2014 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bugun dun olan kanli kakanin uzerine bebegim gazini cikarirken kustu. Evet kusma gaz cikarirken cok normal ama benim kızım yaklaşık 2 aydir hic kusmuyordu. Bugun de cok halsiz surekli uyuyor. Hic emmek de istemedi. Belki alakasiz ama ben tum bunlari rota aşısına bagliyorum devam ederse ikinci dozu yaptirmayacagim :KK61:

merhaba.. peki sadece süt alerjisi mi başkada varmı?? nasıl besleniyorsun?? geçtimi şimdi???
merhaba.. peki sadece süt alerjisi mi başkada varmı?? nasıl besleniyorsun?? geçtimi şimdi???

canim bizde yumutta da var .sutum simdilik yetiyo drun raporla vrdgi mama var felaket kotu ogluma verdim gecen aksam denemk icin biguzel icti snra uyutmaya gotrdm salliyodum yacrum bir kustu fiskirdi resmn yatak carsaf ust bas batti yavrum rahatladi cikarnca bende vrmdm bidaha napcm bilmiyom felaket kotu kokusu nasil icsn yavrck napicmi bilmym valla.ayrica ben test yaptrmadn once cok kasar ydm esim karsli kasarda felaket zararliyms alrji icin acaba oda testi etkilermi bilgisi olan varsa paylassn.

Bugun dun olan kanli kakanin uzerine bebegim gazini cikarirken kustu. Evet kusma gaz cikarirken cok normal ama benim kızım yaklaşık 2 aydir hic kusmuyordu. Bugun de cok halsiz surekli uyuyor. Hic emmek de istemedi. Belki alakasiz ama ben tum bunlari rota aşısına bagliyorum devam ederse ikinci dozu yaptirmayacagim :KK61:
canım rota aşısının yan etkisi yok ki hemde olsa olduğu 1 ve 2 gün yapar bence,tabiki yaptrırıp yaptırmamk sana bağlı ama
başka birşeyde olabilir enfeksıyon gecen burda bır arkadasın bebegı kum döküyordu akla gelmez seyler

kızlar bebeğime idrar tahlili yaptırmıştık "lökosit 20" çıktı. doktora göre 0-5 arasında olması gerekiyormuş antibiyotiğe başlamak istiyor. ama tahlilde bu değerin yüksek olduğu yazmıyor. idrar tahlili yaptıran arkadaşlar sizde böyle birşey var mı doktorunuz ne yaptı

Bende sut alerjisi konusunda deneyimlerimi yazmak istedim size. Mukuslu kaka ve benzeri sikayetleri okunca burda. Simdi soleki cok mukuslu yesil kaka sikayetiyle hastaneye gittik once dizanteri dediler olmadigi ortaya cikti (amip antijeni cikiyor kaka tahlilindae ama cok zor bi ihtimal bu testin dogru olup olmadigini ogrnmek icin anitijen trsti yapilioyr herneyse sonuc negatif cikti bizde derken mukuslu yesil kaka devam etti kaka yaparken ikinma ama sulu kaka yapma igrenc koku kakada sonra bi gun kakada kan kil kadar tespit ettik derhal doktora gittik popoda anal fissur yani catlak oldugu ortaya cikti kan ondanmis. Kaka tahlilleri verdik belki on kere farkli zamanlrda bi cogunda bol lokosit cikti inek sutu alarjisi olabilir diyet yap dediler 3 hafta diyet yaptim. Hala mukus ve lokosit devam etti diyeti biraktin kaka normale dondu. Once,ikle sunu soliyim alerji 5 aydan once yanlis teshis olabildigi icin yapilmasi onerilmio. Ek gidalara gecmeden once yapilmasi daha uygunmus. Bu konuda uzman olan istanbulda iseniz. Gastroentolog prof. Dr fugen cokugras var konusunda uzman ona gittik biz oda 5 aydan sonra bakalim deci cunku bizde de kilo alimi iyi gelisim ii kaka normale dondu. Ama kan gorursen mukus gorursen derhal gel dedi bizede. Azicik karisij anlattim kusurabakmayin ama bizim hikayemiz bolydi. Eger kakada mukus kilo aliminda azalma bol kusma popoda catlak anus etrafinda hale seklinde kizariklik, deride pullanma kuruma kizariklik kakada bol lokosit cikmasi gibi sikayetleriniz varsa mutlaka gastroentolog gorsun bebsinizi. Ayrica sut alerjisi konusunda da kimi cocuk 1 yil kimi 5 yasina kadar geciremeyebiliyor. Allah yardimcimiz olsun.
sağol verdiğin bilgiler için.peki şuan diyet yapıyor musun? süt alerjisi olduğu kesinleşmedi galiba değil mi?? figen çokuğraş bir öneride bulundu mu??

Idrar tahlili yapan arkadasim idrar kulturu yaptirdin mi. Benim kizim cisini yaparken agliyordu idrar enfeksiyonundan suphelendik ve kulturde 100.000 ecoli bakterisi uredi. Fakat doktor hemen antibiyotik baslamadi cunku bu baktero kakadan bulasabiliyormus ve kiz bebeklerde torbayla ornek alindigi icin bulasma olabilirmis. Bir kac gun sonra kulturde 40.000 e dustu. Doktor da anne sutuyle atabiliyor demekki dedi. Bir hafta sonra bobrek ultrasonu cektirdik ve temiz cikti. Yani antibiyotik baslamadik. Bobrekte de idrar yollari temiz cikti cunku. Sende antibiyotikten once kultur yaptir. Ve doktorun yönlendirmesiyle hareket et. Gerekirse antibiyotik kullan.
Benim kizim bugun hic acikma belirtisi gostermedi bugun sadece iki kez emdi oda tek gogus 5 _10 dakika sadece

yakızlar napçam şu kaka problemini bende hala aynı 4 aydan sonra geçer
diyolar ıkınma falan yok ağlamada yok yavrum da ama 10 günü geçiyo napçam bilmiyom
çok üzülüyom oğlusuma zeytin yağı içiriyom ben kayısı yiyip duruyom yokkk şu gaz şurupları kakaya da iyingelir miii
acaba
:110:

sağol verdiğin bilgiler için.peki şuan diyet yapıyor musun? süt alerjisi olduğu kesinleşmedi galiba değil mi?? figen çokuğraş bir öneride bulundu mu??
Hayir cnm yapmiyorum cunku diyeti bozuncada lokosit normale dondu. 5 aylikken gidices tekrar tst yapilcak ama bence alerji degil. Fugen hoca cikolatayi tahini ve direk sutu kestirdi yani sut urunu tuketicem ama direk sut icmiceksin dedi. Test sonucuna gore icimiz rahat ek gidalara baslayalim dedi cnm .

Idrar tahlili yapan arkadasim idrar kulturu yaptirdin mi. Benim kizim cisini yaparken agliyordu idrar enfeksiyonundan suphelendik ve kulturde 100.000 ecoli bakterisi uredi. Fakat doktor hemen antibiyotik baslamadi cunku bu baktero kakadan bulasabiliyormus ve kiz bebeklerde torbayla ornek alindigi icin bulasma olabilirmis. Bir kac gun sonra kulturde 40.000 e dustu. Doktor da anne sutuyle atabiliyor demekki dedi. Bir hafta sonra bobrek ultrasonu cektirdik ve temiz cikti. Yani antibiyotik baslamadik. Bobrekte de idrar yollari temiz cikti cunku. Sende antibiyotikten once kultur yaptir. Ve doktorun yönlendirmesiyle hareket et. Gerekirse antibiyotik kullan.
Benim kizim bugun hic acikma belirtisi gostermedi bugun sadece iki kez emdi oda tek gogus 5 _10 dakika sadece
Canim ben hep tek göğüs veriyorum. .bilmiyorum almıyor ikinciyi..

kızlar bebeğime idrar tahlili yaptırmıştık "lökosit 20" çıktı. doktora göre 0-5 arasında olması gerekiyormuş antibiyotiğe başlamak istiyor. ama tahlilde bu değerin yüksek olduğu yazmıyor. idrar tahlili yaptıran arkadaşlar sizde böyle birşey var mı doktorunuz ne yaptı
Benim oglumda da yuksek cikti doktor ilac verdi korktum kullanmadim daha sonra oglum cok fenalasti atesi yukseldi memeyi emmiyor hicbir sey icmiyor .bence idrar kulturu sonuclsrina ve doktoruna guven aksatmaya gelmiyor enfeksiyonp

diyolar ıkınma falan yok ağlamada yok yavrum da ama 10 günü geçiyo napçam bilmiyom
çok üzülüyom oğlusuma zeytin yağı içiriyom ben kayısı yiyip duruyom yokkk şu gaz şurupları kakaya da iyingelir miii
acaba
benim de on gün yapmadı doktor glışerinli fitil ve zinco damla verdi iki kez fitil le yaptı iki kez de kendi yaptı iki gündür yok bebeğin kilo alimi nasıl benimki bir ayda iki yüz gram almıştı günde iki kez mama veriyorum kendi yapmaya başladı

acaba
benım oglumda 2-3 gunde bir benım yardımımla yapıyodu 3 gundur gunde 2 kez su verıyorum kendı yapmaya basladı hıc yardımsız hemde 2 kere fılan yaopıyo

Kızlar hayırlı geceler bir kaç gün önce buraya yazmıştım kızım bayağı ateşlenmişti mukuslu yeşil kaka yapmıştı bağırsak enfeksiyonu geçirdiğini öğrendik çok şükür şuan iyi benim alerjim var doktor kızımında alerjisi olabılcgnın yüksek oldugunu söyledi ve ona ilaç verdi çünkü sürekli burnu tıkanıyo hapşurması var zaditen kullanıyoruz kakası halen bazen mukuslu yeşil bazende normal açıkcası B'nde bı anlam getiremedim ama şuan çok şükür iyiyiz Rabbım hasta olan bebişlerimize acil şifalar versin biz ateşli çok zor günler geçirdik

Arkadaşlar kızım 2 gündür uykuya dalamiyor 3 ayimiz bitti.uyuduktan 5 dk sonra uyanıyor en fazla 15 dka uyuyor Başka sıkıntısı yok görünüyor. Uyanıp ağlıyor.neden olabilir acaba doymuyor? bide salyasi cok akıyor ve kulagini çekiyor dış için erken degilmi

[TE="dilekemre, post: 38119247, member: 177272"]benım oglumda 2-3 gunde bir benım yardımımla yapıyodu 3 gundur gunde 2 kez su verıyorum kendı yapmaya basladı hıc yardımsız hemde 2 kere fılan yaopıyo[/QUOTE]
Veriyorum hatta bitki çayı da veriyorum ama bilmiyorum

efseralıyor post: 38118094 .!.:
benim de on gün yapmadı doktor glışerinli fitil ve zinco damla verdi iki kez fitil le yaptı iki kez de kendi yaptı iki gündür yok bebeğin kilo alimi nasıl benimki bir ayda iki yüz gram almıştı günde iki kez mama veriyorum kendi yapmaya başladı
Her bir kilo alıyordu ama bu ay 600 gram al

Birde bebekler tek öğünde kaç ml emmesi gerekiyor arkadaslar bilen varmı? 2 saat sonra2 gogsumu sagdim toplam 75 ml çıktı yeterli mi?

X