2014 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar bu uyku eğitimi konusunda ne düşünüyorsunuz??? uykuya geçmesi çok zaman alıyor. Hamakta sallanarak uyuyor. 22 den önce uyutamıyorum. Uyku eğitimi vereyim diyorum emin olamıyorum. Sinirlerim yıprandı o uyuyana kadar stres oluyorumsonra beni uyku tutmuyor. Gecede sık uyanmaya başladı. Siz nasıl yapıyorsunuz?? Uyku eğitimi veren varsa nolur yönlendirsin beni de :KK43:

Kızlar bu uyku eğitimi konusunda ne düşünüyorsunuz??? uykuya geçmesi çok zaman alıyor. Hamakta sallanarak uyuyor. 22 den önce uyutamıyorum. Uyku eğitimi vereyim diyorum emin olamıyorum. Sinirlerim yıprandı o uyuyana kadar stres oluyorumsonra beni uyku tutmuyor. Gecede sık uyanmaya başladı. Siz nasıl yapıyorsunuz?? Uyku eğitimi veren varsa nolur yönlendirsin beni de :KK43:

Ayni durumdayım cnm dun gece 6 kez uyandı zaten cok zor uyutmustum su an hala sallıyoum

Kızlar bu uyku eğitimi konusunda ne düşünüyorsunuz??? uykuya geçmesi çok zaman alıyor. Hamakta sallanarak uyuyor. 22 den önce uyutamıyorum. Uyku eğitimi vereyim diyorum emin olamıyorum. Sinirlerim yıprandı o uyuyana kadar stres oluyorumsonra beni uyku tutmuyor. Gecede sık uyanmaya başladı. Siz nasıl yapıyorsunuz??
Ayni durumdayım cnm dun gece 6 kez uyandı zaten cok zor uyutmustum su an hala sallıyoum
bebek yapım bakım onarım diye bir sitede eren kaya diye birinin uyku eğitimini okudum uygulasammı diye düşünüyorum.. vaktin olursa sende bir gözatıver bakalım sen ne düşüneceksin o yöntem hakkında. bilen arkadaşlar lütfen yorum yazabilir mi???

Kızlar bu uyku eğitimi konusunda ne düşünüyorsunuz??? uykuya geçmesi çok zaman alıyor. Hamakta sallanarak uyuyor. 22 den önce uyutamıyorum. Uyku eğitimi vereyim diyorum emin olamıyorum. Sinirlerim yıprandı o uyuyana kadar stres oluyorumsonra beni uyku tutmuyor. Gecede sık uyanmaya başladı. Siz nasıl yapıyorsunuz??

bebek yapım bakım onarım diye bir sitede eren kaya diye birinin uyku eğitimini okudum uygulasammı diye düşünüyorum.. vaktin olursa sende bir gözatıver bakalım sen ne düşüneceksin o yöntem hakkında. bilen arkadaşlar lütfen yorum yazabilir mi???

Bakayin cnm saol

[eQUOTE="mMaşallah semmm, post: 37877111, member: 624053"]benim kizim kucaktan.nefret ediyo hic durmuyo kucakta yaa agliyo hemen :KK43:[/QUOTE]
valla benimkinin gazı olduğunda ayakta dolaşmamı istiyor oturduğumuda bendeki hareketlilik bittiği için anlıyor benim adım atmam onun gazını daha iyi çıkarmasını sağlıyor. ama oturup onu sallayınca hiç ses etmiyor. uzun zamandır takip ediyorum ayakta gezmek istediğinde gezdiriyorum mutlaka geçte olsa gazını çıkartıyor. bazen çok gazı olunca dakikalarca gezmek istiyor o ayrı mesele :)
MaMaşallah senin kiza :)

Valla bizimki keşfinden gezmek istiyor :) ben hamileyken çokgezdim.aarkadaşlar diyordu sokakta dogurcan diye :) acaba ondan mi boyle gezenti oldu :) :KK66:
Masallah

Her yerdeanlatma canim nnazar deinikkizimmm, post: 37894181, member: 624053"]Evet cnm surekli yatiyo kendi kendine guluyo sesler cikariyo sonra uyuyo yattigi yerde[/QUOTE]
Heryerde anlatma canim nazar değmesinmmaşallah:)

Her yerdeanlatma canim nnazar deinikkizimmm, post: 37894181, member: 624053"]Evet cnm surekli yatiyo kendi kendine guluyo sesler cikariyo sonra uyuyo yattigi yerde
Heryerde anlatma canim nazar değmesinmmaşallah:)[/QUOTE]
Hamileligimde bana cok cektirdi guzel kizim.simdi annesine kiyamiyo sanirim hic uzmuyo beni :)

Uyku egitimi denemeez tam ama ben gunduzleri kkesinlikle sesli yerde birakiyorm bebegi uyurken tv falan acik uyuyo sesee alissin diye ugrasriyorm. Gunduz asla sessiiz yerde ben uyutsam da o uyumuy.aksamlari yine tam gece uykusuna gecene kadar isiklari falan kapatmiyoorm.aksam 10gbi gece uykumuz icin yatak odasina geciyorz kesinlkle isiklar kapali ve cok sessiz olcak.emziriorum.meme de asla uyumaz.emzirdikten sonra kucagima yatirip emzigi veriyrm.poposuna pispislayarak 10dakika da uyutuyorm.sabah 7ye kadar uyuyo.7de emziri altini degisiyorm yine emzikle uyutuyorm.11 gibi uyaniyo bizim uyku duzenimiiz boyle :)

kızlar benim sıpanın uyku düzeni bi oturmadı.gündüz tam şimdi üç saat uyur diyorum.zırt pırt uyanıyor.mamasını yediriyorum,gazı çıkıyor altını değiştiriorum,herşey tamam.elleri uyandırıyor diye yarım kundaklıyorum dalınca.sonra ya emziği düşüyor,ya atıyo tekrar istiyo,ya bağladığımı anlayıp sinirlenip ağlıyor,ya da çıt sesine uyanıyor.deli oluyorum.
güvenip duşa bile giremiyorum.oyyy oyyyyyyy

Ay benim sipamda öyle ya ben emziriyorum babası gazını çıkarıyor kucakta gözü dikiyor ben konuşuyorum gülüyor geçen kahkaha atacam diye bir hal oldu sipa babaya yok ama kurban olurum bu bebislere
Benimki babayida taniyor benide ama genelde beni takip ediyor cok ilgi bekliyor bizim kiz onunla bol bol konuscsksin ziplatcaksn ozamn sorun yok ama yere yatiripda belli bir sure ilgilenmedikmi sankibisey yapmisiz gibi oule bir agliyorki
kızlar benim sıpanın uyku düzeni bi oturmadı.gündüz tam şimdi üç saat uyur diyorum.zırt pırt uyanıyor.mamasını yediriyorum,gazı çıkıyor altını değiştiriorum,herşey tamam.elleri uyandırıyor diye yarım kundaklıyorum dalınca.sonra ya emziği düşüyor,ya atıyo tekrar istiyo,ya bağladığımı anlayıp sinirlenip ağlıyor,ya da çıt sesine uyanıyor.deli oluyorum.
bende sendenim aynen

Baya bir gec yaziyorum ama kusura bakma. Canim bence biraz düzen oturtmaya calis yani fazladan ugrasmak gerekiyor biraz ama sonuclari cok güzel oluyor. Mesela uyusun diye sürekli uyutmaya calisma. Oyun oyna vakit gecir bebekle. Belli bir ritim tuttur. Mesela benimki aksam 8 de yatiyor sabah 7 de uyaniyor. Sabah 7 de süt ictikten sonra altini degistiriyorum karin masaji, bisiklet hareketleri yaptiriyorum bir yirmi dakika oluyor. Sonra oyun oynatiyorum, oyuncaklarla dikkatini cekmeye calisiyorum, bir saat da böyle geciyor. Sonra ayagima aliyorum sallamaya basliyorum bazen 20 dakikaya dalip 40 dakika uyuyor, bazen hemen dalip 10 dakika uyuyor, bazen uyumuyor. Uyumuyorsa tekrar alt degistirmeye, oyuncaklarla oyalamaya en kötü evi gezdirmeye calisiyorum ta ki tekrar acikana kadar, gündüz 3 saatte bir acikiyor.

Gece icinse bizim de iskence gibiydi uykuya gecis ama ben her gün ayni saatte yatak odasina gecip karanlik yapip odayi kizimla hic sesli konusmadim, esimle de. Artik saat 7 8 oldu mu uyumak istiyor direk, bünyesi otomatik istiyor yani sütünü iciyor, besige koyuyorum gözlerini kapatip uyuyor. Bu haftalarda cok gaz problemi olmasina ragmen besige koydugumda bir o yana bir bu yana cirpiniyor agliyor biraz öpüyorum elini tutuyorum falan bir sekilde uykuya en gec 30 40 dk daliyor.

Ben bir kitap okumustum sen istikrarli davranip hep ayni seyleri yaparsan bir süre sonra ona alisiyor diyordu gercekten de dogru cikti. Ise girmeden belli bir düzen oturtmaya calis birazcik kayinvaliden de bilsin hem ne zaman ne yapacagini, cocugun düzeni iyice bozulmasin.
Canım ya benimki önceden 8-9da uyuyup sabah 6da kalkıyordu.bende cok uzun diye bu saati 11e aldım ama sanırım yanlış yaptım ya bazen gece uyumuyor şuanda mesela halanuyumadi ya ben çok ac kalir diye böyle yaptım.tuh şimdi tamamen bozuldu. ..maşallah senin bebise

Bizimkide bir türlü oturmadı bigün erken yatıyor ertesi gün geç bi bakmışsınız beş dk uyumus bi bakmissin üç saat deliksiz anlamadım gitti bence bu kızların hepsi böyle nazlı galiba hep konuscan gezdircen dediğin gibi yoksa dudağını buzup bana bakıyor sonrada ağlıyor ama ben dayaniyorum öyle hemen kucağa almıyorum bide ağlamaya basladimmida öyle kolay sakinlesmiyor bide kaslar hep çatık benimkinin sinirlenince memeyi veriyorum ağzına arada çıkartıp çıkartıp bana bakarak ağlıyor iç çeke çeke ya bunlar şimdi böyle bizi oynatiyosa ilerisi ne olacak ki?:KK17::KK57::KK34::confused:

Uyku egitimi denemeez tam ama ben gunduzleri kkesinlikle sesli yerde birakiyorm bebegi uyurken tv falan acik uyuyo sesee alissin diye ugrasriyorm. Gunduz asla sessiiz yerde ben uyutsam da o uyumuy.aksamlari yine tam gece uykusuna gecene kadar isiklari falan kapatmiyoorm.aksam 10gbi gece uykumuz icin yatak odasina geciyorz kesinlkle isiklar kapali ve cok sessiz olcak.emziriorum.meme de asla uyumaz.emzirdikten sonra kucagima yatirip emzigi veriyrm.poposuna pispislayarak 10dakika da uyutuyorm.sabah 7ye kadar uyuyo.7de emziri altini degisiyorm yine emzikle uyutuyorm.11 gibi uyaniyo bizim uyku duzenimiiz boyle :)
Mama vermiyosun sanirim gece? Benimki 2 saatte bazen saat basi kalkiyo.

eğer uykusu yoksa hiç uyutacağım diye uğraşma sen uyutmayı amaç edipte uyumazsa sinirlerin yıpranır. önce bebişin uyku saatini öğrenmelisin. hergün hangi saate uyuyorsa hep aynı saatte uyutmaya çalış baktın faklı bir saattemi uyuyacak oyala saatine yakın bir saatte uyut. anca bu şekilde oturur. yeterki uyusun diye farklı saatlerde uyutursan sadece anı kurtarırsın. yarın yine bir meçhul yine bir mücadele. bebişi tanırsanız hiç yorucu değil eğitmesi. gaz sorunu hariçççççççççç

[eQUOTE="mMaşallah semmm, post: 37877111, member: 624053"]benim kizim kucaktan.nefret ediyo hic durmuyo kucakta yaa agliyo hemen :KK43:

MaMaşallah senin kiza :)

Valla bizimki keşfinden gezmek istiyor :) ben hamileyken çokgezdim.aarkadaşlar diyordu sokakta dogurcan diye :) acaba ondan mi boyle gezenti oldu :) :KK66:
Masallah[/QUOTE]
hamileyken yaptığın şeylerin bebeği etkilediğine ben çok inanıyorum. bir kaçtane tanıdığım var öyle hamileyken ne yaptıysam bebiş onu yapıyor diyen. o yüzden ben çok dikkat ettim. özellikle matematikte öğrenilmesi zor konulara çalıştım ki sonra öğretmesi zor olmasın diye bakalım işe yarayacak mı:KK70::emir_bebek:

kızlar çocukların ilk altı yıllk eğitimi önemli olduğu için bir program hazırlamışlar akıllı telefonlarda ve tabletlerde kullanılabiliyor sadece. "ilk6yıl" programın adı bu. bebeğin gelişiminden birşey atlamayalım ve güzel eğitelim diye hazırlanmış bir program. bizim tel. uyumlu olmadığı için indiremedik eğer siz indirebiliyorsanız inceleyip hakkında yorum yapar mısınız. çok merak ettim. eğer güzelse onun için tablet alacağım o yüzden yorum yaparsanız bana çok sevinirim.

Ya bebeğimi emzirdim şöyle kucağıma alıp gazını çıkaracaktim önce yatırdim öyle alacaktim kustu oda boğazına kaçtı tuhaf oldu hemen kaldirdim o arada öksürüyor gibi nefes alamıyor gibi neyse geçti omzuma aldım gaz çıkarmaya hepsini çıkardı resmen fiskirdi ya bende yatırdim acaba emzirse miydim şimdi hepsini çıkardı midesi yorulmuş diye yatırdim uyudu oda çok üzülüyorum böyle olunca yatarken kusup kacica temizlemek için çabalarken hepsi çıkıyor

X