2014 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

bugün aşılarımızı olduk.kilo=4900 boy=55cm çıktı.d3 vitaminini doğru düzfün vermediğim halde fazla verme gün aşırı ver dedi.baş çevresini ölçünce.39 cm çıktı.sizlerde durum nasıl aşıyı olanlardan baş çevresini bilen var mı

biz yarın uç aylık olcaz ama iki aylık verilerimiz çok yakınmış. Kilo :4770,boy:56cm. Baş çevresi: 39 cm.idi. Yarın bizimde kontrolumuz bakalım bu ay nasıl geçmiş.

bugün aşılarımızı olduk.kilo=4900 boy=55cm çıktı.d3 vitaminini doğru düzfün vermediğim halde fazla verme gün aşırı ver dedi.baş çevresini ölçünce.39 cm çıktı.sizlerde durum nasıl aşıyı olanlardan baş çevresini bilen var mı
Canim baş çevresi doğumda 34 cmdi şimdi 39 sağlık ocağında böyle çıktı dr da 40 miydi neydi sordum ikiside ölçümleri güzel dedi. ..canım birşey olsa derler zaten ben doğuma girmeden beklerken birnin bebeğinin kafası küçük doğmuş baya kan tahlili yaptilar normal boyut yeni doğanda 34-36cm . ..
Kilo giysile düşmediler 6040 çıktı boyda 60cm

nerde okuduğumu tam hatırlamıyorum ama gece uykusu bebekler için memeden yada mamadan kıymetliymiş ve bebek gün içinde beslenmesini telafi edermiş zaten. Yapılabiliyosa uykudan önceki beslenmeyi normalden fazla yapmayı tavsiye etmişlerdi.
Canım belki doğru benim sipa doğdu zorla uyandırıp emziriyordum oda 5dk popoya vura vura geceleri hele resmen işkenceydi 1aylik oldu düzeldi. .ve cok emen bir bebek değil ama kilo alıyor. . Haklısın demek ki..maşallah bu arada 3 aylık olmuşsunuz

Canim baş çevresi doğumda 34 cmdi şimdi 39 sağlık ocağında böyle çıktı dr da 40 miydi neydi sordum ikiside ölçümleri güzel dedi. ..canım birşey olsa derler zaten ben doğuma girmeden beklerken birnin bebeğinin kafası küçük doğmuş baya kan tahlili yaptilar normal boyut yeni doğanda 34-36cm . ..
Kilo giysile düşmediler 6040 çıktı boyda 60cm
maşallah çok iyiymiş.bizimki mamyı almıyor.anne sütü de yetersiz bence .mama var mı sadece anne sütüyle mi besliyorsun

biz yarın uç aylık olcaz ama iki aylık verilerimiz çok yakınmış. Kilo :4770,boy:56cm. Baş çevresi: 39 cm.idi. Yarın bizimde kontrolumuz bakalım bu ay nasıl geçmiş.
69 günlük bizimki.biraz erken doğdu.36+3 te.seninki kaçıncı haftada doğmuştu canım.mama veriyor musun

Kızlar benim kızda Geçen gün ve dün burun akıntısı gördüm dün birde bikaçkere öksürünce akşam acile gittik ateşi yoktu bu arada orada üç kere on dk bir burnunu temizlediler güzelce iki kere göğsüni sırtını dinlesiler ateşine baktılar ve bişey çıkmadı bugün kontrole çağırdı yine sabah baktım ağladıktan sonra yine burnu akıyor acaba ağlarken mi akıyor diye geldi aklıma bide size sorayım dedim?

maşallah çok iyiymiş.bizimki mamyı almıyor.anne sütü de yetersiz bence .mama var mı sadece anne sütüyle mi besliyorsun
Canım mama vermedim anne sütü giysiyi düşersek 5800 dür. Canim yetersiz değildir senin bebeğin kaç kilo doğdu erken doğum diyorsun 2 küsür doğmuştur benim bebeğim 36.haftada 2900 du ultrasonda. .seninki şimdi 4900 zaten iki ayda yeterli kiloda canım yaklaşık iki ayda iki kilo almıştır o yüzden sütün yetiyor sen endişelenme..

69 günlük bizimki.biraz erken doğdu.36+3 te.seninki kaçıncı haftada doğmuştu canım.mama veriyor musun
benimde öyle 36+0 da doğdu malesef. İlk ay vermedim mama 400gr.almıştı sadece dr. Az buldu ve mamaya başlattı geçen ay bir kilodan fazla alınca bırak artık demişti ama safra kesemde taş çıktı ağrılar hastaneye yatış ameliyat falan derken sutum iyice azaldı. Çoğunlukla mamayla besleniyo şimdi

benimde öyle 36+0 da doğdu malesef. İlk ay vermedim mama 400gr.almıştı sadece dr. Az buldu ve mamaya başlattı geçen ay bir kilodan fazla alınca bırak artık demişti ama safra kesemde taş çıktı ağrılar hastaneye yatış ameliyat falan derken sutum iyice azaldı. Çoğunlukla mamayla besleniyo şimdi
çok geçmiş olsun.ben de mama vermek istiyorum frkındayım süt az ama sıpa biberon ağzına değince bağırmaya başlıyor.keşke alsa

Canım mama vermedim anne sütü giysiyi düşersek 5800 dür. Canim yetersiz değildir senin bebeğin kaç kilo doğdu erken doğum diyorsun 2 küsür doğmuştur benim bebeğim 36.haftada 2900 du ultrasonda. .seninki şimdi 4900 zaten iki ayda yeterli kiloda canım yaklaşık iki ayda iki kilo almıştır o yüzden sütün yetiyor sen endişelenme..
sağolasın canım.3 kg doğmuştu 4900 giysili hali bizim.alsa mamayı hemen vereceğim almıyor.biberonu değdirince göysüme yanaşmaya çalışıyor.ağzına düşen damlaları bile tükürüyor sıpa.tadını yada biberonu sevmiyor anlamadım

sağolasın canım.3 kg doğmuştu 4900 giysili hali bizim.alsa mamayı hemen vereceğim almıyor.biberonu değdirince göysüme yanaşmaya çalışıyor.ağzına düşen damlaları bile tükürüyor sıpa.tadını yada biberonu sevmiyor anlamadım
Oy kurban olurum ne tatlı yerim onu ben yer..tadını sevmemistir doğduğunda hastanede mama vermemizi dediler biberon aldık ama vermedik gerçi kendinede ucu sert geldi memeden sonra kaşıkla verdik aptamildi birde dolu dolu vermedik damla damla toplasan yarım çay kaşığı nasıl yüzünü ekşitiyordu..yinede bence kilosu az değil dr ne dedi kilosuna...

Benimki inan 2 buçukta uykuya dalmadı bile en sonunda koydum aramıza babasıyla bıraktım çok yoruldum çıldırttı beni öyle nasıl daldıysa şans eseri uykuya daldı 6 ya kdar mırın kırın uyudu 6 da emzirdim 7 buçukta gözler açık gelde ağlama sinirden ;( uykusuzluktan artık sinir bende tavan yapmış durumda ama sıkıyorum kendimi ama geçicek canım Rabbim evlatlarımızı başımızdan eksik etmesin sağlıklarıyla falan imtihan etmesinde böyle uykusuzluk çekelim tatlı şeyler geçicek diyip iyi düşünelim pozitif düşünelim fazla iyimser oldum farkındayım :)))) bu da uykusuzluğun verdiği bi etki sanırım :)))
Yatağına alma canım anne ve baba kokusuna alışırsa hep yanınızda uyumak ister :(

Oy kurban olurum ne tatlı yerim onu ben yer..tadını sevmemistir doğduğunda hastanede mama vermemizi dediler biberon aldık ama vermedik gerçi kendinede ucu sert geldi memeden sonra kaşıkla verdik aptamildi birde dolu dolu vermedik damla damla toplasan yarım çay kaşığı nasıl yüzünü ekşitiyordu..yinede bence kilosu az değil dr ne dedi kilosuna...
canım geçen haftasonu götürecektik doktora aşıdan önce getirin hem genel bakalım hem de kalça çıkığına demişti.özel hastane cumartesi 12:30 a kadar çalışıyor.randevu bulamadık.ortapedi doktorunda kalçaya baktırdık.kısmetse bu hafta sonu götüreceğiz doktora yani.ilk ay kilo alımı çok azdı.mamaya başlatmadan bir hafta deneyelim dedi doktor.bir haftada 200 gr aldı.mamaya gerek yok dedi ilk ay sonunda.bazen uykuya doğru falan alırsa 30 luk verdim arasıra ben ama son günlerde uykuda falan hiçbir şekilde almıyor.hep emmek istiyor.emerken bir süre sonra sinirleniyor sanki.ben de bu yüzden süt bitti çekince gelmiyor herhalde diye düşünüyorum.amaan valla bu ikinci çocuk ama hiç tecrübesizden farkım yok.tırsığım biraz hastalık konusunda bundan galiba.

Kızlar bebekleriniz uykuda sıçrıyormu benimki en az iki üç kez böyle kollarını havaya kldırarak yapıyor hani sanki beni kucağına al dermiş gibi bu sayede kendi kendinide uyandırıyor tabi hanfendi ama kafama takılmaya başladı normal diye bakıyodum olaya ama acaba problem olabilirmi ki ?
Yok canim gayet normal.benimki kafkas oynuyo gibi oluyo.cok guluyorum

Benim bebeğim 61 günlük üç gündür aksam 9 da uyuduktan sonra 4te uyanıyor önceden 2-3 te uyaniyordu.. 7 saat uyuyor ben kendim uyandırıyorum 7-8 saat normal mi drma sormayı unuttum..gece kaldırıyorum bıraksam mi kan şekeri olayı bitmiş midir artık
Maşallah canım benim maşallah bizde o günleri görürmüyüz acaba hiç elleme tatlım benim doktorumda 4 5 saatte bir emzir dedi gece nerdeee oh maşallah kuzuya

Sağlık ocağındaki dr.a sordum oda biraz düşündü o yüzden pek tatmin olmadım. .iki aylık olmuş artık kendi düzenler kucuk olsa uyandır derdim dedi. ..zaten gün boyu uyanma emme saatimiz ayni aksam en son 9 da uyur uyanmaz bu 7 saate çıkması tuhaf oldu önce 5-6 saat uyuyordu bugün kendi uyandı aslında uyanmış mizirdaniyordu ...annem elleme diyor biz sizi hiç ellemzdik size ne oldu diyor :KK66:) bilmiyorum ki ne yapsak
Annelerin klasik cevabi :p biz size soyle yaptik boyle yaptik hani size bisey oldu mu masallah turp gibisiniz neyiniz eksik :KK71:bi bildikleri vardir elbet :rolleyes: vallahi ben de neye inanacagimi sasirdim artik

çok geçmiş olsun.ben de mama vermek istiyorum frkındayım süt az ama sıpa biberon ağzına değince bağırmaya başlıyor.keşke alsa
Hangi biberon markası kullanıyorsun canım avent kullandın mı benim kızım avent biberonu ve çift taraflı olan emziğini kullanıyo emziği tuttu biberonunda

Kızlar hayırlı geceler valla burası iyiki var yoksa insanın ömrü nasıl geçer bu şekilde stresle bilmiyrm Rabbim bizi evlatlarımızla sınav etmesin iyiki varlar ama gerçekten çocuk yetiştirmek çok zor annem çocuk ömür törpüsü boşuna demiyormuş benim kızım 54 günlük uyku denen bişey yok şuan bile ayağımda sallıyorum inanın bugün hiç uyumadı
GErçekten çok doğru Allah yardımcımız olsun çocuk yetiştirmek zormuş gerçekten ki daha biz başındayız ama en önemlisi Allah eksikliklerini göstermesin benimde bebeğim 53 günlük oldu bugün gündüz sıfır uyku şimdi bi rutin oluşturmaya çalışıyorum gündüz hemen emen aynı saatlerde beşiğine koyuyorum beşiğinde sallıyorum uykusu geldiğinde zamanla uyku mesajı variliyormuş bir saate yakın piş piş yaparak geçiyor

Back