2014 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar çocukların ilk altı yıllk eğitimi önemli olduğu için bir program hazırlamışlar akıllı telefonlarda ve tabletlerde kullanılabiliyor sadece. "ilk6yıl" programın adı bu. bebeğin gelişiminden birşey atlamayalım ve güzel eğitelim diye hazırlanmış bir program. bizim tel. uyumlu olmadığı için indiremedik eğer siz indirebiliyorsanız inceleyip hakkında yorum yapar mısınız. çok merak ettim. eğer güzelse onun için tablet alacağım o yüzden yorum yaparsanız bana çok sevinirim.
Bende var cnm ben begenmediim cok fazla

arkadaşlar anneler çok şükür sonuçlarım temiz çıktı.dua eden herkesten binlerce kez Allah razı olsun.tüm anneleri evlatlarına bağışlasın
ayyyy amin canım çok sevindim senin adına inşallah bir daha böyle birşey yaşamazsınız.

arkadaşlar anneler çok şükür sonuçlarım temiz çıktı.dua eden herkesten binlerce kez Allah razı olsun.tüm anneleri evlatlarına bağışlasın
Geçmiş olsun canım hadi gozun aydın.

Kızlar dun dört ay aşılarımızı olduk. Huysuzluk ve ateş yapar demişti hemşire ikiside oldu bizde. Ateş 38.5 i geçmedi hiç ilaç vermedim ama üzerini biraz soydum atlattık şukur. Darısı size. Bi de demir ilacı başla diye demir verdiler ama ben dr.a sormadan vermeyi duşunmuyorum.

Cok gecmis olsun canim Allah hepimizden razi olsun oh rahatladin simdi yavrularina sıkı sıkı sarılıp kokla bi dahada öyle kötü şeyler düşünme :KK39:Rabbim kimseye yasatmasin Insallah

merhaba arkadaşlar bebeğiniz en fazla kaç gün kakasını yapmadigi oldu? en son pazar günü yaptı.bir aydır 3-4 günde bir yapıyor. birde sürekli kusuyor aksamlari emmek istemiyor ne yapacağım bilmiyorum

eğer uykusu yoksa hiç uyutacağım diye uğraşma sen uyutmayı amaç edipte uyumazsa sinirlerin yıpranır. önce bebişin uyku saatini öğrenmelisin. hergün hangi saate uyuyorsa hep aynı saatte uyutmaya çalış baktın faklı bir saattemi uyuyacak oyala saatine yakın bir saatte uyut. anca bu şekilde oturur. yeterki uyusun diye farklı saatlerde uyutursan sadece anı kurtarırsın. yarın yine bir meçhul yine bir mücadele. bebişi tanırsanız hiç yorucu değil eğitmesi. gaz sorunu hariçççççççççç
Ya saatleri yoksa... Belkide ben uykusu geldiğinde anlamıyorum. Mesela sizin bebeklerin uykusu geldiğini nasıl anlıyorsunuz

Uyku egitimi denemeez tam ama ben gunduzleri kkesinlikle sesli yerde birakiyorm bebegi uyurken tv falan acik uyuyo sesee alissin diye ugrasriyorm. Gunduz asla sessiiz yerde ben uyutsam da o uyumuy.aksamlari yine tam gece uykusuna gecene kadar isiklari falan kapatmiyoorm.aksam 10gbi gece uykumuz icin yatak odasina geciyorz kesinlkle isiklar kapali ve cok sessiz olcak.emziriorum.meme de asla uyumaz.emzirdikten sonra kucagima yatirip emzigi veriyrm.poposuna pispislayarak 10dakika da uyutuyorm.sabah 7ye kadar uyuyo.7de emziri altini degisiyorm yine emzikle uyutuyorm.11 gibi uyaniyo bizim uyku duzenimiiz boyle :)
maşallah seninki bayağı uyuyor.. saatlerini nasıl ayarladın senmi yatırdın o saatlerde yoksa ağladığı zaman mı götürdün yatırmaya ilk başta?? ben uykusu geldiği zamanı kestiremiyorum bir türlü

oh ne güzel hiç sıkma canını Allah huyunu bozmasın. hele kendi kendine uyuyormuş ya mis valla. darısı bizim başımıza :KK43:
amiiinnnn
Bizimkide bir türlü oturmadı bigün erken yatıyor ertesi gün geç bi bakmışsınız beş dk uyumus bi bakmissin üç saat deliksiz anlamadım gitti bence bu kızların hepsi böyle nazlı galiba hep konuscan gezdircen dediğin gibi yoksa dudağını buzup bana bakıyor sonrada ağlıyor ama ben dayaniyorum öyle hemen kucağa almıyorum bide ağlamaya basladimmida öyle kolay sakinlesmiyor bide kaslar hep çatık benimkinin sinirlenince memeyi veriyorum ağzına arada çıkartıp çıkartıp bana bakarak ağlıyor iç çeke çeke ya bunlar şimdi böyle bizi oynatiyosa ilerisi ne olacak ki?:KK17::KK57::KK34::confused:
erkeklerde çok farklı değil canım en azından benimkide hemen hemen aynı... bu arada sen erenin uyku eğitimini okumuşsundur. hiç denedinmi??

maşallah seninki bayağı uyuyor.. saatlerini nasıl ayarladın senmi yatırdın o saatlerde yoksa ağladığı zaman mı götürdün yatırmaya ilk başta?? ben uykusu geldiği zamanı kestiremiyorum bir türlü
Canım emzirmeden sonra biraz oyun ya ds önce oyun sonra emzirme daha sonra yatağa koyunca uyur...benimki yüzüyle oynuyor yada ben emzirmeden sonra unutuyorum. .saatler genelde aynı oluyor. ..

kızlar çocukların ilk altı yıllk eğitimi önemli olduğu için bir program hazırlamışlar akıllı telefonlarda ve tabletlerde kullanılabiliyor sadece. "ilk6yıl" programın adı bu. bebeğin gelişiminden birşey atlamayalım ve güzel eğitelim diye hazırlanmış bir program. bizim tel. uyumlu olmadığı için indiremedik eğer siz indirebiliyorsanız inceleyip hakkında yorum yapar mısınız. çok merak ettim. eğer güzelse onun için tablet alacağım o yüzden yorum yaparsanız bana çok sevinirim.
Ben kulkaniyorum canim güzel bir uygulama gün ve gün sana bebekle alakalsli neler yapabilirsin söylüyor ama sadece bunun için tablet alma bence bu bilgileri nettende bulabilirsin

amiiinnnn

erkeklerde çok farklı değil canım en azından benimkide hemen hemen aynı... bu arada sen erenin uyku eğitimini okumuşsundur. hiç denedinmi??
Okudum ama üç ay dolmadan baslanmamasi lazımmış benimki daha yeni üç aylık olacak bakalım ondan sonra denicem ınş çabuk ise yarar sen uyguladinmi?

Baya bir gec yaziyorum ama kusura bakma. Canim bence biraz düzen oturtmaya calis yani fazladan ugrasmak gerekiyor biraz ama sonuclari cok güzel oluyor. Mesela uyusun diye sürekli uyutmaya calisma. Oyun oyna vakit gecir bebekle. Belli bir ritim tuttur. Mesela benimki aksam 8 de yatiyor sabah 7 de uyaniyor. Sabah 7 de süt ictikten sonra altini degistiriyorum karin masaji, bisiklet hareketleri yaptiriyorum bir yirmi dakika oluyor. Sonra oyun oynatiyorum, oyuncaklarla dikkatini cekmeye calisiyorum, bir saat da böyle geciyor. Sonra ayagima aliyorum sallamaya basliyorum bazen 20 dakikaya dalip 40 dakika uyuyor, bazen hemen dalip 10 dakika uyuyor, bazen uyumuyor. Uyumuyorsa tekrar alt degistirmeye, oyuncaklarla oyalamaya en kötü evi gezdirmeye calisiyorum ta ki tekrar acikana kadar, gündüz 3 saatte bir acikiyor.

Gece icinse bizim de iskence gibiydi uykuya gecis ama ben her gün ayni saatte yatak odasina gecip karanlik yapip odayi kizimla hic sesli konusmadim, esimle de. Artik saat 7 8 oldu mu uyumak istiyor direk, bünyesi otomatik istiyor yani sütünü iciyor, besige koyuyorum gözlerini kapatip uyuyor. Bu haftalarda cok gaz problemi olmasina ragmen besige koydugumda bir o yana bir bu yana cirpiniyor agliyor biraz öpüyorum elini tutuyorum falan bir sekilde uykuya en gec 30 40 dk daliyor.

Ben bir kitap okumustum sen istikrarli davranip hep ayni seyleri yaparsan bir süre sonra ona alisiyor diyordu gercekten de dogru cikti. Ise girmeden belli bir düzen oturtmaya calis birazcik kayinvaliden de bilsin hem ne zaman ne yapacagini, cocugun düzeni iyice bozulmasin.

Ben zaten uyutmaya çalışırken yatakodasına geçiyorum ışık kapalı konuşmuyorum da ama hep aynı saate dikkat etmedim genelde 9 10 gibi işte. Bizimki çok gazlı uyumayınca öyle ağlarken beşikte bırakamam ki yıkıyor ortalığı :KK43: Nerde akşam sekizde uyucak da sabah 7 ye kadar uyuyor olacak. Dün Akşam 8 de uyuttum 22.30 da uyandı emzirdim yatırdım 1.30 da uyandı emzirdim yatırdım 3.30 da bir daha uyandı yine emzirdim. 4.45 te gazla uyandı sonra biraz oyaladım gazını attı 6 da kalktı. 8.30 da uyudu 9.30 da kalktı. 11.30 da uyudu suan hala uyuyor saat 13.00. aslında gazı olmadıkça bir düzeni var gibi ama bunu kaç gün sürdürebilecek göreceğim. Bir de hafiften dönmeye başladık gazlar azalacak inşallah giderek.

Ama tavsiyen için teşekkür ederim. Sadece beşikte nasıl tuttuğunu acayip merak ettim ben ağlarken 40 dk nasıl dayanırım onu beşikte bırakmaya :KK43: sen ne yapıyorsun bu durumlarda :KK43:

Kv dediğin bu kadar karışmaz yahu annesin sen, işe baslayınca da kuralları sen koy arkadaşım, su saatte su kadar sagdığım sütten içir filan de, bu çocuğun annesi benim de, senin kurallarını uygulatmaya çalış, varsın sen çok bilmiş, çocuğunu ona göre iyi buyutemiyor görün ama kararlı ol ve taviz verme çocugun konusunda, eğer eşinde senden yanaysa o zaman daha iyi olur

şimdiden altyapı yapıyor bana komşusunun kızı da kayınvalidesine bırakıyormuş bebeğini. çok karışıyor öyle olmazki madem bırakıyorsun bakımına karışılmaz diyor. yani alttan alttan bana karışma demeye getiriyor.

Benim kiziminda uyku saatleri var ve saatler disinda uyutmaya ugrastigim zaman bosuna yorulmus ve sinirlenmis oluyorum saati gelmeden uyumuyo çünkü.mesela gece uykusuna 1den önce geçmiyor erkene cekmeye çalışıyorum ama olmuyo aksam 10da uyuttum yatirdim yatagina 11de uyandi yedirdim altini degistim 12de basladim sallamaya yine 1de uyudu 20dk.sonra bide ne göreyim acmis gözlerini bana gülücük atıyor :-)benim gözler kayiyor :confused:kiz bana laf atıyor gecenin 1bucugunda ya.hic konusmadan biraktim artik besikte bakinirken kendi kendine uyumus:KK9:

X