Baya bir gec yaziyorum ama kusura bakma. Canim bence biraz düzen oturtmaya calis yani fazladan ugrasmak gerekiyor biraz ama sonuclari cok güzel oluyor. Mesela uyusun diye sürekli uyutmaya calisma. Oyun oyna vakit gecir bebekle. Belli bir ritim tuttur. Mesela benimki aksam 8 de yatiyor sabah 7 de uyaniyor. Sabah 7 de süt ictikten sonra altini degistiriyorum karin masaji, bisiklet hareketleri yaptiriyorum bir yirmi dakika oluyor. Sonra oyun oynatiyorum, oyuncaklarla dikkatini cekmeye calisiyorum, bir saat da böyle geciyor. Sonra ayagima aliyorum sallamaya basliyorum bazen 20 dakikaya dalip 40 dakika uyuyor, bazen hemen dalip 10 dakika uyuyor, bazen uyumuyor. Uyumuyorsa tekrar alt degistirmeye, oyuncaklarla oyalamaya en kötü evi gezdirmeye calisiyorum ta ki tekrar acikana kadar, gündüz 3 saatte bir acikiyor.
Gece icinse bizim de iskence gibiydi uykuya gecis ama ben her gün ayni saatte yatak odasina gecip karanlik yapip odayi kizimla hic sesli konusmadim, esimle de. Artik saat 7 8 oldu mu uyumak istiyor direk, bünyesi otomatik istiyor yani sütünü iciyor, besige koyuyorum gözlerini kapatip uyuyor. Bu haftalarda cok gaz problemi olmasina ragmen besige koydugumda bir o yana bir bu yana cirpiniyor agliyor biraz öpüyorum elini tutuyorum falan bir sekilde uykuya en gec 30 40 dk daliyor.
Ben bir kitap okumustum sen istikrarli davranip hep ayni seyleri yaparsan bir süre sonra ona alisiyor diyordu gercekten de dogru cikti. Ise girmeden belli bir düzen oturtmaya calis birazcik kayinvaliden de bilsin hem ne zaman ne yapacagini, cocugun düzeni iyice bozulmasin.