2014 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Benim bebisim biberon tutmuyor daha önce iki kere vermiştim emdi şimdi almıyor alıyor ama ucunu emzikte olduğu gibi dilinin altına alıyor evirip çeviriyor dun aksam çok uğraştik yok 50cc yi emmedi boşa gitti memeyi verdim alıyor emzik verdim alıyor daha sert olduğundan sanırım farkında ay bide iki eliyle biberonu tutup kendi kaldırıp agiza sokuyor ama sadece bu delirdim dün :))
Ayy benim kızımda oyle kesinlikle biberon almıyor. Bazen bebekler icin olan rezene çayından vermeye calisiyorm ama kendisi meme emer gibi emmeye çalışıyor ve pek başarılı olamıyor bence Bosverin takmayın anne sütümüz yetiyor ek bi mamaya ihtiyac yok beceremeseler de sıkıntı degil. Ek gıdaya geçince de Kaşıkla veririz artık

Canim benim tandgm bi hemşire ayni zamanda ebem olur kendisi :) 4. Ayda başla dedi ama öyleyumurta falann ddeğil.mesela günde yarim cay kaşifi elmacsuyu ayva suyu tadmlk.elma gaz yaparms çünkü.giderek kasik kasikvarttrsn dedi.ben olevyapicam.
bende öyle yapmayı düşünüyorum. en azından bu süre zarfında herhangi birşeye alerjisi var mı onuda öğrenmiş olurum. altı aylık olmadan çalışmaya başlayacağım.bazı şeylere alışması lazım.

arkadaşlar günaydın kontrolden gelıyrum sutum cok azalmış olsa gerek bebegım 400 gr almış yalnızca,ne yapmalıyım,cok yıyor ıcıyorum dıyet falanda yaptığım yk ama sutum az,sut arttırmak ıcın bı formül bılen varmı.lütfen yardım mamaya balslamk ıstemıyorum
Benden sana tavsiye kuru İncir, dere oto ve yesil üzüm canım. Bunlar cok guzel ve yapıyor.

arkadaşlar günaydın kontrolden gelıyrum sutum cok azalmış olsa gerek bebegım 400 gr almış yalnızca,ne yapmalıyım,cok yıyor ıcıyorum dıyet falanda yaptığım yk ama sutum az,sut arttırmak ıcın bı formül bılen varmı.lütfen yardım mamaya balslamk ıstemıyorum
ben et yediğim zaman birden artıyor. birde şuna dikkat ettim. birşeyden süt yapıyor diye sürekli yersen süt yapmıyor. ilk yediğimde bir yapıyor ikinci gün yok. o yüzden çok çeşitli şeyler yemek lazım. mesela aşure ilk gün yediğimde iyi süt yaptı ama ikinci gün yapmadı.

dün kızımın bir tık daha büyüdüğüne şahit oldum.
her zaman penceren dışarı baktırırken hiç tepki vermezdi dün her zamanki gibi pencereden dışarı baktırdım ve ayrılırken mırındandı tekrar geri getirdim sustu. birkaç kez denedim hep aynı şeyi yaptı taki ben uzun süre dışarıyı seyrettirdikten sonra ayrılırken ses çıkarmadı.
birde mutfakta ocaktaki yemeği karıştırırken kucağımdaydı. ben ocağa yaklaşınca bir tısıltı var ayaklar kıpır kıpır. mutfağın ortasına gidiyorum hiç bir şey yapmıyor. tekrar tezgaha yaklaştım aynısını yaptı. meğer arkadaş ayaklarıyla tezgahın üzerindekilere dokunmaya çalışıyormuş büyüdüğüne şahit olmak çok güzel.

kızlar ben bebişin altını açarken çok mutlu kapatırken yaygarayı koparıyor sizde de böyle birşey varmı? hayır canını mı acıtıyorum diye endişelenmeye başladım...

öğretmen olduktan sonra yalnız ve öğrencisiz ama hayatımın sonuna kadar eğitmekle yükümlü olduğum biricik kızımla geçerdiğim ilk öğretmenler günüm, değişik duygular içerisindeyim. benim gibi olan buradaki bütün öğretmen arkadaşların öğretmenler günü kutlu olsun. dünyada bırakacağımız birinci mirasımız evlatlarımız ikincisi öğrencilerimiz inşallah hakkıyla işimizi en güzel şekilde yapabiliriz :KK9:

ben et yediğim zaman birden artıyor. birde şuna dikkat ettim. birşeyden süt yapıyor diye sürekli yersen süt yapmıyor. ilk yediğimde bir yapıyor ikinci gün yok. o yüzden çok çeşitli şeyler yemek lazım. mesela aşure ilk gün yediğimde iyi süt yaptı ama ikinci gün yapmadı.
aşure gaz yapmaz mı

öğretmen olduktan sonra yalnız ve öğrencisiz ama hayatımın sonuna kadar eğitmekle yükümlü olduğum biricik kızımla geçerdiğim ilk öğretmenler günüm, değişik duygular içerisindeyim. benim gibi olan buradaki bütün öğretmen arkadaşların öğretmenler günü kutlu olsun. dünyada bırakacağımız birinci mirasımız evlatlarımız ikincisi öğrencilerimiz inşallah hakkıyla işimizi en güzel şekilde yapabiliriz :KK9:
bende ogretmenım,bende ılkkez evdeydim bu günde,sızınde ogretmenler gununuz kutlarım

Canım ısırgan tohumu çok yapıyor ben aldım ama çekilmiş olacakmış eşim aldi oda tohum getirmiş durup duruyordu geçen kaynar suya attım dmeledim içtim sonra bir tatli kaşığı aldım çiğnedim baya oldu. ..birkaç gündür aşure içiyorum kavinvalidem getirmiş ondan sanirim baya oldu ama asureyi kendim yaptığımda olmamışti...birde tvde kekik çayınıda duymuştum kekik ve rezeneyi karıştırip yapmadım onu bilmiyorum. ..helvada yapıyor inşallah çoğalır

Arkadaşlar adet gören varmı? Ben kirkim ciktiktan sonra kırk başı denen kanamayi yaşadım buna bir nevi adet dediler.birdakinay aynı tarihte 10 gün az az leke şeklinde kanamam oldu adet olarak düşündüm onuda. Bu Ay ayni tarihte leke geldi düzenli şekilde ama 10 gün geçti devamı gelmedi açıkçası korktum başka birseymi var diye sizce normal mi?

sen yine ara ara olmuşsun ben sezeryandan sonra 10 gun kanamam oldu ,4.aya gircez daha bir damla gelmedi. Bünyeye göre değişiyormuş kimisi 40 çıkınca başlıyor kimisi 6ay ,1sene ,2 sene olmayan varmış. oyuzden endişelenmiyorum artık. seninki düzene girer bence 1-2 ay sonra

Benim bebisim biberon tutmuyor daha önce iki kere vermiştim emdi şimdi almıyor alıyor ama ucunu emzikte olduğu gibi dilinin altına alıyor evirip çeviriyor dun aksam çok uğraştik yok 50cc yi emmedi boşa gitti memeyi verdim alıyor emzik verdim alıyor daha sert olduğundan sanırım farkında ay bide iki eliyle biberonu tutup kendi kaldırıp agiza sokuyor ama sadece bu delirdim dün :))
bende yılbaşında işe başlıcam biberona geçmemiz lazım aralık ortası gibi , şimdi yazını okuyunca acaba benimkide almazmı die endişelendim.

pompan varmı bi sağ bence kaç cc çıkıyor her memeden kontrol et derim bence. ozaman sutunun az olup olmadığını anlarsın. benimki geçen ay 400gr aldı doktor çok az dedi ama ben farketmiştim kilo almadığını çünki çok az emiyordu mıymıymıy obur degıl malesef oyuzdende az kılo aldı. senın sutunun yetmedıgını neye gore anladın?

süt olsun die 15 kuru inciri 2ye keserek 1lt suda kaynatıp gunde 2 kere iç incirinide ayırmadan ye süt yapar. inşallah dolu dolu sutlerın olsun :KK15:

Biz de bu ay kestirip düğünü kafamız ne zaman isterse o zaman yapıcaz :) Çocuğun ne zaman kesildiğini söylemek zorunda değiliz kimseye sonuçta :)
Anestezi durumunu sordun mu nasıl olacak peki ben de onu sorayım sana canım ?
lokal olcak diye sewiniyodum canim ama 2aydan buyuk bebislere narkoz weriolarmis..bi arkadasla gorustuk urolog..2aya kadarki donem en tercih ettigimiz donem cunku agri hissetmiolar..2 ayi gecince genel anestezi gerekio cok hareketli olduklari icin we canlari yanicagi icin ama ben iki ayi gecince biraz daha bekleyin 6 aylikken yaptirin derim dedi..canim sıkıldi benim de genel anestezi fikri can sıkıcı..

Son düzenleme:
Ben dun saglik o.hemsireye srdm ben adet olmadim bugun tam 4.ayimiz oldugu halde diye oda ben kizimdayken 2yasina geldiginde olmustum yani sizinki normal dedi eve geldim aksama kadar inanilmaz eklem agrisi cektm ve aksamina adet oldum.aksam biraz gelmis daha tik yok.am normal diye dusunuyorum tanidigim bicok kisininki seninki gibi oldu simdi normal seyrindeler.ceydaozdmr sende agri oldumu peki.ben adetoldugumu grnce cok sevindim cnku benim aMh testm 0.1in altinda cikti yani erken menopoza dendi

Hayır hiç ağrım olmadı normalde biraz ağrım olurdu. Eğer hiç adet olmasam aslında paniklemezdim ama leke gelip devamı gelmeyince hamilemi kaldım yoksa diye aklım gidiyor açıkçası

Humana still tea çay iç günde 3 kere falan.evde komposto yapabilirsin taze meyvelerdende kullababilirsin. Özellikle incir komposto ve tahin pekmez çok süt yapar. Birde buluş çok süt yapar ama gaz da yapar önlem almalisin. 3 lt yakın şu tüket ve 2 3 saatte bir mutlaka bişiler atistir. Inşallah toparlarsin canım

sen yine ara ara olmuşsun ben sezeryandan sonra 10 gun kanamam oldu ,4.aya gircez daha bir damla gelmedi. Bünyeye göre değişiyormuş kimisi 40 çıkınca başlıyor kimisi 6ay ,1sene ,2 sene olmayan varmış. oyuzden endişelenmiyorum artık. seninki düzene girer bence 1-2 ay sonra

Sağol canim hiç gelmese korkmamda leke nin devamı gelmeyince korktum.

Iki gündür sabah sağ mememi emzirip daha sonraki emzirmede solu veriyorum ama o zamana kadar sağ mememde kocaman sertlik oluyor emzirince geçiyor ama ağrı oluyor pompayla çekecem ama süt boşa gidecek neden böyle oluyor...Dünkü daha küçüktü şimdi büyüklu küçüklu dolu ...

lokal olcak diye sewiniyodum canim ama 2aydan buyuk bebislere narkoz weriolarmis..bi arkadasla gorustuk urolog..2aya kadarki donem en tercih ettigimiz donem cunku agri hissetmiolar..2 ayi gecince genel anestezi gerekio cok hareketli olduklari icin we canlari yanicagi icin ama ben iki ayi gecince biraz daha bekleyin 6 aylikken yaptirin derim dedi..canim sıkıldi benim de genel anestezi fikri can sıkıcı..

üzüldüm şimdi genel anestezi ise yaptırmam beklerim büyüsün :KK43:

Evet rotarix yaptırdık yan etkisi olmadi.

Bebisleriniz kime benziyor. Anne baba annane dede babanne teyze hala vs..
Dogdugundan bu yana degistimi :)

X