2014 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Canım bizimkide bazen bakıyor çağırınca bazen bakmıyor ama cingaraga başka birşeye yoğunlasmamissa bakiyor,sesten korkup irkiliyor ama tabi yaptırın. ..benim kuzenim benden bir hafta önce doğum yaptı 3aya kadar sarılığı sürdü şuanda nasıl bilmiyorum
Sesten bizimki de urkuyor ama bazen ev yıkılsa umrunda değil hiç istifini bile bozmuyo anlamadım gitti. Bizim sarılık çok uzamadı ama dr.un dediğine göre 20 nin ustune çıkması eiskliymiş ve sarılık mikrobu en çok kulağa yerleşirmiş yoksa bizim kız ilk doğduğunda yapılan işitme testini geçmişti.

Sesten bizimki de urkuyor ama bazen ev yıkılsa umrunda değil hiç istifini bile bozmuyo anlamadım gitti. Bizim sarılık çok uzamadı ama dr.un dediğine göre 20 nin ustune çıkması eiskliymiş ve sarılık mikrobu en çok kulağa yerleşirmiş yoksa bizim kız ilk doğduğunda yapılan işitme testini geçmişti.
Canım oluyor ya bazen inşallah yoktur birşey yaz oldu mu kuzenime sütün yapıyor demişler

Site aslında karışık değil de ingilizce ben ingilizce bilmediğim için mesela google chrome kullndım o türkçeye çeviriyor. Önceden amazon türkiye ye gönderim yapmıyormuş ama bir kaç ay önce başladı. Önce siteye üye olmak gerekiyor sonra baby d drops diye aratma yaptığında seçenekler çıkıyor. Bir 60 damla, 90 damla ve 360 damla seçenekleri var. Yani 60 damla 60 günlük 90 damla 90 günlük demek çünkü sadece günde bir damla veriyosun. Kargo bedeli satıcının anlaştığı kargo şirketine göre değişebiliyor. Dün baktığım da şu an en uygun 60 damla olanı satan satıcıydı mesela toplam kargo dahil 52 tl tutuyordu. Bir de her zaman her satıcı türkiyeye gönderim yapmıyor malesef o zamanlarda türkiyeye gelen gemi olması lazım. Dün baktıklarımda 60 damla ve 360 damla satan gönderi yapıyordu. Ben alalı iki ay olmuştur heralde ozaman 90 damla olandan iki paket almıştım kargo 17 tl tutmuştu toplam 70 tl verdim. 20 günde elimde oldu. Karışık anlattıysam kusura bakma zor gelmesin canım aslında çok kolay alım aynı burdaki netten alışveriş gibi.

çok sağol cnm, çok güzel anlatmışsın. En kısa sürede bende almak istiyorum, bu damlalarda sahtelik falan yoktur dimi, sen araştırmışsındır muhakkak...

ben 71gunluk basladim ise ilk gunu hic unutmam sabah hazrlanrken gozyaslarimi tutamym agla agla sanki bidaha gormyck gibi ise gittim sanki kimsasiz cocuklar gibiyim icim agliyo yuzum guluyo cok zor valla hicte alisamadm benn babanesi bakiyo bazn teyzesi.calisirken hep aklimda sutunu sagiyorum biberona alisti emmiyo beni napalim yine annesutu aliyo cok sukur... kendini hazirla sende canim neyapalim onlar icin calisiyoruz.
Kıyamam ya :KK43: ben duşundukçe ağlıyorum dediğin gibi en azından anne sütü almış oluyor.çok zor valla rabbim yardımcımız olsun inşallah

Bugun kizimin kakali bezinde 4 kucuk parca yani ince ip seklinde kan vardi . Rota asisindanmidir bilmem ama o gunden beri kaka yaparken cok fazla zorlanip agliyor. Eskiden sadece ikinirdi simdi bu ikinmalara aglamada eslik ediyor. Dr.a goturemedim bezi daha sonrakilerde de yoktu. Bir de kakasi hep mukuslu sizlerin bebeklerinde nasil her seferinde dr a diyorum ama onemsemiyor. Bazen sarı bazen yesil ama hep mukuslu ve puturlu. Bugun kan olunca telaslandim
canım onlar alerji belirtileri bzdede var yarın doktora gidicez

Mukus dogdugundan beri oluyor aslinda. Her gittigimde de söylerim dr cevap bile vermiyo. 40 i cikmadan kan tahlili yapmisti sut allerjisi mi diye ama negatif cikmisti. 1 ay once de idrarda bakteri goruldu ama antibiyotiksiz onda da azalma goruldu. Kilo alimi iyi. Fakat kakadan once asiri ikiniyor.agliyor ve cok sesli yapiyor kakasini sizinkilerde boyle mi. Ikinmalaro bitmedi bir turlu. Pisigi de var surekli. Acaba cok ikinmaktan mi oldu bilemiyorum.dogdugundan beri Kakasinda sumuksu yapilar ve beyaz puturler surekli oluyor bazen yesil bazen sari.
canım ben kesinlikle alerji olduğunu düşünüyorum.. süt olmayabilir belki başka bişey.. yediklerini gözlemle.. yarın çocuk gastroloğuna gidicez biz. sonucunu yazarım.

• Bende allerji diye dusundum ama baska hic bir beliryi yok. Tarti normal kusma sorunu da yok. Ates de yok. Doktorunu aradım kakada kan ve mukus olduğunu soyledim aksam. Dr biraz gozlemleyelim belki cok ikinmaktandir dedi. Simdi kaka testi yapsak bile rota virusu cikacak zaten dedi. Asiyi gecen hafta olduk. Dogdugunda sut allerjisi var mi diye kan testi yapmisto dr. Fakat negatif cikmis diyet yapmana gerek yok demisti.dunden beri kan görünmüyor. Ama artik geceleri kaka yapmadan önce müthiş agliyor. Eskiden yalnizca cok fazla ikinirdi. Ben rota ya bagliyorum bu durumu. Internette de arastirdim kadir tugcu mukus ve kan bebek cok beslendiginde olur demis. Hakikatende o gece her aglamasinda emdi. Dr. A gitmeyi bile istemiyorum artik cunku bu 4. Dr v hicbiri de mukusA bir sey demiyor. Belkide cpgu bebegin kakasi mukuslu oluyor bilmiyorum ki. Bir de benim bebegim dogdugundan beri cok sesli ve tazyikli yapiyor kakasini. Bu normal mi.dr a gittiktwn sonra sonuclari yazarsan sevinirim.

canim bizde sut alerjisi var ama bizdede kakasi mukusluydu ama kan yoktu sadece yuzunde kirmizi dokuntu vardi sende varmi? yediklerini gozden gecr testte cikmayabiliyo

Masallah kizlarina.. allah bagislasin

Bugun kizimin kakali bezinde 4 kucuk parca yani ince ip seklinde kan vardi . Rota asisindanmidir bilmem ama o gunden beri kaka yaparken cok fazla zorlanip agliyor. Eskiden sadece ikinirdi simdi bu ikinmalara aglamada eslik ediyor. Dr.a goturemedim bezi daha sonrakilerde de yoktu. Bir de kakasi hep mukuslu sizlerin bebeklerinde nasil her seferinde dr a diyorum ama onemsemiyor. Bazen sarı bazen yesil ama hep mukuslu ve puturlu. Bugun kan olunca telaslandim

Benim oglumda 1 aylikken vardı bu belirtiler hemen kaka tahlili yaptik ve dizanteri cikti bu hastalık Güneydoğu da yaygin bende urfadayim o yuzden emin oldum dizanteri olduğuna ilaç kullandık geçti eger suphen varsa test yaptır cnm baska türlü anlayamazsin ne olduğunu

dün ve önceki gün oğlumda hafif öksürük ve hapşuruk vardı bugün yok ama sesi kısılmış çok üzülüyorum içim acıyor sesini duydukça.böyle birşey başına gelen var mi

gecmis olsun cnm eger atesi filan cijarsa mutlaka dra gotur

• Bende allerji diye dusundum ama baska hic bir beliryi yok. Tarti normal kusma sorunu da yok. Ates de yok. Doktorunu aradım kakada kan ve mukus olduğunu soyledim aksam. Dr biraz gozlemleyelim belki cok ikinmaktandir dedi. Simdi kaka testi yapsak bile rota virusu cikacak zaten dedi. Asiyi gecen hafta olduk. Dogdugunda sut allerjisi var mi diye kan testi yapmisto dr. Fakat negatif cikmis diyet yapmana gerek yok demisti.dunden beri kan görünmüyor. Ama artik geceleri kaka yapmadan önce müthiş agliyor. Eskiden yalnizca cok fazla ikinirdi. Ben rota ya bagliyorum bu durumu. Internette de arastirdim kadir tugcu mukus ve kan bebek cok beslendiginde olur demis. Hakikatende o gece her aglamasinda emdi. Dr. A gitmeyi bile istemiyorum artik cunku bu 4. Dr v hicbiri de mukusA bir sey demiyor. Belkide cpgu bebegin kakasi mukuslu oluyor bilmiyorum ki. Bir de benim bebegim dogdugundan beri cok sesli ve tazyikli yapiyor kakasini. Bu normal mi.dr a gittiktwn sonra sonuclari yazarsan sevinirim.
canım bizimde ateş yok kusma yok tartı normal.. bunlar yeterli değil.. cildinde kuruma pullanma döküntü vs varmı? popoda pişik çok oluyormu?? en önemliside kakada kan ve mukus var mı?? bunlarda belirti.. bizde 3 çocuk doktoruna gittik hiçbiri bişey var demedi.. kaka testi yapıldı mikrop yok deyip yolladılar.. ama oğlum kaka yapmadan önce çok huzursuz.. bi kere kan gördük ve çoğu zaman mukuslu. çocuk doktorları yeterli değil sanırım alerji konusunda o yüzden çocuk gastroluğuna gidicez. umarım dönemsel bir problemdir ve hemen geçer.. süt yada başka bir gıda alerjisi olmasından korkuyorum. o zaman bebek bir yaşına gelene kadar o ürünler yasaklanıyor...

Bende sut alerjisi konusunda deneyimlerimi yazmak istedim size. Mukuslu kaka ve benzeri sikayetleri okunca burda. Simdi soleki cok mukuslu yesil kaka sikayetiyle hastaneye gittik once dizanteri dediler olmadigi ortaya cikti (amip antijeni cikiyor kaka tahlilindae ama cok zor bi ihtimal bu testin dogru olup olmadigini ogrnmek icin anitijen trsti yapilioyr herneyse sonuc negatif cikti bizde derken mukuslu yesil kaka devam etti kaka yaparken ikinma ama sulu kaka yapma igrenc koku kakada sonra bi gun kakada kan kil kadar tespit ettik derhal doktora gittik popoda anal fissur yani catlak oldugu ortaya cikti kan ondanmis. Kaka tahlilleri verdik belki on kere farkli zamanlrda bi cogunda bol lokosit cikti inek sutu alarjisi olabilir diyet yap dediler 3 hafta diyet yaptim. Hala mukus ve lokosit devam etti diyeti biraktin kaka normale dondu. Once,ikle sunu soliyim alerji 5 aydan once yanlis teshis olabildigi icin yapilmasi onerilmio. Ek gidalara gecmeden once yapilmasi daha uygunmus. Bu konuda uzman olan istanbulda iseniz. Gastroentolog prof. Dr fugen cokugras var konusunda uzman ona gittik biz oda 5 aydan sonra bakalim deci cunku bizde de kilo alimi iyi gelisim ii kaka normale dondu. Ama kan gorursen mukus gorursen derhal gel dedi bizede. Azicik karisij anlattim kusurabakmayin ama bizim hikayemiz bolydi. Eger kakada mukus kilo aliminda azalma bol kusma popoda catlak anus etrafinda hale seklinde kizariklik, deride pullanma kuruma kizariklik kakada bol lokosit cikmasi gibi sikayetleriniz varsa mutlaka gastroentolog gorsun bebsinizi. Ayrica sut alerjisi konusunda da kimi cocuk 1 yil kimi 5 yasina kadar geciremeyebiliyor. Allah yardimcimiz olsun.

Yuzunde kirmizi dokuntu yok. Emerken cok kizariyor. Cogu zaman tikaniyor emerken. Bunu hizli emmeye calismasina bagliyorum. Bazen yuzunde kirmizi leke cikiyor ama 1 saat sonrasinda geciyor bu alerji belirtisi olabilir belki. Cunku benimde bazi gidalari birlikte yedigimde kasinti tarzi belirtilerim olur halen. Ben cok arastirdim bu konuyu internetten de. Kimi annenin yedikleriyle alakasi yok diyor. Kimi o mukusun balgamdan ve ya sutun tazyikli gelmesinden, kanin ise cok beslenmesinden olacagini yazmis. Mesela bebegim cok cok hareketli bi bebek degil kimi zaman kollarini yana birakip oylece yatiyor halsiz gibi. Gelisimi cok iyi fiziksel ve kilo anlaminda iyi. Sacinda cok hafif konak var ki bunu cok acik tenli oldugu icin yeni farkettim. Yani bazen cildinde olan kizarikliklari da ten rengine bagliyorum. Kan sadece dun goruldu bizde. Ve o gece gercekten yarim saate bir emzirmistim sussun diye. Ve cok ıkinmisti belki zorlandigindandir.pisigi de surekli var evet. Devamli krem degistiriyorum zaman zaman geciyor. Ama ben islak bendil kulllanip kurulamadan kapatıyorum. Pisigide buna bagliyorum. Dr da her seferinde pisigi kontrol ediyor. Ve yok diyor. Dunden bu yana epey sut urunu kirmizi et tukettim. Fakat bu defa az emzirdim 3 4 saate 10 dakika. Kakasinda mukusta olmadi rengide altin sarisi. Boyle gozlemleyecegim. Birde biz devit3 veriyorduk. Multitabs a gecmistik onun icinde acd vitaminleri var ve bazi vitaminlerde kakada kan yapabiliyormus. Bunu da gozlemlemeliyim. Uzun oldu ama bizde durum bu

Anlad
Yuzunde kirmizi dokuntu yok. Emerken cok kizariyor. Cogu zaman tikaniyor emerken. Bunu hizli emmeye calismasina bagliyorum. Bazen yuzunde kirmizi leke cikiyor ama 1 saat sonrasinda geciyor bu alerji belirtisi olabilir belki. Cunku benimde bazi gidalari birlikte yedigimde kasinti tarzi belirtilerim olur halen. Ben cok arastirdim bu konuyu internetten de. Kimi annenin yedikleriyle alakasi yok diyor. Kimi o mukusun balgamdan ve ya sutun tazyikli gelmesinden, kanin ise cok beslenmesinden olacagini yazmis. Mesela bebegim cok cok hareketli bi bebek degil kimi zaman kollarini yana birakip oylece yatiyor halsiz gibi. Gelisimi cok iyi fiziksel ve kilo anlaminda iyi. Sacinda cok hafif konak var ki bunu cok acik tenli oldugu icin yeni farkettim. Yani bazen cildinde olan kizarikliklari da ten rengine bagliyorum. Kan sadece dun goruldu bizde. Ve o gece gercekten yarim saate bir emzirmistim sussun diye. Ve cok ıkinmisti belki zorlandigindandir.pisigi de surekli var evet. Devamli krem degistiriyorum zaman zaman geciyor. Ama ben islak bendil kulllanip kurulamadan kapatıyorum. Pisigide buna bagliyorum. Dr da her seferinde pisigi kontrol ediyor. Ve yok diyor. Dunden bu yana epey sut urunu kirmizi et tukettim. Fakat bu defa az emzirdim 3 4 saate 10 dakika. Kakasinda mukusta olmadi rengide altin sarisi. Boyle gozlemleyecegim. Birde biz devit3 veriyorduk. Multitabs a gecmistik onun icinde acd vitaminleri var ve bazi vitaminlerde kakada kan yapabiliyormus. Bunu da gozlemlemeliyim. Uzun oldu ama bizde durum bu
anladim cnmsen bencede bi gozlemle bi muddet. Sonrasinda ek gidakara gecmeden once bi gide test yaptirirsin tekrar gonuk rahatligiyla gecersin ek gidalara insallah cnm cunku sut alerjisi de zor umarim degildir...

Insallah degildir. Peki kizim kaka yapmadan once cok ikiniyor agliyor ve sonunda cok sesli ve tazyikli bir şekilde yapiyor kakasini. Sesli yapmasi anormal mi. Dogdugundan beri boyle.

Kiz
Insallah degildir. Peki kizim kaka yapmadan once cok ikiniyor agliyor ve sonunda cok sesli ve tazyikli bir şekilde yapiyor kakasini. Sesli yapmasi anormal mi. Dogdugundan beri boyle.
uyandi gec yaziom cnm bizimkide ole ikinioooo tazyikle yapioo hop sulu bi kaka cikio sanirsin kabiz ama aslinda degil. Ikinmaktan popoyu catlatti iste doktora sordum ya gazdan yada popodaki catlak acio ondan yapiodur dedi. Sesli yapmasi gazla birlikte cikmasindanmis.

Canim bende aynı sorunla karsilatim. Doktor sadece bir kere olan kıl şeklinde bir kaç kan parcasinin makat catlagindan kaynaklandigini söyledi. Eğer devamlı olursa tahlil gerekir dedi ama bir kere olduysa catlaktandir korkma demişti.

X