• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 aralık anneleri şeker yüklemesi yüksek çıkanlar

şeker ölçüm cihazı kullanıyorum.

• Ankete Katılan
    16
Neden uyamıyorsun canım. Dikkat et ama gene de fazla diyetin dışına çıkmamaya çalış bence :KK66:
Benim canım acayip sütlü tatlı istiyor bazen :mad: o zamanlar şekersiz bir türk kahvesi kaçamağı yapıyorum azıcık bastırıyo isteğimi böyle böyle kandırıyorum kendimi napıyım :KK42:

çok katı geliyor bir de çikolatayı kestiğim zaman değerlerim gayet normal sadece çikolata şeker yersem oynuyor o yüzden çok katı diyet yapmıyorum :)

çok katı geliyor bir de çikolatayı kestiğim zaman değerlerim gayet normal sadece çikolata şeker yersem oynuyor o yüzden çok katı diyet yapmıyorum :)
Ben aynen listedekileri yiyorum valla. Benim çok dengeli gitmiyor çünkü aynı şeyleri yediğim halde bir gün düşük bir gün yüksek olabiliyor o yüzden dikkat ediyorum

Tokluk şeker ölçümüm 125 çıktı bugün. Şimdilik iyi maşallah. Diğer günler de aynı şekilde devam eder umarım.

hanımlar ben insüline başladım. doktor sabahı düşüremediğimi görünce başlattı. iğnelerimi aldım. nasip bakalım. buda bir çözüm en azından.

Günaydın anneler. Bu konu açıldı ama pek kimse gelmiyor sanki o_O
Benim bugünkü açlık şekerim 87 çıktı yarım saat sonra tokluğumu ölçücem bakalım o ne gelecek.
Sizlerin nasıl gidiyo diyetler, şekerler?

canim masallah ayrintilica yazmissin bede gecen ayi 4 kiloyla kapatmisken bu ay 1 kilo vererek kapattim ..kilo vernce bebekte etkileniyomu acaba

canım benim yüklemeler şöyle idi:
açlık 80
50lik yükleme 154.

açlık 84
100lük 1.saat 186
2.saat 140 küsür
3.saat 102

diyetisyene git dedi. cihaz vermedi dr.
diyetisyen bana farklı bir şey demedi. işte googleda gebelik şekeri yazınca herkesin edinebileceği bir liste.

bana dedi ki haftada 3 kez yumurta. (ben gebeyim her gün yerim diyetisyeni iplemedim)
günde 1 süt 1 ayran 1 yoğurt. fazlası yok dedi ( sabah süt gece süt öğlen ayran akşam yoğurt yiyorum. benim dişlerim felaket kanıyor kalsiyum açığım var)
meyve günde iki porsiyon. birisi öğleden önceki ara öğünde, diğeri öğleden sonraki ara öğünde. yanında illaki 1 su bardağı ayran ya da yoğurtla. (meyveye uyuyorum ama yanında ayran yoğurt yok. )
ceviz badem yediğim gün kahvaltıda zeytin yasak. ( her sabah mutlaka 5 fındık 5 badem 2 ceviz yiyorum. 5 de zeytin)
her öğlen yemekten sonra yarım saat ve her akşam yemekten sonra 40 dakika yürüyeceksin dedi. ben çalışıyorum. 2,5 yaşında oğlum var ilgilenmem gereken. akşam yemeğinden 1-2 sonra zaten uyuyor çocuk. tüm gün beni göremeyen çocuğu bırakıp nasıl yürümeye gideyim hocam dedim. ağaçtan mı topladın o çocuğu babası baksın 1 saat dedi.
akşam yürüyemiyrum ama her öğlen 40 dakika tempolu yürüyorum.

velhasılı kadının verdiği listeyi attım gitti. beni mahveden kavun karpuz üzüm dut ve haftada 2-3 dondurma idi. zaten pilav makarna börek vs yemiyordum.

ağustos ayında 4 kilo almışken, eylülü -1 ile kapatıyorum hayırlısıyla. ama şekerim ne halde bilmiyorum cihazım yok. 10 gün sonra kontrole gel demişti dr, 13 gün oldu gidemedim, işlerim çok yoğun. haftaya salı gidicem inşallah. kontrolde şu şekilde olacakmış. yanıma kahvaltımı alıp hastaneye aç gidip kan vericekmişim. sonra kahvaltımı edip 1 saat sonra kan verecekmişim.

canim masallah ayrintilica yazmissin bende gecen ayi 4 kiloyla kapatmisken bu ay 1 kilo vererek kapattim ..kilo vernce bebekte etkileniyomu acaba

canim masallah ayrintilica yazmissin bende gecen ayi 4 kiloyla kapatmisken bu ay 1 kilo vererek kapattim ..kilo vernce bebekte etkileniyomu acaba

merak etme bebek almaya devam ediyor. bbeğe aldıracak şeyler süt ürünleri et balık ceviz vs
onları ihmal etmemek lazım

hanımlar ben insüline başladım. doktor sabahı düşüremediğimi görünce başlattı. iğnelerimi aldım. nasip bakalım. buda bir çözüm en azından.

hayırlısı olsun canım. inşallah herşeyyoluna girecek. biraz da yürüyüş yap canım. iyiki yaptırmışsın bak şeker yüklemesi. karatay neneye uyup yaptırmasak haberimiz olmayacaktı vücudumuzda neler olduğundan.

Canım hayırlısı olsun. Senin ve bebeğin için ne sağlıklıysa o olsun inşallah. Allah çözümsüz bir sıkıntı vermesin. Bugünleri de atlatacağız inşallah

Ben hamilelik süresince toplam 3,5 kilo aldım ama normalde kilolu biriyim. Hani diyorlar ki gebelik şekeri hamilelkte çok kilo alınca çıkıyor diye öyle bir şey yok maalesef. Kiloya kiloya bakmıyor. Bizim ailede şeker genetik anne baba tarfında ee bir de ben fazla kilolu olunca onlar da tetikliyor hayırlısı bakalım. Allah şifa versin herkese.

Canım hayırlısı olsun. Senin ve bebeğin için ne sağlıklıysa o olsun inşallah. Allah çözümsüz bir sıkıntı vermesin. Bugünleri de atlatacağız inşallah

EVET. İNŞALLAH ATLATICAZ. BENİDE GÖRENLER ZAYIFLADIN DİYOR. ÖNDEN BİR GÖBEĞİM VAR SADECE AMA ODA BAYA BÜYÜK Kİ GÖREN DOĞUM YAKIN HERHALDE DİYOR.

hayırlısı olsun canım. inşallah herşeyyoluna girecek. biraz da yürüyüş yap canım. iyiki yaptırmışsın bak şeker yüklemesi. karatay neneye uyup yaptırmasak haberimiz olmayacaktı vücudumuzda neler olduğundan.
SAĞOL CANIM. HAMİLELİKTE BENİM YÜRÜDÜĞÜMÜ KİMSE YÜRÜMEMİŞTİR HERHALDE. AMA NAFİLE. ŞİMDİDE İNSÜLİNLE UZUN MESAFELİ YÜRÜYÜŞ YASAK. KISA EGZERSİZLER.
ALLAHIM SONRASINDA KURTARSIN. BEBEĞİMİDE SAĞLIKLA KUCAĞIMA VERSİN İNŞALLAH. CÜMLEMİZİN..

EVET. İNŞALLAH ATLATICAZ. BENİDE GÖRENLER ZAYIFLADIN DİYOR. ÖNDEN BİR GÖBEĞİM VAR SADECE AMA ODA BAYA BÜYÜK Kİ GÖREN DOĞUM YAKIN HERHALDE DİYOR.
Beni de aynen görenler baya süzülmüş yüzün gözün diyorlar ama göbüşler büyüyo tabi:) herkesin farklı olabiliyor o yüzden kimin ne dediğine pek takılma bence

Slm tatlı kızlar bebeklerimiz çok tatlı ki sekerimiz yüksek :)
50lik 167 100luk normal çıktı ama dr um riskli grupta olduğumu söyledi meyve bile yiyemiyorum korkudan siz günde ne kadar meyve yiyorsunuz bilgi verirseniz sevinirim

50lik 167 100luk normal çıktı ama dr um riskli grupta olduğumu söyledi meyve bile yiyemiyorum korkudan siz günde ne kadar meyve yiyorsunuz bilgi verirseniz sevinirim

canım, ben günde 1 yemeye çalışıyorum. 1 elma. fazlası direk şekerimde dengesizlik yapıyor. insülin kullanmama rağmen hemde. yani meyve deyip geçtiğimiz şeyde baya şeker var.

ben pilav börek kek makarna tatlı yemeden şeker çıktı. çünkü çok meyve yiyordum.
şimdi meyve niyetine salatalık kemiriyorum. sabah ara öğünümde 1 elma, öğleden sonra öğünümde 1 mandalina yiyorum. dün gece 22 gibi de 4 tane mürdüm erik yedim. ham gibiydi ama olgun değildi. üzüm kavun karpuz muz incir havuç asla yemememiz gerek canım.

canım, ben günde 1 yemeye çalışıyorum. 1 elma. fazlası direk şekerimde dengesizlik yapıyor. insülin kullanmama rağmen hemde. yani meyve deyip geçtiğimiz şeyde baya şeker var.

nasıl gidiyor canım başladınmı insüline. değerlerin nasıl insüline başlayınca?

nasıl gidiyor canım başladınmı insüline. değerlerin nasıl insüline başlayınca?
İYİ GİDİYOR CANIM AMA DEĞİŞKEN. GECE İĞNEMİ VURMAMA RAĞMEN SABAH AÇLIĞIM YÜKSEK GELİYOR. BUNUN SEBEBİ DE 9,30 DA YEDİĞİM 1 TANECİK ELMA! ONU DA KESİCEM ARTIK. ŞU ARA OTURTMA EVRESİNDEYİM. HANİ ÜNSİLİN ALDIN İSTEDİĞİNİ YE MANTIĞI YOK. EN UFAK BİŞEYDE ÇIKIYOR. DİYET AYNI DİYET. CANIM DA ELMA İSTİYOR O YÜZDEN GÜNLÜK 1 ELMAYI 14:45 DE YİYECEĞİM. DİĞER TÜRLÜ SÜT VE YOĞURT ARA ÖĞÜNLERİM. AKŞAMDA AKŞAM YEMEĞİNDEN SONRA BİŞEY YEMEYECEĞİM. BU DÜZENLE DEĞERLER GAYET İYİ. ELMA OLAYI BOZUYOR SADECE. BİRDE YEMEKTE SALATA YEMEZSEM YÜKSELİYOR. MARULUN ŞEKER DÜŞÜRME GİBİ BİR ÖZELLİĞİ VAR. YEŞİL YAPRAKLILARI MUHAKKAK ÖĞÜNE DAHİL EDİYORUM. TOKLUKDA SORUN ÇIKMIYOR.

SENİN NASIL GİDİYOR?

İYİ GİDİYOR CANIM AMA DEĞİŞKEN. GECE İĞNEMİ VURMAMA RAĞMEN SABAH AÇLIĞIM YÜKSEK GELİYOR. BUNUN SEBEBİ DE 9,30 DA YEDİĞİM 1 TANECİK ELMA! ONU DA KESİCEM ARTIK. ŞU ARA OTURTMA EVRESİNDEYİM. HANİ ÜNSİLİN ALDIN İSTEDİĞİNİ YE MANTIĞI YOK. EN UFAK BİŞEYDE ÇIKIYOR. DİYET AYNI DİYET. CANIM DA ELMA İSTİYOR O YÜZDEN GÜNLÜK 1 ELMAYI 14:45 DE YİYECEĞİM. DİĞER TÜRLÜ SÜT VE YOĞURT ARA ÖĞÜNLERİM. AKŞAMDA AKŞAM YEMEĞİNDEN SONRA BİŞEY YEMEYECEĞİM. BU DÜZENLE DEĞERLER GAYET İYİ. ELMA OLAYI BOZUYOR SADECE. BİRDE YEMEKTE SALATA YEMEZSEM YÜKSELİYOR. MARULUN ŞEKER DÜŞÜRME GİBİ BİR ÖZELLİĞİ VAR. YEŞİL YAPRAKLILARI MUHAKKAK ÖĞÜNE DAHİL EDİYORUM. TOKLUKDA SORUN ÇIKMIYOR.

SENİN NASIL GİDİYOR?

aman bacım elma da yeme o zaman. salatalık yeyiver. benim ölçüm yapmadığım için ne alemdeyim bilmiyorum. 10 gün diyet yap gel dedi dr. diyete uymadım harfi harfine. ters geldi bana. meyve kısıtladım sadece. 10 gün dedi 17 gün oldu. yarın gidicem. aç gidip kan vercem. yanımda kahvaltımı götürüp hastanede yiycem. iki saat bekleyip kan vercem. sonuca bakılacak. hayırlısı.

aman bacım elma da yeme o zaman. salatalık yeyiver. benim ölçüm yapmadığım için ne alemdeyim bilmiyorum. 10 gün diyet yap gel dedi dr. diyete uymadım harfi harfine. ters geldi bana. meyve kısıtladım sadece. 10 gün dedi 17 gün oldu. yarın gidicem. aç gidip kan vercem. yanımda kahvaltımı götürüp hastanede yiycem. iki saat bekleyip kan vercem. sonuca bakılacak. hayırlısı.

hayırlısı canım. düzgün değerler gelsin. allah kimseye de vermesin. çok zor.

Back