sonra tam ates dustu cocuk dondu samar oglanina vucudun her yeri kipkirmizi. Kayin pederim kizamik bu dedi. Araya hfta sonu girdiginden pzartesi gotrdm tekrar ozamana kadarda gecti hep. Dr atesten de olabilir ilacta alerji yapmis olabilir hersey olabolir dedi vesselam. Simdide onu atlattik derken usuttu tabi zor nefes alip verior. Oyle dunya hali iste her anne gibi ugrasioz :)

5 nöbetinden herkese sevgiler selamlar.. Daha uyuyalı 1 saat bile olmadan sevgili oğlum tarafından 5te uyandırıldım uzun sallama denemeleri sonuçsuz kaldığı için evimizin salonundan sizlere gel teskere gel şarkısını armağan ediyoruz (sabah sabah kafayı yemiş anne modeli)

Canım ya keşke tahlil yaptırmadan antibiyotik vermeseydin. Benim oğlumda geçen hafta 3 gece arka arkaya çok ateşlendi 39un üstüne çıktı ateşi. Tahlil sonuçlarıntemiz çıktı şükür o yüzden sadece ateş düşürücü kullandık geçti gitti.. Allah şifa versin bebişine

Keske canim esimede soledim hic icimd sinmedi tahlilsiz biseysiz kafadan yazdi die. Ver iste neyi varsa iylesir dedi beter oldu. Ama simdi cok daha iyiyiz.

Babamiz saat 7 de gidior alarmina ailecek kalkioz gozlerimden uyku damlior suan bezi ile benden kacior pasam.

Kıyamam ya yazık geçmiş olsn cnm

Benimkide sabaha kadar hiç uyutmadı yarım saate ağlayarak uyandı şimdi gece hiç bişey yapmamış gibi gayet mutlu nasıl uykusunu alıyosa anlamıyrum ya bi büyüselerdi

Babamiz saat 7 de gidior alarmina ailecek kalkioz gozlerimden uyku damlior suan bezi ile benden kacior pasam.
Ben onun için eşimi başka odaya yolladımya sabah eşyalarını almak için odaya geliyo ses yapıyo boğacağım geliyo her sabah ses yapıyosun diye kavgalarımız var:)

Merhaba 2014 aralık anneleri
Ben de inşallah 2015 aralık annesi olacağım. Siz tecrübeli annelere birkaç sorum var.
1) Banyo küvetini ayaklı mı almalıyım? Ayaksız olursa bebeği yıkarken belim ağrımaz mı?
2) Bebek şampuanı için önereceginiz bir marka var mı? Aklımda unibaby var ama yine de bilemiyorum.
3) Bebeğin altını temizlerken ilk zamanlar su ve pamuk kullanmayı düşünüyorum ama her zaman her yerde pratik olmaz. O yüzden yine unibaby 'nin ıslak kağıt havlularını düşünüyorum. Ne dersiniz?
4) Bebek arabası ve oto koltuğu öneriniz nedir? Öyle çok büyük travel sistem istemiyorum. Kış bebeği olacağı için zaten ilk zamanlar çok dışarı çıkılmaz. Fakat aşı gibi bazı durumlarda çıkmamız lazım. Hafif bir ana kucağı-oto koltuğu hatta aynı zamanda bebek arabasına da monte edilebilen bir bebek arabası öneriniz var mı?
5) Biberon önerileriniz neler? Bebegimi emzirmeyi planlıyorum. Sanırım yine de biberona ihtiyaç var.
6) Doğuma giderken eşyaları kabin tipi küçük valize koysam olur mu?
7) Bebek için yan yatış ya da reflü yastığı almalı mıyım?

Hepinize sağlıklı güzel günler dilerim. Bebeklerinizle birlikte ömür boyu mutluluklar.

Canım tek tek cevap veriyim öncelikle kendine o kadar stres yapma hiçbişey planladığın gibi olmuyo
Banyo küvetini ben o kadar detaylı almadım zaten ilk başta kv annem falan yıkadı kış çocuğu olcak hergün banyo yaptıemıyosun zaten o kadar para vermene gerek yok, ben 5 6 ay sonra birlikte duşa girerek yıkıyorum oğlumu küvet zahmetli geliyo,
-bebek şampuanı çok araştırdım sebamed öneririm sabunu, pişik kremi, losyonu falan hep sebamed dahada kullanırım ,
-altını temizlerken ben pamuk kullandım ama ilk başlarda dikkat et pişik olmasın sürekli değiştir
-bebek arabasına acele etme yada çok pahalı alma biz baby2 go aldık 750 tl o zaman ve hiç binmiyo puseti arabada takılı onuda hiç kullanmıyo ağlıyo çünkü arabada ve minnacık bebek kucakta götürüyosun hastaneye zaten:)
-biberon dr brown gaz yapmayan cam biberonu var al kesinlikle ilk başta zaten emzireceksin ama bazen olcak dinlenmek isteyeceksin süt sağma makinesi al sütü sağ annen ısıtsın iki saate bir içirsin mesela sen uyu ilk başta çok dinlen, başta sütün gelmezse mama ver sarılık olmasın ben kv verme dedi vermedim çocuk sarılık geçirdi ama şükür emince attı, aç aç bekletmişim hemsire geldi mama ver nolacak dedi şükür verdim çocuk normale döndü,
-eşyalarını bebişe hastane çıkısı harici 2 3 takım koy ve şuan sana küçüçük gelen kıyafetler bebişe büyük gelcek ben 5 günlükken tekrar alışverise çıktım ucuz hastane çıkısları oluyoya 30 lira falan yedek olarak ondan al bence , kendine de 2 3 takım koy hırka al mutlaka yanına
-biz o yan yatış yastığı falan kullanmadan büyüttük bence gerek yok
Son olarakta doğumda hiç kimseyi hiç bişeyi kafana takma ben o kadar özendimki hiç bişeyimi yapamadım o anda hiçbişey umrunda olmuyo anı yaşa bidaha gelmiyo ilk bebek olacak o heyecan çok değişik bişey canını sıkma ben o zamana dönebilsemde canımı sıkanlara haddini bildirseydim diyorum sağlıcakla al kucağına

Uzun uzun ayrıntılı cevabın için çok teşekkür ederim. Önerilerini dikkate alacağım. Çok çok haklısın. Hayatımızda yaşadığımız ilk ve son ilk doğumumuz olacak.

Slm arkadaşlar iyidinizdir inş. Bir hamiş daha cıkmış. Saglıkla kucagınıza almayı nasip etsın rabbım inşallah. Bizim diş sıkıntıları gerı döndü iştahsız huysuz. Koltukların kenarlarını kemiriyo resmen. Onun dişinda iyiyiz şukur. Havalar sogudu iki kat guyınmeye başladık.bizden haberler bukadar:))

Dr.brown ve avent en çok önerilen biberon sanırım. Dr.brown un içindeki çubuğun zamanla koku yaptığını söyleyenler oldu. Bu konuda ne dersin?
Bilmem benim o konuda sıkıntım olmadı zaten süt için kullandık hala da bi yeregiderken süt bırakıyorum memnunum ama eline vermedim su için başka aldım plastik gibi olanlardaN

Biz uykusuz gecelerdeyiz canım diş galiba ağlayıp duruyo yemek zaten hiç yemiyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…